6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

FINANCE: SPD podezřele utrácí miliony a Okamura staví vilu

Na tuto podivnou okolnost upozornil web Neovlivni.cz. Z transparentního účtu Strany přímé demokracie Tomia Okamury mizí peníze neznámo kam. Připomíná to dřívější kauzu Miroslava Sládka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svarda 21.10.2022 6:58

Kadet Biegler je vskutku snaživý

J. John 18.10.2022 22:35

Tento zoufalec dělá z NP mentální žumpu. Zdá se, že vydavatel chce spáchat ekonomickou sebvraždu. Nebo je dotován z nějaké ziskovky za publikaci těchto slintů?

D. Uhlár 18.10.2022 16:47

Takže pisálek nemá nic a fabuluje. A je to třeba, musí se zapomenout na krádeže a podvody STANu.

P. Brich 18.10.2022 14:27

Snaživý kadet Biegler závidí, že mu ty jeho slinty nevynášejí tolik, aby měl na vilu.:-P

V. Čermák 18.10.2022 14:20

Zoufalý kadet Ziegler Biegler zabrnkal na strunku Závisti. Ale o nějakou vilu ani nejde, spíše o to, že úspěšný Okamura dělá hluboké záseky do tupého EU hujerního vládního špalku neumětelů...;-DRv

D. Rakous 18.10.2022 12:21

SPD je z pohledu globalistických Loutkářů našich dnů "nesystémový" subjekt, stejně jako např. TRIKOLORA nebo PRO. Ty ohrožují pokračování zdárné kolonizace ČR, proto jsou vybraní jedinci pověřeni je trvale napadat a dehonestovat, nepřekvapivě se jejich rozhořčení vyhýba STAN, ODS, TOP0.09, KDU ... Žádný hlídací pes se nevěnuje třeba rodinné čerpací neziskovce (cca 100 mil.Kč) premiera P.Fialy, zřejmě i odborníka na život žen v Barmě. Snaha je tyto "nesystémové" subjekty poškodit-rozložit. V případě ÚSVITU se jim to povedlo pomocí insiderů, m.j. syna známého zpěváka, ten asi splniv úkol, zakotvil v domovské ODS. Okamura byl obviňován z tunelování, což MSM silně rezonovala. NIC se neprokázalo, to již MSM nezajímalo. Úkol splaněn-Úsvit zlikvidován a pátá kolona měla dál klid na práci. Okamura obdivuhodně vybudoval další hnutí - SPD. Tak se hra opakuje. Co je víc ohrožuje, než přímá demokracie, odvolatelnost a direkt hmotná Koho zajímal pardon MF Kalouska na podvody s dotacemi K.S. - obou to stranických soudruhů? Zlodějny kolem STAN "utichly". Kdo připomene všechny zlodějny ODS, kdo připomene Topolánkovi jeho Dalíka. Nebo ODA - třeba nomenklaturního , vyvoleného likvidátora "rodinného stříbra", po "stáži" u Goldman-Sachs již recyklovaného a opět dosazeného, tentokrát do čela HK? Nebo "vyvolenému" Sobotkovi jeho Bakala- OKD? Kdo hledá těch cca 120 miliard?

Tito vyvolení nedokáží dobře dělat ani falešné vlajky, ani militantní propagandistiku. Koho chválí - zpozorněme, buďme ostražití a prověřujme je. Když někoho dehonestují, je to naopak skoro jako úspěšná prověrka a doporučení. Není to ani tak paradox, jako spíš výsledek jejich blbosti.

F. De Winter 18.10.2022 14:21

!R^R^R^

P. Brich 18.10.2022 14:40

Vláda nenechá nikoho padnout - viz šéf mafiánského stanu. Jiní pletou top svetry, až se z nich hulí. To další k hulení ani štrikování nepotřebují. Klidná síla vyhlíží, koho by klidně podrazila. Je to zkrátka festovní konstrukce OD Suterénu!!EU

P. Čech 18.10.2022 16:05

A nakonec důsledkem činnosti těch "vyvolených", nikoliv zvolených členů politických stran a hnutí STAN je neustále klesající přízeň voličů u politických stran a hnutí SATN.. Zcela logický pokles, přímo úměrný rostoucí neschopnosti těch "vyvolených". A také o tom je neustále rostoucí přízeň voličů k SPD.

D. Rakous 18.10.2022 16:48

Oni ti "vyvolení", někdy podivně zvolení, jindy dodazení nejsou až tak, podle svých objektivních výkonů a schopností skutečně hodni vyvolení. Tedy podle normálních kriterií, spíše kulhající, většinou naobě nohy. To nevadí, to se zahladí, hlavně že jsou z rodiny, která se o ně postará a postupně obsadí všechny vlivově důležité posty, všech š pilířů naší demokratůry.

P. Čech 18.10.2022 22:13

Oni ti "vyvolení" nejsou vůbec zvolení. Tedy ani podivně. Podle mne nepřímá volba není žádná volba. Je to výrazný diktát, daný volebním zákonem, který káže a diktuje voličům volit politické strany a hnutí a nikoliv zástupce občanů. Oni totiž poslanci a zastupitelé krajů, měst a obcí nejsou zástupci občanů ale zástupci politických stran a hnutí a tito tvoří vždy výraznou menšinu. Ve skutečné zastupitelské demokracii totiž musí být u moci v přesně a přísně vymezených oblastech konkrétní a přímo zvolení zástupci občanů. To u nás neplatí, protože jsou u moci zástupci politických stran a hnutí, zvolení nepřímo přes tato politická uskupení. V podstatě jde o to, že ani jeden ze současných "vyvolených" by v přímých volbách zástupců občanů nikdy nemohl být zvolen. Zejména proto, že se ve všech případech jedná o osoby neschopné čehokoliv, zejména neschopné řídit stát. A občané to vědí! Už se vůbec nedivím, proč se politické strany bojí zákona o obecném referendu. Ten by totiž ty "vyvolené" rychle zbavil moci nad občany.

D. Rakous 25.10.2022 9:47

Já to, že jsou vyvolení, myslel trochu jinak, ale máte samozřejmě pravdu. Jen jejich objektivní neschopnost může jěště přecházet v nechtěnou všehoschopnost - prto jsou instalováni a to maximálně loutkářům vyhovuje

M. Vaněk 18.10.2022 10:55

Pane autore, politici všeobecně žijí na úkor svých voličů - často nedělají nic, nebo dokonce pracují proti svým voličům. To není specialita ani SPD, ani sládkovců, ale i ODS, ČSSD, a dalších stran; žijeme totiž v demokratůře, kde ofčané mají svá práva - platit daně a držet ...krok... Nebo už jste zapomněl na toho inda a mrtvého maďara, který "spozoroval" ODS? Na tunely v dobách OPOsmlouvy? Na pardóny od FÚ pro "spolubratra" Knížete Ignora od kalouska v řádech milionů? Nezapomněl, ale protže jste jen babral a prodejný pisálek, cudně o těchto věcech mlčíte.;-D

T. Kučera 18.10.2022 11:07

To celkem není nic divného, ale já od politika nečekám žádného Boha s.r.o., ale člověka z masa a kostí. Čili u mne nezabodují politici, kteří budou slibovat, že se přestane krást a podvádět, když tohle je dávno ošetřeno v Desateru božích přikázání https://www.vira.cz/otazky/desatero-bozich-prikazani.html, správu Desatera nechám s radostí na církvích. Od politiků očekávám konkrétní slib s datumem konkrétního splnění - příklad dostavba D1 v oblasti Přerova nejpozději do... Dostavba metra D nejpozději do... atd. Pokud splní, zvolím znovu, pokud ne, vyměním. Nic neříkající sliby nebo sliby suplující Desatero a církve mne nezajímají.

M. Vaněk 18.10.2022 11:16

Necháte to na církvích? 8-o Na těch, kteří po staletí kradli, loupili a vraždili v Jeho jménu pro statky vezdejší? Kteří upalovali a vraždili ty, kteří nemlčeli? Ti, kteří i dnes lžou a kradou, jak nás o tom přesvědčila další největší loupež na tomto státu - restituce? Cítíte se duševně zdráv? 8-o;-D

T. Kučera 18.10.2022 11:32

Po staletí loupí, kradou a vraždí úplně všichni. Ale pouze církev k tomu podává výklad Bible, čili Písma svatého. Pak jsou také jiná náboženství s jinými svatými knihami, například Islám, Buddhismus, Hinduismus a další.

V. Čermák 18.10.2022 14:16

Katolická církev nic krást nepotřebovala a vraždění dokonce pábíte. Díky celibátu sice kněží mohli mít tajně děti , takže svůj normálně legálně nashromážděbný majetek těm dětem nemohli odkázat, takže připadl církvi. Ostatní církve celibát nezavedli, takže zůstaly chudé...

P. Čech 18.10.2022 16:10

Katolická církev krást nepotřebovala, to máte pravdu. Ale kradla! A co se týče toho vraždění, vzpomeňte si na původní obyvatele amerického kontinentu. Zde katolická církev vyvraždila, lépe řečeno stála za vyvražděním Inků, Aztéků. Mayů a dalších indiánských národů. Nebo to snad chcete zpochybňovat?

L. Netolická 18.10.2022 14:46

Komunisté vám to dokonale vštípili do hlavinky. A restituce jsou navrácení části majetku církvím uloupeného komunisty. Komunisté církve dehonestovali, kněze zavírali do lágrů, mučili až umučili. Církve nekradly, ale hospodařily, dostávaly majetky od vrchnosti. Měly školy, nemocnice, sirotčince, starobince, vinice, pivovary atd atd. A pomáhaly a stále pomáhají potřebným. Mají charity, azylové domy atd. A navrácení jim majetku znamená, že si za nějakou dobu půjdou za své a stát nebude muset vyplácet např. mzdy duchovních. A aby církve měly na mzdy, k tomu jim byl částečně navrácen majetek a nevrácené je opět pouze částečně vypláceno. Církve se mnohého vzdaly, stát by musel platit mnohem více.

D. Rakous 18.10.2022 16:25

Srovnání mučených a umučených, upálených církví svatou a získávaní majetků i techto ubožáku i touto cestou, v tom církev svatou nikdo nedožene.

Ani náhodou. Navíc je težké ukrást někomu něco, co mu fakticky, lege artis nepatří, tedy nemá/neměl vlastnické právo. Pouze jistý druh práva užívacího, to mohlo být zrušeno a držitelé vypuzeni- vyhnáni.

P. Čech 18.10.2022 22:19

Mýlíte se v mnoha věěcech, paní Netolická. Vymlouvat se na komunisty zde není vůbec na místě. Zásadní část majetku katolické církvi totiž odejmul císař Josef II. a další významnou část prezident Masaryk. A ty snad nepovažujete za komunisty. Komunisté po únoru 1948 už jen paběrkovali. Restituční zákon však církvím vrací téměř všechno, nejen to, co jim sebrali komunisté.

D. Rakous 18.10.2022 16:17

S tzv. Církevními krimi restitucemi nesouhlasím, byl a je to podvod, který zcela vymazal Josefa II. a částečně i reformy TGM. Žádný výčtový zákon! Raději to přejmenovyli na změnšení křivd, správný název by byl "Obdarování církví" vč. těch, které k 25.2.1948 neexistovaly nebi nic nevlastnily. "Komunisti" nemohli vzít církvím něco, k čemuž neměli vlastnické právo, ale jen jistý druh práva užívacího. Vyjímku mohly tvořit třeba zahrady, přilehlé k farám. Kde nic není, ani čert nebere! Proto je tedy mohli "jen" vyhnat, ale ne okrást. Podstatný rozdíl. Každopádně se to mělo řešit referendem a ne hlasy na sílu ODS atd., proti vůli většiny národa, navíc velmi ateistického. Nově získaný majetek je v jurisdikci Vatikánu a naše církev je pravděpodobně nejbotatší v Evropě. Nic nebránilo např. pp.Kalouskovi, Nečasovi, Schwarzenberkovi atd. darovat církvím něco ze svého. Věřím, že je Mlýny boží doženou. Všechny!

Západ je nám vzorem, ale např. ve Francii církev nevlastní nic, jedná se o majetek státu, který se o nej a provoz stará. Círken si sama si zajišťuje jen mzdy. Poslední slušný kardinál Tomášek prohlásil, že je církev (rozumějme římsko-katolická) se státem vyrovnaná již v době afery rychle zašantročeného, neoprávněně vydaného majetku v blízkosti ND. Pak církev svatá a jejich slouhové slova kard.Tomáška popřeli.

Asi tak, jak byl zapřen, ulhán, zapomenut závazný slib Západu-NATO Gorbačovovi, že po opuštění sovětské okupační zóny, tedy DDR a spojení s BRD v jeden stát a zrušení VS, nedojde k rozšiřování NATO. NATO zůstalo, rošířilo se na východ a USA nadále okupují i BRD. A teď J.Borrell řekne "Možná jsme něco slíbili, ale to je již historie". A se zcela zapomíná na neplněné a nesplněné Minské dohody. Jakoby nebyly!

P. Čech 18.10.2022 22:27

Máte naprostou pravdu. To ovšem ovčanům, bez vlastního myšlenkového orgánu nikdy nevysvětlíte. Oni totiž v ě ř í . Věří tomu, co jim nakecá církev, co jim nakecají představitelé politických stran. Relevantní argumenty odmítají hodnotit, protože jsou líní myslet. Bohužel takových lidí je cca 30%.A také proto náš stát nefunguje v téměř všech oblastech.

D. Rakous 18.10.2022 16:39

Nevím čím pracovali Republikáni a Sládek x zájmu voličů (viz Sládkova rada:"Vemte hole a zažeňte je .....") nebo čím a jak pracuje SPD x voličů. Naopak otázka zní: Čím a jak pracuje česká K5+1 reálně pro české voliče, v jejich prospěch, kromě proklamací. V zimě to asi poznáme. Pro UA, na UA je peněz dost, i když zadluží jěště pravnoučata. Kdo jim k tomu dal mandát???

Kolik politiků se dokáže uživit vlastní prací? Kolik se jich ke své původní práci vrátilo? Kolik jich nikdy ani nepracovalo - jejich práce je posez v lavici, na jejich pozadí dosti patrné, jako nemoc z "práce"/povolání? Kolik po nezvolení dostane náhradní korýtko neb trafiku, tedy místo u struku veřejných financí=daní obyčejných pracujícíh? Kolik nějak uplácí voliče pro své doživotní znovuzvolení?

K. Novák 18.10.2022 10:10

Okamura kolem sebe šikovně soustředil spoustu hlupáku, které oblbuje prostými, ale údernými hesly. Ti mu platí poklidný život. A až to praskne nevadí, založí další stranu pro hlupáky, kteří se nechají podojit!!:-/

R. Langer 18.10.2022 11:00

A jakou stranu a pro koho platíte vy? ;-D

J. Jurax 18.10.2022 13:17

Víte, občas - poměrně často - se nemohu ubránit dojmu, že všechny strany i hnutí, co se i jen mihly, míhají a míhat budou naší politickou scénou jsou určeny pro oblbené hlupáky dole, kteří se nechávají podojit - a volí je.

J. Ptáček 18.10.2022 10:05

Místo zbytečných řečí a doměnek se stačí podívat na osud Úsvitu, předchůdce SPD. Hádky, tunelování a zpronevěra stranických financí, hromadné odchody stranických příslušníků ve stovkách. Na druhé straně růst vlastního majetku. Nám obyčejným musí jako zdroj informací stačit Wikipedie, i když tam jistě zdaleka není všechno. Pořád to stejné s jediným cílem. NAHRABAT SI PRO SEBE!

R. Langer 18.10.2022 11:01

Jistě už jste podal trestní oznámení... ;-)

J. Ptáček 18.10.2022 11:14

Za celých více než 80 let jsem nikdy na nikoho nepodal trestní oznámení, vlastně žádné oznámení. Dokonce jsem nikdy v životě nebyl u soudu a to ani jako svědek. Na to máme jiné!