1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

FEJETON: Nejsou tam

Potěšilo mě to podívání na graf výsledků krajských voleb. Šest sloupečků různé barvy, modrá ve dvou odstínech, černá, hnědá, zelená i žlutá, ta červená tam chyběla. Oranžová taky, z toho jsem žádnou radost neměl, sociální demokracie do zdravě fungující demokracie patří, ale stalo se, co se stalo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novák 8.10.2020 14:50

Zakázat socialismus je dost obtížný problém, když je všudem kolem nás... EU

J. Nevrkla 8.10.2020 8:31

Komunisti už mě dávno netíží, jde jim tak maximálně o sociální stát, což je pochopitelné u levicaku. Za nebezpečnější považuji nové globalisticke pokrokare - pro svobodu, ekonomiku i demokracii. Ale na to už začíná být nebezpečné poukazovat, kritizovat komunisty je naopak chvaleno, tak jde doba.

M. Šejna 8.10.2020 8:29

Kdyby byla zrušena KSČ, volili by jeji voliči socany, a vlády by pak vypadaly jinak.

Je to to samé, jako kdyby na pravici neexistovaly TOP09 a STAN. Jejich voliči by nejspíš volili ODS.

J. Jurax 8.10.2020 13:36

TOP09 a STAN jsou na pravici? Slyšte, slyšte, zástupové ... :-)

M. Adler 8.10.2020 6:02

Rád bych se podělil jiným vtípkem. Husák se nechal zmrazit a po padesáti letech rozmrazit. Jde po Václaváku a žasne. Lidé jsou slušní a usměvaví, obchody přetékají jakostním zbožím a frontu nikde nevidět, domy i ulice jsou čisté a opravené... prostě nádhera. Ptá se kolemjdoucího dědy: "To už tu nejsou komunisti?!" "Ale jo," praví děda. "Něco jich je na Šumavě, něco v Tatrách. Ale už si dobře nezastřílíte, jsou strašně plachý!" Je povzbuzující, že ta banda už pomalu mizí z politické a doufejme i společenské scény přirozenou cestou - společenským zavržením. Smutné je, kolik času to vzalo, a že pořád nejsou plaší. O "účinné lítosti" ani nemluvě!

V. Humble 8.10.2020 5:27

Nebojte se, levice se prevlekla ale tancuje porad stejne jen za zvuku jine modernejsi hudby.

M. Šejna 8.10.2020 8:31

To je pravda. Za převlečenou levici lze povazovat Piráty, Zelené, ANO i TOP09.

I. Štípek 8.10.2020 5:13

Jo, Astone, pravda - ale mezitím vstali noví bojovníci.

J. Kovaříček 8.10.2020 5:12

Komunistická strana měla být zakázána. Proč? Skrze jejich nenávistnou ideologii měla na svědomí miliony nevinných životů a každý člen, který do ní vstoupil, zároveň převzal i osobní podíl na této nemravnosti. Jenže politické zřetele převládají nad mravními a podle toho ten dnešní svět vypadá. Ničemu se proto nedivme.

A že je dnes KSČM demokratická? Potom ovšem nemůže být v pravdě komunistická. Džugašvili stejně jako Kléma by se s nimi vypořádali.

V. Pavelka 8.10.2020 13:25

Jděte už do háje s tím komunistickým haraburdím !Noví komunisté v Bruselu nám "Nařizují Dobrovolně"!V!!EU, příjímat muslimské obyvatelstvo ,opět a pořád jim záleží na tom aby jsme pracovali na svém zničení jako oni , bez diskuse[>-]EU!!Rv

V. Pavelka 8.10.2020 14:24

Vrcholu dosáhli Rudí Khmerové v Kambodži! Vyvraždili polovinu národa ,veškerou vzdělanou část, od řemeslníků po VŠ. Dodnes se nevzpamatovali z této verze Komunismu a žijí s vrahy pospolu!8-o

J. Krásenský 8.10.2020 4:17

Je hezké vidět, jak mizí komunisti a socani, škoda jen, že "vstali noví bojovníci", kteří ovládli celé politické spektrum od nejextrémnější levice - pirátů až po okraj pravý ODS a TOP. A tragické je, že ti staří bolševici, kterými jsme se léta pohrdali pro jejich "vjedecký světový názory", mají oproti těm novým, nezakecaným, docela racionální uvažování. No posuďte sami - co je "dějinná úloha proletariátu" proti desítkám nových a nových pohlaví...

J. Pilny 8.10.2020 4:06

Zajímavé, že Neffovi nevadí to, že bývalí komunisté se rozlezli do všech ostatních stran. Jejich myšlení je neustále bolševické, ale jsou to přeci "demokraté", že? Naopak současní komunisté mají někdy racionálnější názory, než tolik vychvalovaní demokraté.

P. Hatina 8.10.2020 2:12

Jenže, jistě bohulibé dílo se tříští na právnickém výkladu toho co sami komunisti udělali už v listopadu 1990. Jeden výklad je že sami svou stranu (KSČ) zrušili, jiné že přejměnovali/rozdělili, přetransformovali na KSČM.

Jenže bez toho sjednoceného výkladu by se ten to rušení zvrhlo na dosti podivný požadavek "zakažme každou (i novou) stranu, která bude mít v názvu slovo komunistická..

Jinými slovy, kdyby aspoň ti komunisti po listopadu neprovokovali láskaře tím že si to v tom názvu ponechali. Kdyby se přejmenovali na Demokratickou levici, celý problém by zmizel a nebylo na koho nadávat..;-D

P. Čížek 8.10.2020 2:45

A navíc, všude kolem to tak fungovalo a díky krátké historické paměti lidí to tam funguje dodnes...