2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EVROPA: EU nebo Rusko – falešné dilema

Slýcháváme to poslední dobou často. Kdo kritizuje EU či uvažuje o tom, zda a nakolik je naše členství pro nás výhodné, je agentem Kremlu a chce naši zemi opět posunout do sféry vlivu Ruska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 3.3.2016 13:29

Možnost reformy EU existuje

Je ovšem jen teoretická: Stačilo by v nejbližších volbách volit tak, aby realisté získali většinu nad eurosnílky. Pokud bude současná tendence setrvávat, není to zas tak nereálné. V dubnu je neodvratný nevím už kolikátý bauilout Řecka a se stoupající teplotou lze čekat rostoucí počet enonomických "turistů". Do toho před prázdninami referendum Anglie o odstoupení od Lisabonské smlouvy. Zdá se, že nastávající léto bude horké i bez globálního oteplování.

J. Kanioková 3.3.2016 13:25

:))))))))))

J. Matuška 3.3.2016 12:46

Re: autor má i nemá pravdu

Gr8!!!

J. Matuška 3.3.2016 12:43

Re: Tak jako žádná reformace nedokáže způsobit,

Milane, k tomu se hlásím...

J. Matuška 3.3.2016 12:42

Re: autor má i nemá pravdu

Jak se EU dokáže bránit proti hordámi nezvaných ilegálních CIVILISTŮ? Opět má pravdu VK v tom, že je to seskupení vhodné do pěkného počasí.

Š. Hašek 3.3.2016 12:39

Re: autor má i nemá pravdu

Kdy už konečně budeme získávat informace "správné, kontrolované, rozumné, nerozdělující lid, moderní, gender, nikoliv v ruštině ............. ??

Doprd......., to si nemůžu poslechnout Putina, Andělu, Assada kdy chci a jak chci?????

Poslouchání zahraničního/ruského rozhlasu se trestá i smrtí. I s celou rodinou.

Jen kupředu, komouši bruselští, pod vedením Kanzlerin Merkel.

J. Matuška 3.3.2016 12:35

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Pane Mrázku, není mi zrovna do smíchu, ale vy jste mě dostal. Dlouho jsem se tak od srdce nezasmál. Snad je to také tím, že vykládat anekdoty neumím. Díky!

Snad není od věci se podívat na mapu střední Evropy a uvědomit si, že jsme přežili v tom "klínu". NE Berlín, NE Brusel, NE Washington, ale ANO zájmů občanů ČR, ve zkratce PRAHY. Bunga bunga!

Š. Hašek 3.3.2016 12:34

Re: Přesné zhodnocení role Říše Zla - Ruska

Před třiceti jsem slýchával, že CCCP jest říše zla.

Před šedesáti lety můj otec slýchaval něco o Němcích.

Pane Fridrichu, píše se rok 2016. A nějak moc se "modlíte" k Obamovi a Nejvyššímu Sovětu Komisařů brusele.

Zkráceno.

P. Dvořák 3.3.2016 12:25

Re: EU = RVHP II. a stejně blbě dopadne..

Kmoníček, žil jsem v RVHP. Ale taková pakárna jako EU to rozhodně nebyla.

M. Hoblík 3.3.2016 11:54

Kdyby nebylo EU, zahyneme!

Takové hospodářství, jaké máme dnes by neřežilo ani rok 2000!

Díkyaláhovi, že nám Brusel řekne, kde máme postavit nový jez, jak máme pojmenovat pomazánku a co to je marmeláda. Brusel se postará o naše zdraví když zakáže slané rohlíky a nařídí zdražení cukru a hranolků. Konečně jsme svobodní a nemusíme nic rozhodovat sami jako v socialismu!

P. Scheck 3.3.2016 11:40

Re: At se EU rozpadne a zrusi Euro !

To je dobrá otázka, pane Pavlíku, ale rýpete do vosího hnízda :-)

P. Scheck 3.3.2016 11:37

Re: To je zase blabol

Uhodil jste, pane Žitný, hřebíček o hlavičku. Asi to trochu schytáte, tohle se na těchto stránkách zrovna nenosí...:))

P. Scheck 3.3.2016 11:31

Re: Klidně Vás poučím. Samozřejmě, že ve státem

Přesně jak říkáte, pane Vaňuro. O kriticích a jejich kritikách se u nás nesmělo nikde nic psát. Hlavně nedejbože obsah těch kritik. Proto mi rovnítko do dnešní doby přijde značně utažené za vlasy.

V. Novák 3.3.2016 11:25

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Jaké závazky ČR neplní?

M. Prokop 3.3.2016 11:12

Re: Tak jako žádná reformace nedokáže způsobit,

Asi tak. A kde se tomu rozpadu dá napomoci, tak přiložit ruku k dobrému.

M. Prokop 3.3.2016 11:11

Re: To je zase blabol

Tak nevím, jakého odstínu jste vy bolševík?

To užívání 1948-1989, to je váš vlastní prožitek?

P. Vaňura 3.3.2016 11:10

Klidně Vás poučím. Samozřejmě, že ve státem

ovládaných mediích, a to byla za komunistů VŠECHNA se žádná kritika režimu neobjevila. ALE režim nebylo povoleno kritizovat VŮBEC, např. signatáři Charty 77, která byla publikována pouze na západě, také z části skončili ve vězení či byli existenčně persekvováni. Úplně bezpečná nebyla dokonce ani "kritika" režimu v hospodě!

Navíc byli lidé pod nejrůznějšími pohrůžkami nuceni prokazovat režimu formální loajalitu. Nejúčinnější zbraní režimu bylo vyhrožovat lidem, že pomstí na jejich DĚTECH!

J. Žitný 3.3.2016 11:05

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Tim bych se moc nechlubil.....kazdeho ojebat, podrazit, neplnit sve zavazky....skutecne nic, cim by se Cesko, CSSR, CSR mohlo chlubit.

J. Žitný 3.3.2016 11:03

To je zase blabol

modreho (pred 1989 rudeho) bolsevika. Pry bude Cesko ochodovat po vystoupeni z EU se zememi Visegradu (ty ale z EU vystupovat nehodlaji, proto by drzely celounijni celni politiku vuci neunijni CR), EFTA (at si autor zjisti vymenu zbozi mezi CR a Norskem, Svycarskem, Liechtenstejnskem, Islandem a porovna s obchodem mezi CR a treba Nemeckem)...

Vy, rudi a modri bolsevici, prece nemuzete byt zase az tak blbi, abyste nevedeli, ze po vystoupeni z EU uz Cesku zbyva skutecne jen to Rusko (s Beloruskem a Kazachstanem)). Spise se obavam, ze se na ponor do Putinova rekta moc tesite, stejne jako jste si to uzivali v letech 1948-1989.

J. Mrázek 3.3.2016 10:57

Češi přežijí vše, opakuji se....

Češi mají paměť a umí lavírovat. Ne nadarmo se česká křižovatka stala dobrou učebnicí, jak přežít a jak elegantně vybruslit z každé pí......., vymyšlené sousedy. České myšlení je totiž mnohem sofistikovanější, viz tento vtip : Byla jednou jedna říše a v ní si princezna hledala ženicha.Mnoho nápadníků přijelo a už je nikdo nikdy neviděl, až jednou dorazil nápadník "Český Honza". Jako vždy i jej princezna vzala na prohlídku paláce, zavedla ho do zahrady, zastavila se u bazénku s piranhami, svlékla z prstu prsten, hodila ho do bazénku a řekla "vyndej ho". Hloupý Honza nemeškal, rozepnul poklopec .... a princezna se šťastně rozesmála řkouc " Vidíš a ti pitomci skákali pro prsten .... PŘEŽIJEME. UMÍME TO. Nenecháme si diktovat CO a JAK máme

dělat, navíc od neschopných politiků, právníků a umělců, lidí, co žijí

odtrženi od reality. O čechy a Čechy a Moravu se nebojím ! :-)

P. Vaňura 3.3.2016 10:55

Vnitřní válka byla prakticky vyloučena bipolárním

uspořádáním světa. A pokud došlo k situacím, která by EU měla řešit, tak pokaždé selhala. Nakonec to museli zachraňovat Američané!

P. Vaňura 3.3.2016 10:52

Pokud některé státy ZRAZUJÍ EU CIZINCŮM

kvůli fantasmagorické ideologii, je otázka, jak dojít ke společnému řešení. To bude možné teprve tehdy, až zrádci budou viset na lucernách!

L. David 3.3.2016 10:33

Tak jako žádná reformace nedokáže způsobit,

aby se z lejna stal opět kompot, tak i jakékoliv pokusy o reformaci Brusele jsou zcela marné, i kdyby se našla politická síla, která by se o něco takového pokoušela.

Zásadní důvody jsou dva:

1) Samotné principy, na kterých si Brusel postupně systematicky upevňoval jsou pozici, jsou nedemokratické, a proto z dlouhodobého hlediska nefunkční.

2) Zkorumpovaná prohnilost konkrétních osob v nejvyšších patrech bruselské politiky a jejich hrátky ve stylu "já na bráchu, brácha na mě" nepustí možnost jakékoliv transformace. Tito nevolení komisaři a úředníci se svých skvěle placených koryt nikdy dobrovolně nevzdají, přičemž neexistují demokratické nástroje, jak se jich zbavit.

Nezbývá, než vyčkat na to, až se Brusel rozpadne samovolně tíhou vlastní neschopnosti. A při tom se modlit, aby ten velký třesk neproběhnul příliš krvavě!

P. Scheck 3.3.2016 10:27

Re: Plácáte.

Přečtěte si to, prosím, znovu. Autor dává do roviny tehdejší a dnešní podmínky. To je prostě hloupost. Leda že byste považovali tehdejší hospodské camrání (v hospodě, ne v mediích) za kritiku...

J. Šula 3.3.2016 10:04

Držet při sobě

Díky za úvahu, také se zamysleme proč vznikla společná Evropa po 2.světové válce - Abychom vyloučili další vnitřní válku v Evropě. Ale naše ohrožení přichází zvenku a to musí řešit společně všech 28 zemí EU. Jsem optimista, když si to všichni uvědomí.

M. Prokop 3.3.2016 9:53

Re: autor má i nemá pravdu

Autor má pravdu v tom, že EU nás před Ruskem nijak nechrání a že ne každý kritik EU kritizuje v zájmu Ruska.

J. Fridrich 3.3.2016 9:46

Přesné zhodnocení role Říše Zla - Ruska

Konečně jedno přesné, reálné vyjádření odpovědného odborníka na vývoj v současném světě. Má pravdu ve všech oblastech - přesné zhodnocení příchozích islámských nepřátelských hord do Evropy i přesné zhodnocení role Říše Zla - Ruska v této jejich zákeřné hře na zeslabení, rozvrácení a zničení Evropy.....

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/396454-mezi-migranty-jsou-teroriste-zlocinci-a-zoldneri-rekl-velitel-sil-nato-v-evrope.html

S. Donát 3.3.2016 9:45

Re: Poučte nás, prosím!

Nebo kopat rudu do Jáchymova :)

J. Růžička 3.3.2016 9:45

autor má i nemá pravdu

Zůstává otázkou, k čemu slouží ty desítky ruských vlivových agentur na našem území, ruské propagandistické servery a ruská pátá kolona v čele s Klausem, Zemanem, Vyvadilem, Dlouhým a jinými? Náš malý stát těžko může dělat samostatnou, nezávislou politiku. Být zase stoprocentně závislými na dodávkách ruské ropy a plynu? Čeští politici jsou úplatná pakáž a kdo jim namaže, toho zájmy podpoří. Vystoupení z EU nevidím pro naši zemi jako dobrý krok.

I. Schlägel 3.3.2016 9:44

Re: Poučte nás, prosím!

S největší pravděpodobností šel vyrábět jitrnice :-)