9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EVROPA: Opustíš-li mne, zahyneš!

Dykova vlasteneckého verše zneužil v padesátých letech komunistický spisovatel Zdeněk Pluhař k sepsání stejnojmenného románu varujícího před emigrací na Západ, kde uprchlíky čeká rychlé vystřízlivění z kapitalistického „pozlátka“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 9.1.2016 13:08

Jaké výhody EU máte na mysli?

Jaké výhody EU máte na mysli? Já o žádné nevím. Zkuste aspoň jednu. Schengenský prostor vzniknul před Lisabonskou smlouvou a ještě i ten teď dostává pořádně co proto. Z Bruselu jdou samé nevýhody. Zejména eurodotace, díky kterým naše vlastní peníze posíláme pryč a oni nám pak laskavě část, kterou nespotřebovali na hodnocení projektů, laskavě dovolí na něco použit. A aby to vypadalo, že nám dávají víc, tak nám půjčí, ale naše děti to budou muset do posledního centu vrátit, ještě s režií na úředníky, co to budou kontrolovat.

Nebo takové euro se svým eurovalem, fiskálním paktem atd. Co na tom vidíte pozitivního?

J. Svoboda 9.1.2016 14:17

Re: Naivní nebo jen hloupý

Pane Schecku, jako asi po komunisticky dobře vychovaný žáček zapomínáte na důležitou věc.

Naše podniky neobchodují s komunistickými evropskými "elitami", ale s jinými firmami, které pravděpodobně mají rozumnější manažéry, než jsou evropské "elity".

J. Lancik 9.1.2016 1:21

Klaus rika, ze nema koho volit

Pri poslednich prezidentskych volbach nejen volil, ale on jeho zena a syn se zucastnili prevolebni kampane a delali vse pro to aby byl zvolen Zeman-Popelnicek

J. Kanioková 9.1.2016 2:37

A vy byste rád Schwarzenberga ?

P. Dvořák 9.1.2016 3:12

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Je s nedoštudovaným polohajným knížepánem na jedné duševní hladině. Věk v tomto případě, jak vidíme, nehraje roli.

J. Šimek 9.1.2016 6:32

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Klaus neměl koho volit tak intenzivně, až je z toho Lívie velvyslankyní :o)

P. Lenc 9.1.2016 8:26

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Opravdu pane Šimku? Ono se paní Lívii nedá upřít nejen vzdělání, ale i rozhled, což, bohužel nemá mnohý český ambasador, tzv. profesionál.Totéž se dá říct o paní Filipi v Sýrii, dámě na svém místě.Víte, nenávist většinou silně zatemňuje úsudek.

J. Šimek 9.1.2016 9:30

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Ano, Livie Klausová za svoji podporu MZ dostala typickou trafiku.

J. Schwarz 9.1.2016 9:44

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

No, vzhledem ke značné neoblibě pana Klause se nedomnívám, že by jeho podpora Zemana byla jakkoli významná a proto se přikláním k názoru že velvyslanecký post paní Livie nebyl trafikou, ale naopak optimálním výběrem vhodné osoby.

J. Šimek 9.1.2016 11:06

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Fakt v souvislosti s osobou VK nedokážete sundat růžové brýle?

J. Schwarz 9.1.2016 14:48

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Nejsem a nikdy jsem nebyl nekritickým fandou Václava Klause, zvlášť jeho tezí že mnozí vysoce postavení komunisté jsou "nepostradatelnými odborníky" které nezbytně potřebujeme. Spíš jsem se klonil k tomu že co opravdu nepotřebuji je najmout si na zabezpečení bytu dlouholetého bytového zloděje, i když je "přes byty" opravdu expertem. Vůbec se mi nelíbila ani jeho orientace na Moskvu, ani "pragmatická", tedy víceméně socialistická politika ozdobená ornamentem pravicové rétoriky. Shodnu se s ním ale v hodnocení dnešní EU a trendů v ní panujících. Rovněž souhlasím s jeho názory na "světový boj" s kysličníkem uhličitým. Howgh.

J. Šimek 9.1.2016 17:01

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Nic z toho, co jste napsal nesouvisí s trafikou pro Lívii za podporu "úhlavního nepřítele" Zemana...

H. Lukešová 9.1.2016 0:20

Muslimy do Evropy nebrat!

Poté, co spáchali na německých ženách a dívkách si nezaslouží žádný soucit a u všech slušných a myslících lidí, by tito uprchlíci měli přestat být považováni za lidské bytosti. Lidé, se takto nechovají, tak se chovají akorát šimpanzi bonobo, samci po samici vyžadují sex kdykoliv, kdy samice něco potřebují...ale to je téma zoologie. Lidské bytosti dokáží své pudy ovládat, muslimové to však nedokáží. Mně osud těchto muslimských grázlů nezajímá, zajímá mě osud evropské Evropy, Severní Ameriky a Austrálie, či ještě nemuslimské části Asie (Jižní Korea, Vietnam, Čína, Japonsko)-lidem pracujícím a inteligentním. Ti, co obhajují muslimské zločince, zaslouží nejhlubší pohrdání a vyčlenění ze slušné lidské společnosti.

J. Šimek 9.1.2016 6:35

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Jen tak pro zajímavost - kdo z lidí euroatlantické civilizace obhajuje muslimské zločince? A konkrétně, ne obecné plky.

J. Krásenský 9.1.2016 6:55

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Vy rudá závisti, nenávisti a sprostoto. A z našich například: Dienstbier, Marxová, Šabatová, Bursík, Sobotka, Halík, Bělobrádek, Langšádlová... Citáty k dohledání na internetu. Ze zahraničních například Merkelová, Gauck, Holllande, Juncker, Schultz, Federica Mogherini... A kdybyste měl pochybnosti a nemohl nic najít, stačí prolistovat archivy s hesly palestina, intifáda, syrská svobodná armáda, uprchlíci, integrace, turecko, kurdové, islám, silvestr 2015, zeman, pediga. A když ani to Vám nepomůže, pak už je na jiných odbornících, aby zjistili, zda a proč trpíte kognitivní disonancí.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:52

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Od Vás hezký. Díky.

P. Lenc 9.1.2016 8:28

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Dík pane Krásenský, i když si myslím, že v tomto případě to je zbytečné mrhání energií.

J. Šimek 9.1.2016 9:32

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Tak a teď ještě link na libovolného z vyjmenovaných, který říká, že podporuje islámské zločince. Děkuji.

J. Svoboda 9.1.2016 14:26

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Soudruhu, daleko důležitější, než to, co člověk říká, je to, co dělá. Víme?

J. Schwarz 9.1.2016 15:05

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Pane Šimku, opravdu se vám nezdá že vašimi argumenty by bylo možno stejně obhajovat i nacisty? k čemu je žonglování se slovy "muslimský zločinec"? Vždyť i mezi nacisty bylo mnoho "kultivovaných lidí" co milovali své rodiny, chodili do Opery a hráli třeba slušně na klavír. I většina nacistů byli "normální lidé" jak plyne například ze skutečnosti, že z 80-ti milionového Německa padlo ve válce snad sedm milionů. Tedy většina německých nacistů se po válce během několika let změnila na příkladné demokraty. Jen to nějak bylo za Hitlera dost fuk, jestli někdo hrál na klavír nebo ne. Stejné je to i s muslimy - nejsou to "muslimští zločinci", ale zločinci jim říkáme my. Jsou to prostě muslimští fanatici a ti "vlažní" se k nim, když dojde na lámání chleba přidají jako Němci k nacistům. Nebezpeční jsou tedy svým způsobem všichni muslimové. Možná řeknete že jde o nepřípustnou aplikaci principu kolektivní viny. Ale nejde přinejmenším o totéž, když evropské intelektuální "elity" žádají po evropanech / a běloších vůbec / omluvy a odškodnění za kolonialismus, otrokářství, křižácké války, "rabování přírodních zdrojů" a bůhvíco ještě když nikdo z mé rodiny nikdy neměl otroka a nevlastnil nic v "koloniích"? Otroky v Africe nakonec běloši nelovili ale kupovali od Arabů a místních náčelníků. Proč si mám nechat vnutit pocit viny / kolektivní / a furt někomu pomáhat, i když mi není nijak sympatický? Dokonce právě naopak, pomáhat těm co mne přímo ohrožují je teprve správným pokáním a odčiněním zděděných hříchů! Než se ale nechat "sluníčkáři" manipulovat to raděj k čertu s EU i jejími "fondy". Zajímavé, že nejvíc o evropských penězích žvaní ti, co údajně vyznávají "jiné hodnoty", hlavně prý "duchovní", skromnost a tak...

J. Šimek 9.1.2016 20:57

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Zase dlouhatánský příspěvek o tom, o čem já nic nepíšu. Já svým dotazem na link ukazuju, že pisatel je demagog, který není schopen svá tvrzení doložit, protože píše zjednodušující pitomosti. Politici si se situací nevědí rady, ale ani největší z vítačů netvrdí, že podporuje muslimské teroristy proti lidem v EU. A to je sakra rozdíl...

J. Krásenský 9.1.2016 17:18

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Rudá nenávisti závisti a sprostoto, mám s Vámi, rudá sprostoto, své zkušenosti. Napsal jsem Vám nedávno relevantní odkazy a zdroje a bez znalostí jste je odmítl se svým příslovečným rudým taktem, tedy sprostotou a nenávistí. Nevidím tedy důvod ani smysl Vám dávat linky (například reuters), neboť si nejsem jistý, zdali by Vám k něčemu byly. Jak pravila teta Kateřina: "Jako by hrách na stěnu házel. Komu není rady, tomu není pomoci. Chytrému napověz a hloupého..." Inu, poperte se s tím sám. Nápovědu máte. Jde jen o to, máte-li na to... povahově... rozumově. Klíč leží na dně Vašeho ega, možná i pod narudlou sedlinou sprostoty, nenávisti... však to znáte. Přeji úspěšné potápění.

J. Šimek 9.1.2016 21:00

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Vtipně jste v rádoby intelektuální mlze použil přísloví o napovězení a hned jste se jím odmítl řídit a link nedat. No prostě v hlavě vyváto, ale tutově se máte za chytrýho :o)

M. Prokop 9.1.2016 0:12

Lituji,

"Nelze očekávat, že by si české liberální elity hodlaly ... "

ale v Česku žádné "české liberální elity" nejsou. Leda ti Svobodní.

Zbytek, beroucí si do huby a klábosnice liberalismus, jsou prachsprostí socani nejrůznějších odstínů.

P. Sulc 9.1.2016 2:26

Re: Lituji,

Ovsemze mate pravdu ! Ze by se cesti ovcane domahali demonstracemi referenda o vztahu k EU, je jenom sen. Mozna tak leda u piva v hospode, jinak ale ne. Treba nechteji "uprchliky", vetsina je proti nim, ale videl jste nejake massove demonstrace? Tak leda par desitek odvaznejsich lidi.

P. Boublíková 9.1.2016 2:43

Re: Lituji,

Zajímalo by mě, proč je v euroskepticky naladěné ČR tak malá podpora euroskeptických Svobodných. Na to, že tuto stranu lidé neznají, se nemohou vymlouvat donekonečna - už to neplatí.

No, možná taky dopadnu jako Klaus a nebudu mít koho volit. Spolčení Svobodných s oligarchou a králem hazardu Valentou se mi totiž pranic nelíbí.

J. Svoboda 9.1.2016 14:39

Re: Lituji,

Tak, tak, paní Boublíková. Už jsem o tom Valentovi napsal paní Kašparové.

Další věcí, aniž bych proti panu Matějkovi něco měl, mi připadá divné jeho vystoupení od Svobodných a nynější návrat do místopředsednické funkce. Je tu nebezpečí, že jde spíš po moci, než po službě voličům.

J. Šimek 9.1.2016 6:37

Re: Lituji,

Vrcholem české liberální elity bylo vystrčení zadku europoslance Macha na kapelu v sále. Není to málo ?

J. Svoboda 9.1.2016 14:33

Re: Lituji,

Kdyby o vás věděl, možná by ho vystrčil na vás osobně.

J. Šimek 9.1.2016 21:01

Re: Lituji,

Tím by mě určitě přetáhl na svého voliče :o)