2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

FEJETON: Kdo přijde po Babišovi

Moje představivost autora sci-fi nedokáže sestavit scénář, co by se muselo stát, aby náš současný premiér a šéf hnutí ANO ustál všechno to, co se na něho navalilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 6.6.2019 12:10

Re: Pisálek porcuje Medvěda...

Pisálek pro většinového 376 nepochopitelný (jako vše nad 2nohy/4nohy).

D. Stirský 6.6.2019 11:51

Posel z Liptákova

"No jo. Já končím. Poslední, co dělám, je nějakej Ferdinand, Sarajevo. A pak jdu na odpočinek a přijde novej. Mladej. Ale to bude sekáč, pánové! Ne jako já. Ten se nezakecá..."

V. Čermák 6.6.2019 11:42

Pisálek porcuje Medvěda...

Inu, Pisálek...

K. Salajka 6.6.2019 11:23

Body

za "parodii na lidový hněv" - je to shrnutí podstaty.

D. Stirský 6.6.2019 11:14

Opět jsem musel projít 440 stran

monitoringu, normální rozsah je 100 stran. Babiš, Babiš...! Podíval jsem se na konsolidovanou závěrku AGROFERTU za r. 2017. Opakuji: ANO jsem nevolil a volit nehodlám, Babiš můj favorit není, ale! Uvědomují si demonstranti a žadatelé okamžitého vrácení a zastavení dotací, že skupina AGROFERT zaměstnává 32 770 lidí? Jde o pár set korporací a výkřiky Babici o Babišových svinstvech (potravinových) - toť dost silná káva! Nemám potíž přiznat, že koupím něco z K. uzenin. Nedělám si iluze o super kvalitě, ale jiní výrobci o moc lepší nebudou. Když vezmu 32 770 lidí x 3 dospělí voliči/rodina, je to 98 310 možných voličů ANO. Jistě, ne každý ze zaměstnanců bude ANO volit, ale já - byl-li bych v AGF grupě - bych minimálně na demonstrace nechodil. Projevy TV/divadelních celebrit, které si užívaly na Václaváku chvilku slávy - nic moc. Většinou styl rozjuchaného moderátora soukromé rozhlasové stanice. "Jste skvělý, že ste sem přišli!" To o velké inteligenci nesvědčí

I. Štípek 6.6.2019 11:11

Re: Akceptuji, že formou demonstrace lidi vyjadřují

Mrzí mne, že tohle nenapsal Neff.

P. Kubáč 6.6.2019 10:30

Re: Akceptuji, že formou demonstrace lidi vyjadřují

Naprostý souhlas

F. Kusák 6.6.2019 10:28

Re: takto jsem se zasmál ...

Je to tak.

F. Kusák 6.6.2019 10:28

Re:

Mně zase ty všiváky, kteří chodili bonzovat na ruské velvyslanectví nebo rovnou do Moskvy.

F. Kusák 6.6.2019 10:25

Re: Babiš neumí ani to podnikání

Schodek za letošní rok může být, to ještě není problém, ale zatím ještě nikdy za Babiše nebyl. A zadlužení státu celkově klesá, což je dobrá zpráva. Také bych řekl, že Babiš se stal ministrem v době kdy se Česko stále zmítalo v ekonomické krizi. Jemu vděčíme zejména za to, že dokázal změnit atmosféru ve společnosti. Vinit ho nyní z poklesu ekonomiky, je docela nefér. Ten má jistě mnoho důvodů. Jedním, a nikoliv zanedbatelným, je zcela jistě aktuální atmosféra ve společnosti, ale za tu nesou odpovědnost jiní. Odstoupení premiéra by vyvolalo jen další napětí a chaos.

J. Kozák 6.6.2019 10:00

Akceptuji, že formou demonstrace lidi vyjadřují

svůj názor,

ale už neakceptuji, že vyžadují odstoupení demokraticky zvolené osoby. Tímto

sami demonstrující popírají princip svobody. Odstoupení/odvolání by měly

zajistit jiné demokratické mechanismy. V první řadě volby. Opoziční strany

by měly reflektovat názor demonstrujících a přijít s takovým programem (a hlavně prezentací směrem k veřejnosti), kterým Babiše odstaví. Nic takového od opozice nevidím, takže proč bych měl vlastní zemi destabilizovat, když tady není záruka lepší náhrady? Podotýkám, že jsem ANO v žádných volbách nevolil. Co se vlastně změní, kdyby Babiš následkem demonstrací odstoupil? Komu to pomůže? Nikdo nový se neobjeví a pravděpodobně dojde k návratu starých zavedených stran, které Babišův nástup k moci umožnily svojí (ne)činností a které se aktuálně prezentují pouze programem "Anti-Babiš" a dále dojde k posílení Pirátů (zamaskovaní ekozelení a neolevičáci - viz. frakce v EP, ke které se hlásí). Odchodem Babiše se nic nezlepší a neustále to tady bude typický český "bahňák", kde na sebe budou žabáci kvákat, ale rybník si ani nevypustí, ani nenapustí čerstvou vodou (vždyť v tom bahýnku se toho dá tolik schovat)...

R. Langer 6.6.2019 9:37

Re: Představivost autora sci-fi je skutečně veliká

Tím samozřejmě nechci tvrdit, že zrovna Zlatuška je podle mně někdo "kvalitní". :-)

R. Langer 6.6.2019 9:35

Re: Představivost autora sci-fi je skutečně veliká

Hm, ty vaše fantasmagorie si můžete dokládat jak chcete... :-D

F. Navrátil 6.6.2019 9:27

Pohřbívání živého

Autor už vybral rakev, sepsal dojemnou smuteční řeč, má jasno v otázce dědiců a zabývá se dohazováním ženicha pro vdovu. Nebožtík ale stále žije a s tím by se mělo něco udělat.

J. Vavrochová 6.6.2019 9:13

Re:

Také mě toto jejich hodnocení překvapilo, ale možná si jen pod pojmem "kvalitní lidé" představuji něco jiného než pan Neff.

R. Meišner 6.6.2019 9:13

naprostý souhlas

konečně Aston popsal realitu realisticky. doufám že v tom bude pokračovat. (zkráceno)

J. Vavrochová 6.6.2019 9:08

Ale pane Neffe, "udržovací vláda" není pro obyvatele státu

nic nesnesitelného, spíš naopak. A kdo má zájem zažít adrenalinová dobrodružství ve rozháraných státech s nestabilními vládami, má, díky konečně po mnoha létech otevřeným hranicím, možnost vydat se třeba někam do Afriky, Jižní Ameriky nebo Asie; konečně, mnozí našinci si již vyzkoušeli roli unesených, zajatých či uvězněných a jistě na to mají ty nejúžasnější vzpomínky.

Č. Berka 6.6.2019 9:02

Můj pohled

Poslouchal jsem záznam projevu Martina Jaroše ( kamarádka ho nazývá posměšně Coelho z Kataru)na demonstraci a zaujala mě jeho myšlenka, že si máme VYDEMONSTROVAT lepší politiky...

Tipuji, že to časem dopadne "jako obvykle" a demonstující budou všude psát, že "kvůli tomuhle jsem klíči nezvonil" . IMHO, všechny strany svorně nenávidí Piráty, takže , až nebudou potřební k odstranění Babiše, přijdou na řadu vv okopávání...

K. Janyška 6.6.2019 8:56

To je ale úplně jedno, kdo přijde po Babišovi..

Ten kdo bude zvolen.

Problémem je totiž samotná demokracie, tedy vláda mnohdy velmi zločinných většin, viz tato vláda. Musíme k demarchii, tedy k vládě práva soukromého nade vším... Dzp.

O. Prokop 6.6.2019 8:42

Kdo přijde? Asi další psychopat.

ale neberte to jako nadávku, ale přesně definovanou poruchu osobnosti dle PCL-R testu dle Harea.

M. Pivoda 6.6.2019 8:31

Představivost autora sci-fi je skutečně veliká

Ondřej Neff: "Moje představivost autora sci-fi ... ... kolik zajímavých a kvalitních lidí od Babiše odešlo, hned mě napadá Pavel Telička, Ivan Pilný nebo Jiří Zlatuška."

To je docela zajímavé sdělení, které ale je, buhužel, jen v oblasti sci-fi. Zejména to poslední jméno. Jiří Zlatuška má prokazatelně na svědomí, že Česko se před třemi desetiletími nestalo průkopníkem oboru umělá inteligence a nezískalo tak významnou konkurenční výhodu. Mohu doložit!

D. Mach 6.6.2019 7:34

Babiš neumí ani to podnikání

Babiš se trefil do období kunjunktury, ale přesto je schodek rozpočtu ke konci května přes 50 miliard korun. To je už opravdu hrozivý amatérismus. No a jinak, po Babišovi může přijít kdokoli.

J. Novák 6.6.2019 7:16

Víte, co mě nejvíce uráží? Když naši vlastní lidé nás chodí udávat do Brusele. Připomíná mi to dobu, kdy na sebe chodili Přemyslovci žalovat do Němec a nechávali si tam za velký balík peněz potvrdit své postavení udělením českého státu v léno. Podobnost se současným stavem, kdy máme omezenou suverenitu je do očí bijící.

J. Novák 6.6.2019 7:02

Telička a Zlatuška jsou kvalitní lidé? To snad nemůžete myslet vážně.

F. Houžňák 6.6.2019 6:26

Však oni soudruzi z Bruselu už nějakého místodržitele

dosadí, aby konečně začal dovážet do Čech muslimské parazity.

M. Kanda 6.6.2019 5:55

Při hodnocení Babišova období

by se nemělo zapomínat na zrušenou důchodovou reformu. To byl největší zločin, pod kterým je podepsán a který ještě způsobí těžké problémy ve chvíli, kdy dosáhnou důchodového věku "Husákovi děti".

To pak už nebudou debaty o zvyšování/nezvyšování důchodů, to budou křiky o jejich vyplácení/nevyplácení ve chvíli, kdy státu už nikdo další nebude ochoten půjčit.

Proto bych s nějakým hodnocením raději počkal.

B. Vaníčková 6.6.2019 5:49

Re: takto jsem se zasmál ...

Napadlo mě to samé......

T. Kubín 6.6.2019 2:29

takto jsem se zasmál ...

"kolik zajímavých a kvalitních lidí od Babiše odešlo, hned mě napadá Pavel Telička, Ivan Pilný nebo Jiří Zlatuška. .."

Vychcan a oportunista Telička je zajímavý a kvalitní člověk? Synek komunistického prominenta, sám kariérní člen KSČ a symbol bezpáteřnosti?

Pilný od Babiše neodešel, Astone, kde jste to vzal?

No a Zlatuška? To už je snad opravdu jenom vtip, ne?

J. Vintr 6.6.2019 1:33

Politici se rádi chlubí úspěchy ekonomiky státu

a nepriznávají žádný podíl na jejích neúspěších. Ve skutečnosti je to právě naopak. Na úspěchu nemají politici žádný podíl, ale skoro vždycky můžou za to, že se nedaří.