17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

GLOSA: 90 miliard

Tak to vypadá, že bude zítra na vládě pěkná mela. Summit EU vyzval členské státy k tomu, aby poskytly peníze na záchranu eurozóny. Celkem se má jednat o 200 miliard euro. Z toho 150 miliard mají poskytnout státy eurozóny a 50 miliard by měli poskytnout státy EU, které nemají euro.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bílý 17.12.2011 15:08

Volby jsou u nás sice tajné, pane Šimku (14:55), ale každý pravověrný socialista by jistě rád a veřejně přispěl na dobrou věc. Dokonce bych navrhl, aby z toho měl i výhody (které se zaručeně dostaví) na rozdíl od nás ostaních hlupáků

M. Bílý 17.12.2011 15:10

Vida, jak jsme se s panem Schwarzem shodli.

P. Novák 17.12.2011 11:48

Popostrčení

pánové a dámy nerozčilujte se.Autor tím pouze naznačuje,a správně,že politik i volič by měl být zodpovědný za za svoje rozhodnutí.Je sprosté,že pod hlavičkou parlamentní demokracie rozhoduje ,byť by většina, o něčím zadlužení,zbavení svobod a už vůbec nemluvím o vlastizradě předáním pravomocí do Bruselu.Pokud se někdo svobodně rozhodne vzdát se svých práv,proč k tomu nutí i ostatní?..Je načase aby trestněprávní odpovědnost dorazila do parlamentu ČR i do Bruselu.

M. Šejna 17.12.2011 12:16

pane Nováku

Půjčka od ČNB nezvyšuje zadlužení ČR. Už byste to měl Vy i Fajmon pochopit.

Ale jinak máte pravdu. Posledních 5 let nás vlády ODS zadlužily částkou 658 mld. Kč a nikdo se nás neptal (ani člen ODS Fajmon) zda s tím souhlasíme.

M. Martin 17.12.2011 17:05

Re: pane Nováku

Pane Šejna mohl byste jen tak pro pořádek vyčíslit o kolik nás zadlužila socialistická vláda za sedm let vládnutí, a proč se Sobotkovi říká Dluhoslav?? Předem děkuji za vyčerpávající a pravdivou odpověď.

M. Šejna 17.12.2011 18:54

pane Martine

psal jsem Vám to tady už včera. Ale pro Vás je opakování asi matkou moudrosti:

- za 8 let vlády ČSSD (1998-2006) zrostl státní dluh o 603 mld. Kč

- za 5 let vlády ODS (2007-2011) vzrostl státní dluh o 658 mld. Kč

L. Písařík 17.12.2011 20:05

Re: pane Martine, tak to vidíte

Jeden za 18, druhej..........

Tak mám pocit, že jsme hodně žrali a málo dělali a všem se nám to líbilo. Nebo snad víte o někom, kdo si stěžoval, že má příliš peněz?

J. Kanioková 17.12.2011 20:16

Jen o podmínkách, které v těch časech byly, tak to se nezmiňujete, že?

V době socialistického zadlužování panovala konjunktura, ekonomice se dařilo velmi..

V době pravicového zadlužení přišla neskutečná krize..

Miluju takové to rčení - a), a to b) zamlčení..

M. Šejna 18.12.2011 10:39

paní Kanioková

to už tak v Česku chodí, že v době vlád ODS jde česká ekonomika do hajzlu a naopak za socanů ekonomika rychle roste. První krize za vlády ODS přišla už v roce 1997 a pokračovala až do roku 1998. K tomu ještě připomínám, že za socanů rostla ekonomika rychleji, než v zemích EU, zatímco nyní v době krize a vlády ODS česká ekonomika klesala víc, než v zemích EU. I to o něčem vypovídá.

M. Martin 18.12.2011 16:20

Re: paní Kanioková

Jestliže za socanů ekonomika rostla tak jak vysvětlíte to zadlužení?

M. Šejna 18.12.2011 16:39

Re: paní Kanioková

zadlužovat stát se dá i při růstu ekonomiky. Naopak snižovat zadlužování se dá i v době krize. V letech 2007 a 2008 ještě ekonomika rostla. Oba tyto roky vlády ODS rostlo zadlužení o asi 100 mld. ročně. Od počátku krize roste zadlužení o více jak 150 mld. ročně. Jinými slovy, kdyby ODS splnila to, co slibovala, a zastavila by zadlužování, pak v prvních dvou letech by alespoň nevytvořila žádný dluh. Kdyby pak v době krize dělala roční dluhy kolem 50 mld. tak bych jim to i odpustil. Místo toho vlády ODS zadlužují stát úplně stejně jako socani. Máme tady tedy už druhého Dluhoslava - Dluhoslava Kalouska.

M. Martin 18.12.2011 16:34

Re: pane Martine

Pane Šejna je vidět že jste u státního dluhu koaliční vlády poctivě a oběktivně zohlednil hospodářsskou krizi kterou tato vláda nezpůsobila a u socanské vlády jste zase poctivě a oběktivně zamlčel že takto stát zadlužila v době solidního hospodářského růstu.Také jste mi ještě neodpověděl proč se Sobotkovi říká DLUHOSLAV.

J. Anděl 17.12.2011 10:32

Cože?

Autor je blázen :).

Já nejsem žádným zastáncem dané půjčky, spíš vůbec, ale přesto mi to od autora přijde jako zoufale podpásový článek bez jakékoliv argumentace. Stejně tak by se dalo napsat, že se vláda rozhodla postavit radar, který bude zaplacený z prostředků voličů ODS, kteří se navíc vystěhují ze svých domů a bytů, tyto poskytnou obyvatelům Beskyd a sami se nastěhují do okolí radaru. Totéž by mohli udělat voliči strany, která v blízké budoucnosti prolomí těžební limity, a poskytnout své byty těm, kteří se budou muset vystěhovat z těch svých, a ze svého sanovat ekologické škody. A tak dále.

A co jít dál? Co kdyby zkoušky dětí ze schopnosti studovat na gymnáziu podstoupily jen děti voličů TOP09-Starostů? Co kdyby vyšší dph platili jen voliči vládních stran? To by se mi hodně líbilo. Co kdyby voliči ODS odevzdali stravenky a voliči ČSSD si je ponechali? Co kdyby voliči ODS dostávali nižší mateřskou, nemocenskou a sociální dávky? Co kdyby jen voliči odpovídající strany (už nevím jaké) museli mít povinně v určitém časovém rozmezí zimní pneumatiky? Co kdyby... Co kdybychom rozdělili republiku na pět maličkých republik podle politické příslušnosti?

Chjo, takové hovadiny, pane Zahradile, to Vám to stálo za ten čas? Neměl byste ho věnovat něčemu užitečnějšímu, nějaké věcné argumentaci?

O. Kadlec 17.12.2011 11:15

Re: Cože?

To je pan Fajmon. Ten je praštěnější než Zahradil.

R. Jonák 17.12.2011 11:55

Re: Cože?

Jste opravdu chytrák, ještě k těm vašim blábolům byste měl dodat, kde např. na ty vaše stravenky, pokud si je necháte budete brát, to by vám asi zase měli platit ti, kteří je nechtějí a tak by se dalo postupovat i u dalších nesmyslů, které uvádíte.

J. Anděl 17.12.2011 13:18

Re: Cože?

Ano. Jsou to nesmysly. Stejně jako varianta, že půjčku mmf poskytnou voliči ČSSD a TOP09.

J. Kanioková 17.12.2011 20:19

Měli by, když tak souhlasí s "půjčkou",

o které lze tušit, že její návratnost je pochybá. Protože těch 90 mld. "půjčíme" MMF, ta to půjčí zachraňovaným zemím jako půjčku, ty nebudou mít NIKDY na splácení...

Kdopak nám to vrátí???

J. Anděl 17.12.2011 22:56

Re: Měli by, když tak souhlasí s "půjčkou",

Já to chápu. A psal jsem, že osobně pro půjčku nejsem (ne, že by na tom záleželo). Přesto je to celé nesmysl. Když nějaká strana prosadí dálnici skrze chráněnou oblast, nebudou ji hradit jen voliči této strany a ani voliči druhých stran nebudou ušetřeni důsledků této stavby (kdyby byli třeba proti). Stejně tak, až bude postavená, na ní nebudou jezdit jenom voliči dané strany, která stavbu prosadila. Tak už to na světě chodí. Sdílíme spolu jeden stát, jedno území, jedny důsledky rozhodnutí našich zvolených zástupců.

Pokud se panu Zahradilovi ten návrh nelíbí, může proti tomu něco dělat, co je v jeho moci europoslance. Může sepisovat argumenty. Může usilovat o referendum v dané otázce (je to nereálné, ale dělat to může). Atd.

M. Šejna 17.12.2011 14:23

Jonáku

mohl byste nám sdělit, jak Vy osobně platíte jiným stravenky? Já jsem si doposud myslel, že stravenky si platí zaměstnaci z poloviny sami a druhou půlku doplácí zaměstnavatel. O nějákých Jonácích, kteří stravenky musejí dotovat jiným ze svých daní, se v daňových zákonech nepíše. Pravdou je, že firmy si náklady na stravenky mohly odepisovat z daní podobně, jako si Jonákové odepisují z daní vyživované osoby, hypotéky, penzijní a životní pojištění apod. Ale je možné, že některým Jonákům vadí, že jiní Jonáci mají hypotéky, platí si životní a penžijní připojištění.

J. Schwarz 17.12.2011 15:47

Re: Cože?

A víte že to není až zas tak blbej nápad? Ale muselo by se to vzít zgruntu. napřed ať se každý rozhodne, co chce ze svého dát "do holportu" a o rozdělení toho společného se může třeba uhlasovat. Rozdělení republiky podle politických preferencí  taky není špatný nápad - vlastně proč ne? Společné by mohly zůstat  silnice, kriminálka a vyšetřování nejzávažnějších zločinů - něco jako v USA FBI, soudnictví - a pak už by si každá sociální skupina mohla zřídit svůj "sociálné ráj" dle svých preferencí. Komunisti by vytvořili "druhý tábor", socani by měli minimální mzdu 20000, důchod v padesáti a zdravotnictví zdarma - ale taky svoje doktory a svůj "průběžný systém". Topkaři by bydleli u knížete a ostatní majetek by věnovali na záchranu Eurozóny. ODSáci by pak žili každý sám sameček, bez solidarity a lidského tepla, v chladu odlidštěných obchodních vztahů. Každý by měl co hlásá, ale za svoje. A tak by to bylo správně, ne?

J. Anděl 17.12.2011 15:57

Re: Cože?

Takhle je to možná po smrti :)

M. Šejna 17.12.2011 10:12

"historik" Fajmon

včera jsem se tu o Fajmonovi a Zahradilovi vyjádřil, jako o užitečných idiotech. Dnes to Fajmon potvrdil. Když je Fajmon tak iniciativní hlupák a navrhuje tak stupidní věci, tak by měl prosadit i tyto kroky vlády:

- v případě rozpadu EU a ukončení činnosti EU-parlamentu, budou nezaměstnané evropské poslance živit ze svých daní jejich voliči

- voliči stran, které byly proti půjčce, budou ze svého posílat do státního rozpočtu dotace, o které rozpadem EU příjdeme

- voliči stran, které byly proti půjčce, budou ze svého hradit ztráty českých firem vzniklé rozpadem EU

J. Schwarz 17.12.2011 15:55

Re: "historik" Fajmon

Zapomněl jste dodat, že odpůrci "boje proti CO2" budou hradit všechny důsledky sucha, lijavců, povodní, silného větru i bezvětří, nedostatku vody ve vodních elektrárnách, postřik proti kobylkám... Ve středověku by vám podobní vyrubli  nevěřícím "trest upálením" za ohrožování společnosti tím, že na ni přivolají trest Boží. Inu, blahoslavení chudí...

M. Šejna 17.12.2011 18:59

co to melete?

já jsem odpůrcem boje proti CO2. A víte proč? Protože ten boj je zbytečný. A navíc teplejší klima má méně extrémů, než klima studené. Takže netuším, o čem to tady melete.

K. Janyška 17.12.2011 9:28

To by opravu špatné nebylo, pane poslanče zločinného parlamentu EU..... Dzp.

J. Kilian 17.12.2011 11:09

Re: To by opravu špatné nebylo, pane poslanče zločinného parlamentu EU..... Dzp.

Práce v týlu nepřítele je někdy záslužná

K. Krbálek 17.12.2011 8:56

autorova nehoráznost

jaký je podíl voličů TOP09 a ČSSD na devizových rezervách Národní banky? Pokud se vše dělí podle volebních výsledků, určitě by vlastnili víc jak 11% pokladu.

V. Kain 17.12.2011 9:20

Re: autorova nehoráznost

A já bych k tomu dodal,že až nám peníze budou vráceny s patřičnými úroky tak celá suma včetně bude vrácena věřitelům.(jedná se snad o půjčku,nebo ne?)

K. Janyška 17.12.2011 9:29

Re: autorova nehoráznost

Nebudou, jsou vhozeny do černé díry. Fakt to nechápete ? Dzp.

E. Heusinger 17.12.2011 8:48

Pane autore,

ač nejsem volič ani jedné z uvedených stran, těch šedesát litrů klidně půjčím. Můžete to začít organizovat.

Dovoluji si uvést, že tomuto státu platím nadprůměrné daně a nejsem a nikdy jsem nebyl napojen na veřejný, státní či evropský cecík jako Vy.