16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

EVROPA: Pošlu na tebe staršího bráchu!

Tak často končí dětské hádky a pranice, když poražená strana, držíc se za natlučený nos, vyhrožuje "vyšší mocí". Vypadá to, že podobně reagují "blouznivci šumavských hor", kteří vyhrožují vedení Národního parku Šumava, jak si to s nimi vyřídí bruselští komisaři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 7.9.2012 17:13

Panu autorovi bych se dovolil oponovat

v části kde se dotýká Krušných hor. Komunisté sice Krušné hory zničili exhalacemi  z uhelných elektráren a nejen Krušné hory, ale také a hlavně Jizerské, Krkonoše a Orlické hory, ale snažili se ty to holé plochy brzy  opět zalesňovat. Protože jsem pamětník pamatuji si Jizerské hory před ekologickou katastrofou exhalacemi, pamatuji si je po zničení a dnes jsem svědek jak tyto hory vypadají přibližně již asi s 35 let starým lesním porostem. Místa, která alespoň já navštěvuji jsou již pěkně zarostlá lesním porostem a krajina již nepůsobí špatným dojmem, ale naopak se zdravým mladým porostem je velice hezká, netvrdím, že je to všude. Na rozdíl od Šumavy, ale komunisti se rychle snažili zničený les znovu nahradit a myslím, že se to povedlo. Na Šumavě si o rychlé nápravě t.j. znovu tyto plochy zalesnit můžeme nechat jenom zdát  z ideologických důvodů, proto je to na Šumavě mnohem větší katastrofa než v Krušných nebo Jizerských horách. Pro objektivitu by se to mělo vědět, že komunisté něco zničili, ale potom se to snažili napravit, což se na Šumavě neděje.

R. Langer 6.9.2012 13:46

Ale no tak,

pan Fišer chtěl přece jenom klid na práci... ;-)

Kdepak, pane Vlku, máte naprostou pravdu, takový člověk by se měl stydět, a ne kandidovat na hlavu jeho soudruhy zničeného státu. :-(

R. Langer 6.9.2012 15:56

Re: Ale no tak,

Jejda, to samozřejmě nepatří sem...

B. Hudzieczek 6.9.2012 12:25

Nebyl by odkaz

na článek p. JUSTA?

P. Čech 6.9.2012 9:14

Vyjímečný nesouhlas.

Ačkoliv s autorem obvykle souhlasím, zde musím učinit výjimku.Pojem "ideologie" je definován jako soustava myšlenek, názorů, teorií i představ, obvykle představující náhled na svět nebo společnost.Vítězí-li takováto ideologie, nemusí to být vždy nutně špatné. Záleží totiž pouze na tom, kdo onu ideologii nese a kdo ji prosazuje. Ideologie, které jsou neseny zejména politickými stranami a to kdekoliv ve světě a jedno jakými, jsou vždy špatné, protože žádná z nich nezohledňuje vůli většiny občanů té které země.Když už autor začal s latinou, také dám něco do vínku. Corrumpunt etiam sanctos commercia prava (i svaté zkazí špatné zvyky), corruptisima republica plurimae leges ( v nejzkaženějším státě je nejvíc zákonů), corruptus iudex nescit discernere verum (podplacený soudce neumí rozeznat pravdu).

J. Jurax 7.9.2012 2:06

Re: Vyjímečný nesouhlas.

Vítězí-li takováto ideologie, nemusí to být vždy nutně špatné. Záleží totiž pouze na tom, kdo onu ideologii nese a kdo ji prosazuje.  Vskutku?

Takže třeba komunistická ideologie nebyla nutně špatná, akorát špatně nesená, potažmo prosazovaná? A nacistická dtto?

Ideologie, které jsou neseny zejména politickými stranami a to kdekoliv ve světě a jedno jakými, jsou vždy špatné, protože žádná z nich nezohledňuje vůli většiny občanů té které země. Slyšte, slyšte!

A co tedy zohledňuje vůli většiny občanů té které země? Jaká ideologie - pochopitelně nenesená žádnou politickou stranou -  by to byla? Nebo onu vůli není s to zohlednit žádná ideologie?

P. Pavlovský 6.9.2012 6:36

Forma hesla nic nevypovídá!

Představte si heslo "ani muže ze závodu, ani haléře ze mzdy" vyhlášené proti  posrpnovým normalizačním čistkám 1970. Také byste namítal?

A co třeba "ani Žida do Terezína, ani cikána do Osvětimi" na demonstraci na Staromáku 1943. To by bylo, že?

Na to bychom byli pyšní ještě dneska - ti, kteří bychom se dožili konce války.

I. Schlägel 6.9.2012 7:57

Re: Forma hesla nic nevypovídá!

Ano, tato hesla ve své době by byla přínosem pro morálku této země. Asi by bylo více mrtvých. Nicméně heslo "Ani strom ze Šumavy, ani haléř za dřevo", které v přeneseném slova smyslu praktikují zelení aktivisté, je více než kontraproduktivní. A bude rovněž více mrtvých, naštěstí pouze stromů. Blbci zůstanou na živu a hlásat svoje bludy i nadále.

M. Stuchlik 6.9.2012 18:26

Re: Forma hesla nic nevypovídá!

Raději ať se vyblbnou na stromech než aby nám zas vytvářeli energetickou koncepci.

J. Jurax 7.9.2012 2:08

Re: Forma hesla nic nevypovídá!

Jojo - zabij bobra, zachráníš strom. Zabij ekologistu, zachráníš les.

V. Braun 6.9.2012 1:47

Samozvanci a zaprodanci

Hezký článek, zejména spojení "samozvaní eiromentalističtí ochránci" mne opravdu dostalo, kdepak jsem něco podobného už slyšel? A pak že se podle pana Justa "oponenti přiklánějí k bolševické rétorice". Tedy fuj pane Juste, jak jste na tu bolševickou rétoriku přišel?