4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Návrat do 50. let

Brusel přišel s návrhem pilíře nových sociálních práv v EU. Držte si své peněženky. Stát by měl, mimo mnoho jiného, zajistit všem lidem po škole práci. Naše padesátá léta jsou zpět. Komunisté tomu tehdy říkali umístěnka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 24.11.2016 12:33

Oni by si ti dotyční opravdu zasloužili "právo na práci"

v podání komunistů 50 let. Autor vůbec neuvedl, co ta umístěnka znamenala. Třeba to, že NUCENĚ nastoupíte někam 100-500 km od místa bydliště a budete tam bydlet na ubytovně po třech na pokoji! Zavazoval jste se, že tam budete pracovat minimálně tři roky a to už před vstupem na školu!

Š. Hašek 24.11.2016 11:55

Re: Panebože !

Postavením individuí bez dokladů na úroveň občana konkrétní republiky/státu/obce nastává opravdu anarchistický rozklad společnosti. Dienstbierův sen, též Václav Havel taky něco, ehm, řekl...........

Samozřejmě rozklad starospolečnosti. A vznik novospolečnosti. Robespierre a Lenin to také mysleli tak nějak ....... ne?

Š. Hašek 24.11.2016 11:50

Re: Nejlepší umístěnka

Jste mistr zkratek. 1+

Jen to teďkonc vysvětlit tloustnoucím eurosocialistům. Ti totiž za "motor civilizace" považují čerpání, nikoliv vody ze sklepa. A studenty Halíka v kanceláři u Šabatové. Zkráceno.

M. Pivoda 24.11.2016 11:36

Oteplování či terorismus je nejistý, ztráta zaměstnání jistá

Matějka: "... stát tu není od toho, aby je vychovával nebo jim poskytoval uměle dotované zaměstnanecké pozice, ale zajistil jim v mezích možností základní míru vnějšího i vnitřního bezpečí, aniž by jim zasahoval do jejich životů a řídil je."

Být v kapitalismu bez peněz ale skutečně představuje ztrátu bezpečí pro občana. Občanem se člověk stává v okamžiku zrození. A pokud nechcete státem kontrolovat i početí občana, je třeba se o něj přiměřeně postarat.

Předkpokládám, že vedení EU rámcově vidí do budoucích 50 let, nikoliv jako Matějka vidí demagogicky jen do minulých 50 let. V budoucích 50 letech ta pracovní místa v kapitalismu skutečně nebudou. NEBUDOU. Budoucí neexistence pracovních míst je jediná jistota, kterou lidé dnes v životě mají.

Zde diskutující rakváče tento fakt asi už nezajímá, ale zodpovědný stát by měl jednat proaktivně (v předstihu), nikoliv jen reaktivně (až to nastane).

Aby mladí absolventi škol si vyzkoušeli to, o co později ve svém životě určitě přijdou (tj. o práci), se mi jeví jako docela dobré opatření EU. A je na národních státech, jak tento záměr konkrétně implementují.

K. Křivan 24.11.2016 11:17

Nejlepší umístěnka

je prázdný žaludek. Hlad.

J. Lepka 24.11.2016 11:11

Panebože !

Bohužel to zase jen dokazuje v jakých iluzích tito mentálně postižení dobroserové žijí, zcela odtrženi od reality a přitom kopající kolem sebe vzteky, když jim někdo zboří bábovičku /Brexit/

Zatím se jim nedaří ani evidovat imigranty, ale vesele si staví další vzdušné zámky.

L. Severa 24.11.2016 10:27

Doufám, že dojde i na

pracovní povinnost - jak za bolševiků. To by byla legrace. Cikáni, bezdomovci - no, evropská komise má pitomé nápady, pokoušet se o něco, co již máme za sebou.

Š. Hašek 24.11.2016 9:50

Re: me to prijde jako rozumny napad

Bude nutno přesunout ale z kanceláří ty "počítačové" do praktického terénu, kde budou ty dárečky hlídat, jestli makají a "nekouří za rohem".

Ode zdi ke zdi - od "příživnictví" za komoušů k neziskovkách a socdávkám v moderní lidskoprávní eurospolečnosti Dienstbiera. Tak nějakou změnu, trošku ty peníze za něco!!

Je jasné, že v televizi přijdou s tím, že nutnost pracovat (zejména pro mladý, zdravý, rozvíjející se organismus) je flagrantním porušením jeho základních lidských práv a útokem na jeho osobní jedinečnost/mrhání očividným vesmírným talentem. Zkráceno.

Š. Hašek 24.11.2016 9:43

Poznámka.

Začíná být v módě (a komise bruselská to tak i asi myslí) vytváření nových (zbytečních) fleků pro euromládež!

Nikoliv!

Vím, že tím přidělávám práci hlavně těm jejich zaměstnavatelům - já to myslel tak, že absolvent bez vlastní smlouvy/iniciativy bude "sprostě nahnán" na "čištění kanálů". Může i po večerech trošku fňukat na ubykaci ve staré škole ...... Nikoliv do neziskovky či do kontrolního odboru stran zmačkanosti účtenek na nějakém ministerstvu, případně jako "projektant" vymyšleností na krajském hejtmanství! Musí být ve spojitosti s nástupem mírného hladu po těch studiích, jinak to pochopitelně nemá cenu. Takže vlastně to nemá cenu. Je tam lidskoprávo a socani všude. Ale bude třeba osmkrát zvýšit výrobu ostnatého drátu a dřevěných sloupků, tak by snad v tom lese mohli tahat ty plaňky.

R. Jonák 24.11.2016 9:33

Řekl bych,

že absolventi "rozumných" škol s hledáním vhodného zaměstnání velký problém nemají. Ovšem různí vystudovaní politologové a dalších "důležitých" oborů najdou uplatnění jen v různých neziskových organizací a těch není naštěstí tolik aby se uplatnili všichni.

J. Tachovský 24.11.2016 9:30

me to prijde jako rozumny napad

Misto socialnich davek stejne penize za praci. Stat to bude stat stejne a mozna jeste neco z toho dostane zpet ve forme odpracovanych hodin. Bude moct propustit tunu uredniku a tem co zustanou dat na praci asistenty absolventy. A usetri se podruhe.

Š. Hašek 24.11.2016 9:20

Re: Komunistické umístěnky měly ale řešit jiný problém.

Mohlo by se tím něco zlepšit. Neříkám všechno. Samozřejmě zajistit bez nárůstu káncelářských, kancelářské taky do toho nahnat. Státní teplý kancl není žádná družba/kafíčko. Pozdrav všem slušným ouřadům!

Rozšířit i na změnu dávek (směrem k nule) těm nepracujícím.

Kam zmizelo "mých" několik desítek tisíc, které jsme já a můj zaměstnavatel postali do fondu zaměstanosti??? Dostali je profesionální nezaměstaní volící ČSSD a studenti "jako startovné půlročních prázdnin po škole". Zkráceno. Dárce makající utře nosánek.

Asi je třeba změnit poměr komunistů/socialistů/lidskohodnotářů a "normálních" v politice.

Š. Hašek 24.11.2016 9:11

Já bych se toho nebál II.

Vypůjčil jsem si to od pana Dvořáka, kolik chcete za c v kroužku?

Neříkám nahnat někam, ale pro 26leté absolventy, kteří již ze školy nemají zajištěné místo (vlastním přičiněním), bych do 30 dnů viděl zařazení do "Pracovní fronty", bez zaplacení nemocenské daně sousedy, bez započítávání důchodu - pokud nevezmou ihned místo skladníka v Tescu nebo zametače listí na Malostranském náměstí. Zjednodušeno. Nemá spojitost s Protektorátem, jen mě štve socialistka MarksováMarxováEngelsová.

Pracoval jsem 40 let, bez jediného áčka, bez jediného dne "na pracáku" (rozuměj v hospodě, nebo na černotě).

Tak si snad, kórva, podobné nápady mohu dovoliti.

Dvacetišestiletý/á mají možnost vysávat na gauči (v kavárně) maminku, nebo pracovat. V žádném případě nemají nárok na peníze činorodého spolužáka! Samozřejmě ani korunu ze státního do neziskovky. Ty svoje neziskovky si mohou ti bakaláři z University Brno platit sami! Třeba z hrabání listí. Ne?

K. Janyška 24.11.2016 8:55

Ale EU je zločineckým socialistickým projektem rudočerných,

kteří spolu pěstují tzv. sociální spravedlsnost v kostelích a ústředních výborech. Nedivím se, že se šroub samovolně utahuje a její činnost se začíná podobat řádění komunistů v SSSR a nacistů v Hitlerově Německu. Mimochodem, EU není ničím jiným, že IV. říší německou. Připojte vesnice a města ku Praze a co z nich bude ? Praha... Dzp.

A. Alda 24.11.2016 8:51

Komunistické umístěnky měly ale řešit jiný problém.

Nikoli nezaměstnanost, ale nedostatek pracovních sil pro plnění plánu, nadiktovaného z všemocného centra jednotlivým podnikům.

Ovšem je jedno, jaký je důvod zavedení - fungovat to stejně nemůže.

K. Křivan 24.11.2016 8:51

Re: vojna chybí až moc.

Na druhé straně siilně stoupá počet držitelů zbraní. Vojna chybí, ale měla by vypadat úplně jinak. Žádná pořadová cvičení, ale tvrdý výcvik se zbraní, kterou budou mít pak doma ve skříni. To je pistole a útočná puška (SA 58). Jako ve Švajcu. Budeme to brzy potřebovat. Jo a ten výcvik samozřejmě pro oboje pohlaví. Tři měsíce by mohly bohatě stačit.

A. Alda 24.11.2016 8:49

A také ještě nebylo možno dát výpověď ze zaměstnání.

Respektive zda výpověď přijme nebo ne, záleželo na řediteli podniku. A to až do roku 1965, kdy nabyl účinnosti nový zákoník práce, v němž se výpovědní doba u výpovědi podané zaměstnancem prodlužovala automaticky o šest měsíců, leda by zaměstnavatel povolil její zkrácení.

K. Křivan 24.11.2016 8:44

Umístěnky nenabízely,

umístěnky přikazovaly nastoupit na přidělené místo.

K. Křivan 24.11.2016 8:43

A divíte se ?

Když EK vypadá takhle:

EK je zase plná komunistů: http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-ek-je-zase-plna-komunistu-dof-/p_zahranici.aspx?c=A141105_154805_p_zahranici_wag

P. Lenc 24.11.2016 8:37

Re: Já bych se toho nebál.

Jo, ta vojna chybí až moc.

T. Hraj 24.11.2016 8:34

Re: A víte, co se stalo, když jste na umístěnku

Nebojte se. EU zákon o příživnictví bude jistě logicky následovat.

E. Vašátko 24.11.2016 7:10

A víte, co se stalo, když jste na umístěnku

nechtěli nastoupit ? Třeba jste si mezitím našli sami místo někde jinde? Pokud jste neměli dostatečné krytí (mocného tatínka v Praze nebo v nějakém orgánu KSČ, VLK nebo jinde), byli jste do 3 měsíců příživníky a to bylo trestné. Zapomínáte na ostatní výživné zákony, které byly platné souběžně.

24.11.2016 4:23

Re: Já bych se toho nebál.

No, na to jsem zapomněl. Možná by to bylo dobré jako v Izraeli. Na tu vojnu obě pohlaví, aby bylo " genderově " vyvážené.

P. Dvořák 24.11.2016 4:06

Re: Já bych se toho nebál.

A ty mamánky bych předtím klidně na šest měsíců poslal na vojnu. Aspoň by se naučili zavazovat tkaničky u bot a někteří by i pochopili, kterou stranou létají kulky ze samopalu.

24.11.2016 3:32

Re: Já bych se toho nebál.

Už jen proto, aby z nudy nezvlčila nynější generace. A práci pokud možno fyzickou, žádné zaměstnání v neziskovkách.

P. Dvořák 24.11.2016 3:22

Já bych se toho nebál.

Klidně bych těm různým blběnkám (jak je mužský rod, abych byl genderově vyvážený) tu umístěnku nabízel za ten hrubý plat, co je uveden v příkladném formuláři.

T. Pansky 24.11.2016 2:10

Pana Matejku zdravim. Je jeden z mala majici pamet. Proc?

Soucasna EU po prijeti Lisabonske smlouvy se vice a vice bori do socialismu, ktere jsme se snad (ne) docasne zbavili. Ja osobne jsem videl potrebu spojeni evropskych statu za ucelem zjednoduseni komunikace a tim zvyseni konkurenceschopnosti evropske produkce. Jenze s Lisabonskou smlouvou byla EU postavena na socialisticke nozicky jdouci vice a vice doleva. Proto jsem dnes pro vystoupeni Ceske republiky z EU. Ma reakce neni nevychazi z nacionalismu, ale z historicke zkusenosti se socialismem, ktery nici lidske zivoty. top0625top@live.com