26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
REX 13.10.2009 10:11

Klausova finta

V jednom máte  pravdu pane Vlk, v Čechách je finta synonymem pro podraz.

Minutus 13.10.2009 10:11

Držím Klausovi palce

Není kam spěchat, vyjímka neuškodí a ukážeme, že máme taky zuby a to se počítá.

M. Zima 13.10.2009 10:10

To ještě uvidíte, jak dobře. Víte např. o tom, jak přišla Anglie na kolenou.

Informace 13.10.2009 10:09

Re: NADĚJE ZANECH, KDO MNOU UBÍRÁ SE!

Italský text ze 14.stol.:  Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate

A ať mi někdo řekne, že jsem kosmopolita. Plivnu mu do oka;-€ . To je základní dílo evropské literatury.

Phoenix 13.10.2009 10:07

Re: Co chcete,

Nebudeme-li u pristi, jeste vice komunisticke EU, dobre pro nas.

M. Zima 13.10.2009 10:04

Co chcete,

je to vynikající, ať jen Češi blbnou, tuto EU rozbijí a u té příští nebudou. Tím bude prozatím největší omyl EU, přijetí postkomunistů jako rovnoprávné členy, korigován.

Pešek 13.10.2009 10:03

Re: Václav Klaus mohl říkat, co chtěl

Formuloval zhruba týden poté, kdy po opakovaném referendu LS opět ožila, když byla déle než rok podle vlastních kritérií EU prvním referendem (tím špatným) umrtvena a tedy nebylo o čem jednat. Kdyby byly orgány EU poctivé a dodržovaly vlastní pravidla, smetly by po irském referendu LS ze stolu a jednaly o smlouvě úplně jiné.

Informace 13.10.2009 10:01

Re: NADĚJE ZANECH, KDO MNOU UBÍRÁ SE!

Vždycky se snažím pochopit, co vede pana Vlka k jeho názorům. S některými souhlasím, jiné se mi zdají přitaženené, diktované hlavně strachem.  Bojí se Německa, Ruska, Bruselu, budoucnost republiky je podle něj v neustálém ohrožení. Chápu jeho obavy, i když je nesdílím. Mám za to, že pan Vlk při svém rozboru vychází za situace minulosti a že nebere v úvahu nynější stav věcí na mezinárodním poli, který je značně odlišný od minulých deseti let, neřkuli předchozích desetiletí. Udělal nějaký rozbor toho, co by se stalo v případě, že ČR nepřijme Lisabonskou smlouvu? Je tu podle něj nějaká přijatelná alternativa? Může něco upokojit jeho velký strach?  ČR tu zůstane osamocená před Ruskem, před Bruselem (protože Brusel ji pak ponechá samu sobě jak politicky tak ekonomicky), před islámem, před dalšími hrozbami. Má ČR vystoupit i z NATO? Byla by tak docela nezávislá a svéprávná.

Co tedy navrhuje pan Vlk? Jaké perspektivy nám může nabídnout?

šakal 13.10.2009 10:01

...Co to?!...

...Co kste to napsala? Ona má Harpyje nějaké "linky" na Haló novinách?!  8-o

Jakkoliv je na ni můj náhled skeptický, tak musím říct, že to mě opravdu překvapuje! Ale mohu se mýlit...nechodím tam  ;-)

Harpyje 13.10.2009 10:00

Re: NADĚJE ZANECH, KDO MNOU UBÍRÁ SE!

Zdravím též! Kosmopolitismus je, jak správně podotýkáte Kobylko, je odsouzeníhodný, elitářský a tudíž reakcionářský postoj. Ale musím se přiznat, že s italštinou ranného 14. století mám určité potíže. ;-D ;-D ;-D 

http://ld.johanesville.net/alighieri-01-bozska-komedie?page=3

Pešek 13.10.2009 9:58

Re: Zdivočelá část sudetských Němců

Máte pravdu, měly se zabývat už vlády předtím. Největší problém u nás je, že politici si hřejí svoji polívčičku bez ohledu na cokoliv. Nedokázali si sednout a probrat u jednoho stolu LS a shodnout se na jednom výstupu bez ohledu na stranickou knížku (o komunistech nemluvím, ti jsou kapitola sama pro sebe) a to včetně prezidenta.

Roznětka ovšem nezní Němec, ale sudetský Němec. A bohužel mnohá slova i činy takových posseltů onu roznětku místo hašení podpalují.

Phoenix 13.10.2009 9:58

srovnani ustav

Co tak srovnat srozumitelnost a rozsah zamyslene LS (substitutu Evropske ustavy) s ustavou nejhorsiho a nejzlovolnejsiho statu na svete (samozrejme v ocich kazdeho spravneho marxisty), satanistickych USA?

http://klempera.tripod.com/usustava.htm

13,5 strany jasnych a srozumitelnych definic. Eurohujeri, co tam mate dal?

Náčelník Skvrnitý ocas 13.10.2009 9:57

Zajímavý postřeh ...

... ohledně Klausova bídáctví je v dnešních LN (D. Kaiser). Všichni se Klause snaží přistihnout při porušování pravidel hry, ale že je trvale porušuje EU, nikomu nevadí. Náhrada Euroústavy prakticky totožným Lisabonem poté, co ji smetla referenda ve Francii a v Nizozemí (teď už Lisabonem bez referenda v NL a F), opakování referenda v neposlušném Irsku, atd., atd. Quod liced iovi ...

ascari 13.10.2009 9:53

Re: Včera tu

nicméně si pamatuji na jeho argumentaci(správnou)při rozdělení ČSR. "Jaké referendum?Voliči rozhodli,že zvolí strany,které samostatnost Slovenska chtějí a my respektujeme jejich vůli" A nerozhodli náhodou voliči v r.2006 většinou hlasů pro strany ,které LS akceptují.A  neargumentujte ODS.Většina jejich voličů je proevropská.

Pavel Urban 13.10.2009 9:53

Václav Klaus mohl říkat, co chtěl

otázka je, kdy to formuloval jako požadavek podmiňující jeho podpis pod LS. V tom je totiž jistý rozdíl. Při vyjednávání totiž nejde ani tak o to, co říkám, ale co požaduji.

šakal 13.10.2009 9:53

...To je jak vystřižené z protektorátních dokumentů:

Článek 3

(1) Protektorát Čechy a Morava jest autonomní a spravuje se sám. (2) Vykonává svoje výsostná práva, náležející mu v rámci protektorátu, ve shodě s politickými, vojenskými a hospodářskými potřebami říše. (3) Tato výsostná práva jsou vykonávána vlastními orgány a vlastními úřady s vlastními úředníky. Článek 11 (1) Říše může vydávati právní předpisy s platností pro protektorát, pokud toho vyžaduje společný zájem. (2) Pokud je dána společná potřeba, může říše převzíti do vlastní správy správní obory a zříditi k tomu potřebné vlastní říšské úřady. (3) Říšská vláda může učiniti opatření potřebná k udržení bezpečnosti a pořádku. Článek 12 Právo platné nyní v Čechách a na Moravě zůstává v účinnosti, pokud neodporuje smyslu převzetí ochrany německou říší.

;-P

5P 13.10.2009 9:53

ale jo

Tak nějak si to vykládám také. Ty zelenomodrooranžovorudé chrochtající a slintající bestie vyloženě prahnou po tom, aby z nás opět udělali otroky. Tentokrát demokratické otroky. Revoluce, housky a židle se opravdu mají dělat pořádně.

Phoenix 13.10.2009 9:52

Re: Smlouvy

Pokud necemu nerozumim a mel bych se podle toho ridit, tak to preci nemohu podepsat. BTW Kdyz mluvite o komplikovanosti evropskeho prava, kdo z neplebsu (tj. poslancu) je pravnik (notabene specialista na evropske pravo), aby mohl rozhodovat fundovaneji nez onen plebs? Bohus Sobotka s diplomkou na tema "Vývoj sociální demokracie v českých zemích"? http://cs.wikipedia.org/wiki/Bohuslav_Sobotka Jestli maji rozhodovat takovi pravnici, tak to radeji plebs. To je totiz presne to, ceho se vy eurohujeri bojite. Ze budou rozhodovat ti, kteri si zachovali zdravy rozum.

šakal 13.10.2009 9:52

...Když ale vynecháte z textu záměrné mlžení,...

...nesmysly a soustředíte se na jádro věci, tak vám ztuhne krev v žilách. Místy to připomíná text nezpodmínečné kapitulace. ...Ikdyž autor textu bezpodmínečné kapitulace by si nejspíš netroufl do toho dokumentu zařadit následující věty, aby porobenou zemi zbytečně nad míru neurážel.  Kupříkladu takový článek I-5, odstavec druhý:  "...Členské státy učiní veškerá vhodná obecná i zvláštní opatření k plnění závazků, které vyplývají z Ústavy nebo jsou důsledkem činnosti orgánů Unie. Členské státy usnadňují Unii plnění jejích úkolů a zdrží se všech opatření, jež by mohla ohrozit dosažení cílů Unie."

To už je jazyk, který se v diplomacii nepoužívá ani vůči dobytým územím. A že se takto nemluví se suverenním státem, není třeba dokládat. 

"...Členské státy učiní veškerá vhodná obecná i zvláštní opatření k plnění závazků, které vyplývají z Ústavy nebo jsou důsledkem činnosti orgánů Unie. Členské státy usnadňují Unii plnění jejích úkolů a zdrží se všech opatření, jež by mohla ohrozit dosažení cílů Unie."

To už je jazyk, který se v diplomacii nepoužívá ani vůči dobytým územím. A že se takto nemluví se suverenním státem, není třeba dokládat. 

PU 13.10.2009 9:50

Národ sobě?

Vážený pane Vlku st., máte zapotřebí tak slepě papouškovat a obdivně vzhlížet k současnému prezidentovi? Jste přece starší, tak máte jistě dost rozumu. Ta slepá oddanost je na pováženou. To , že to dělá Jakl, to chápu, v tom je jistý oportunismus.Máte ale vy vůbec nějaký vlastní názor? Naposledy jsem prezidenta viděl a slyšel při předávání profesorských titulů v Karolinu. Tak sebestředný  projev jsem dlouho neslyšel.... A to jsem v principu byl jeho stoupenec. Jeho současné postoje jsou ovšem velmi těžko pochopitelné, neboť vystupuje pouze sám za sebe. Včera večer jsem slyšel v televizi senátora Kuberu (sic!). Teda řeknu Vám, to jsem raději pod kuratelou bruselských byrokratů i se všemi výhodami pohodlného pohybu a relativní svobody, než pod izolovanou vládou těchto "nacionalistických" bláznů!

šakal 13.10.2009 9:49

...No,...

...jak vidíte, už tu máte "odborný výklad"! Prý je to to "nepřehledné". A jako by se tím už něco vysvětlovalo a omluvilo! Kecy o tom, že "evropské právo je nepřehledné", ve Vás mají vzbudit pocit posváné úcty, který ve Vás chtějí vyvolat ti, co Vás chtějí zahnat do kouta.

Je nepředstavitelné, aby profesionál obhajoval právní systém slovy, že "je nepřehledný" a považoval to za seriózní omluvu! Vymyslet právní systém tak, aby byl nepřehledný, rozhazovat nad tím bezradně rukama a povýšeně poučovat druhé, že "to jinak nejde", je svinstvo a právní zločin! O naprosto ignorantském a ledabylém přístupu k právu ze strany lidí,  kteří právo EU vytvbářejí, svědčí mimo jiné skutečnost, že původní články evrospkých smluv jsou PŘEČÍSLOVÁNY - sic! Nejspíš proto, že ti, co je psali, jsou pitomci mentálně závislí na ucelených číselných řadách. Výsledekem je v jakémkoliv civilizovaném právním řádu naprosto nepředstavitelný chaos, v němž s výjimkou těch nejzasvěcenějších profresionálů nedokáže se zpětnou platností najít nikdo nic! Přečíslovávat zpětně jednotlivé paragrafy  zákonodárství státu - to by si při konstruování právního řádu své vlastní země nedovolil ani ten největší debil s diplomem z Plzně a ostzatní právníci by ho za takovouhle svévoli ukřižovali - a ono se to v EU děje úplně normálně a nikoho to neudivuje! Takže se vnucuje otázka, že nejde ani tak o náhodný chaos jako spíš o záměrné vytváření právního systému způsobem, který je ze strany laické veřejnosti neporsto nepřehledný.

Kobylka Lajda 13.10.2009 9:48

Re: ...Neblázněte, Kobylko!...

Občas si přečti její linky z jiného tisku než jsou Haló noviny! Má výbornou stylistiku a gramatiku, kterou nemá roduvěrný;-D Čech! Ta dáma není vůbesc hloupá a už vůbec ne odrodilá Češka.

Petr Benes 13.10.2009 9:47

Re: Nordická lest

mate pravdu, sam nemam v tech jejich nadrazenych rasach jasno. :-D

Phoenix 13.10.2009 9:46

povinne precist alespon kus LS

http://eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2007:306:SOM:CS:HTML Precetl jsem jednu stranu, dal se mi ten komoussky blabol opravdu cist nechtelo. Cele je to totiz klasicke budovani svetlych zitrku a raje na zemi, kde se budou mit vsichni uzasne, protoze kazdy bude pracovat podle svych moznosti a brat si podle svych potreb.

1) Forma: LS je plna vkladani bodu, vkladani a meneni slov i celych odstavcu. Odkazuje pritom na jednou zamitnutou (Francie + Nizozemi 2005) Evropskou ustavu. Presne podle hesla vyhodte je oknem a vrati se dvermi. Takze z technickeho hlediska se jedna o zamerne neprehledny blabol o rozsahu 271 stran.

2) Obsah: Strana 11 Blabol A) "prava" "prava mensin" Na prvnim miste jsou povinnosti. Az je plnim, mohu rvat o sva prava. Prava mensin jsou zejmena popularni u jedne nasi nejmenovane zatim mensiny, ktera o povinnostech jakziva neslysela.

2) Obsah: Strana 11 Blabol B) "rovnost muzu a zen" Zeny a muzi si nejsou rovny ani biologicky ani pred zakonem. Zeny maji krasnou shopnost rodit deti a neutahnou (vetsinou) padesatikilove pytle cementu. Zato chodi napriklad drive do duchodu. Takze mi neco povidejte o rovnosti. Komoussky rovnostarsky blbol.

2) Obsah: Strana 11 Blabol C) "vyvazeny hospodarsky rust a cenova stabilita" "vysoce konkurenceschopne socialne trzni hospodarstvi smerujici k plne zamestnanosti" Byt ekonom, asi me z tolika oxymoronu trefi slak. Neni tohle presny popis centralne planovane ekonomiky, s kterou mame bohate zkusenosti?

Bizon 13.10.2009 9:44

Tady to máte černé na bílém z jiného důvěryhodného zdroje:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/benjamin-kuras.php?itemid=7789

Kobylka Lajda 13.10.2009 9:43

Re: Dobrý rozbor, ale!

Já miluju hlavně slovanskou holubičí povahu velikého dubiska, k němuž jsem se měla přichýlit!!!;-D;-D;-D

Mirek 13.10.2009 9:42

Pravda pravdoucí

Jste jeden z mála, pane Vlku, který se nebojí napsat pravdu.

Kobylka Lajda 13.10.2009 9:42

Re: NADĚJE ZANECH, KDO MNOU UBÍRÁ SE!

Budete napadena - nevím, který překlad citujete, ale správný Čech napíše Zanechte nadějí, kdož sem vstupujete (mou volně asi upravený citát!). Ale i ten může posloužit za osočení, že volně překládáte z nějakého Čechům nesrozumitelného jazyky. Hihihi....;-D;-D Pokud citujete z některého českého klasika, pak se Vám dostane poučení, že  překladatel měl některého předka Němce, nebo že byl germanofil, jako wagnerián Smetana ;-D;-D;-D, nebo nedej bůh, že jde o znehodnocování našeho rodného jazyka, protože už existují překlady češtině lépe hovící!! Mezi místními brusiči jazyka mateřského - jak vidno na diskusích . moc zastánců nenajdete, ale Kobyla Lajda zde věrně stojí!!!! Nazdar.;-D;-DVVR^ 

JIrka 13.10.2009 9:41

Dobrý rozbor, ale!

Máme možnost volit pouze  menší nebo větší zlo Ať se schválí dodatek  nebo ne, je to jedno. Síla našeho hlasu v EU je již předem daná. Síla našeho hlasu v Rusku je taky předem daná. Tak co žabomyšíme?  Podívejme se trochu víc do budoucna, až tady my nebudeme a naši synové,dcery, vnuci a pravnuci  budou čelit z našich položených základů a hradeb, atakům muslimů, Číňanů a jiných přátel na věčné časy. Zatím můžeme hubou bojovat proti všem.

Článek se mi líbí, protože vidí pod obleky a kravatami neprůstřelné vesty, vyčůrané a bezohledné hráče. Stejné zbraně zvolil prezident Klaus, jinak to nejde. Každý na to ale nemá. Holubičí povaha je tak říkajíc na....

V 13.10.2009 9:39

Re: Včera tu

"Neberu Klausovi jeho náhled,nicméně je nyní v rozporu s vůlí většiny v parlamentu"

ale to je jeho vysada byt takovou pojistkou, prezident neni nejaka narodni, ci politicka (parlamentni) vejicka