2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva D. 16.6.2008 16:55

Re: v Bruselu mají zaručeně účinný recept na rychlé řešení nájemných vražd ??

Tam mají zaručené recepty na všechno! Nevzpomínáte na ty spokojené rybáře a důchodkyně a t.p. z reklam. Já vím, byli to herci, ale to je jen detail proti faktu, že EU potřebujeme, aby z nás dostala to čecháčkovské národovectví! ;-D

Eva D. 16.6.2008 16:56

Re: Re: v Bruselu mají zaručeně účinný recept na rychlé řešení nájemných vražd ??

... z reklam???

Jirka Stejskal 16.6.2008 12:27

vedle jak ta jedle

Pisete: "Diskuze i materiály Evropského parlamentu jsou téměř bez výjimky řádově kvalitnější než cokoliv, co připraví česká parlamentní polopolitika. Nic z toho není důležité, protože důležitá je prý ona „národní suverenita“. "

Ja bych rekl, ze nic z toho neni dulezite, nebot zakonnou iniciativu NEMA evropsky parlament ale Evropska Komise. Ta komise, ktera si sama vybira, koho mezi sebe vezme!

Dokud se tohle nezmeni, kazdy krok k omezeni suverenity narodnich parlamentu je krokem k dalsi valce v Evrope.

Ivan Nový 16.6.2008 12:58

Re: vedle jak ta jedle

R^

Vogel 16.6.2008 12:25

Naprostý souhlas s obsahem článku..

Jiný způsob jak se zbavit všech zkažených politiků v česku neexistuje..raději si nechám poroučet od Bruselu než od našich parlamentních stran !!!!!!!!!

Jirka Stejskal 16.6.2008 12:32

Re: Naprostý souhlas s obsahem článku..

Zajimalo by me, jesli si uvedomujete, ze z Bruselu vam neporouci Parlament, ale Komise a urednici. Ta komise a urednici, ktere nikdo nevoli, ktera se vybira jaksi sama sebe.

Nasi poslanci jsou pekna kvitka - nekteri dokonce bych rekl pekna pakaz, ale jsou to lidi, ktere jsme si ZVOLILI. Nic podobneho se neda rict o nikom z Bruselu.

Pokud to prezenu - je to podobny, jako kdyz nam vladlo (de-fakto) nekolik  gerontokratu z Moskvy, ktere taky nikdo nevolil.

marie 16.6.2008 14:03

Re: Re: Naprostý souhlas s obsahem článku..

když jste se zmínil o té Moskvě, tak tady máme ještě jednu a již 50 let platnou roztomilost :"Praha - Rusové, kteří získají trvalý pobyt na českém území, mají nárok na český důchod i v případě, že tu nikdy nepracovali. Stanovuje to 48 let stará dohoda mezi Sovětským svazem a Československem. I když v Česku neodpracovali ani den, dostanou Rusové s trvalým pobytem český důchod. A mnohdy je taková penze dokonce vyšší než průměrný český důchod, který se počítá podle aktuální výše platů a činí asi deset tisíc korun.  podle ČSÚ je na našem území 149 000 rusů přihlášených k trvalému pobytu a proč by si všichni nepožádali o českou penzi, když je na to u nás v ČR dokonce stále platný zákon..  a Jediným omezením pro všechny žadatele o důchod je trvalý pobyt v Česku. A jeho zařízení se stává v ruských kruzích výhodným byznysem. To připouští i Xenie Dobuševa z občanského sdružení Ruská tradice..

Olin 16.6.2008 15:09

Re: Re: Naprostý souhlas s obsahem článku..

Jirko, to je tak profláklý!

Takto sme  počiatkom devedesiatych rokov robili!

...stále sme Slovákom nahovárali - či je dobre, aby jim pražskí byrokrati dačo rozkazovali, len sme nepovedali, že teraz to budú byrokrati blávackí!

Nebo nevíš? Mluvíš a nevíš? Nevíš že alternativou bruselským úřadům jsou pražské úřady, tak jako kdysi pražské úřady kdysi musely nahradit ty vídeňské? Nevíš ani to, že evropská komise ¨nevybírá sama sebe???

Olin

Skybird 16.6.2008 12:20

Je třeba začít od fundamentu a tím je volební systém

Jednomadátové volební obvody, kandidát musí nejméně celé minulé volební období  mít v obvodu trvalé bydliště a musí jej navrhnout určitý pevně stanovený počet občanů obvodu. Stejný počet občanů má právo iniciovat místní hlasování o odvolání poslance kdykoli v průběhu jeho funkčního období. Povinná majetková přiznání poslanců včetně jejich rodinných příslušníků na počátku a konci volebního období .....

Komu by se to nelíbilo, tak nemusí kandidovat.

Alespoň toto považuji za minimum nutné pro zvýšení věrohodnosti naší politické scény.

Vogel 16.6.2008 12:27

Re: Je třeba začít od fundamentu a tím je volební systém

jenomže nemáme parlament a senát, který by to odhlasoval ..jinak dobrý

honzak 16.6.2008 15:05

Re: Je třeba začít od fundamentu a tím je volební systém

ve Vaší úvaze je jedna drobná chybička. Chcete po kaprech , aby si vypustili rybník.....

Olin 16.6.2008 15:12

Re: Je třeba začít od fundamentu a tím je volební systém

PROPÁNAKRÁLE!!!

Skybrid nám navrhuje komunistický  "volební" systém ke zvýšení věrohodnosti!

calixaren 16.6.2008 12:05

tak si tu svoji EUstranu zalozte

A pojmenovat ji muzete treba "Strana Vidkuna Quislinga" vy milovniku protektoratu

jezevec 16.6.2008 11:51

Kéž by nám Pánbu to naše vlastenčení z huby do rukou vraziti ráčil! (K.H.Borovský)

Tak do toho, pane Urbane!!!

chouan 16.6.2008 22:55

Re: Kéž by nám Pánbu to naše vlastenčení z huby do rukou vraziti ráčil! (K.H.Borovský)

Nó, jezevče, na tuhle radu urban učitě čekal! ;-)

R. 16.6.2008 11:34

Koncept narodniho statu

se prezil? Proc Nemci pohrbili spolecnou energetickou politiku a dohodli se s Rusama na plynovodu do NEMECKA? Proc jsou nemecke firmy v Rusku protezovany a britske firmy vytlacovany - neni to tim, ze Britanie Rusum neleze do zadnice? Proc utracime polovinu unijniho rozpoctu na dotace francouzskym farmarum a druhou pulku na dotace francouzskym rybarum?

Pan autor nechce videt, ze si zastupci vetsich statu v EU chteji prihnout zakony podle sebe? Napriklad navrh, aby se vino nesmelo doslazovat, cukerne kvoty, vsechno pekne podle narodnich zajmu (tech zajmu, co se prezily). Nepochybuji o tom, ze bruselsti byrokrate jsou 100* lepsi, nez cesti byrokrate. Jenze uvedi v zivot politicka rozhodnuti, ktera nas pripravuji o penize a o chleba.

Vedral 16.6.2008 11:31

není to jen o politice

Zcela s Vámi souhlasím, ale chyba je hlavně v nás, že nejsme při volbách ochotni pouižívat zdravý rozum. Nemyslím ,že by to vyřešili další strany. Jedině , že by se v nich spojili  jen slušní lidé. Spíše jde o to nenechat si nic líbít a zároveň nespoléhat na  nereálné sliby. Naslouchat odborníkům, ale je v oblasti jejich profese. K čemu je mi třeba lékař v komunální politice? Zrovna jako umělec nemůže řídit ekonomiku divadla a pod. Když jsi uvědomíme tyto souvislosti, přestanou politické strany lákat voliče na dryáčnické sliby a začnou se "snad " chovat odpovědněji.

Jaja 16.6.2008 11:20

darmošlapové

Jak nejlépe zbohatnout ? Prohlásit se za umělce, nebo založit sektu, nebo založit stranu. Soudruh urban udělá co ?. 

bovrti 16.6.2008 11:09

bafuňáři?

Již jsem jednou psal na podobné téma příspěvek do diskuze o EU. Je s podivem, že tak zkušenému disidentovi nepřipomíná EU bývalou RVHP. Vím, že by mi oponoval nedemokrtičností tehdejší instituce atd. ale v čem úplně pan Urban ujel, je v porovnávání české politické scény a EU. Např. bafuňářství.Nemůžeme považovat za vrchol demokracie to, že si můžeme svobodně volit "zkorumpované bafuňáře mluvící jakž takž česky". A kdo je volen do EP? Tam sedí jsou samí nezkorumpovaní představitelé včele se soudruhem Ransdorfem a Špidlou s  platem 400 000 Kč měsíčně a dalšími. Dřívější úpředseda EP J.Borell-socialista, J.Solana-socialista, J.M.Barroso-socialista Ale nejde o ty peníze co EU stojí. Jde o to, co za ně odvádí za práci.

rýpadlo 16.6.2008 11:08

Pane Urbane,

jde o to, že zcela chybí vazba mezi "vedením" EU a voličem neřkuli voličem "malé" země. Jeden příklad za všechny je např podpora (dotace) francouzských vinařů ze společných peněz. Z tohoto pohledu není žádný důvod se domnívat, že by "velkým" státům šlo o něco jiného než upřednostnit své zájmy nad rovnými podmínkami pro všechny..

DS 16.6.2008 11:00

to má být vtip?

Tak hnusný článek už tu dlouho nebyl,tomu se ani sudeťák p.Doležal nevyrovná.Kydat tolik špíny na své soukmenovce může jen ubožák.

Saša 16.6.2008 11:00

Zase další šiřitel falešným memů.

Kdykoli někdo lže o idei národního státu, nikdy neuvádí žádnou faktografii, žádná čísla o státech a národech dříve. A hlavně nikdy neuvádí, proč vlastně se ty porobené národy chtěly vymanit z nadvlády národů v těch několika multistátech vládnoucích.

Jaké státy byly v Evropě před sto lety /1908/ a kteréže to národy v nich vládly? Stačí se s tím seznámit a je jasno.

Pavel 16.6.2008 10:26

ach jo

Co to proboha je?Rv

Bokonon 16.6.2008 9:48

Tož

"Miliony studentů získávají v rámci nadnárodního programu Erasmus a Erasmus Mundus podstatně vyšší kvalitu vzdělání než jejich rodiče." - to byl jistě žert...

Gaberle 16.6.2008 9:41

Další pokus nepolitických politiků

jak se dostat k moci, když dosud všechny jejich pokusy zoufale zkrachovaly. Když nedosáhli svého cíle - vlády nad národem - přímo, doufají, že toho dosáhnou zásahem cizí moci v evropském protektorátu.

jasan 16.6.2008 9:24

pane Urbane

tak do toho. zalozte tu stranu a uchazejte se o hlasy volicu.  Docela se tesim....

Eva D. 16.6.2008 16:49

Re: pane Urbane

R^;-)

petrph 16.6.2008 9:19

dovolím si doplnit..

"žijeme ve zvláštně nepřirozeném mezidobí, ve kterém by sto tisíc hlasů rozdílu v irském referendu prý mělo rozhodovat o dalším jednání téměř pěti set milionů lidí"...Tedy těch pěti set milionů lidí, kteří právo rozhodovat v referentu nedostali a nedostanou ....Jak by asi hlasovali???

Richard 16.6.2008 9:13

eu projekt sociálních levicových inženýrů

Pane Urbane Vy jste totálně out. EU je nové RVHP co to  tady plácáte.

Houmr 16.6.2008 8:57

Dalš hujer,

který myslí, že mu IV. Říše něco přinese.:-(