24.4.2024 | Svátek má Jiří


EVROPA: Píchni ho, řízni ho, pusť mu krev….

13.10.2009

Na fintu, kterou předvedl prezident Klaus před podpisem Lisabonské smlouvy, se ozval strašlivý řev. Když jsem tak četl ty různé komentáře a „vzkazy“, co Klausovi posílali různí známí i bezvýznamní politici a komentátoři, vzpomněl jsem si, jak staří bolševici v prvomájových průvodech v padesátých letech zpívali „.. náš prapor nade trůny vlájéé...“ a do toho zarecitovali bojovně: „Píchni ho, řízni ho, pusť mu krev…“ …! …a rudě do krvává vlájé, je na něm proletářů krév…“

Pro nepamětníky a některé diskutéry na netu jen připomenu, že v Praze byla účast na prvomájových oslavách na začátku padesátých let pro žáky povinná a musel jsem jít i já, kterého odmítali, coby syna vlastizrádce a spiklence, vzít i do Pionýra. Stoprocentní účast v Pionýru byla povinná a ne že ne, jak dneska kdekdo kecá. Alespoň zpočátku. A soudruh ředitel z toho měl vrásky.

Ale k dnešku. Klaus je podle všeobecně ventilovaného mínění v tisku a masmediích:

a) bezcharakterní narcis
b) potměšilý dědek
c) nesvéprávný
d) a vůbec lotr

a pak už si dosaďte, zvláště vy starší, jakoukoliv nadávku politického „charakteru“, na kterou si vzpomenete. Tak třeba zaprodanec Moskvy, ješita, politický ignorant, zrádce naší věci atd. atd.

Když se někde začne někomu tak hustě nadávat a když se přidá kdekdo od leva do prava, tak se něco děje. Ovšem na základě mých zkušeností se děje hlavně to, že dotyčný někomu hodně a hodně překáží. A ne v něčem zrovna bohulibém. Ty kecy o sjednocené Evropě a “jednom telefonním číslu“ vykřikují hlavně ti, kteří se už strašně těší na ta křesla evropských presidentů, ministrů zahraničí, vyslanců a delegátů a vůbec všech možných vyžírek.

Vzpomeňte si na začátek devadesátých let, kdy běžel v TV nekonečný seriál rozhovorů ze zástupci Slovenska. A kde Kňažko a Čarnogurský a všichni tihle hošani vykřikovali o právech a potřebách Slovenska a mysleli hlavně „křesla a prebendy pro nás„ a tak vůbec. Nakonec se Československo rozdělilo. Asi se nedalo nic dělat. Jen vždycky, když Slovákům něco vyvedou Maďaři, tak myslím na to, zda si někdo u Bratislavy přizná, že na Československo by si Maďarské gardy netroufly a ani by se nepokoušel vítězně dojít maďarský president, obklopen holdujícími davy slovenských Maďarů, na území jiného státu do Komárna.

Tak jako úplně trapný Kňažko přijel na jednání do Prahy s autem s nalepenou oválnou značkou „SO“ (což je mimochodem Somálsko), jak už se třásl na funkci ministra, tak dneska se třese celá věrchuška v Bruselu na to, jak se stane vládou nad 500 miliony lidí. A vyhrožuje nám i „vyloučením z EU“. Oni, ti druhořadí, původně do Bruselu odsunutí političtí nýmandi. No, je to hra, jen v obráceném gardu, než to bylo v době dělení republiky. Tam se sami vyšachovali poslanci federálu, neschopní dohlédnout konce svých činů, a dneska se tak pokouší vyšachovat z reálné politiky bruselská byrokracie volené politiky v jednotlivých zemích.

V záplavě žvanění, kdy se prohlašuje, že jen Anglie, Polsko a Irsko si vymohly, že se nebudou řídit příkazy z Brusele, udělali totéž a ještě možná lépe Němci. Kteří prostě podepsali, ale tak, že vlastně jejich podpis má cenu jen tehdy a v tom případě, když oni budou chtít. Jinak si Brusel může trhnout nohou. Co dokázali politici těchto států, ovšem nedokázali naši politici. Že bude Paroubek rád skákat jako poručí soudruzi z Bruselu, to je jisté. To mu vyhovuje. Kdyby mu to vyšlo, bude předsedou vlády na mnoho a mnoho let.

V diskuzi o Klausově „zločinu“ nezaznívá nic moc konkrétního, spíš jen nadávky a spílání. A když někdo řve jak protržený, protože má vztek, tak často vylezou na povrch zajímavé věci. Třeba se pomalu ukazuje, jak to bylo prosazováním „koaličních„ dohod o LS v Topolánkovy vládě. Lidovci a zelení dali Topolánkovi nůž na krk. A měli to vymyšlené dobře. Buď budeš souhlasit s emisními povolenkami a dalšími zelenými kšefty (linka Bursík- Horáček- Joska Fischer - Cohn Bendit - Al Gore atd.) a také budeš silně vstřícnější k Bavorsku (linka Kuchtová, Liška, Svoboda, Bavorsko- Oberösterreich – landsmaschaft) [doufám že čtenáři pod nicky Harpyje, Hnyk, a jejich přátelé nedostanou záchvat, ale skutečnost je prostě skutečnost]. Pokud nesouhlasíš, my uděláme to, co ti tu říkáme, a tím se silně ohrozí jak český průmysl, tak to uškodí důležitým hospodářským kontaktům s Německem a Rakouskem. A ty si to vypiješ! Zdá se, že to Topolánek vzdal. Bez ekonomiky bude malér a bez elektřiny ještě větší a kamarádi z byznysu jsou kamarádi z byznysu a nakonec se s Němci nějak dohodnout musíme. I s těmi, co by nás nejraději utopili na lžící vody. Takže sice vykřikoval, že LS je „shit“, ale podepsal. Povolenky nejsou, elektrárny asi budou a byznys se sousedy nebude narušen.

Jak přiznal v LN 12. 10. 2009 i komentátor Palata, Poláci byli chytřejší a pod nevinnými řečmi o potratech a podobně se zbavili nebezpečí, že je zdivočelá část sudetských Němců soudně a politicky napadne. Jako už několikrát. Ale tentokrát s nadějí na úspěch. Protože německá vláda bude moci říci: „Pardon, to my ne! To Evropský soudní dvůr! Račte si jít stěžovat tam, když jste to podepsali.“ A na nějaká česká „dobrozdání“ či expertní posudky se může Evropský soudní dvůr vykašlat. A bude malér. Ne, že možná bude. Určitě bude. Když měli Čechoslováci baráky na Zakarpatské Ukrajině, které jim zabral bolševik, nakonec taky ty peníze dostanou. No a neberte to, když jste měli v Sudetech fabriku nebo barák. To se přihlásí každý. Na to vemte jed. Byli by blbí, naši bývalí spoluobčané, kdyby se nepřihlásili. Vždyť propagandistickou kampaň, aby to lépe prošlo, dělají už od roku 1989. Řeči o „retroaktivitě“ a že by to nešlo jsou nesmysl. Šlo by to.

Jak rád opakuji po prostém lidu, “kecy nemaj´ žádnou cenu“. Takže Klaus má naprostou pravdu. Dobrozdání nějakých právníků si můžeme nacpat tak do kecek. Až dojde na lámání chleba. Jestli je to tak jisté, že se nemůže nic stát, bezva! Dejte to písemně do smlouvy. A bude napořád vystaráno. Že to mohl Klaus říct dřív? No mohl. To určitě. A navíc on tvrdí, že to říkal. Stejně tak jako dnes oslavovaný Kwaśniewski. Ten to taky nevyřvával nahlas. Ale řekl všem kolem ten pravý důvod, proč nechce podepsat. Všem polským politikům. A politická representace táhla za jeden polský provaz. U nás si nechutná banda rádoby politiků hrála s budoucností státu v zájmu svých momentálních cílů.

Evropa zuří. Nejvíc Francouzi, protože vědí, že LS protlačili násilím, úplatky, podvody a že by v demokratickém souboji nikdy neprošla. Je to smlouva, která dává Francii konečně možnost kašlat na všechny malé státy a hlavně na ty žebráky z východu. I Němci se nakonec LS poněkud lekli, když viděli, kam se to celé řítí pod vedením Bruselu, a nenápadně z toho vycouvali. Aspoň pro sebe. Jinak jim jako velkému státu LS celkem vyhovuje. Maďaři na Klause dští oheň a síru. Kdyby, nedej bože, Lisabon padl, padl by jejich národovci vysněný plán „velkého Maďarska“. Zuří zelení celého světa. LS je ideálním prostředím pro neomezené kšefty kolem oteplování. I kdyby byla v Evropě zima jak na Sibiři. V Bruselu prohlásí, že je vedro, a bude to.

A tak se pořádá na Klause hon. Mladý zelený Liška, tak angažovaný už v Brně ve věci sudetských práv, dokonce ztratil „glanc“ tak, že začal ječet o sesazení presidenta a jeho trestní odpovědnosti. K čemuž se přidali lidovci. Sesterská CSU ztrácí - a teď by ještě nepodepsal Klaus LS? Hrůza.

Jiní komentátoři dostávají záchvaty a vykřikují “ta lumpácká ODS, nevolte ji“. No, vypadají jak soudružka Dvořáková, co pomohla vytvořit - jistě že nezištně - v minulých volbách zelené a dnes si notuje s Paroubkem.

A všichni, kdo byli někdy u nějakých jednání a dohod, vědí, že když nechcete přijít o kalhoty a máte silného soupeře či partnera, nesmíte padnout na zadek. Nejen Rusové jsou tvrdí vyjednavači. I v Evropě kdo se ukáže být slabým, prohraje. Tahle parta, co prosazuje za každou cenu LS a je jí jedno, jak toho docílí, je stejně nebezpečná jako Rusové. Oni hrají o svoji budoucnost a své peníze. O strašné peníze. O tak velké peníze a tak důležité posty, že jakoukoliv slabost bychom draze zaplatili. To není nic proti Evropské unii. To je proti politikům, kteří by si chtěli EU zprivatizovat.

Klaus udělal při rozdělení státu skutek, který jsme ještě nedocenili. Ani mně se tehdy nelíbil. Protože nejsem státník. A nedohlédl jsem důsledky. To Klaus ano. Myslím, že udělal i nyní to, co udělat měl. Teď je na tahu Evropa. Tedy Brusel. A my uvidíme, zda je to demokratický spolek a nebo začínající „měkká“ diktatura spojených sil byrokracie, levičáků a zelených. Jen protože EU je stále ještě víceméně taková, jakou ji stvořili její zakladatelé, může být slyšet náš hlas. Až vstoupí v platnost LS a my nebudeme mít výjimku, budeme akorát tak dobrý „za vůz, aby hnůj nepadal“.

Hin sa hukáže!