23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Franta Trubec 21.10.2009 6:34

Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

na paralyzovani soudni a justicni moci. Potom by nas pan prezident uz rovnou a otevrene mohl zazadat EU o pravni ochranu vsech zlodejen i podvodu (vcetne regulovaneho najemneho) spachanych na jeho dvorecku, dnes zvanem Ceska republika. A ze tech zakryvanych podvodu, se kterymi si ceska justice neumi, nemuze a snad ani nesmi poradit, je vic nez pozehnane. Vypada to, ze nam nekdo uz dvacet let brani byt civilizovanym narodem a pan Klaus se u te dlouhe snury nekonecnych podvodu po celou dobu jakoby jen nahodou "mota" v tech nejvyssich statnich funkcich.

Pepa 21.10.2009 6:57

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

To nic, to se ozvala jen další hlásná trouba pana Posselta...

Franta Trubec 21.10.2009 7:52

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

a narazila na tvrdy PR od samotneho pruzinskeho. No, kdyz chces Pepo pokracovat v bordelu ala pruzinskij, musis z te EU vystoupit.

Haui1 21.10.2009 8:28

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

Proč bychom, milý Troubíku, z EU vystupovali. Docela postačí, když EU zůstaně taková jaká byla, když jsme do ní vstupovali. Pro náš život bohatě postačí volný pohyb osob, zboží, pracujících, bezcelní obchod a pár dalších záležitostí. Nepotřebuji naprosto, aby o mně a mém životě rozhodoval někdo jako je Merkelová a Sarkozy.

R.J. 21.10.2009 10:41

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

Ovšem že o nás rozhoduje Roko, Falmr, Ibl, Vondruška, Grebeníček, Škromach, Křeček a další numera, to je v naprostém pořádku, co ? No,každému podle jeho gusta.

Haui1 21.10.2009 12:32

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

A to jako se máme doprošovat Evropy, aby nám někoho dosadili? Protektorát už tady byl. Starejte se, aby byli voleni slušnější jedinci, pak bude i naše vláda slušnější a schopnější. Ty naše blbouny dokážeme, pokud na tom zapracujeme, odvolat, ale s těmi evropskými si už neporadíme.

jasan 21.10.2009 7:24

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

zvlastni... a Polakum a UK mohla?

RK 21.10.2009 6:25

Proc se prezidentovi klade za vinu,

ze rozpoutal boj o BD. Ja mam pocit, ze se jedna o stejny dodatek jako maji Polaci, tedy o zruseni platnosti Charty zakladnich prav EU na uzemi CR. To, ze jde pouze o BD pustil do sveta svedsky premier (byt asi ten kdo mu tuto zaminku oznamil dobre vedel ze si onen dobrak pusti pusu na spacir). Jinak radovat se nad ztratou moznosti tisknout vlastni penize, ktere byly v cele nasi historii jednim z hlavnich zdroju bohatstvi (od dob ceskych kralu - kdo si dnes vzpomene co bylo mozne za 100 Kc nakoupit v roce 1935 v sousednim Nemecku ci Polsku) je asi trochu ulet. Ostatne Dani vedi co delaji - i po LS jim zustane koruna, vlastni centralni banka a nezavisla menova politika. Takze kdyz uz jsme my hlupaci a zbavujeme se jedine tvrde meny Vychodni Evropy aspon ze ti Dani maji vsech pet pohromade.

me first 21.10.2009 5:44

Datpys

Autorovi děkuji, sám bych to nenapsal lépe.

Sam 21.10.2009 6:33

Re: Datpys

Nic proti různým názorům, ale na té fotce vypadá pan Jemelík jako generál Jaruzelski?

Kopic 21.10.2009 6:42

Re: Datpys

A mohu se prosím zeptat co všechno hezkého a pěkného už jste napsal?;-D

R.J. 21.10.2009 5:15

To jste pane Jemelíku

napsal sám o vlastní vůli ? Nebo dorazila depeše od "řídícího " včetně textu  ?

Sherlock Holmes 21.10.2009 3:27

Spravne hodnoceni situace

Klaus dosahl mnoha cilu,  zlepsil vztahy k Rusku coz jsou ekonomicke vyhody v budoucnu,  posiil jistoty  naroda naroda na preziti, Proc se nas taky snazi tak rychle a nasilne!!!! hnat do EO , ze si upekli svuji problem s Cinou a Ruskem, proc byt opet obeti jejich hry.

Josef Pajer 21.10.2009 3:57

Re: Spravne hodnoceni situace

Klaus jako činný kágébák dosáhl opravdu všech cílů, "zlepšil vztahy k Rusku", posílil jistoty národa v rozbití ODS a kdo pak je obětí jeho hry? Třeba Sherlock Holmes...

R.J. 21.10.2009 5:11

Re: Spravne hodnoceni situace

R^;-D

NevericiTomas 21.10.2009 6:59

Re: Spravne hodnoceni situace

Helejte nepodcenujte ty Rusaky. Ti maji jiny a mnohem silnejsi figury mezi evropskymi politiky....Nedavno jim trebdohodili celou automobilku vcetne modernich technologii.

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 1:11

.....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

fuj styďte se, kážete jak komunistaRv!!

Jeseter 21.10.2009 1:21

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

?????????Co tim chtel bajkar Posseidon rici ???????

vlasta 21.10.2009 1:29

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

Pátá kolona různých clayů káže, jako za peníze

Věra 21.10.2009 1:51

Vlasto, seš hloupá feministka.

Všichni víme, ře jsi nechala zavraždit hodného Crirada.

Kopic 21.10.2009 6:44

Re: Vlasto, seš hloupá feministka.

Kdo byl Crirad,  váš přítel?;-D

R.J. 21.10.2009 5:19

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

Jo, výrazem "pátá kolona" se bolševik oháněl jak husita řemdichem, hezký slovník máte. Hnedka si Vás zařadím. To je co ? Jedno rčení a jste jasná. A co dělá soudružka Konečná, tak jí pozdravujte, až se s ní zítra zase budete radit. A Falmra pozdravujte též, třeba při Vašem "pracovním obědě s ním a Grébou. ;-D

NevericiTomas 21.10.2009 7:01

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

No voni pisalci a politikari jsou taky jak vystrizeny z tiskove konference agenta Minarika...

Bruno 21.10.2009 5:37

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

křižaci se poklonili Žiškovi ale to nevěděli že soudrh žižka už je slepy pry mu jeden z křižaku zahledl pod pláštěm samopal první vydaní Obrany l!!

Kolda 21.10.2009 6:38

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

Kterým orgánem ovládáte prsty při psaní, že jsem tak smělý?

Kopic 21.10.2009 6:46

Re: .....pátá kolona různých pisálků a politikářů.....

zdá se, že vidlemi.;-D

lexx01 21.10.2009 1:10

Požadavek na výjimku o platnosti BD se začíná jevit stále smysluplnější ...

... už například proto, když se podíváme na tolikrát zmiňované mezinárodní dokumenty. 

Česko-Německá deklarace např. říká:  Obě strany se shodují v tom, že spáchané křivdy náležejí minulosti, a že tudíž zaměří své vztahy do budoucnosti. Právě proto, že si zůstávají vědomy tragických kapitol svých dějin, jsou rozhodnuty nadále dávat při utváření svých vztahů přednost dorozumění a vzájemné shodě, přičemž každá strana zůstává vázána svým právním řádem a respektuje, že druhá strana má jiný právní názor. Obě strany proto prohlašují, že nebudou zatěžovat své vztahy politickými a právními otázkami pocházejícími z minulosti.

Ve Smlouvě mezi Českou a Slovenskou Federativní Republikou a Spolkovou republikou Německo o dobrém sousedství a přátelské spolupráci ze dne 27. února 1992, se opět píše: Obě strany prohlašují: Tato Smlouva se nezabývá majetkovými otázkami. 

Jak je vidět, v majetkových otázkách se v rámci Česko-Německých vztahů za uplynulých 20 let  především díky BD, které jsou právním vyjádřením Postupimských dohod, ani kamínek.  A nyní má vše pokrýt Smlouva, která žádným způsobem nenavazuje na právní řád jekékoliv případné zúčastněné strany.

Osobně mi ta celá situace velmi .. ale opravdu velmi "smrdí"  velkým průšvihem a zodpovědní politici, publicisté i novináři by se  měli sakra chatit provazu a začít společně táhnout správným směrem!!! 

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 1:15

Re: Požadavek na výjimku o platnosti BD se začíná jevit stále smysluplnější ...

"Tato Smlouva se nezabývá majetkovými otázkami"....protože ty byly mezivládně vypořádány dávno předtím a nároky Němců byly několikrát vyrovnány německou vládou. Bylo jen řečeno, že vláda Německa nemůže ani garantovat ani jinak působit na to, aby nebyly vznášeny individuální nároky. To je logické. Já také mohu požadovat náhradu za prostřelené koleno u Wounded Knee....

Jiří Hrbek 21.10.2009 11:47

Právní vyjádření Postupimských dohod??

Postupimské dohody pouze vzaly na vědomí přijaté dekrety. Pro konkrétní časovou posloupnost mrkněte do nějaké učebnice historie.

in the clay court of Posseidon 21.10.2009 1:05

taky nevolám po impeachmentu

ale volám po tom, aby president konal dle ústavy. Ústava je o vyvažování rolí. Na jedné straně o vyvažování mocí. Na druhé straně o vyvažováné hlav. Exekutiva v osobě presidenta má z ústavy kompetenci sjednat smlouvu. Druhá hlava exekutivy, premiér, vyvažuje tu první, prezidenta. Prezident sjedná, premiér kontrasignuje - říká ústava. Tím role exekutivy končí a vě je předána k dalšímu vyvažování. Vyvažuje moc zákonodárná moc výkonnou. A to buď přímo občan formou referenda nebo obě komory parlamentu. Jest vyváženo vše, co vyváženo býti má a president podpisem a premiér kontrasignací stvrzují, že nic nebylo opomenuto, že proběhly všechny ústavní procedury jak mají. Nepodpis znamená, že se přihodilo něco neústavního, jinak nelze jinak je to jen zhrzený truc hlavy, která si neuvědomila, kdy měla podle ústavy konat. Prezident jako jedna z hlav exekutivy nestojí ani nad vládou ani nad občanem ani nad parlamenty. Nemůže přihazovat na misku vah ještě jednou. Absurnost toho uvaýování je patrná už z úvahy, že by prezident zastavil proceduru po závazném referendu...