4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Klausova volba

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Monte Christo 11.10.2009 17:12

Evropa boj o svobodu...

Kazdy narod v evrope ma pravo na nescizitelna prava ktera jsou mu avsak ubirana...Pro lepsi pochopeni prirovnam zde pro Vas ekonomiku pro lepsi pochopeni...Min.na hodinu prace napr v anglii 5.75 libry v CR okolo 50kc...V nemecku asi 8eu ci holansku samo bruto...V USA 5,75 po celych USA rovne...Ovsem V USA je treba vychazet z toho ze ,pokud vydelavate mensi penize mate mensi naklady na zivot...Jak je tomu tedy v evrope..Rozdilne platy stejne naklady na zivot...A tady je treba si polozit otazku..,Jsem otrokem ci obcanem EU?Jsem obcanem EU nikoly otrokem a mam stejna prava i povinnosti jako obcan EU a za to nas prezident take bojuje...Je treba si to uvedomit a prave titul ci vysoka skola nema na toto rozhodnuti vliv...To je prava demokracie nikoly radoby kapitalismus u nas ktery je spise prirovnavan k divokemu vychodu jeste dnes a firmy ktere u nas prodavaji sbozi maji na sve subdodavatele takove podminky jako bychom byly nekde na sibiri...Je treba si to uvedomit a podle toho postupovat...Monte Christo Praha Ma zeme Me srdce

Olda 9.10.2009 11:05

Je v souladu s přísahou prezidenta nedbát na vůli občanů které mají své reprezentanty v parlamentě a senátu?:

Domnívám se že prezident nemá právo autoritativně rozhodovat bez ohledu na parlament  senát a občany. Jestliže tak činí, porušuje svou přísahu při zvolení do úřadu prezidenta republiky a to je důvod k jeho odvolání. Toto se děje nejen v případě podpisu LS. Je povinosí ústavních činitelů aby okamžitě jednali a nepřipustili zhroucení ústavního pořádku. Dějiny nejen našeho kontinentu znají případy, kdy chorobná ctižádost a autoritativnost pod ústupky a rozpačitou nečinností okolí  přerostla do tragedie totalitních režimů.

V opačném případě nemá parlament ani senát své opodstatnění a přísaha prezidenta republiky je jen divadelní představení pro poddané.  

zoch 9.10.2009 18:43

Re: Je v souladu s přísahou prezidenta nedbát na vůli občanů které mají své reprezentanty v parlamentě a senátu?:

V zásadě souhlasím. Je třeba zde u nás opravdu vážně popřemýšlet. Téma odvolání je tématem k diskusi.

Fišta 9.10.2009 0:07

A která lisabonská smlouva vlastně platí?

Ta polská? Ta německá? Ta Francouzská? Ta irská? Která to je????8-o

Petr Brodský 9.10.2009 0:57

Re: A která lisabonská smlouva vlastně platí?

Petr Brodský 9.10.2009 1:00

Re: A která lisabonská smlouva vlastně platí?

Negramotný suverenisto. Teď se schvaluje ta smlouva, kterou odsouhlasil topolánek.Dodatky pro Irsko budou přidány, až bude vstupovat Chorvatsko.Teď tam nejsou.

Petr Brodský 8.10.2009 23:32

Ivane Nový,odejdi prosím, z EU

Národní státy jsou zločinecké organizace, které v průběhu dvacátého století zavraždily, oloupily a z domovů vyhnaly více lidí, než marxisté leninovci. Podstatné je, že národní státy se takto zločinecky chovat musí, chtějí-li stabilisovat svou existenci.Ideologie národního státu je totiž úzce spojena s tzv.principem národního sebeurčení.Pokud nějaký národní stát vznikne na základě tohoto principu, ocitá se v nebezpečí, že národní menšiny žijící na jeho území se na základě stejného principu také odtrhnou a urvou si kus jeho státního území. Chce-li zachovat svou územní celistvost, mají jeho politické elity na vybranou tři možnosti.1)Provést etnickou čistku, t.j. vyvraždit, odsunout nebo asimilovat významější národní menšiny. Takovouto etnickou čistku je třeba v dnešním globalisovaném světě periodicky opakovat periodicky opakovat, neboť migrující obyvatelstvo etnicky vyčistěné území zpravidla opět po čase "zašpiní".

2)Dále se rozpadat na ještě menší celky. 3)Odmítnout ideu národního státu a principu sebeurčení a nahradit ji koncepcí státu občanského, multinárodního a multijazykového.. Spojené státy evropské nemohou být státem národním, neboť neexistuje žádný evropský etnický národ. V tom může být  jejich zásadní přednost a proto jsem přívržencem jejich vzniku.

Radek 8.10.2009 22:24

Vsem euromaniakum...

Zkuste si precist Byrokracii od Ludwiga von Misese... Pak snad(!) nebudete statni intervencionismus povazovat za spasitele sveta! Je snadne povazovat statni propagndu za spravnou, ale pravda se skryva nekde jinde... P.S. Kniha je zdarma ke stazeni na libinst.cz v sekci Online knihy.

Jarek 8.10.2009 22:36

Re: Vsem euromaniakum...

K tomu, abych se hlásil k myšlence "velké a silné Evropy", jako jediné možné alternativě proti Číně, Americe, Rusku atd. nemusím číst filosofické knihy (i když proti tomu nic nemám). Kdybych byl Němcem, tak by se mně taky moc nelíbilo, kdyby hlas mého národa měl mít stejnou váhu, jako hlas Česka. Emancipace státu nespočívá v tom, že to "Evropě osladíme", ale v tom, že svými výsledky si vybudujeme respekt. Je směšné, že stát, který si neumí poradit ani sám se sebou chce poučovat jiné o své národní identitě. Možná bychom si měli všímat nazorů státu jakými jsou např.Holandsko, Belgie, Roakousko a jiné srovnatelné země, které se o svou rádoby identitu nebojí. Na druhou stranu nerozumím tomu, když demokratickými nástroji dojde tento stát k nějakému rozhodnutí, tak pak vše záleží na jedinci. Nechápu tedy proč mám chodit k volbám, když vše pak stejně rozhodne někdo jiný.

Ivan Nový 8.10.2009 22:57

Jarku,

my Německo nepotřebujeme, to Německo potřebuje nás, aby nezkrachovalo.

Jarek 8.10.2009 23:00

Re: Jarku,

Ha, ha. Tak na rozdíl od vás mám tu výhodu, že už jsem se byl za těmi hranicemi podívat.

Fišta 9.10.2009 0:08

Re: Jarku,

Že jste se byl někam podívat ještě neznamená, že jste něco viděl. Natož že byste dokázal něco pochopit.

Radek 9.10.2009 9:36

Re: Vsem euromaniakum...

Mila Jarku, "velka a silna evropa" neni jedina moznost, je zde jeste eventulita evropy spolupracujicich clenskych statu(tento koncept je kdyspozici na svobodni.cz)... Tady vubec nejde o "narodni identitu" ale o to, ze vlady velkych statu budou mit urcujici rozhodovani ohledne cele EU, takze pokud nam naridi, ze musime odevzdavat do unijniho rozpoctu dvakrat vice, tak to budeme muset udelat, protoze takove rozhodnuti nebude muset byt jednomyslne... Duvod voleb je ten, ze stat je sluzebnikem obcanu... Pokud tomu tak neni pak musi volic zasahnout a stat si znovu podridit... A to je problem zastupitelske demokracie; zastupitale ve valne vetsine pripadu zastupuji pouze nazor svuj! Reseni je prekvapive jednoduche, je jim anarchie resp. anarchokapitalismus...

Olda 9.10.2009 16:55

Re: Vsem euromaniakum...

Myslím že bys neměl odkládat léčení. Podle toho co jsi napsal jsi už opravdu v pokročilém stádiu.

Harazim Kejhák, filantrop 8.10.2009 22:10

Odpovědnost nese ten diletant, který napsal naši ústavu

ale i ústava může být opravena, je k tomu třeba pouze vůle obou komor parlamentu. Presidentovi musí být přesně definován jeho obor kompetencí, který znemožňuje, diktovat oběma komorám parlamentu. Naivní formulace, vhodné tak pro Tomáše Masaryka se nemohou použít pro postkomunistického vyčurance.

stan 8.10.2009 22:39

Re: Odpovědnost nese ten diletant, který napsal naši ústavu

R^R^

milan 8.10.2009 21:50

dobrá otázka....

chceme být v EU,ale takové,ve které si budou všechny státy rovné,ne že o všem budou rozhodovat Francie a Německo a Mastritské dohody budou plnit všichni bez rozdílu.

Harazim Kejhák, filantrop 8.10.2009 22:12

Re: dobrá otázka....

to je ovšem právě předmět LS. Německo a Francie dominovaly EU v samých počátcích, prakticky dodnes. Německo si tu LS dlouho nechtělo schválit, protože se vzdává svých dosud výsadních práv.

zoch 8.10.2009 20:19

Šašek objevil novou roli - vyděrače.

To zas bude kus   !

Tomás Holek 8.10.2009 21:17

Re: Šašek objevil novou roli - vyděrače.

Ty jsi KUS hňupa Rv

zoch 9.10.2009 18:40

Re: Šašek objevil novou roli - vyděrače.

To,co dělá,je  evidentní vydírání. Nic jiného v tom není.  U nás už LS prošla schvalovacím procesem.   PROŠLA !   VK chce být vidět,proto vydírá a vtírá se před kamery,které nejsou jen české......  Odpověď nebude okamžitá,ale bude .... A výsledek se mu nebude tak líbit.

Leoš 8.10.2009 19:58

Ten pošetilý, narcisní stařík se svými vrtochy,

tak ten nám na hradě opravdu chyběl.

Gogo 8.10.2009 20:32

Re: Ten pošetilý, narcisní stařík se svými vrtochy,

pro Vás je ho opravdu škoda.

Tomás Holek 8.10.2009 21:19

Re: Ten pošetilý, narcisní stařík se svými vrtochy,

Je trapné, když takto mluvíš o člověku, kterému nesaháš ani po kotníky,imbecile !

stan 8.10.2009 22:41

Re: Ten pošetilý, narcisní stařík se svými vrtochy,

tolik lásky si snad ani nezaslouží kluci- je to prostě egomaniak a to bývá i duševní porucha a přitahuje slabé kluky

Double_K 8.10.2009 19:56

Nějak tomu nerozumím.

To jako, když by některé státy nepodepsaly, pro ostatní bude ta smlouva platit? Není to proti dosavadnímu fungování Evropy? Bylo by to přinejmenším podivné. Nejdřív nás tam pozvou, a pak, když jim neodsouhlasíme, že budou mít hlavní slovo, rozdělí Unii na dvě party?

Ptejme se, jak je to s užitečností EU. Zatím jsem si všimnul, že nám dávají dotace z peněz, které do EU odvádíme, a když jsme je potřebovali (v případě s vízy do Kanady), tak se na nás vybodli.

Vím, že je to volby menšího zla, ale to nás pak opravdu vyloučí a nechají napospas Putinovi?

"Rychlé šípy, nevylučujte mě z klubůůů!!!"

zoch 8.10.2009 20:06

Re: Nějak tomu nerozumím.

Je to jinak  !  Všichni souhlasí se stejným řešením,jen náš šašek si staví hlavu,protože chce být vidět.

Ivan Nový 8.10.2009 20:21

Zochu,

já taky nesouhlasím.

zoch 8.10.2009 20:34

Re: Zochu,

Ivane,Ty to vytrhneš.....

Ivan Nový 8.10.2009 22:05

Re: Zochu,

To jako, že EU není pro mě? A pro koho tedy je?