19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

FEJETON: Vrtěti psem

Naše politická scéna věru není nudná a minulý týden to v parlamentě vypadalo, že dojde i na facky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 7.2.2019 18:29

Re:

Tys tam byl,Krčmář?

L. Zemek 7.2.2019 9:50

Co když je to všechno třeba takto:

Pro člověka, který je premiérem a má téměř neomezený vliv a neomezené styky na těch správných místech, není žádný problém předem skoupit prostřednictvím nastrčených osob potřebné pozemky. A pak jeobratem ruky, za značně nadhodnocenou cenu, prodat státu za účelem výstavby Centrálního Byrokratického Molochu. Byznys je byznys. Jak prosté, milý Watsone.

R. Langer 7.2.2019 10:10

Re: Co když je to všechno třeba takto:

A proto to bude všem veřejně a dopředu říkat v médiích? No, nevím nevím, jestli s takovou konspirační teorií uspějete. ;-)

V. Pavelka 7.2.2019 12:23

Re: Co když je to všechno třeba takto:

Ty pozemky patří obci ne? S těma prvoplánovejma konstrukcema jděte do háje, to je hájemství pražské ODS a kmotrů za nimi, Janečků, Bémů a Ritigů, Řebíčků, Dvořáků, Bakalů,špatných hospodářů z Lidového domu,Urbanů a desítek dalších . Když skončí Babiš, skončí mnohá vyšetřování opravdových prasáren , na kterých seděl ministr Langer?pamatujete !?

M. Krčmář 7.2.2019 12:33

To jsem zvědav,co se došetří. Nejspíš to samé,co v uplynulých pěti letech,nic.

R. Langer 7.2.2019 8:52

Astone, vrtění psem

je přece v současnosti žaloba na prezidenta, ta vyvolává mnohem více vášní než nějaké úřednické Čapí hnízdo ve fázi představy, a píše se o ní dvakrát denně. Je ovšem otázkou, od čeho vlastně odvádí pozornost. ;-)

J. Lepka 7.2.2019 8:59

Re: Astone, vrtění psem

Hezký pokus, ale trochu mimo mísu. Pokud mohu posoudit, psem vrtí zásadně MZ a to pokaždé, jedva otevře svou nevymáchanou hubu. Zdá se, že vám ani nedošlo, proč pálil trencle.

R. Langer 7.2.2019 9:42

Re: Astone, vrtění psem

Vážně? Inu, úhel pohledu dokazující, že se nemýlím, není-liž pravda? ;-)

E. Pawlica 7.2.2019 8:02

Mimochodem

bude stačit, jak téma nové vládní čtvrti velmi rychle vyčichne, jen co estébácká špína zjistí, že jeho voličům voní spíš smažená kobliha, než péče o vládní úřednictvo.

E. Pawlica 7.2.2019 7:59

Pan Hlosta má pravdu. Barabiš chce svůj pomník.

Estébácká špína ví, že si Agrofert do pohřební urny nevezme a tak chce takový, který by byl vznešenější a pojmenován po něm.

Že už jsou pomníkem třeba tisíce hektarů udusaných polí, otrávených Roundupem (o jeho jiných zlotřilých rakovinotvorných ekonomických aktivitách raději nemluvě) zatím nikdo nemluví. Proto je třeba pomníku jiného.

Jeho socha, po "obú stranách" následovaná zástupem ministrů místo metronomu na Letné, by v Praze už asi úspěch neměla. Tomu se ostatně netěší ani jeho přiblblý nápad s vládní čtvrtí. O polích se (zatím) nemluví a když tak, pak je to "lež, kampáň a účelovka".

Což potvrzuje můj názor, že podnikatel v dotacích do premiérského křesla nepatří.

P. Hlosta 7.2.2019 10:28

Re: Pan Hlosta má pravdu. Barabiš chce svůj pomník.

Stejně jako dotace nepatří do ekonomiky, ale do charity, mecenášství. Vždyť dotovat lze úspěšně s pomocí úlevy v daních a konkurenčnost prostředí to nenaruší.

E. Pawlica 7.2.2019 11:09

Re: Pan Hlosta má pravdu. Barabiš chce svůj pomník.

To by ovšem hrabivý stát musel být donucen přestat strkat do peněženek svých obyvatel svůj nectný rypák i své zlodějské pracky a o penězích by větším dílem mohli rozhodovat ti, kteří je vydělají svou prací a svým podnikáním, nikoliv těžebním průmyslem v oboru dotací.

Pokud by se tak stalo, zlatá žíla dotací, která především stvořila Barabiše a jeho chamtivý agrofertí chřtán, by vyschla.

M. Mikulec 7.2.2019 7:58

Mám teorii,

proč chce Andrej Babis vládní čtvrt. Zapadá to do jeho ideje řídit stát jako firmu. Vládní úředníci se nebudou rozptylovat jakýmkoliv stykem s veřejnosti, s voliči, s normálními lidmi: budou pracovat pro Babise. To je natolik poznamená, ze nebudou vědět, co je nahoře a co dole. Ve firmě neexistuje demokracie, ve firmě se poslouchá.

P. Hlosta 7.2.2019 6:59

Chce si postavit pomník

Já to vidím jako snahu po sobě zanechat viditelné dílo(za cizí prachy pochopitelně), které bude logicky veřejně známé a nezpochybnitelně jeho. Je v tom určitá velikost ducha osobnosti. Bez této ctižádosti by patrně nebyl multimiliardářem, nešel by do vrcholné politiky. Ostatní charakterové vlastnosti v tom roli nehrají, tedy aspoň ne významnou.

To vůbec nic nemění na mém názoru, že miliardář do premiérského křesla nepatří.

T. Závodský 7.2.2019 5:19

Dopadne to jako vždycky.

Proinvestují se miliony, spousta jich při tom záhadně zmizí.

Čtvrť se obsadí novými úředníky a ti staří zůstanou sedět

v teple tam, kde jsou.

J. Lepka 7.2.2019 9:20

Re: Dopadne to jako vždycky.

Pesimista je pouze optimista se zkušenostmi.

R. Langer 7.2.2019 9:42

Re: Dopadne to jako vždycky.

To těžko.

V. Pavelka 7.2.2019 18:24

Re: Dopadne to jako vždycky.

Závodský , vy nepatříte k rodinným klanům, kteří ůředničí napříč ministerstvy už od RakouskoUherska..