8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EVROPA: Opustíš-li mne, zahyneš!

Dykova vlasteneckého verše zneužil v padesátých letech komunistický spisovatel Zdeněk Pluhař k sepsání stejnojmenného románu varujícího před emigrací na Západ, kde uprchlíky čeká rychlé vystřízlivění z kapitalistického „pozlátka“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slanina 9.1.2016 9:43

Proboha, pane Valento!

"...nynější vládnoucí liberální elity..."

Kde to vlastně žijete? Alespoň já tu vidím pouze elity sosácké či rovnou postbolševické.

Z. Čábelka 9.1.2016 16:28

Re: Proboha, pane Valento!

Když ale oni si tak dnes opravdu říkají. To je stejně směšné jako krajní fašistickou a nacistickou levici všichni soudruzi nazývají od dob Slalina krajní pravicí. Stejně tak dopadli němečtí soudruzi z teroristické organizace Rudé brigády, která spolupracovala s muslimskou OOP v Palestině.

J. Schwarz 9.1.2016 9:32

Nám tu jako

sůl chybí strana podobná polské PiS. Strana, která by dokázala eurohujery a vítače pořádně vypráskat, která by dokázala napravit pokřivené poměry ve "veřejnoprávních médiích", která by odmítla "evropské peníze" jako největší stimul korupce a která by zakázala zahraniční financování "neziskového a NGO sektoru". To bychom viděli jak by těchhle parazitů ubylo kdyby si své "aktivity" museli platit z vlastního!

P. Kmoníček 9.1.2016 9:26

Valento,

hlavně bychom neměli problémy s utrácením evropských dotací.

J. Fridrich 9.1.2016 8:53

Víte, je to jednoduché. Bude dobře, když obojí

Víte, je to jednoduché. Bude dobře, když obojí - muslim, islamista - i umírněný i neumírněný - zůstane MIMO Evropu - a bude dobře.... Tam at' si žijí jak chtějí, třeba podle šarii, at' si kamenují, řežou hlavy, upalují, odpalují dle chuti a po libosti - ale u nich DOMA !!!

J. Kunes 9.1.2016 7:47

Vystoupeni z EU

No, tak to vystoupeni zkusme. Uz se tesim na asijske nebo americky businessmany, jak studuji, jake smlouvy o volnem obchodu a s kym ma Cesko podepsane. Mimochodem dnes se jim obcas smejeme, ze si Cesko pletou s Cecnou. Opradvu si myslite, ze asijske automobilky chtely mit tovarny prave v Cesku a ne proste jen nekde v EU? Navic bych rad vedel, jak by nase vystoupeni s EU omezilo 'diktat' Bruselu, ktery nevahal vypovedet nektere smlouvy se Svycarskem (napr. o financovani vyzkumu prostrednicvim Ervopske vyzkumne rady) prakticky okamzite po referendu o omezeni pristupu obcanu EU na svycarsky pracovni trh. Mysli si autor, nebo pan Mach, ze Cesko ma silnejsi pozici nez Svycarsko?

J. Svoboda 9.1.2016 13:30

Re: Vystoupeni z EU

Pane Kuneši, určitě by to nebylo bez problémů a nikdo to také neříká. Kdydy ale někdo spočetl, co nás stojí evropké subvence (někteří sluníčkáři (uálové) tvrdí, že jsou finančním přínosem), zjistilo by se, že to, co bychom vydělali zrušením evropských subvencí by zaplatilo trucy rozladěné EU, lépe řečeno evropské socialistické "elity".

Není třeba stahovat kalhoty, aniž by brod byl v dohlednu. Budeme-li se neustále jen bát, dobojíme se v rámci EU do úplného konce EU a bohužel potažmo i celé Evropy. Jediní, kdo z toho budou mít prospěch, jsou dnešní evropské "elity". Žádná společnost na tom není tak špatně, aby královsky neuživila krále.

K. Pavlik 9.1.2016 15:45

Re: Vystoupeni z EU

Bohuzel je Cesko s EU na jedne lodi takze pokud zkrachuje EU tak zkrachuje i Cesko - at uz jako clen nebo jako vystoupivsi clen. Cesko je tak navazano ekonomicky na Nemecko ze se s tim neda nic delat. Je potreba se napriklad modlit aby VW neprodal skodovku - jina moznost nez modleni v tomto pripade neexistuje.

Nektere veci zacinaji vadit i Polsku a Madarsku coz je asi velice dobre. Kupodivu s nimi Cesko nespolupracuje.

Pokud opravdu EU zkrachuje tak by asi Cesko melo byt pobliz zachranych clunu a na tom se da pracovat. Bohuzel v poslanecke snemovne se toto neresi - a toto by se resit mohlo.. Opustit potapejici se EU asi neni dobry napad.

J. Svoboda 9.1.2016 19:23

Re: Vystoupeni z EU

Omyl, pane Pavlíku, je pravda, že ČR je navázána na Německo, ale vůbec to neznamená, že je navázána na německou vládu a mamá Merkel. Čeští podnikatelé obchodují s německými a vládám do toho nemusí nic být. Nanejvýš vhodné je, si uvědomit, že názory EU nejsou názory občanů, ale jejích socialistických špiček.

Velmi mne zajímá, proč bychom nemohli a dodoknce neměli opustit potápějící se EU. To už jsme měli dávno uskutečnit. A to bez ohledu na to, jestli už se EU topí, nebo se na palubě ještě tancuje.

K. Pavlik 10.1.2016 3:17

Re: Vystoupeni z EU

Bohuzel Cesko se musi snazit zustat na stejnem zachranem clunu jako Nemecko a doufat v zazrak. Ekonomicke vazby na Nemecko jsou bohuzel stale velice silne a rostou. Cesta Finska - hodne obchodovat s Ruskem - nema v Cesku sanci. To ze by finove nebo take gruzinci Rusko zrali je naprosta pitomost.

J. Svoboda 10.1.2016 16:35

Re: Vystoupeni z EU

Bohužel, pane Pavlíku, psal jsem vám, že ekonomické vazby jsou mezi českými a německými podnikateli a obchodníky a nikoliv mezi českými podnikateli a německem. Musí platit, že německým i českým podnikatelům je buřt, co se v Merkelové hlavě vylíhne. Obchodovat potřebují na obou stranách.

Bohužel, jak vidno, myšlení vás bolí a jste schopen jen papouškovat mantry hlavního proudu.

B. Rybák 9.1.2016 21:55

Re: Vystoupeni z EU

Souhlasím s Vámi pane Pavlíku!

Česko nespolupracuje s Polskem ani s Maďarskem, protože má EU-hujerskou vládu (souhlasící dokonce i s vytvořením pohraniční EU-policie), která svou předstíranou bojovností získává s ožehnáném "Bruselu" (EU-hujerskými masmédii) zmatené voliče na svou stranu!

Ani Polsko nebo Maďarsko očividně nehodlá posloužit jako odstrašující příklad pro ty, kteří by chtěli EU-kracii opustit!

V. P 9.1.2016 6:42

Není diktát jako diktát

Klaus, Robejšek, Okamura, Svobodní ... je příznačné, že proti "mocenskému diktátu Bruselu a Berlína" nejvíc brojí apologeti mocenského diktátu Moskvy.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:08

Re: Není diktát jako diktát

Prosím Vás, a kterých komunistů odchovaných Moskvou se mám bát víc, když se dívám z očí do očí muslimské kobry? Těch z Bruselu nebo z Moskvy? Podotýkám - Rusko jako stát nesnáším. Bylo, je a bohužel asi dlouho bude panovačné a otrocké.

V. P 9.1.2016 7:21

Re: Není diktát jako diktát

No, Brusel k nám nepošle tanky ani zelené mužíčky, když nebudeme tančit, jak píská.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:45

Re: Není diktát jako diktát

Asi nejste tak úplně informován. Komunistická paka z Bruselu už pár domluv rozeslala.

V. P 9.1.2016 7:54

Re: Není diktát jako diktát

Víte, mezi posláním domluv a posláním vojsk je rozdíl dosti podstatný.

Z. Čábelka 9.1.2016 8:12

Re: Není diktát jako diktát

Nebojte, já si i na to pamatuji a opravdu to nijak nezlehčuji. Já jen chci, aby se stávající stav řešil. Opravdu nechci přijít o účast v Západní civilizaci. Mám jen obavy, abychom se nestali jen západní i východní výspou této civilizace. Existuje otázka, pokud vůbec by to bez naší přípravy zůstalo alespoň tak.

Názorový tlak na Brusel musí být prostě vidět a slyšet, protože oni mají jen svoje řešení!

V. P 9.1.2016 8:40

Re: Není diktát jako diktát

"Já jen chci, aby se stávající stav řešil. Opravdu nechci přijít o účast v Západní civilizaci.", "Názorový tlak na Brusel musí být prostě vidět a slyšet" - s tím souhlasím.

J. Slanina 9.1.2016 9:49

Re: Není diktát jako diktát

Nezlobte se na mne, pane Čábelko, ale západní civilizaci v této formě si docela rád odpustím:

https://www.facebook.com/deon.luyt/videos/10154432283080760/?fref=nf

Z. Čábelka 9.1.2016 10:00

Re: Není diktát jako diktát

Asi Vám nerozumím. Četl jste vůbec to co jsem psal já?!

J. Slanina 9.1.2016 10:18

Re: Není diktát jako diktát

Ano, četl. Ale vám asi nedošlo, že zobrazené se děje právě v tom nedalekém západě a které bych si alespoň já docela rád odpustil.

S. Netzer 9.1.2016 10:34

Re: Není diktát jako diktát

To se, vážený pane, děje v Jižní Africe.

Pokud je pro vás ale Jihoafrická republika "nedaleký západ", tak prosím.

Negr jak negr, že.

Z. Čábelka 9.1.2016 10:55

Re: Není diktát jako diktát

Já ty šílenosti

(multi-kulti, nekontrolovaný přiliv tlup neznámých lidí, nebezpečí islámizmu, začleňování nezačlenitelných vír a právních kodexů, cenzuru, manipulaci, neoprávněný diktát blouznivců a kádrování sluníčky. Dále zneužívání pojmu tzv. výmírání Evropy, nutnosti nových pracovních sil, peskování Izraele při své sebeobraně a další)

kritizuji, nebo snad jsem někde (proti výše v závorce uvedenému) udělal chybu? :o)

Z. Čábelka 9.1.2016 11:08

Re: Není diktát jako diktát

PS: problém asi vidíte v textu: "Mám jen obavy, abychom se nestali jen západní i východní výspou této civilizace."

Promiňte, myslím tím, že prostorem Západní civilizace zůstane jen území ČR a vyjádřil i skeptickou obavou i k této naději.

J. Schwarz 9.1.2016 9:35

Re: Není diktát jako diktát

Oni by tehdy možná neposlali vojska ani z Moskvy, kdyby byly naše tehdejší špičky stejně poslušné jako ty dnešní a řádně zareagovaly už na "soudružské domluvy".

Z. Čábelka 9.1.2016 10:36

Re: Není diktát jako diktát

:o) Ony ty špičky ale poslušné byly i tehdy :o). To se jim jen zalíbila popularita, když chca, nechca trošičku povolily uzdu a ztratily kontrolu nad vývojem už nezadržitelného. Pak už nomenklaturní soudruzi jen balancovali a zachraňovali si posty. Přišli tak o všechno. Čest neměli již před tím a potom už to byli jen zrádci a kolaboranti, všichni. Komunismus bez násilí nikdy neexistoval, ostatně to měl i v ústavě. Reformní komunismus je neudržitelný nesmysl a legendy o něm je jen manipulovaná lež. Vyhození komunisti to je na delší povídání. Snad jen krátce, sklidili, to co sami zaseli. Drzost je, že někteří znich mají drzost si hřát svoji polívčičku i dnes.

J. Svoboda 9.1.2016 13:40

Re: Není diktát jako diktát

To ale asi jen pro vás pane P. Vaše necitlivost na politiku EU je ukázková.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:56

Re: Není diktát jako diktát

PS: Myslíte, že muslimské hordy jsou méně nebezpečné, než ruských Tatarů?

V. P 9.1.2016 8:33

Re: Není diktát jako diktát

Obojí je smrtelně nebezpečné. Nebezpeční muslimských hord se dá eliminovat ochranou vnější hranice EU, jak ukázala například Austrálie. Nebezpečí hord ruských "Tatarů" zase naším pevným členstvím ve vojenských, politických a ekonomických strukturách Západu.