2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EVROPA: EU nebo Rusko – falešné dilema

Slýcháváme to poslední dobou často. Kdo kritizuje EU či uvažuje o tom, zda a nakolik je naše členství pro nás výhodné, je agentem Kremlu a chce naši zemi opět posunout do sféry vlivu Ruska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 3.3.2016 9:42

Kdo kritizuje EU, a věci rozumí, uvědomuje si, že EU a SSSR

jsou v jádru jedno a totéž. Taková je surová pravda. EU je IV. říší německou stejně, jako byl SSSR ruským nástrojem k ovládnutí tzv. sovětských socialistických republik... Dzp.

P. Švejnoch 3.3.2016 9:23

Re: Smutná pravda.

Díky, alespoň to nemusím psát já ;-).

S. Donát 3.3.2016 9:17

Re: Poučte nás, prosím!

Přesně tak. Mě by třeba zajímalo, kam zmizel mlíkař :)

V. Novák 3.3.2016 9:14

Jsme odsouzeni k Evropě bez ohledu na Rusko.

To, že EU dělá pod vedením Německa jednu pitomost za druhou, by mělo vést k tomu, že se ČR bude víc starat o vlastní zájmy - a v rámci EU je prosazovat. Nejsou to ostatně jen její zájmy, ale - jak ukazuje postupné střízlivění v připrchlické krizi - i ostatních států V4 (polský úlet byl zřetelně vyvolán touhou politiků PO po teplých místečcích v Bruselu, když doma to vypadalo na pořádné waterloo) a postupě se přidávají i Slovinsko a Rakousko.

Proti energetické politice Německa se dá bránit shiftery na hranicích soustav - a pokud vím, ty se už stavějí - proti Andělině vítačství na úkor ostatních pevným postojem.

Ale pořád nejsme v situaci Británie, pro případ, že by na ni někdo chtěl poukazovat.

V. Vovák 3.3.2016 9:08

Re: Pozdě honit bycha

Já se domnívám, že když autor napsal EFTA, že měl opravdu na mysli EFTA přesně v intencích zakladatelů. V EHP je už tak trochu cosi shnilého. Koneckonců Švýcaři to vycítili také.

M. Prokop 3.3.2016 8:52

Co mají nebozí EUnijníci tvrdit,

k obhájení své šílené vize? Nic jiného, než strašit Ruskem, jim už nezbývá (ač hrozba je reálná).

Š. Hašek 3.3.2016 8:51

Re: Výborně napsáno.

Pardon, -jde proti nám-.

Š. Hašek 3.3.2016 8:51

Výborně napsáno.

Kdysi jsem musel neustále poslouchat ono "kdo nejde s námi nejde proti nám"!!

Na východě opět carská Rus (no konečně), na západě neokomunistický moloch jménem EU, který v praxi není schopen (krom normování i tkaniček u bot) ani zajistit běžný život svých občanů. Na ně nasadí stanné právo (Francie). Občan až za "neregistrovatelným" vodněkud!

Nový internacionální socialismus. Obama s falešným pasem nestíhá.

Uznávám, že poněkud zkracuji/zjednodušuji.

P. Lenc 3.3.2016 8:33

Dík za

vynikající rozbor.Dál nemá cenu cokoliv psát, i za mně to napsal pan Rehulka.

I. Schlägel 3.3.2016 8:32

Re: Poučte nás, prosím!

Autor něco psal o svobodné kritice nesvobodného režimu v nesvobodných časech? Nepsal. Kritici byli, vesměs topili v kotelnách. Do rudého práva nepřispívali. Vy jste opravdový trumbera z masa a kostí.

I. Schlägel 3.3.2016 8:29

Autorovi

díky za přesnost a stručnost. Jsem rovněž ruským agentem a jsem na to hrdý.

Z. Rychlý 3.3.2016 8:24

Do puntíku souhlasím !

Jen nevěřím na reformovatelnost EU. Ti kolotočáři v čele EU už vytvořili dokonalý kolovrátek na oblbování lidu, a uplácení lidí jejich vlastními penězi. Ten se dobrovolně reformovat nenechá. Pokušení rozdávat cizí peníze je příliš silné.

F. Žůrek 3.3.2016 8:12

Když máme svobodu, každý si může dělat co chce

a ti chytřejší jsou zkrátka chytřejší.

Mně se "líbilo", když Václav Klaus ukončil svou úspěšnou politicko dráhu slovy: "Pravda a láska zvítězila". Má dosti peněz ve své kapse a tím to pro něj končí. Basta fidli.

Nejde ani o neposlušnost, ale spíše již půjde o to, udržet se nad vodou. Kdo má mnoho peněz, bude na tom líp?!?

R. Gramblička 3.3.2016 8:10

Re: Pozdě honit bycha

s tou EFTA se autor pořádně seknul, mněl patrně na mysli EHP, což je prakticky celá Evropa

R. Gramblička 3.3.2016 8:07

Re: Zdravím....

mno, ten vzteklý Medvěd si za celých 25 let od rozpadu Sovětu jednou odkousnul krajíc Gruzie a po druhé trochu Ukrajiny. Na vzteklýho medvěda teda nic moc. (teda néé, že bych chtěl, aby vyváděl víc...)

R. Gramblička 3.3.2016 8:03

Re: Zdravím....

... své závazky neplníme ani v NATO, jakože by jsme měli, naši dluhoslavové raději korumpují své voliče, než aby nám všem zajistili dostatečnou obranu

R. Gramblička 3.3.2016 8:01

Re: :-)))

No jó, já vím, pro některé je to hrůzná představa :-))), ale měli bychom to zkusit opět (pokud to s EU půjde z kopce)- jak se říká, do třetice všeho dobrého

P. Kmoníček 3.3.2016 7:34

Re: EU = RVHP II. a stejně blbě dopadne..

Dvořáku,žil jste vůbec někdy v RVHP?

K. Frauknecht 3.3.2016 7:32

Re: :-)))

Pro Boha vlastní loďku? To jako myslíte mít odpovědnost za svůj život? No to sme vod Bílý Hory udělali jenom asi dvakrát!

P. Kmoníček 3.3.2016 7:30

Re: Zdravím....

Pane Rehulko,napsal jste to daleko lépe a srozumitelněji a hlavně myslíte na budoucnost. NEVYSTUPOVAT Z EU,ALE NEBÁT SE TĚCH MARXISTICKÝCH A MAOISTICKÝCH BYROKRATŮ A TVRDĚ JIM VZDOROVAT!To je to důležité.

E. Tocháček 3.3.2016 7:30

Samozřejmě,

že se jedná o falešné dilema. Dělicí čárou ve společnosti není vztah k Rusku, ale vztah k aktuální podobě EU ( potažmo Západu obecně ). Jedna část společnosti si již bolestným procesem ztráty iluzí a rozčarováním z podoby EU prošla. Druhá část se bojí, že když přizná " přehmaty a neúspěchy ", že zpochybní smysluplnost pokusu o změnu směřování společnosti. Míra rozpolcenosti a nejistoty této druhé skupiny se dá přesně vyčíst z žárlivosti a popuzení s jakým brání Západ a Rusku nasazují masku SSSR.

K. Frauknecht 3.3.2016 7:26

Re: Prapůvodní idea EU

měla zůstat na ekonomické úrovni! Kde se obchoduje, tam se neválčí. Vzletná "mírová" hesla jsme tady už měli :-))).

Článek samozřejmě super.

K. Frauknecht 3.3.2016 7:20

Re: Plácáte.

Pokoušíte se měnit autorův text, podobně jako EU se pokouší měnit národní integritu. Naštěstí marně :-)!

A. Reček 3.3.2016 7:17

Re: Zdravím....

Ano. A pokud v europarlamentu budou mít více poslanců opět po volbách v r.2019 levičáci všech odstínů a liberálové, tak ve vedení v Bruselu se toho moc nezmění.

V. Šťastný 3.3.2016 7:06

Re: At se EU rozpadne a zrusi Euro !

Brusel má určitě ty zbytečnější

V. Šťastný 3.3.2016 7:04

Re: Pozdě honit bycha

a vy si myslíte, že se těch 80% přes noc někam vypaří? Obchodujeme se státy EU protože je to výhodné pro obě strany, pro mnohé z nich dokonce mnohem výhodnější, než pro nás. Kde by EU tyto dodávky tak rychle nahradila? V Kongu nebo u syrských, alžírských, iráckých a bůh ví jakých ještě inženýrů?

S. Rehulka 3.3.2016 6:57

Zdravím....

....pane Vanku !

Děkuji Vám za perfektní rozbor a názor, který sdílím, ale neuměl bych jej tak pěkně vyjádřit.

Nevystupovat z EU, ale nebát se těch marxistických a maoistických byrokratů a tvrdě jim vzdorovat .

Vážit si členství v Severoatlantickém obranném Společenství (NATO) a v tom rámci plnit svoji (AČR) úlohu a blízkou spolupráci s malými spojenci Viszegrád 4.

Ano, současné světové nebezpečí je ISLAM a jeho invazní bojůvky do Evropy, ale zároven je třeba hlídat medvěda, který když dostane příležitost, vyvádí jak vzteklý, i když předstírá, že je křestan !

V. P 3.3.2016 6:46

Pozdě honit bycha

No, tohle "falešné" dilema slýcháváme už od doby Palackého, tehdy šlo o říši Rakouskou. Když na Palackého slova došlo, bylo už pochopitelně pozdě bycha honit. Některým evidentně jedna zkušenost nestačila.

"hospodářskou spolupráci si lze představit v rámci V4 a EFTA..." - A to má být náhrada za současných 80% exportu v rámci EU? Jistě, lze si představit i hospodářskou spolupráci v rámci Eurasijského ekonomického svazu.

P. Scheck 3.3.2016 6:43

Poučte nás, prosím!

Mluvíte, pane Vaňku, o těch: "...kdo si dovolili kritizovat „tábor míru a socialismu“". Promiňte, ale z úst vám páchne lež. Tohle můžete zkoušet možná leda tak na ty (a zkoušíte to velmi vytrvale a cílevědomě), co v totalitě nežili. Máte asi dobře spočítáno, že jich rok co rok logicky přibývá a mnozí by se rádi nestyděli za své tatínky a dědečky. Můžete laskavě uvést nějaké noviny nebo pořad v tehdejší TV, kde někdo mohl v ČSSR opravdu svobodně kritizovat KSČ, STB, SSSR, lidové milice nebo třeba parlament? Těm mladším napovím - pan Vaněk neuvede.

R. Gramblička 3.3.2016 6:40

Re: Smutná pravda.

přidejte ještě čtvrtou - postavit si vlastní loďku, resp. se ve vodách naučit plavat. To poraženectví si oba strčte někam