19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 4.7.2009 11:37

Re: Lež jako věž. V podání hradního kocoura, ovšem....

to se vám asi vyhýbají z jiných důvodů....;-D

vy se tu dovoláváte Vídeňské úmluvy. Ale i podle ní platí: "1. Skutečnosti, že souhlas státu být vázán smlouvou byl vyjádřen za porušení některého ustanovení jeho vnitrostátního práva týkajícího se způsobilosti uzavírat smlouvy, se stát nemůže dovolávat jako důvodu pro zrušení svého souhlasu pokud toto porušení nebylo zjevné a netýká se zvlášť důležitého pravidla jeho vnitrostátního práva.

2. Porušení je zjevné, jestliže je objektivně zřejmé každému státu, který ve věci postupuje podle obvyklé praxe a v dobré víře."

za prvé platí dikce LS, která říká, že ER "se zeptá" národních parlamentů a podle stanovisek (může bý žádné, kladné, záporné) parlamentů změnu přijme nebo nepřijme....pokud by někdo toto obešel, nelze aplikovat ani dobrou víru, ani obvyklou praxi, porušení by bylo zřejmé každému státu. Navíc Sněmovna i Senát přijala vnitrostátním normu, která toto explicitně řeší

děláte z lidí blbce....Rv

zoch 4.7.2009 11:32

Re: Jestli tomu rozumím,

Nepracuji pro každého.....  A pokud opožděně poznám omyl,rachle spolupráci ukončím. To jen pro případ,že byste cosi potřeboval.

kocour 4.7.2009 11:27

Re: Lež jako věž. V podání hradního kocoura, ovšem....

Klidně si to myslete, já už vám to vymlouvat nebudu.

P.S.: Nad rámec šel kvůli nálezu Ústavního soudu.

clay 4.7.2009 11:25

Re: Jinymi slovy

oni už nemusej rozhodnout jinak, protože oni už rozhodli jinak. A kdyby chtěli znovu rozhodovat jinak, tak jedině jednomyslně.

clay 4.7.2009 11:22

Re: Lež jako věž. V podání hradního kocoura, ovšem....

nic z toho, o čem tu píšete, nepotvrzuje vaši mylnou "analogii"....prostě ER se musí národních parlamentů zeptat a v případě veta rozhodnutí NEPLATÍ, kdybyste se v Eastern Greenland rozkrájel.....;-D

passerelly se řešit vůbec nemusely, dikce LS je jasná, ER "se zeptá" národních parlamentů a ten buď neodpoví, nebo odpoví souhlasně či nesouhlasně, a PODLE TOHO (LS to výslovně uvádí), odle toho to buď platí nebo neplatí....Nad rámec šel kvůli skopičinám, které v rámci znásilňování ústavy a ústavních zvyklostí předvádíte. Jako pojistka výkladu. Protože co není do detailu psáno, to si výsost VK vykládá po svém...co slíbili šéfové vlád je nad rámec, důležité, že o počtech se jednomyslně shodla ER a ta by změnu musela provést zase jednomyslně.

possum 4.7.2009 11:18

tak nevim,

ale podle toho co jsem slysela od spoluzaku pana prezidenta, byl vybornym, ucenlivym a pozornym zakem. ;-)

zoch 4.7.2009 11:15

Re: zochu,

Protože jsou patrioti,proto se opatrně našlapuje. Proto to chce hodně času. Pokud ale pohlédneme na vztahy D-F,vidíme,že výsledků se dá dosáhnout. jedni by ještě v tomto případě neumírali za druhé,ale sblížení je zde. Hůře se to bude vykládat mj. nyní Dánům a Norům,ale 40 let vše urovná.

Dita 4.7.2009 11:14

Klaus kompromituje ČR!

Klaus dlohodobě škodí českému národu

a kompromituje ČR ve světě!

Jak z toho ven?!

jtv 4.7.2009 11:04

Re: Jestli tomu rozumím,

"o dementy není zájem". Ano, proto o vás nikdo nemá zájem ...

Ivan Nový 4.7.2009 11:01

zochu,

to můžete leda tak vykládat Čechům, ostatní národy v EU jsou patrioti.

kocour 4.7.2009 10:58

Re: Jinymi slovy

A to, že za 5 let "rozhodnou jinak", to je právní závazek, nebo jen planý slib? Zavazuje to i příští české vlády nebo (morálně) jen tu Fischerovu?

kocour 4.7.2009 10:53

Re: Poslat Klause do Bruselu a je vyhráno!

Za a) Klaus by to docela určitě odmítl.

Za b) Komise se jmenuje dohodou členských států, alespoň formálně.

Za c) je poněkud zvláštní, že výběr kandidáta/ů na komisaře je v kompetenci vlády a český Parlament do toho nemá co mluvit.

kocour 4.7.2009 10:50

Re: Lež jako věž. V podání hradního kocoura, ovšem....

Clayi, nechte už toho. Nic proti právním samoukům a amatérům, ale nesmějí si umanutě plést hodinky a holinky.

Náš zákon o vázaném mandátu jde nad rámec pravomocí, které má parlament už z Lisabonské smlouvy - "iniciativy Rady podle 1. a 2. pododstavec" a paserely jsou nebe a dudy, byť vnitrostátně řešené v jediné novele zákona o JŘ.

A pokud se týče irských záruk, to není ani nebe, ani dudy, ani paserela, ani pododstavec, to je fakticky smlouva o budoucí smlouvě. Btw, je zvláštní, že ony pečlivé analýzy, na které se odvolává Fischer v odpovědi prezidentovi, nebyl Úřad vlády dodnes schopen předložit. Místo toho se jeho právníci tiše krčí v koutku a bojí se mne potkat. Zjevně jsou si svým postupem velmi jisti ...prostě smiřte se s tím, že to byl od nich podraz, a to podraz vědomý a plánovaný, prostě doufali, že si těch nesrovnalostí nikdo nevšimne.

Co se týče vlastních "záruk" Irsku, jejich cena se blíží nule. Komisaře slíbili šéfové států a vlád, parlamentů se nezeptali, jenže ty "odpovídající právní postupy" budou znamenat právě to, že se těch parlamentů budou muset zeptat. Co se týče deklarace týkající se potratů či zdanění, ta nezavazuje ESD, který v případě sporu bude mít poslední slovo. Že se nezeptali Klause, i když podle ústavy tu povinnost měli, je mi celkem šumák, co víc, těší mne to, že s tímhle nemá nic společného. Ale vůči Irům je to podraz, EU se z nich právě snaží udělat blbce. Asi jako když vám nabízejí mimořádně výhodnou smlouvu, jen samé výhody, a zapomenou upozornit na ta malá písmenka dole ...

zoch 4.7.2009 10:43

Re: Průših EU je v tom,

No,Ivane......

Kam chodíte na ten slovník ?  Hhmmm,...kolaborantech....

Ale jinak máte pravdu. Postupně je nutno nacionalisty vymístit resp. zmenšit jejich vliv na úroveň ochránců krajských zvyků a obyčejů.

na příkladu Sloty je vidět,jaký  dobytek může vyrůst z malého podhoubí.

Ivan Nový 4.7.2009 10:23

Průših EU je v tom,

že až se eurokrati dohodnou, že členů komise je hodně, tak pomocí nevybíravého tlaku donutí ostatní to akceptovat. Někoho zkorumpují, jiného zastraší. Prohlasování čehokoliv v EU je založeno na kolaborantech.

Laco 4.7.2009 9:58

Re: Macku,

Tedy, že by to právě Paroubkovi nějak zvlášť vadilo opravud nepozoruji

divitel 4.7.2009 9:55

Re: Hradní šílenosti

Co tahle země bude ještě muset vydržet ?

Nevím, ale vydrží!

divitel 4.7.2009 9:52

Re: Macku,

Zochu, souhlas.

Jsem pravicový volič, ale volilo by se mi snáze, kdyby nebylo Klausů a taky kdyby ODS nedělala socdem politiku. V podstatě lituji Paroubka, dříve Zemana, protože mají-li být vlevo od ODS, musejí být na komunistické platformě. Asi proto mají takové křeče.

hlava22 4.7.2009 9:51

Re: Macku,

je to zloděj, okradl nás o skládku železného šrotu zvanou československý průmysl.

zoch 4.7.2009 9:41

Re: Poslat Klause do Bruselu a je vyhráno!

Moje mladá ještě ano. Ale pokud by byl o mne zájem i z Vaší strany,nejsem vyjma sexu proti. Mohl bych se Vám dokonce možná i hodit.

josef krouman 4.7.2009 9:36

mladík krev a kroupy

prostě jelito.

Honza z Klatov 4.7.2009 9:35

To není tak

já mám doma čerstvého prvňáčka a ten má nad postýlkou vylepenou Bobošíkovou a nějaký Macek nebo Klaus ho vůbec nezajímají :))

zoch 4.7.2009 9:31

Re: Macku,

V mém krátkém životě jsem poznal spoustu lidí,kteří měli nebo  (jako VK) mají funkci,ale charakteru se jim nedostává. A nechtějte,abych zde vyjmenovával,proč je VK bezcharakterní . Nebyla by to jen jedna nebo dvě věci !!!  Bude li ale třeba,budu tu neoddiskutovatelnou pravdu hájit i u soudu.

Lelek kozodoj 4.7.2009 9:31

Re: Hradní šílenosti

odkuď jste utrhnul vy??

Lelek kozodoj 4.7.2009 9:30

Re: Poslat Klause do Bruselu a je vyhráno!

kdo stojí o vás??Vaše stará??

clay 4.7.2009 9:29

Re: Jinymi slovy

může rozhodnout JINAK, ale JEDNOMYSLNĚ;-PRv

hlava22 4.7.2009 9:25

Re: bude v souladu s nezbytnými právními postupy přijato rozhodnutí v tom smyslu, že každý členský stát bude mít v Komisi i nadále svého státního příslušníka.“

takže oni nám budou moci jednomyslně našeho komisaře komisařoviče jednomyslně sebrat ? To určitě ne, to jste asi špatně pochopil.

Fialka 4.7.2009 9:22

Re: macku, kdo

Co lze a co je dáno, to je sekskramenský rozdíl. Vždycky budou rozhodovat ti velcí co bude  pro NĚ výhodné! V tom je zákeřnost LS, lze ji jednou vyložit tak po druhé onak. Oni už tam ve Strasburku na to mají svoji bruselinštinu. Autor článku...u nás se říkalo takový smrkáč, urážet si ho mohu dovolit, vždyť urážet prezidenta začal on. tak za kolik je okopavání kotníků prezidenta. Já si vyprošuji, aby mého prezidenta někdo urážet, blbec jste Vy a to říkám bez uzardění i když nemluvím vulkgárně.  

www.Jiří 4.7.2009 9:20

Re: Ukázkový příklad bruselské vyčůranosti

Vy se zase tlačíte do zadku Hradnímu lotrovi.

lordpavka 4.7.2009 9:19

Macku,

jdi za roh a dej si facku! A p.Klaus je pořád pro Tebe a podobné pan prezident!!! Jestli Tě doma nenaučili slušnosti,padáš na úroveň socanů a podobné svoloče!!! ;-D;-P;-D