2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Phoenix 13.10.2009 11:00

Re: Další rozhodný krok na cestě k modrému kapitalismu

Franto, ono nejde o to, kdo konkretne neco rika, ale jestli je to pravda:

1) Lide jsou si rovni v pravech: Blbost, treba pravo chlastat nebo ridit mate az od 18-ti. Zeny chodi drive do duchodu, maji narok na porodne nebo odlisne zachazeni v zamestnani. Tak mi neco povidejte o rovnosti. 2) Kazdy ma pravo svobodne rozhodovat o sve narodnosti. Pak se nabizi otazka, k cemu takova narodnost je. 3) Povinnosti mohou byt ukladany pouze pri zachovani prav. Proboha, na prvni miste jsou povinnosti a az po jejich plneni muze clovek rvat o sva prava. Jak to dopada v opacnem gardu nam krasne predvadi jedna nase popularni zatim mensina. 4) Kazdy je zpusobily mit prava. Nesvepravni jedinci jsou s timto tvrzenim v primem rozporu. Takze dana veta je pekny blabol. 5) Kazdy ma pravo na zivot, lidsky zivot je hoden ochrany, bla bla. Proto povolujeme potraty. Nehadam se tady o to, jestli potraty uplne zakazat ci nikoli. Tvrdim, ze rekneme-li A, musime rici i B. Nemuzete mit soucasne napsanu vetu prvni a potraty pripoustet. 6) Nikdo nesmi byt zbaven zivota a Trest smrti se nepripousti. Masovy vrazi mohou tedy klidne spat, protoze maji sva prava, kterych nemohou byt zbaveni (narozdil od svych obeti). 7) Clanek 25 zaruceni rozvoje etnickym mensinam je kravina. Bud se rozvijet chteji (coz jim zadny zakon nezakazuje) nebo nechteji. Zadny zakon jim ale nemuze naridit, aby se rozvijely. Pokud je rozvoj jejich kultury v konliktu se zakony dane zeme, ustoupi kultura, nikoli zakony. 8) Clanek 28 Zamestnanci maji pravo na spravedlivou odmenu. Sovetsky udernik nas vzor. Co to je spravedliva odmena? Kde se penize na onu odmenu vezmou? 9) Clanek 29 je v primem rozporu s clankem 1 (vsichni jsme si rovni, nekteri jsme  si ovsem rovnejsi). Opet nerikam, ze je clanek 29 spatny. Ale nemuze soucasne platit A a non(A).

Je to jasne nebo mam pokracovat?

Peťula 13.10.2009 10:55

Re: Další rozhodný krok na cestě k modrému kapitalismu

Ale u nás již platí od roku 1998 Listina základních práv a svobod a je doučástí naší ústavy.

Dr. Chocholoušek 13.10.2009 10:30

Neprojdou!!!

Republika v ohrožení!Sudetští Němci útočí!Není to tak dávno, co jsme vyhnali onu pátou kolonu z našeho pohraničí a osídlili ho naší elitou. Kolik to dalo práce, opět povznést zanedbané šumavské a jiné vesničky po sudetských Němcích, to už dnes nikdo neví. Vše bylo zapleveleno revanšismem a duchem úpadkové západní kultury. Naštěstí jsme po odsunu povolali do pohraničí ty nejlepší kádry a stvořili nový ráj na zemi! Ta léta poctivé dřiny! Ty kilometry drátů, abychom chránili náš ráj! A teď nám má hrozit, že plody naší práce sebere sudetoněmecká liška??? 

Zdivočelé sudetoněmecké hordy, podporované americkými okupanty se už shromažďují u našich hranic a pronikají průsmyky do naší krásné země!Chtivě natahují své chamtivé ruce, aby se zmocnili výdobytků naší poctivé práce. Ale v tom, se z protějšího kopce ozve táhlé zavytí vlka. Věrný Vlk starší, je vždy na stráži!! Hordy na okamžik zakolísají, ale to už se nad nimi rozprostře  obrovský stín. To titánská postava Václava Klause stojí rozkročena v průsmyku a trhá na cucky Lisabonskou smlouvu. U nohy titána, další věrný, Jakl, ochoten položit život svůj za český lid, hlasitě vrčí:"Neprojdou!"

Panika v řadách revanšistů! Houfně se obrací a prchají zpět do revanšistického Německa. Mnohým z nich puklo hrůzou srdce z Klausova zjevení a jejich těla lemují pohraniční hvozd. Nechť zůstanou jako výstraha pro jim podobné.

Ve hvozdu je klid. Vlk mírumilovně leží ve svém doupěti. Ale jakmile ucítí pach sudetoněmecké krve, opět vyšle výstražné zavytí. Neprojdou !!!!!!

Harpyje 13.10.2009 10:35

Re: Neprojdou!!!

;-D ;-D ;-D R^

Vládínek Smolík 13.10.2009 10:36

Re: Neprojdou!!!

R^R^R^R^R^

franta 13.10.2009 10:41

Re: Neprojdou!!!

Zcela správně, pane doktore. Když jsem kdysi před lety musel navštěvovat vojenskou katedru, učil nás tam i nějaký major Mach. Už jeho představení na první hodině, bylo úchvatné. "Soudruzi, jmenuji se major Mach a právě jsem se vrátil ze Sovětského svazu. Mohu vám říct, že kdyby nebylo Varšavské smlouvy, tak druhý den jsou tady německé a americké tanky. Díky SSSR jsme však tak silní, že kdyby si američtí imperialisté a němečtí revanšisté něco začali, tak za týden jsme u Atlantického oceánu."  Vzhledem k přibližně stejnému věku musel podobným vymýváním mozků projít i pan prezident. Je vidět že má dobrou paměť a na rozdíl od převážné většiny ostatních, tomu dodnes věří.

Kobylka Lajda 13.10.2009 18:24

Re: Neprojdou!!!

V jiném hvozdu si lebedí ruský medvěd, ale to českému národu nevadí. Vždyť jsme Slované, bratří. Že bychom ho opět povolali na pomoc? Zajímavé, jak dovedou novináři rozproudit v českém národě "hárání" proti Němcům, ale na ta mnohem horší léta bolševismu jaksi zapomínají. Doktore Chcholoušku, bravo!!!R^;-DV 

Větší vlastenec 13.10.2009 10:29

VZHŮRU JIŽ HLAVU, NÁRODE !!! (V.Klaus, V.Vlk st, J.Neruda)

Vzhůru již hlavu, národe, k nebi své zdvihni oči ! Viz: jsou tam i malé hvězdičky, kol nichž se velké točí !

Toť prostě tím: ty maličké z jadrného jsou fládru, ale ty velké a poslušné jen z plynových jsou hadrů.

Troufám, že při té myšlénce srdce ti povyskočí - nuž - buďme tou malou hvězdičkou, kol níž se velké točí !

Jde to, ach jde ! Jen každý hleď k vlastnímu dobře jádru; bude-li každý z nás z křemene, je celý národ z kvádrů !

Pryč z EU a NATO, ať žije Česká sovětská federativní sociálně-demokratická republika !  >-  Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje 13.10.2009 10:39

"...kol níž se velké točí !"

Ano, zřejmě tak si to autor článku představuje.

janoryna 13.10.2009 10:46

Re: "...kol níž se velké točí !"

to jsem nevěděl, že čssd je proti EU. já myslel, že jen pan prezident a celá KSČM. a je jasné, že s nimi žádný socialismus nebude, soudruzi.

Informace 13.10.2009 11:32

Re: VZHŮRU JIŽ HLAVU, NÁRODE !!! (V.Klaus, V.Vlk st, J.Neruda)

 Jo, pravda to měla vždycky těžký

http://www.husita-sds.cz/

Větší vlastenec 13.10.2009 11:39

Re: VZHŮRU JIŽ HLAVU, NÁRODE !!! (V.Klaus, V.Vlk st, J.Neruda)

Ale přesto vítězí : http://www.kcprymarov.estranky.cz/clanky/snb-a-pohranicni-straz/k-64_-vyroci-pohotovostniho-pluku-praha_-byli-plni-odhodlani-splnit-sve-ukoly_

Informace 13.10.2009 11:53

Re: VZHŮRU JIŽ HLAVU, NÁRODE !!! (V.Klaus, V.Vlk st, J.Neruda)

Oops...Pagina non trovata!

Větší vlastenec 13.10.2009 12:18

Re: VZHŮRU JIŽ HLAVU, NÁRODE !!! (V.Klaus, V.Vlk st, J.Neruda)

http://www.kcprymarov.estranky.cz/clanky/snb-a-pohranicni-straz

Informace 13.10.2009 14:18

Re: VZHŮRU JIŽ HLAVU, NÁRODE !!! (V.Klaus, V.Vlk st, J.Neruda)

Co k tomu dodat? Ten autor, neznám ho, mluví jako kdybychom byli v r. 1988. Nebo tak nějak. Kdo to je?

Pokud jde o spolupráci občanstva, nakolik byla spontánní a nakolik jenom organizovaná, to je těžko posoudit. Podle zákona každý občan byl povinný nahlásit policii, když se dozvěděl něco o protistátní činnosti. A když to nenahlásil, a vyšlo to najevo, byl trestně stíhán. Tímhle způsobem tajná policie získávala donašeče. Říkali mi, že nejdřív šli za objektem jejich zájmu s přímou nabídkou, když se z toho nějak snažil vyvléct, začali mu připomínat zákon. Nechci tu psát o lidech, kteří mi to svěřovali, ale byly to někdy dost prekérní situace. V každém případě tajní dosáhli jednoho cíle: člověk si nebyl nikdy jistý, jestli jeho soused nebo kolega není konfident.

Větší vlastenec 13.10.2009 14:52

Re: VZHŮRU JIŽ HLAVU, NÁRODE !!! (V.Klaus, V.Vlk st, J.Neruda)

Pravda vítězí jen díky naší pomoci : http://www.lidovky.cz/barrandov-predbehl-ct-2-diky-majoru-zemanovi-fzo-/diskuse.asp?iddiskuse=A091013_080620_ln-media_hrn&vlakno=35797990#35797990

Teď musím chvíli pracovat., takže později.

milanS 13.10.2009 10:17

Co má LS společného se zákonem o daních z příjmů v ČR ??

Zákon o daních z příjmů je také jednoduchý. Zisk = Příjmy - výdaje, Daň = x % ze Zisku. Tečka. Hotovo. Jenže pak přijdou odboráři na železnici, že tak tedy ne, že deputátní uhlí se zdaňovat nebude. A vláda ustoupí. Pak přijdou jiní se stravenkami a jiní "prorodinnou politikou" a už tam máme osobozené příjmy a odečitatelné položky a slevy a vyjímky ... A tak se to chvíli ještě mele a je z jednoduchého zákona tlustý, nepřehledný moloch, kde se všichni dohadují, jak kdo kterou vyjímku myslel. Do RACIONÁLNÍHO zákona vlezla POLITIKA.

A něco podobného postihlo EÚ. Místo jednoduché zásady "Svoboda pohybu osob a kapitálu", dostáváme 300 stránkovou, právnickou hatlamatilkou napsanou bibli. Ten stát si tam prosadil, na zemědělství, jiný na hutnictví, jeden chce potraty, jiný se jich vyslovení omdlévá, jedni chtějí víc trhu, jiní chtějí více sociálního státu. A tak se prosazují dílčí zájmy a ve snaze vyjít vstříc všem (nebo aspoň těm co nejvíc řvou a mají i největší moc) se vytvoří dort, na venek sice politý čokoládou, ale uvitř jsou kusy masa (a někdy notně zapáchajícího) a feferonky a šlehačka .... Prostě jak když pejsek s kočičkou kuchařili.

Každá domácí vláda bude tvrdit svým VOLIČŮM, že pro ně prosadila to a to, a že udělala to nejlepší a proto by jí měli OPĚT zvolit. U politiků je totiž VŽDY KOŠILE BLIŽŠÍ KABÁTU !!!

go.west 13.10.2009 10:54

Re: Co má LS společného se zákonem o daních z příjmů v ČR ??

R^R^R^

Martin 13.10.2009 10:12

přesně tak

Připadá mi, jako by političtí komentátoři psali podle jedné jediné šablony - a jen měnili invektiva na adresu Klause. Mně se jeho postup zdá pochopitelný. 

Já se např. živím obchodem - a když mi někdo předloží slmouvu, na které se mi něco nezdá, tak ji předám právníkům. A i kdyby jediný právník tvrdil, že některé pasáže jsou sporné - tak ji prostě v této podobě nepodepíšu - a kašlal bych na řeči druhé strany o tom, že jsem paranoický - a že oni tohoto nehodlají zneužít.  

Bizon 13.10.2009 10:16

Re: přesně tak

Naprosto logické! Tím spíš by se tak měl chovat stát resp. jeho představitelé!

REX 13.10.2009 10:11

Klausova finta

V jednom máte  pravdu pane Vlk, v Čechách je finta synonymem pro podraz.

Minutus 13.10.2009 10:11

Držím Klausovi palce

Není kam spěchat, vyjímka neuškodí a ukážeme, že máme taky zuby a to se počítá.

vašekk 13.10.2009 10:48

Každý soudí podle sebe

Koncem října se sejde Evropský parlament, představme si co by se stalo, kdyby to byl parlament český. Nejdřív by vystoupila jedna paní a volala o Klausově zradě. Na to by vystoupil reálný politik a upozornil, že v přístupové smlouvě se Česká republika zavázala zavést Euro a Klaus už v té době otevřeně říkal, že k tomu nikdy nesmí dojít. Ze sálu zaznívají projevy rozhořčení. Z další diskuse zmiňme návrh, aby byla Česká republika vyhlášena Evropskou přírodní rezervací. Nakonec nebývalou většinou parlament přijme výzvu k České republice, aby EU, do které se dostala podvodným jednáním, opustila... Mohu-li tedy soudit jiné podle sebe...   

Minutus 13.10.2009 11:14

Re: Každý soudí podle sebe

No, když si představím tu naši sněmovnu, poslanci toho nadřistají a vůz jede stejně dál. jasně, že jim to nakonec Klaus podepíše. Ale Vlk má pravdu. S každou "reformou" bylo plno exaktovaných chytráků, co vykřikovali nekriticky výzvy a pak se divili, že přišla studená sprcha. Poslední větší je případ "Obama", který byl po volbách "bůh" a už stihl ztratit kus své aureoly. Nestane se vůbec nic. Klaus to nakonec podepíše, tlučhubové se uklidní a zařadíme se slušně do stáda. Ovčák nás napase a pak bude dělat brynzu.

M. Zima 13.10.2009 10:04

Co chcete,

je to vynikající, ať jen Češi blbnou, tuto EU rozbijí a u té příští nebudou. Tím bude prozatím největší omyl EU, přijetí postkomunistů jako rovnoprávné členy, korigován.

Phoenix 13.10.2009 10:07

Re: Co chcete,

Nebudeme-li u pristi, jeste vice komunisticke EU, dobre pro nas.

M. Zima 13.10.2009 10:10

To ještě uvidíte, jak dobře. Víte např. o tom, jak přišla Anglie na kolenou.

Phoenix 13.10.2009 10:21

Re: To ještě uvidíte, jak dobře. Víte např. o tom, jak přišla Anglie na kolenou.

Asi Vam ve Vasem dotazu chybi otaznik. Muzete mi rict, co mate presne na mysli? Labouristy ceka nejvetsi volebni vyprask vsech dob. A jestli vypisi nasledne konzervativci referendum, tak maji eurohujeri po srande. Cely Velky Britanistan ma totiz zejmena s multikulti muslimskymi kolonizatory, masivne podporovanymi EU, velmi neblahe zkusenosti. Velky Britanistan je diky tomu na kolenou, ale ze by prilezl po kolenou za instituci, ktera je za prislusny marasmus primo zodpovedna?

M. Zima 13.10.2009 11:10

Podívejte se, jak ta hrdá Anglie do EU vstupovala a z čeho žije.

Phoenix 13.10.2009 9:58

srovnani ustav

Co tak srovnat srozumitelnost a rozsah zamyslene LS (substitutu Evropske ustavy) s ustavou nejhorsiho a nejzlovolnejsiho statu na svete (samozrejme v ocich kazdeho spravneho marxisty), satanistickych USA?

http://klempera.tripod.com/usustava.htm

13,5 strany jasnych a srozumitelnych definic. Eurohujeri, co tam mate dal?