27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

EVROPA: Eurounijní Dienstbier se Sobotkou...

Představitelé naší vlády začínají lehce zmatkovat před možností vystoupení České republiky z EU. Zdá se, že mnohým elitářským prospěchářům, naivním idealistům a servilním politikům začíná konečně zvonit hrana.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lesniak 4.3.2016 18:13

Re: Bez znalosti teorie kompozitivní, tedy teorie spontánního

Janyško, ty jsi spontánní kompozitní blbec!

K. Janyška 4.3.2016 18:55

Re: Bez znalosti teorie kompozitivní, tedy teorie spontánního

Obscaný ? Vy jste blbec, nevzdělaný a nekompozitivní... Dzp.

A. Alda 4.3.2016 10:00

Z EU musíme rychle vystoupit.

Každý další den v EU nás víc a více ohrožuje.

V. Pokorný 4.3.2016 9:17

Jednoznačně

nejsou jak pan Sobotka, tak i pan Dienstbier, vlastnící občanství USA, pro většinu občanů republiky zárukou toho, že pracují v jejich zájmu. Pan Sobotka se jeví jako pouhý úředník a vykonavatel příkazů eurounijní sebranky. Pan Dienstbier se jeví, podle mne, už jako kolaborant s neschopnou eurounijní tlupou, která je momentálně u vesla EU. Těch kolaborantů v republice je více: většina nevládních tzv. neziskových organizací, politikové nebo bývalí politikové, většina novinářů v největších sdělovadlech, přičemž v čele z nich stojí sebranka lhářů v ČT a rozhlasu. Jedině nejtvrdší postup nespokojených občanů vůči těmto a podobným křivákům je nutný. ČSSD si kope díky těmto pánům, ale nejen jim, hrob a já jsem tomu rád.

M. slavík 4.3.2016 17:42

Re: Jednoznačně

Hmmm, jen pár slov. Ale výstižných, potěší.........

D. Škovran 4.3.2016 9:03

Neexistence EU

Úvahy o budoucí neexistenci EU, alespoň v její nynější podobě, jsou zcela relevantní, a jak se říká, kdo je připraven není zaskočen. Protože tato situace klidně může nastat i bez našeho přičinění. Opravdu netuším, jestli se touto možností někdo v naší exekutivě vážně zabývá, ale určitě by měl. EU je sama o sobě dobrá myšlenka, která ovšem progresivně degeneruje v jakýsi byrokraticky-korporátní moloch, který není schopen adekvátně a včas reagovat na podněty které přímo ohrožují jeho vlastní existenci. (viz zoufale pomalé zřizování hot pointů v Řecku a Itálii, neexistence nějaké EU kampaně v zemích odkud přicházejí uprchlíci, neschopnost vypořádat se s převaděčskými gangy apod.)

K. Křivan 4.3.2016 9:00

Dienstbier patří mezi ty opovrženíhodné samozvané "politiky"

u kterých bych atentát přivítal a oslavil. Ta verbež se tak úporně drží koryta, že bez násilí se jich národ nezbaví.

L. David 4.3.2016 8:24

Až národ doopravdy prohlédne,

bude zaprodanec Brusele a USA - Dienstbier - čelit vidlím a Sobotka dvěma lapiduchům od profesora Chocholouška.

I. Schlägel 4.3.2016 8:54

Re: Až národ doopravdy prohlédne,

Národ neprohlédne. Pokud ano, bude to na velice krátkou dobu. Dokud nepřijde zase někdo tu s koblihou, tu s třiceti kačkami za doktora, tu s garantovaným příjmem, ...

M. Šejna 4.3.2016 9:01

máte pravdu pane Schlägele

někteří členové tohoto národa uvěřili dokonce rovné dani, tlusté peněžence, nebo Nečasově síťovce. Také uvěřili Kalouskově složence, na které byla před nástupem Kalouska na ministerstvo financí poloviční částka, než když neslavně na ministerstvu skončil při demisi vlády sekretářky Nagyové. A to jsem ještě zapomněl na slavné Topolánkovo daňové přiznání na které prý postačí jedna stránka velikosti A4.

M. Prokop 4.3.2016 10:34

Re: máte pravdu pane Schlägele

Jo, je trochu rozdíl uvěřit užitečným věcem, které nakonec nebyly splněny, než uvěřit věcem od počátku i od pohledu škodlivým.

Dokud "vládla" ODS (ač vždy s nějakou brzdou typu kostelních socialistů), přál jsem si splnění co nejvíce věcí z jejího programu.

U ČSSD a jejích přisluhovačů se téhož obávám.

I. Schlägel 4.3.2016 13:19

Re: máte pravdu pane Schlägele

Ano, proto jsem přestal volit ODS. Není kobliha jako kobliha, viďte.

K. Krejčů 4.3.2016 17:29

Re: máte pravdu pane Schlägele

Co A4 !!!!! A5 slibovali!!!!!!! Ale ať ho udělají jak chtějí, stejně daň z příjmu neplatím. Musí jim stačit spotřební daň a DPH.

P. Lenc 4.3.2016 9:42

Re: Až národ doopravdy prohlédne,

To pane Schlagele tvrdím již dlouho.Bohužel, je to tak.

M. Prokop 4.3.2016 10:31

Re: Až národ doopravdy prohlédne,

Zaprodanec USA? Kéž by!

Z. Rychlý 4.3.2016 8:23

Šabatyše a služebníci piva jsou

daleko větší škodné, než tisícovky obyčejných ekonomických muslimáků.

P. Hlosta 4.3.2016 8:22

Švédský model tu EU jistí!

Původ onoho stavu EU je v dřívějších vizích "Švédského modelu", kdy velkokapitál spolu s vládními představiteli, odbory a politickou stranou jsou držiteli veškeré moci a jistí sociální smír jakoukoliv cenou. V důsledku pak "Švédský model" likviduje prosperitu, střední stav, zaměstnanost a celkově je stravující stát v kterém je uplatněn. Globální kapitáloví hráči nenesou žádná rizika a škody v takovém uspořádání ekonomiky. Právě naopak si diktují možné zisky. Snad jen mezi sebou navzájem mají třenice o výhodné. Vlády, politici a dokonce i odboroví vůdci jdou jim na ruku v každém ohledu.

Tak se zeptejte Sobotky jak on vidí Švédský model a na totéž se můžete zeptat ostatních ve vládě. Odpověď dostanete k Švédskému modelu příznivou. Stejnou odpověď získáte, když půjdete s dotazem za nejvlivnějšími politiky a kapitány průmyslu a obchodu Česka, potažmo EU! Tenhle stav vládnutí jen tak něco nezlomí. Odejití z EU? V tom ohledu jsem velký skeptik, protože myslím nám to politická a kapitálová garnitura nedovolí. Občan nemá co kecat do pravomoci moci. Nemá na ně a oni to ví. Proto tam taky jsou a dobrovolně neodejdou.

R. Langer 4.3.2016 8:44

Re: Švédský model tu EU jistí!

Tomu "Švédskému modelu" se správně říká fašismus.

I. Schlägel 4.3.2016 8:55

Re: Švédský model tu EU jistí!

Bingo!

P. Vaňura 4.3.2016 12:39

Žádné náklady na sociální smír nejsou příliš

vysoké, pokud sjednotí národ (c) Adolf Hitler

Současný švédský model naopak říká, že žádné náklady na sociální smír nejsou příliš vysoké, pokud národ ROZLOŽÍ. Takže je to 1:0 pro Hitlera...

J. Pražák 4.3.2016 8:12

SOUHLAS

Pro začátek by stačil krůček zpět od EU k ESVO. O práci by přišly statisíce eurobyrokratů v Bruseli i těch, kteří jsou rozptýleni v jednotlivých zemích a živí se neproduktivní činností, jako je vyplňování nejrůznějších žádostí o "dotace", jejich zpronevěry, kontroly, statistiky,... Podnikatelé i každý občan by si oddechli. Mohli by si také koupit křivý banán, žárovku, silný vysavač,....

R. Gramblička 4.3.2016 7:51

chachachaaa

prý EU jako garance bezpečí :-))) Organizace, která není schopna ochránit své vnější hranice a vědomě pouští dovnitř státisíce rizikových osob nepřátelské kultury má být garantem bezpečí? ty bláho.....

F. Netopil 4.3.2016 7:47

Jsme národ šílenců

a pan Polanecký je toho zářným příkladem. Co vlastně navrhuje ? Nic !

P. Švejnoch 4.3.2016 8:19

Re: Jsme národ šílenců

A, pane Netopile, že jsem tak smělý, Vy navrhujete co? Nic? Jste tedy také šílenec?

Zeptám se trochu jinak: Obsahem každého veřejného projevu musí být nějaký návrh? Skutečně?

... v takovém případě Vám tedy navrhuji, abyste přestal blábolit.

I. Schlägel 4.3.2016 8:57

Re: Jsme národ šílenců

Dle Vašeho příspěvku spíše soudím, že jsme národem užitečných idiotů. Nic ve zlém, každý býval v mládí svého druhu svazákem. Problém je ten, když se zralým věkem nepřijde moudrost, ale přetrvávající ideologie.

P. Maleček 4.3.2016 6:35

Socialistická EU smyčka na krku kapitalismu

On ten odpor "62% masy" vůči EU je dán především katastrofickou imigrační politikou, vyvolávající obavy ze zhroucení existenčních i bezpečnostních standardů, které dosud EU poskytovala.

Avšak ona socializace EU s obludným přerozdělováním a všemožnými regulacemi většině občanstva zpitá socialistickými sliby a vidící jen "zítřejší ráno" vyhovuje. Ta má pocit, že to stabilizuje jejich sociální jistoty.

Pravda je však opakem, v tom má autor pravdu. EU socialisté jedou z hospodářské podstaty vybudovanou jimi neregulovaným kapitalismem. Jeho postupným utahováním socialisté působí to samé co smyčka na krku oběšencově. Tomu se také za jásotu davu v první chvíli jen trochu hůř dýchá....

J. Mrázek 4.3.2016 6:31

Sobotka už snaživě plní pero....

..aby mohl v pondělí podepsat všechno, co mu k podepsání dají a ani koutkem oka nepohlédne na text se slovy Čechy, Moravu a Slezko.....

V. P 4.3.2016 4:25

A zase jeden Machův exot

Když je 62 % občanů pro vystoupení z EU, proč teda volí strany, které mají v programu opak? A čím to, že tihle eurofobní Machovi exoti stabilně dosahují ve všech volebních průzkumech preferencí v pásmu statistické chyby? No, hlavně že Sobotka s cca 20% je odtržený od reality, aspoň že v tom už mají jasno.

"A jakým ostrovem prosperity Evropská unie vlastně je?" - Stačí se podívat, jak se vede těm postsovětským evropským zemím, co vstoupily do EU, a jak těm, co zůstaly ve sféře vlivu Ruska.

J. Huml 4.3.2016 5:49

Re: A zase jeden Machův exot

Presne tak, tohle je presny nazor pana Polaneckeho coby tetreva slepce a hlusce, Staci se Jen se trochu rozhlednout. Nema to ani hlavu, ani patu.

I. Dekyský 4.3.2016 6:35

Re: A zase jeden Machův exot

Budete se divit, ale většina lidí pro odchod je. Ne každý je tupý, od reality odtržený id*ot z okruhu Lidových Novin.