22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

GLOSA: Aby bylo vidět, že se něco dělá

Dovolím si drobný komentář k větě z úvodníku Ondřeje Neffa ze dne 22.9.2011: "Žijeme ve světě jakoby, kde se věci nedějí proto, aby byly, ale aby to vypadalo, že to to je."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Křivský 25.9.2011 6:47

Včas vyměnily?

Ve starých dobrých zářivkách, co jsou používány například v továrnách a školách, je rtuti taky dost. A že jsem jich viděl opravdu hodně v popelnicích. A to i poslední dobou, kdy se o jejich nebezpečnosti víc mluví.

Časový plán na postupné odstranění žárovek znám a jen jsem se nad ním pousmál. Teď, po deseti letech co jsem vyházel všechny žárovky přišla směrnice. Teď, když postupně přecházím na LED, protože asi před rokem překonaly svými parametry kompaktní zářivky. Potěšilo mě, že dobré a levné se vyrábějí (kompletují) i v České republice. V nabídce LED světelných zdrojů je ale neuvěřitelný chaos. Ty dobré, co mají účinnost okolo 100lm/W, musíte pohledat.

Opět něco, co sem asi nepatří: Než zavedete na přechodech přednost pro chodce, je dobré vědět, zda jsou všechny přechody bezpečné, a to i pro řidiče. Stejně jako je vhodné nejdříve srozumitelně oběma stranám vysvětlit proč se mění zákon a co přesně z toho pro ně vyplývá.

J. Kanioková 24.9.2011 18:09

Nejen okurky a žárovky, už i kávovary, vysavače...dříve cukrová řepa - kvóty apod.

A buďme spravedliví, myslím, že naše současná vláda se snaží docela dost. Jistě je možné, že něco nemusí dopadnout dobře, ale proti Bruselu mají mé požehnání. Na super vymýšlení konin má  EU neskutečné "odborníky", finance, přebujelou administrativu. Dokonce tak, že chudáci bruselští úředníci jsou neskutečně pobouření návrhem, aby pracovali denně o půl hodiny navíc, tudíž 8 hodin.

Bruselskí úradníci sa búria proti 8-hodinovému pracovnému času

http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/europa/clanek.phtml?id=1242914&tro6422_1_0

Ž. Halabudová 24.9.2011 18:03

No jo.

Ale, už jste někdo zkusil říci nějakému bakalářovi nebo MBA(mladej,blbej,arogantní), že nesouhlasíte s jeho názorem, nebo nedej bože,že nemá pravdu? To by jste něco viděli.Hysterický záchvat, včetně pěny u huby.

K. Kužel 24.9.2011 5:02

Zajímavý nápad,

provádět úkony, které přímo nesměřují k uzdravení, ale pacienta uklidní. On nemusí být v posledním tažení, ale psychosomatika je věc záhadná, leč fungující. Šamani by o tom mohli vyprávět!

Takže i ty placebo úkony mohou přinést pozitivní efekt, jen by se mělo jejich provádění svěřit odborníkům. Každá vláda by měla mít svého šamana, který by například v televizi prováděl rituální tance, sypal na oheň různé byliny a rozhazoval popel do světových stran. Jo, a bubínek, ten taky zabírá!

M. Pernický 25.9.2011 12:10

Re: Zajímavý nápad,

  Paní Kanioková,nejde mi pod nos ta věta, že vláda děla dost. Snad jednotliví ministří,

  pro zakrytí svých průšvihu,ani bychom o nich nevěděli, ale media se o ních zminují,

  než staré přikryjí nové. Víte pro koho je to práce?

K. Kužel 25.9.2011 20:30

Re: Zajímavý nápad,

Nejsem paní Kanioková a neřekl jsem, že naše vláda dělá dost.