9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EVROPA: Slušný člověk nekrade. (A nečerpá.)

Všichni víme o události, která se stala tento týden na Slovensku. Byl zavražděn novinář. Nevíme ještě na 100 % proč, ale média tvrdí, že připravoval článek, jak italská mafie na východním Slovensku zneužívá peníze z eurofondů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Drašner 5.3.2018 7:40

Jak ulovit opici

"Dá se banán do džbánu s tak úzkým hrdlem, aby jím prošla opičí ruka, ne však zaťatá v pěst. A pak se v skrytu čeká. Přijde opice, ucítí banán, hrábne si pro něj... V tu chvíli se opice pokusí utéct, ovšem banán nepustí a ruku s ním ze džbánu nevytáhne. Džbán je na ni těžký, nerozbije ho. A tak lovec přijde k opici, zabije ji a má večeři." Hodně staré až fousaté, ale na určité druhy savců stále platící.

J. Fridrich 5.3.2018 7:37

Re: Dnes nesouhlas s autorkou článku, ona říká -

Tak jen pro vás, Jiří - posílám jen několik z mnoha :

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/jihomoravsky-kraj/1343010-penize-z-evropske-unie-udelaji-z-brna-centrum-vedy-ve-svete

https://brno.idnes.cz/otevreni-centra-ceitec-v-brne-djl-/brno-zpravy.aspx?c=A140912_180144_brno-zpravy_mich

http://www.biocev.eu/vedecko-vyzkumne-centrum-biocev-zahajilo-provoz-pracovat-v-nem-bude-az-600-vedcu-a-studentu/

http://ceskapozice.lidovky.cz/nova-vedecka-centra-zebricku-vladnou-strediska-v-brne-a-olomouci-pxm-/tema.aspx?c=A160308_131644_pozice-tema_houd

V. Kotas 5.3.2018 7:34

Slušný člověk především nekorumpuje přes dotace.

To je základ demokracie a tu současná EU nezná. Proto je nutné tu novodobou bruselskou šlechtu co nejdříve rozehnat, aby se šla živit prací vlastních rukou.

J. Kopis 5.3.2018 7:29

Re: Dnes nesouhlas s autorkou článku, ona říká -

https://www.novinky.cz/ekonomika/323616-cesko-je-v-obchodnich-centrech-velmoci-nektera-ale-maji-problemy.html

https://ekonomika.idnes.cz/insolvence-technologickeho-parku-nupharo-fil-/ekonomika.aspx?c=A160817_094636_ekonomika_rny

Ještě bych se chtěl autora příspěvku dotázat na zaměření studijních programů dotovaných z EU?

J. Pražák 5.3.2018 7:27

Dotace by mohly mít význam, kdyby

se použily výhradně na stavbu dálnic a železnic. Obdobně to udělali ve Španělsku.

Když mluví u nás někdo o pozitivech členství v EU a zejména "dotací", tak neříká pravdu. Tzv. "čistá pozice" pro ČR činila za dobu našeho členství v EU 656 miliard Kč, tedy 11,20 Kč na osobu a den hrubého. Když se od toho odečtou administrativní náklady na podávání žádostí a schvalování dotací, na policii a vězeňskou službu, která zavírá všechny ty Rathy a Kušnýře, kteří rozkrádají "dotace" a také spolufinancování zbytečných projektů, tak je přínos dotací pro ČR záporný a vydělávají pouze ti rozkrádači a příjemci dotací, jako např. Babiš, nebo výborně placení bruselobyrokrati.

Současná politika EUrovůdců nejvíce pomáhá geopolitickým nepřátelům zemí sdružených v EU. Bez finančních nákladů, bez jediného výstřelu profitují z hloupého rozhodování EUrovůdců. EU odrovnává sama sebe prostřednictvím byrokracie a "uprchlické krize".

Akceptování přijetí imigrantů proti vůli našich lidí, zejména muslimů a lidožroutů, kteří mají úplně jiné vzorce chování, jsou agresivní, netolerantní, je vlastizrada (u nás §309 tr.z.).

Jestli k tomu dojde, že se u nás budou umísťovat tito divoši, tak je jediná možnost okamžitý Czexit. Redukce EU jen na ekonomiku je základni chyba vsech tech strašáků.

E. Pawlica 5.3.2018 7:22

Dotace jsou zlo. Principální zlo.

Hradit lidem základní vzdělání není dotace, nýbrž investice. Od Marie Terezie do dnešních dnů. Též Kuks nebyl postaven z dotací. A čističky vody, mnohdy vybudované v dobách nejtužších dotačních časů, by dnes žádné dotace nepotřebovaly, kdyby je v Klausově éře radní a zastupitelé obcí nepřeváděli, či neprodávali zahraničním společnostem. Je dobré podívat se na kořen zla. Vznikne-li kdekoliv požár, základním původcem problému je oheň, nikoliv kouř.

J. Ticháček 5.3.2018 7:13

Tak se někdy stavte na vesnici

A zjistíte, že většina vesničanů topí vcelku v pohodě tak, že klem nich je čisto. Tak si odpusťte ty kidy, už to přestává být zajímavé.

D. Polanský 5.3.2018 7:07

Souhlas kultivační normy

EU jsou vysoce pozitivní. Vzpomínám, jak jsem byl poprvé po revoluci ve Vídni, ten rozdíl v hygieně byl nebetyčný. Sice ještě určitý je, ale přece jenom je to již jiná úroveň. Berte to tak, že autorka ráda kritizuje. Je to její povahový rys, s tím asi nic nenadělá. EU je docela dobrý terč.

D. Polanský 5.3.2018 7:02

Je to složité, příklad

Poláci mají především proto zlé ovzduší, že topí uhlím a dřevem, ačkoliv kupují od Američanů za drahé peníze zastaralé raketové systémy. Peníze je možné vynaložit dobře a zle. U nás jsou populární dotace na kotle. Z mého pohledu, tedy člověka co nikdy nečerpal ani 1 Kč dotací, je to sice nespravedlivé, jelikož na můj úkor si někdo zvyšuje tržní cenu nemovitosti, ale zase vím, že většina vesničanů má pramalý vztah k ekologií, a topila by uhlím a dřevem ještě dalších 100 let, což by se mi zase nelíbilo.

Obecně platí: Vždy když se rozdělují peníze jiných, vždy se krade, na své peníze je každý opatrný. Všimněte si, jak naši ministři a ministryně při odchodu z funkce velkoryse rozdávají odměny, takže nejen bruselští úředníci.

J. Fridrich 5.3.2018 7:00

Dnes nesouhlas s autorkou článku, ona říká -

Dnes nesouhlas s autorkou článku, ona říká - " Já tvrdím, že dotace jsou špatné principálně. Jsou špatné, protože schopným berou a neschopným dávají." Ono se neví např. o rekonstrukci Kuksu - a desítkách podobných významných rekonstrukcích našich památek za miliardy ? Ono se neví o výstavbě vědeckých center u Prahy, Brna, Ostravy, Plzně za miliardy Kč ? Stovky čističek vody u našich obcí ? Opravy stovky kilometrů silnic a výstavba a opravy mostů ? Dotace studijních programů na našich školách všech stupňů ? Výstavba obchodních center a mnoho dalších rekonstrukcí v našich městech a obcích ? Naše zem by bez této pomoci EU vypadala jinak - a na mnoha místech bychom jezdili po našich " silnicích " v tancích, obrněných transportérech, nebo minimálně v Offroadech....Za naši korupci, čili naše darebáky může EU ??? Opravdu si myslíte, že např. rekonstrukce Kuksu ( a tisíce dalších rekonstrukcí a staveb - některé jsem nastínil na této diskuzi v předchozím příspěvku - nám " ubližují " ? Kultivační normy EU ( aby nám nesmrděly záchody v celé zemi a nebyl v restauračních kuchyních neskutečný nepořádek a stav vybavení jak za soudruha Husáka a další normy.... ) - nám také ubližují ? Studijní programy pro naše děti jsou také škodlivé ? Rozumní lidé i země se učí od těch lepších a vyspělejších - a nestydí se za to - a od západoevropských zemí se můžeme učit, jsou prostě dál ve vývoji a pořádku - až nyní na vítání imigrantů..

R. Kříž 5.3.2018 6:52

jen bych změnil to heslo...

... na "co můžeš ukrást ty, nenech, aby ukradi jiní"... :)

K. Pavlik 5.3.2018 2:14

Nadavat na EU

Nadavat na EU je dnes velice moderni- autorka to dela opravdu dobre - komu cest tomu cest. Za meho mladi se nadavalo na komouse - tez velice dobre.

Otec rikaval ze na Podkarpatske Rusi se na dotace tez nadavalo: Nepotrebujeme skoly, potrebujeme oves pro kone.

Pouziji to co se rikalo za komousu: Samozrejme mam na dotace vlastni nazor, ale s nim nesouhlasim.

Tady je: Za spatne dotaze muze banda neschopnych lidi a podvodniku na ministerstvech.

Nepiste mne ze se mylim, ja se svym nazorem samozrejme nesouhlasim.