26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

GLOSA: 90 miliard

Tak to vypadá, že bude zítra na vládě pěkná mela. Summit EU vyzval členské státy k tomu, aby poskytly peníze na záchranu eurozóny. Celkem se má jednat o 200 miliard euro. Z toho 150 miliard mají poskytnout státy eurozóny a 50 miliard by měli poskytnout státy EU, které nemají euro.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 18.12.2011 19:16

Dnešní rozhoror s Klausem, střízlivý, realistický

http://www.iprima.cz/videoarchiv/all/1185/all

J. Šimek 18.12.2011 20:35

Re: Dnešní rozhoror s Klausem, střízlivý, realistický

Dostáváte za hradní PR přímo peníze, nebo je to nějaká úchylka ?

L. David 18.12.2011 17:35

Výborně pane Fajmone.

J. Kanioková 18.12.2011 5:27

90 mld. "půjčka" NENÍ jen tak nějaká nevinná půjčka! Odvedeme ji do MMF, ona je "půjčí" předluženým zemím a ty ji NIKDY nesplatí !! Nebudou na to mít ! Pochopte to lidi konečně

Tyto země jsou v situaci, že se to bude muset skrečovat! Prostě jim to budou muset "odpustit", na úkor bank...kterých???

Info pro ty, co tak moc usilují o to, abychom tu "půjčku" poslali, protože Andělka je přece vůči nám tak hodná... vy fakt věříte, že jednání z EU je lidštější, solidnější, solidárnější než bývalo z Moskvy? Že v Bruselu se přemýšlí jinak než ryze pragmaticky? Tak si přečtěte tuto informaci -

Jeden zajímavý údaj: německá Bundesbanka měla v říjnu tohoto roku aktiva ve výši 773 miliard eur, z toho 496 miliard tvořily směnky centrálních bank zemí eurozóny, které si je prostřednictvím ECB od Němců půjčily na záchranu svých bank a dluhopisů.

Ještě si myslíte, že někomu jde o Řecko a ty další předlužené země? O nějakou skutečnou solidaritu? 0,5 bil. zachraňují BANKÁM ! Svým!! Jak Němci, tak Francouzi !!! A absolutně nevěřím, že banky nevěděly, že to jsou rizikové půjčky !!! Naprosto nepochybuji, že to bylo na politický befel shora! Jen a jen pro udržení politického projektu, který ti politici naplánovali mizerně, kašlali na zpětnou vazbu a pro své ego to dovedli tam, kde to dnes je !!!

A my - ostatní evropské země, z většiny zadlužené až moc, jim máme sanovat jejich lajdácky vykonávanou práci? Dotaz: Patří právo na blbost mezi lidská práva?

J. Šimek 18.12.2011 11:01

Re: 90 mld. "půjčka" NENÍ jen tak nějaká nevinná půjčka! Odvedeme ji do MMF, ona je "půjčí" předluženým zemím a ty ji NIKDY nesplatí !! Nebudou na to mít ! Pochopte to lidi konečně

Specialistko na Bundesbanku, co že nepitváte naši ČNB ? To by byl malér pro Vaše argumenty, že jo ? http://zpravy.kurzy.cz/298934-cnb-devizove-rezervy-a-pujcka-mmf-otazky-a-odpovedi/

Složení aktivně spravovaného portfolia devizových rezerv na konci roku 2010 následující: 58,0 % euro; 23,9 % americký dolar; 7,5 % kanadský dolar; 3,7 % švédská koruna; 3,0 % britská libra; 3,2 % japonský jen a 0,7 % zlato.

To bude rachot po pádu eura, to bude 90 mld. kč vypadat jako sranda, že ? No hlavně, že si to s Klausem tak hrozně přejete :o)

M. Šejna 18.12.2011 11:33

pane Šimku

Přesně tak. Až padne euro, bude 58% devizových rezerv ČNB v hajzlu. Těch 58% rezerv je 452 mld.Kč. Doufám, že pak Fajmon a jeho obdivovatelé, tech 452 mld devizových rezerv uhradí ze svého. Fajmon , Kanioková a podobní ůbec netušej, že ČNB teď řeší právě toto dilema, tedy zda půjčit s rizikem, nebo nepůjčit a příjít o víc jak polovinu rezerv.

P. Novák 18.12.2011 13:45

Re: pane Šimku

to si fakt myslíte že pádem eura bude jeho hodnota nula????????????????????????????

M. Šejna 18.12.2011 16:41

Re: pane Šimku

po pádu eura by se eurem nedalo platit. Jeho směnná hodnota by tedy byla v podstatě nulová. Máte doma československé koruny? Jestli ano, zkuste je někomu nabídnout ke směně.

J. Kanioková 18.12.2011 16:54

Když se to nezarají,

půjčku poskytnem, jen se ten pád na čenich trochu časově oddálí. Padne to a bude to ještě "dražší"..

Eurozóna už prochází klinickou smrtí.. resuscitace ten neodvatný konec neodvrátí !

J. Kanioková 18.12.2011 16:54

nezarazí

J. Šimek 18.12.2011 19:12

Re: Když se to nezarají,

Tak to musíte honem napsat guvernérovi, ať se zbaví těch euro-aktiv. Pod vlivem vašich erudovaných argumentů jistě zítra začne výprodej :o)

P. Pavlovský 18.12.2011 3:29

Obmyslný Fajmon

Přátelé, není Vám podezřelé, že autor podrobně rozebírá, kdo je a kdo není v parlamentu ČR pro půjčku, ale ani slovem se nezmíní o tom, pro co je a pro co není momentálně třetí nejsilnější strana u nás (srov. poslední průzkumy preferencí), KSČM? Ona je totiž, stejně jako on, proti a plédovat pro totéž co naši komunisté, to je poněkud žinantní, že? Tak o tom raději pomlčíme, my "konzervativní euroskeptikové".

Nalijme si čistého vína! Komunistům z jejich "proletářského internacionalismu" zbyl už jen levičácký nacionalismus, tedy nacismus; některým bývalým (Klaus), ale i stávajícím členům ODS zbylo z údajného liberálního konzervativismu evropského typu totéž. Proletáři a pravicoví nacionalisté všech zemí, spojte se! 

P. Brodský 18.12.2011 2:09

Fajmonův vtip je politicky užitečný

Transparentně totiž ukazuje čtenářům, že s výjimkou komunistů jsou lžinenávistníci z ODS nepřáteli naprosto všech. Za druhé také ukazuje, že přívrženci ODS tvoří naprostou většinu čtenářstva NP.

P. Brodský 18.12.2011 11:44

Re: Fajmonův vtip je politicky užitečný

P\roč asi?

A. Nováček 17.12.2011 21:11

90 miliard.

Pane Fajmon velmi ubohé.

 Mohli by to ale zaplatit Vaši kmotři, dělá to jen zlomek z naloupených peněz.

J. Kanioková 17.12.2011 20:41

Jo, jo, Topkaři a levičáci...

Že by kníže procitl? .."Z eura by se neměl dělat fetiš, na kterém všechno závisí, míní ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.".. Jen částečně s ním souzním, euro JE propadák a musí zmizet, dokud nenadělá ještě větší průšvih. Ovšem nezlomitelná víra knížete v skvělou existenci EU a v potřebu dlašího rozšiřování - tak ten pán je absolutní MIMOŇ.

EU a euru NIKDO vědomě neubližuje. Euro jde ke dnu SAMOSPÁDEM, protože EU politici zcela přehlíželi ekonomické zákonitosti. Jednotná měna, pro tak různé země s jejich rozdílnou hospodářskou efektivností, je naprostá ekonomická zrůdnost !!!!

Klaus MÁ pravdu v neustálé kritice toho, co EU předváděla a předvádí. Naprosto ignorovala rizika, která z jednotné měny hrozila. Za současný průšvih můžou jedině EU politici zavedením společné měny !!! Ne banky primárně, ty se pak jen zúčastnily. Ale naprosto primárně - to EU politici nastavili pravidla, která Evropu dovedla do této krize, na pokraj srázu ! Jednotná měna je obrovský průšvih a FISKÁNÍ UNIE ještě větší! Pokud na to naši politici přistoupí, budu to od nich brát jako vlastizradu. Byla by to definitivní KAPITULACE !

"To, že tento projekt byl ekonomicky obrovsky úspěšný", jak pravil též p. Schwarzenberg, tak to by mě zajímalo, na základě čeho tak usoudil... Zná skutečnou celkovou výši evropského zadlužení? On nevidí ty šílené sumy předlužení jednotlivých zemí? Na čí úkor toto bude...? NAŠICH DĚTÍ...? Už vidím naše, evropské děti, jak nám budou chodit plivat na hroby ! Za odměnu, v jakém stavu jim země přenecháme.....!Jistěže Evropa přežije bez eura. A nejen to, přežije i bez EU! Ovšem cena, kterou s rozpadem tohoto novodobého Tábora Míru a Štěstí platíme, je velmi vysoká. Až sem nás zavedly socialistické experimenty.

J. Šimek 17.12.2011 20:48

Re: Jo, jo, Topkaři a levičáci...

Zadlužení evropských států nezpůsobilo euro. Příčiny zadlužení jsou jiné a Vy tak jen vymýšlíte ukrutné hovadiny.

D. Šimáček 18.12.2011 19:52

Re: Jo, jo, Topkaři a levičáci...

nezpůsobilo, UMOŽNILO, umožnilo bankám aby spekulovaly s následným vydíráním ostatních účastníků eura a půjčovaly za výhodných podmínek státům co to nebudou schopny splatit,

euro je droga a banky jsou dealeři

J. Pernica 17.12.2011 20:09

Tak netřeba se rozčilovat

Vláda na začátku řekla, že dáme, když daji všichni (osobně bych nedával i kdybychom byli sami), ale Švédové nedají takže nedáme ani my. Nedá ani Německo, prtože jejich bundesbanka prohlásila, že dá jen pokud dají všichni v evropě a i ostatní ve světe. Ono nedá ani Estonsko, protože nemá a nedá ani Bulharsko, protože čerpá v současné době půjčku z MMF a tudíž nemá z čeho brát. Jen si všiměnte,že EU Bulharsku solidárně nepomáhá ač je v EU, ale musí se obracet na MMF. To samé Maďarsko. Takže ona solidarita je dosti falešná.

J. Šimek 17.12.2011 17:23

Zrušit státní příspěvek pro činnost politických stran.

Podle stejného metru navrhuji financování politických stran pouze z příspěvků jejich voličů. Státní příspěvek přece znamená, že z daní platím i partaje, které jsem nevolil a s jejichž politikou nesouhlasím. Moje řešení je přesně v souladu s popisem stavu a řešením, jak ho navrhuje pan Fajmon v příkladu s půjčkou.

Po špatných zkušenostech se sponzorováním politických stran prostřednictvím mrtvých a falešných sponzorů jsem i pro úplné zrušení sponzorství partají. To jen zbytečně vrhá špatné světlo na jinak příkladnou a zcela bezchybnou činnost politických stran a to je, uznejte, zbytečná komplikace, která by v krajním případě mohla znejistět voliče.

Očekávám od pana Fajmona a jeho příznivců srdečné poděkování, neboť zcela zdarma rozvíjím k dokonalosti jejich skvělou myšlenku :o)

M. Bílý 17.12.2011 15:32

Ještě jednou s prosbou o příhlášení se těch, kteří by přispěli ze svého na půjčku 90 miliard.

Vláda ČR po diskusi a důkladném zvážení všech okolností v zájmu dobré pověsti ČR v EU a v zájmu toho, aby se Česká republika nedostala

do izolacer o z h o d l a poskytnout půjčku 90 mld. Kč na záchranu eurozóny. Půjčku

poskytnou ze svých vlastních prostředků voliči ČSSD a TOP 09. Voliči

těchto stran dostanou od ministra financí k proplacení složenku na

částku 60 000 Kč, která je jejich podílem na evropské záchranné půjčce.Voliči ostatních stran se na půjčce podílet nebudou.TO JSEM ZVĚDAV KOLIK PODPISŮ SE SEJDE.

J. Kanioková 17.12.2011 20:10

Chi chi chi, už vidím tu nadšenou frontu eurohujerů :)))

Príma večer, pane Bílý :)

M. Bílý 17.12.2011 22:50

Vám též, paní Kanioková! A všem slušným!

P. Fiala 17.12.2011 15:06

Euro a US dolar a GBP a CZK

Na spoustě bankovních portálu je možno nechat si zobrazit kurz CZK vůči jiným měnám i deset roků zpět. Za 1 US dolar bylo nutno vydat 35-30 CZK, vůči GBP bylo nutno vydat 60 CZK. Vydělali jsme či prodělali?

Po uvedení Euro na celosvětový trh se kurzy CZK podstatně snížily a staly se předvidatelnjšími. Euro je druhou rezevní měnou, je velkou konkurení US dollaru. A nezapomínejme, že Euro je "speciální zboží", které je nakupováno a přináší Eurozóně zisk. A CZK na tom vydělává aniž hne prstem, typické pro českou povahu.

J. Šimek 17.12.2011 14:55

Volby jsou u nás tajné,

tak jak chcete vybrat ty peníze ? Chytráku !!!

J. Schwarz 17.12.2011 15:00

Re: Volby jsou u nás tajné,

Předpokládám, že zastánci půjčky se přihlásí dobrovolně. přeci o nic nepřijdou, vložené peníze se jim vrátí i s úroky a navíc s vděčností EU, která jim určitě vybojuje zrušení kanadských víz. Teda možná. Spíš ne. Solidarita ano, ale odsud pocud. Hlavně nepropást vhodný okamžik k držení huby.

J. Šimek 17.12.2011 17:05

Re: Volby jsou u nás tajné,

Ať hledám v článku, jak chci, tak o dobrovolnosti autor nepíše ani slovo, tak si přestaňte vymýšlet kraviny a pokud nemáte na můj příspěvek odpověď, tak držte pysk.

J. Kanioková 17.12.2011 20:12

uff.. no jo, zelení si na ušlechtilost nepotrpí..

M. Bílý 17.12.2011 22:54

Mě fascinuje, jak je jakákoliv poznámka k jejich jedinému vidění světa a dění v něm, rozhodí.

J. Šimek 17.12.2011 23:42

Re: uff.. no jo, zelení si na ušlechtilost nepotrpí..

Zelení, to je možné. To se mě ale netýká.