2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EVROPA: EU nebo Rusko – falešné dilema

Slýcháváme to poslední dobou často. Kdo kritizuje EU či uvažuje o tom, zda a nakolik je naše členství pro nás výhodné, je agentem Kremlu a chce naši zemi opět posunout do sféry vlivu Ruska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Žitný 3.3.2016 11:05

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Tim bych se moc nechlubil.....kazdeho ojebat, podrazit, neplnit sve zavazky....skutecne nic, cim by se Cesko, CSSR, CSR mohlo chlubit.

V. Novák 3.3.2016 11:25

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Jaké závazky ČR neplní?

J. Jurax 3.3.2016 18:04

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Přestalo budovat socialismus a posléze komunismus se SSSR v čele - to Žitného sejří ...

M. Kostera 3.3.2016 14:26

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Ojebat, podrazit, neplnit své závazky...?

Řecko, Německo, Francie,... - jo, tyto státy to fakt umí ve velkém. Invaze sociálních dávek chtivých kobylek je toho důkazem...

J. Matuška 3.3.2016 12:35

Re: Češi přežijí vše, opakuji se....

Pane Mrázku, není mi zrovna do smíchu, ale vy jste mě dostal. Dlouho jsem se tak od srdce nezasmál. Snad je to také tím, že vykládat anekdoty neumím. Díky!

Snad není od věci se podívat na mapu střední Evropy a uvědomit si, že jsme přežili v tom "klínu". NE Berlín, NE Brusel, NE Washington, ale ANO zájmů občanů ČR, ve zkratce PRAHY. Bunga bunga!

L. David 3.3.2016 10:33

Tak jako žádná reformace nedokáže způsobit,

aby se z lejna stal opět kompot, tak i jakékoliv pokusy o reformaci Brusele jsou zcela marné, i kdyby se našla politická síla, která by se o něco takového pokoušela.

Zásadní důvody jsou dva:

1) Samotné principy, na kterých si Brusel postupně systematicky upevňoval jsou pozici, jsou nedemokratické, a proto z dlouhodobého hlediska nefunkční.

2) Zkorumpovaná prohnilost konkrétních osob v nejvyšších patrech bruselské politiky a jejich hrátky ve stylu "já na bráchu, brácha na mě" nepustí možnost jakékoliv transformace. Tito nevolení komisaři a úředníci se svých skvěle placených koryt nikdy dobrovolně nevzdají, přičemž neexistují demokratické nástroje, jak se jich zbavit.

Nezbývá, než vyčkat na to, až se Brusel rozpadne samovolně tíhou vlastní neschopnosti. A při tom se modlit, aby ten velký třesk neproběhnul příliš krvavě!

M. Prokop 3.3.2016 11:12

Re: Tak jako žádná reformace nedokáže způsobit,

Asi tak. A kde se tomu rozpadu dá napomoci, tak přiložit ruku k dobrému.

J. Matuška 3.3.2016 12:43

Re: Tak jako žádná reformace nedokáže způsobit,

Milane, k tomu se hlásím...

J. Šula 3.3.2016 10:04

Držet při sobě

Díky za úvahu, také se zamysleme proč vznikla společná Evropa po 2.světové válce - Abychom vyloučili další vnitřní válku v Evropě. Ale naše ohrožení přichází zvenku a to musí řešit společně všech 28 zemí EU. Jsem optimista, když si to všichni uvědomí.

P. Vaňura 3.3.2016 10:52

Pokud některé státy ZRAZUJÍ EU CIZINCŮM

kvůli fantasmagorické ideologii, je otázka, jak dojít ke společnému řešení. To bude možné teprve tehdy, až zrádci budou viset na lucernách!

P. Vaňura 3.3.2016 10:55

Vnitřní válka byla prakticky vyloučena bipolárním

uspořádáním světa. A pokud došlo k situacím, která by EU měla řešit, tak pokaždé selhala. Nakonec to museli zachraňovat Američané!

J. Fridrich 3.3.2016 9:46

Přesné zhodnocení role Říše Zla - Ruska

Konečně jedno přesné, reálné vyjádření odpovědného odborníka na vývoj v současném světě. Má pravdu ve všech oblastech - přesné zhodnocení příchozích islámských nepřátelských hord do Evropy i přesné zhodnocení role Říše Zla - Ruska v této jejich zákeřné hře na zeslabení, rozvrácení a zničení Evropy.....

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/396454-mezi-migranty-jsou-teroriste-zlocinci-a-zoldneri-rekl-velitel-sil-nato-v-evrope.html

Š. Hašek 3.3.2016 12:34

Re: Přesné zhodnocení role Říše Zla - Ruska

Před třiceti jsem slýchával, že CCCP jest říše zla.

Před šedesáti lety můj otec slýchaval něco o Němcích.

Pane Fridrichu, píše se rok 2016. A nějak moc se "modlíte" k Obamovi a Nejvyššímu Sovětu Komisařů brusele.

Zkráceno.

J. Kanioková 3.3.2016 13:25

:))))))))))

J. Fridrich 3.3.2016 15:16

Re: Přesné zhodnocení role Říše Zla - Ruska

Je to všechno úplně jinak, pane Hašek, ale nebudu sebe ani vás unavovat. Obama je - bohužel - jeden z nejslabších amerických presidentů jejich historie. EU - myšlenka i první desítky let skvěle, nyní tragédie...Otci Zakladatelé spolupracující Evropy to narýsovali jinak - a správně ( K. Adenauer, W. Churchill, J. Monett, R. Schuman, P.H. Spaak, A. de Gasperi ), Základní jejich myšlenka - spolupracující země Evropy - je samozřejmě správná. Spolupráce ekonomická, obranná, politická - to vše narýsovali tito Zakladatelé správně již po skončení II. světové války. Nemohli ovšem předpokládat, že za 50-60 let přijdou ( bohužel svobodně zvolení stádem nemyslících ovcí-občanů evropských zemí ) do čela hlavních zemí Evropy nerealističtí, pseudohumánní slaboši, kteří při prvních krizových zkouškách - Ruská agrese v Evropě a agresívní Islám pochodující do Evropy - totálně selžou. Tito sjednocovatelé Evropy po II. světové válce se musí nyní obracet v hrobě. Jen zdali se vy moc nemodlíte k tomu CCCP-Rusku.....

J. Růžička 3.3.2016 9:45

autor má i nemá pravdu

Zůstává otázkou, k čemu slouží ty desítky ruských vlivových agentur na našem území, ruské propagandistické servery a ruská pátá kolona v čele s Klausem, Zemanem, Vyvadilem, Dlouhým a jinými? Náš malý stát těžko může dělat samostatnou, nezávislou politiku. Být zase stoprocentně závislými na dodávkách ruské ropy a plynu? Čeští politici jsou úplatná pakáž a kdo jim namaže, toho zájmy podpoří. Vystoupení z EU nevidím pro naši zemi jako dobrý krok.

M. Prokop 3.3.2016 9:53

Re: autor má i nemá pravdu

Autor má pravdu v tom, že EU nás před Ruskem nijak nechrání a že ne každý kritik EU kritizuje v zájmu Ruska.

J. Matuška 3.3.2016 12:42

Re: autor má i nemá pravdu

Jak se EU dokáže bránit proti hordámi nezvaných ilegálních CIVILISTŮ? Opět má pravdu VK v tom, že je to seskupení vhodné do pěkného počasí.

Š. Hašek 3.3.2016 12:39

Re: autor má i nemá pravdu

Kdy už konečně budeme získávat informace "správné, kontrolované, rozumné, nerozdělující lid, moderní, gender, nikoliv v ruštině ............. ??

Doprd......., to si nemůžu poslechnout Putina, Andělu, Assada kdy chci a jak chci?????

Poslouchání zahraničního/ruského rozhlasu se trestá i smrtí. I s celou rodinou.

Jen kupředu, komouši bruselští, pod vedením Kanzlerin Merkel.

J. Matuška 3.3.2016 12:46

Re: autor má i nemá pravdu

Gr8!!!

K. Janyška 3.3.2016 9:42

Kdo kritizuje EU, a věci rozumí, uvědomuje si, že EU a SSSR

jsou v jádru jedno a totéž. Taková je surová pravda. EU je IV. říší německou stejně, jako byl SSSR ruským nástrojem k ovládnutí tzv. sovětských socialistických republik... Dzp.

Š. Hašek 3.3.2016 14:39

Re: Kdo kritizuje EU, a věci rozumí, uvědomuje si, že EU a SSSR

S tím rozdílem, že od Ruska si je možno udržet poněkud vodstup. Vždy to šlo.

Od brusele mám přikázáno i jak mám mít prkýnko na ha-zlu. A že muž je žena. A že premiant jest roven budižkničemovi, atd., ..............

Zkráceno.

V. Novák 3.3.2016 9:14

Jsme odsouzeni k Evropě bez ohledu na Rusko.

To, že EU dělá pod vedením Německa jednu pitomost za druhou, by mělo vést k tomu, že se ČR bude víc starat o vlastní zájmy - a v rámci EU je prosazovat. Nejsou to ostatně jen její zájmy, ale - jak ukazuje postupné střízlivění v připrchlické krizi - i ostatních států V4 (polský úlet byl zřetelně vyvolán touhou politiků PO po teplých místečcích v Bruselu, když doma to vypadalo na pořádné waterloo) a postupě se přidávají i Slovinsko a Rakousko.

Proti energetické politice Německa se dá bránit shiftery na hranicích soustav - a pokud vím, ty se už stavějí - proti Andělině vítačství na úkor ostatních pevným postojem.

Ale pořád nejsme v situaci Británie, pro případ, že by na ni někdo chtěl poukazovat.

M. Prokop 3.3.2016 8:52

Co mají nebozí EUnijníci tvrdit,

k obhájení své šílené vize? Nic jiného, než strašit Ruskem, jim už nezbývá (ač hrozba je reálná).

Š. Hašek 3.3.2016 8:51

Výborně napsáno.

Kdysi jsem musel neustále poslouchat ono "kdo nejde s námi nejde proti nám"!!

Na východě opět carská Rus (no konečně), na západě neokomunistický moloch jménem EU, který v praxi není schopen (krom normování i tkaniček u bot) ani zajistit běžný život svých občanů. Na ně nasadí stanné právo (Francie). Občan až za "neregistrovatelným" vodněkud!

Nový internacionální socialismus. Obama s falešným pasem nestíhá.

Uznávám, že poněkud zkracuji/zjednodušuji.

Š. Hašek 3.3.2016 8:51

Re: Výborně napsáno.

Pardon, -jde proti nám-.

P. Lenc 3.3.2016 8:33

Dík za

vynikající rozbor.Dál nemá cenu cokoliv psát, i za mně to napsal pan Rehulka.

I. Schlägel 3.3.2016 8:29

Autorovi

díky za přesnost a stručnost. Jsem rovněž ruským agentem a jsem na to hrdý.

Š. Hašek 3.3.2016 14:34

Re: Autorovi

Já jsem jen agent čekatel, neboť jsem tam byl, umím fotografovat. A vobčas si poslechnu též Putina místo Nory.

Podávám přihlášku do klubu..

Z. Rychlý 3.3.2016 8:24

Do puntíku souhlasím !

Jen nevěřím na reformovatelnost EU. Ti kolotočáři v čele EU už vytvořili dokonalý kolovrátek na oblbování lidu, a uplácení lidí jejich vlastními penězi. Ten se dobrovolně reformovat nenechá. Pokušení rozdávat cizí peníze je příliš silné.