30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zvědavec 3.2.2006 20:58

Neměl to Sobotka

špatně vymyšlené. Brusel se nažere a oni si doma nalajnujou, co je sociální bydlení a co ne. A ještě se na tom místní šíbři na radnicích napakujou, až budou dávat či nedávat sociální štemply na projektové dokumentace. Bohužel, teď už na tu kategorizaci bude sepsána nějaká nová, nejspíš tisícistránková bruseská norma. 
Julian 3.2.2006 18:20

Nic nového pod sluncem

Pouze další ukázka české bezpáteřnosti a lezení do zadku vrchnosti v režii ČSSD pod záminkou hájení českých zájmů a prozíravosti vůdce,/toho času nějaký Paroubek/
Mirek Šejna 3.2.2006 12:00

Pane Bartoni,

dnes je pátek a nikoli ponděli. Polské veto počátkem týdne platilo, dnes už nikoli. Poláci se totiž připojili k Česku a Kypru a budou stejně jako my stavět "sociální" byty a domy. My švejkové jsme ten evropský systém už dávno prokoukli. Poláci až po pár dnech. Každopádně polské veto patří do historie stejně, jako Váš dnešní oslavný článek o zásadových polských bojovnících.
Saša 3.2.2006 9:18

Sociální demokraté byli vždy internacionalisty

a třídní zájmy dělnické třídy nadřazovali nad zájmy národní. Od samého počátku svého vzniku. Vždyť ani tu Tříkrálovou deklaraci nedpodepsali na svátek Tří králů, ale výrazně později, až zjistili svou politickou isolaci. Proti rozpadu Rakousko-Uherského impéria vystupovali velmi vehementně. Proletáři všech zemí - spojte se.
 
janoryna 3.2.2006 9:09

evropa vlastně opsala program ODS

o jednotné vyšší sazbě DPH. Takže místo výjimky do roku 2008 to bude jeb do vátězství ODS ve volbách 2006.
Vlali 3.2.2006 8:41

Jen hlupák věří

Pane Bartoni jako vehementnímu zastánci (odpůrci ČSSD) ODS je Vám jasno, že současná vláda je špatná a neumí hájit zájmy ČR v Bruselu. Byl bych v pokušení Vám i ODS věřit, kdyby ve Vaší modré šanci nebylo napsáno, že bude rovná daň. Tudíž ne do roku 2008 ale jen do konce roku 2006. Křik jste špatní máte vyjímku je do a zároveň prosazovat politiku zdražíme hned je hloupé, zlé a koneckonců se vrátí v podobě prohraných voleb. Znovu apeluji na propagandistické oddělení ODS (jinak se to nazvat nedá) to tam nemáte nikoho lepšího.
kabourek 3.2.2006 10:01

Re: Jen hlupák věří

ROVNÁ DAŇ to co bylo 5% DPH bude 15   ale vše ostatní t.j. VĚTŠINA  klesne z 19% na 15.%.
Takže moje kupní síla podstatně stoupne. Chleba kupuju každý den. Byt jen někteří a jednou za život. I tak bude pro mne dostupnější. Zbyde mi totiž z výplaty více peněz.
Vlali 3.2.2006 10:57

Re: Re: Jen hlupák věří

To co říkáte je pofidérní. Záleží jaké je Vaše složení spotřebního koše. Lidé s příjmem do 20 tis. měsíčně hrubého mají jiný poměr 5ti % DPH než člověk s příjmem 50tis. Dle statistických (ano Ladislave neexistují skuteční statisticky průměrní lidé) metod lidé do 20 prodělají neb jejich platby jsou hlavně ve skupině 5% DPH (potraviny, léky,nájem,teplo,voda) méně v kategorii zbytné (auto,benzín,kultura,služby). Jelikož je většina (uváděno 70-80%) právě v kategoriích pod 20 je podle mne osobně volební boj ODS předem prohrán přes podporu medií. Prohra ODS (KDU) bude jen odvislá od množství lidí, kteří se voleb účastní neb je známo (s vyjímkou voličů KSČM), že sociálně slabší voliči nejsou zrovna ti co chodí k volbám.
Honza ze Žižkova 3.2.2006 11:47

Re: Re: Re: Jen hlupák věří

Já bych si ten poměr radši zjistil. Existují na to spotřební koše. Ale 19% je na elektřinu, plyn, oblečení...
Mirek Šejna 3.2.2006 12:05

Kabourku,

mám obavy, že ti kupní síla nestoupne natolik, abys mohl připlatit za dům v hodnotě 5 mega bez daně o plných 500 tisíc korun více jen proto, že ODS zavede jednotnou 15% daň. Jenže tahle matematika je pro některé hurá-pravičáky moc vysoká. Ale budiž, kdo chce kam, pomožme mu tam. Já už postaveno mám a za 5%. po vítězství ODS mohou začít stavět místní hurá-pravičáci.
Mysch 3.2.2006 18:24

nojo, jsou i taci,

co si kupojou auta kazdy den, ale chleba jednou za zivot.
A.S. Pergill 3.2.2006 8:23

Předpokládal jsem,

že intelektuálně sebevíce utlumenému jedinci musí být jasné, že ta "sociální výstavba" je jenom šmé k bezprostřednímu uklidnění voličů, protože EU, která si dokázala došlápnout na "nadlimitní zásoby" zvařených hub v našich špajskách dokáže vyrobit komise, zjišťující, jakéže to socky v té "sociální výstavbě" bydlí. Nicméně zdejší příspěvky dokazují, že jsem míru intelektuální utlumenosti socialistických voličů silně podcenil.
jogurt 3.2.2006 8:20

Tak jo - slušně:

Poláci nakonec nevetovali. Takže jde o bič upletený z vymyšleného h.
gerontusinza 3.2.2006 7:46

Pane Bartoni, byl jsem proti vstupu do EU. Ale byl jsem přehlasován těmi, kteří tam ctěli.

Tak se holt musím zařídit tak, že budu respektovat tu většinu, stejně to tč. nemůžu změnit. Nebudu ale tyto lidi, kteří vyslovili jiný názor špinit.  Je to neetické a nedemokratické. Protože to ale činíte vy a to sgustem, sděluji vám svůj poznatek: Pane jste špinavec a špinavce ani nečtu, natož abych s nimi mluvil. Sbohem.
Josef 3.2.2006 5:59

Pane Bartoni

Pane Bartoni,doufám,že jste si všiml,že polské veto vydrželo jen o jeden den déle než české.
tonto 3.2.2006 0:11

Fajn

Ne každý může psát před finálem. Může se mu stát, že utrpí velkou blamáž. Slušné a úspěšné vyjednávání dávat za vzor české malosti a špatnosti je dost ubohé. Kdyby autor trochu rozuměl politice, tak by věděl, jak asi dlouho vydrží polské veto. Celý článek vypadá, jako psaný na určitou objednávku. Tak by opravdu žurnalistika neměla vypadat
Ivan 2.2.2006 19:28

Cha cha cha

Je to jako se všemi zaplacenými oslavnými tirádami na ODS a kritikami ČSSD.
Vzápětí se ukázalo, že Polsko nakonec od veta ustoupilo.
Takže vláda ČR vyjednala vynikající kompromis.
Autor by se měl omluvit a stokrát napsat, že je hloupý.
kocour 3.2.2006 1:03

Re: Cha cha cha

Vláda ČR by ten kompromis nevyjednala ani omylem, nebýt hrozby polského veta, vy ... šmudlo.
www racek 3.2.2006 9:45

Re: Re: Cha cha cha

moilinko, ten kompromisní návrh rakouska byl až po odporu bloku 3 zemí, představ si to. nicméně chápu, že vláda ods by se zvýšením dph souhlasila, neb odpovídá jejímu programu. což by zřejmě byl ten český zájem. sakra, socani to měli vzdát bez boje a bylo by to. podle ods.
karel smutny 2.2.2006 16:55

je treba si uvedomit malou drobnost

kazdy politik, at chcete nebo ne, jede sam na sebe. bud bude mit prospech z toho, ze bude "hajit zajmy sve zeme" napr. tak, ze se udrzi u nejakeho koryta, nebo bude mit prospech z toho, ze svou zemi "zradi" a pujde ruku v ruce s evropskou politikou. a evropska unie vytvari tolik urednickych postu v ruznych komisich, fondech, radach a jinych uradech, ze ma "neposlusnym" politikum vzdy moznost nabidnout lepsi a hlavne jistejsi pozici. kazdy nakonec ustoupi z cesty rozjetemu evropskemu molochu.
Jarda 2.2.2006 14:16

Pro předchozí přispěvatele:

článek je smutný, ale, bohužel, pravdivý. Jen hlupák to odmítá uznat.
 
míša mýval 2.2.2006 10:33

nudíte se?

Kupte si medvídka mývala. Více k tomu článku snad ani nelze dodat
Hrabal 3.2.2006 5:05

Re: nudíte se?

A také prý pomáhá omývat si přirození teplou vodou !!
Miloš 2.2.2006 8:57

Ostrostřelec

Polsko ustoupilo taky -autor střílel na lišku a trefil Maryšku.
RobertR 3.2.2006 8:18

Re: Ostrostřelec

Jo, ale pořád u nás nebylo zveřejněno, co za ten ústupek Poláci dostali. Jen tak pro nic za nic to neudělali.
Dušan Polanský 2.2.2006 6:58

Opravdu článek o ničem

Nedůvěra vládě apod. Pište za sebe. Já to, já ono. Za mě nemluvte.  Já jsem socialista, vy jste pravičák. Ovšem nevím zda Vás nezaopatruje platem stát. Pak to není žádná sláva s tím vaším pravičáctvím. Možná že i tento článek jste napsal za státní peníz v práci. To je pak komické.  
Ivan Nový 3.2.2006 7:40

Pane Polanský, to je článek o socialistech,

tedy o ničem :-))) A není náhodou už autor kulak, nebo keťas?
Slava 2.2.2006 2:47

Pane Bartoni, ujel vám vlak

Jako vždy jste mimo mísu, a navíc vám asi uniká běh věcí. Chce to méně psát a více poslouchat, přemýšlení už po vás radši nežádám.