6.7.2024 | Den upálení mistra Jana Husa


Diskuse k článku

FEJETON: O vyváženosti

Jak známo muslimové nepracují v pátek, Židé mají šábes v sobotu a křesťané světí neděli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 8.7.2015 9:52

A divíte se?

Politické strany a církve jedno jest.  Jak církve, tak i politické strany jsou živy jen a pouze na základě svých ideologií a díky tomu, že existuje všude dost ovčanů, kteří jim věří. Jediný rozdíl vidím v tom, že politické strany vyznávají své ideologie, zatímco církve tomu říkají věrouka. Co je to bible? Soubor křesťanských ideologií, ikdyž záměrně neúplný. Jak církve, tak i politické strany využívají skutečnosti, že člověk jako druh je většinou tvorem stádním a mimo stádo svých souvěrců se cítí být ohrožen. Homo sapiens sapiens - člověk rozumný rozumný tak není vůbec rozumným, protože dobrovolně nevyužívá svého rozumu a z přirozené lenosti je ochoten se přizpůsobovat rozumu někoho jiného. A o tom to je.

V. Vaclavik 8.7.2015 11:26

Re: A divíte se?

Jen protoze jdete jinou cestou nez stado jeste neznamena, ze ta cesta je nejaka lepsi, ci dokonce spravna.

J. Schwarz 8.7.2015 15:15

Re: A divíte se?

To sice ne, ale vůdcové lidského stáda / narozdíl od stád zvířecích /zbloudilé jedince aktivně do stáda zahánějí zpět a to i za pomoci nevybíravého násilí. Vůdcům stád zvířecích  je fuk, jestli se jedinec od stáda oddělí - většina je ve stádu, protože tam jsou bezpečnější před predátory, ale vynucováno to není a "riskující jedinec" není pronásledován...

E. Vašátko 8.7.2015 5:49

No dobře,

ale jaké dny zbývají pro ty ostatní, ateisty kteří nejsou v žádné politické straně a naopak si politické strany oškliví ?

R. Langer 8.7.2015 8:29

Re: No dobře,

Ti budou moci jako neutrální využívat všech svátků (jinak by to byla diskriminace), kdežto věřící jednotlivých stran a církví pouze těch svých. Ať prokážou pravou víru... ;-)

V. Vaclavik 8.7.2015 11:28

Re: No dobře,

Ateista slavi kazdy den tydne, slavi zivot jako takovy, zivot pozemsky, zadne nadprirozeno.