4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Drahý establishmente...

Šok a pohoršení nad výsledky slovenských parlamentních voleb vyjádřili snad už všichni komentátoři. Lze k věci říci ještě něco nového? Pokusme se volby dešifrovat jako vzkaz. Jako dopis voliče politické třídě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 10.3.2016 15:14

Re: Inu,

Netvrdím, že se s některý Zemanovi názory nemohu neztotožnit ( a byla by náhoda, kdy se názory lidí alespoň částečně nepřekrývaly)ovšem s tím jak svůj úřad pojal a dosud vede, se smířit nemohu.

Co se týče poslední věty, máte pravdu (někde je to o něco lepší - žil jsem leta v Bavorsku), ale právě proto jsem rád, že jsme členy EU ( i s těmi tisíci chybami)a tak je snad trochu zajištěno, že se neutrhneme tak říkajíc " ze řetězu". Rád bych se pletl, ale nebude to dlouho trvat a takový případ zažijeme.

B. Rybák 10.3.2016 17:51

Re: Inu,

Utržení z řetězu protektorátní DEU-montovny, imigrantského šílenství, ekologistické idiocie, politicko-korektní "inkvizice",.. nám určitě nehrozí! Máme zbabělou a prolhanou vládu politicky zkorumpovaných EU-hujerů, které v intenzivní vlastizradě brání už jenom obava ze vzpoury Zemanovy frakce v ČSSD...

Myslíte, že se nám mohlo stát něco ještě horšího (pokud ano, ta nás to teprve čeká)!

J. Jurax 10.3.2016 19:31

Re: Inu,

Z řetězu se už utrhla celá EU - bohužel i s námi.

A pravdu dí pan Rybák výše v 17:51, když reaguje na stejný Váš příspěvek jako já zde ...

J. Jurax 10.3.2016 19:26

Re: A já myslim,

Hm, co jsme si zvolili, to máme.

A co proboha chcete od země, kde 15 procent voličů se nestydí volit komanče, takže tito jsou za socany a anonisty druhou nejsilnější stranou?

Přičemž ty první dvě o současné orientaci voličů v tomto státě taky mnohé vypovídají ...

P. Götze 10.3.2016 17:24

Re: Souhlasné bručení

Ono se to da rict i jinak, pokud je jedina cesta ke zmene fungovani EU vystoupeni a nasledne korekce, pak je potreba to proste udelat. Jednodussi je samozrejme provest otevrenou a kritickou debatu v ramci EU, ale kdyz ji establishment proste nedovoli, neni jine cesty. Prirovnal bych to k roku 1968 (nadsazka). Tehdy jsme to zkusili, nevyslo to, ale ono se to za 20 let stejne zhroutilo. Dnes to muzem zkusit znova a treba to zase nevyjde. Ale ono se to stejne zhrouti. Tak proc znova ztracet 20 let a nepokusit se o zmenu?

B. Mráz 10.3.2016 8:49

Ano, pane Kohoute,

máte naprostou pravdu.Evropa je na rozcestí;, ale co u nás? Šéf pokladny je lhář a dotační podvodník, který se vysmívá všem, protože je nepostižitelný - koaliční šéfové se třesou o své posty(vzájemně na sebe vědí všechny lumpárny), a tak se nic nestane - bezbarvá améba v čele vlády se bojí a bojí... A volič? Ten to Burešovi hodí, vsaďte se!

P. Vaňura 10.3.2016 8:41

Je to tak! Naší jedinou nadějí je ukázat zavedeným

politikům, že je opravdu volit nemusíme a můžeme, nebudou-li dbát na zájmy obyvatel, navolit třeba samé extrémisty. A že nás absolutně nezajímají řeči, ale jen činy!

A. Alda 10.3.2016 7:47

Velmi přesné, pane Kohoute.

Rybník už tak zapáchá, že je prostě zcela nezbytné nějak tu hnijící vodu rozmíchat.

P. Lenc 10.3.2016 8:07

Re: Velmi přesné, pane Kohoute.

Máte pane Aldo pravdu, problém ale je,že ta sedlina která po rozmíchání vyplave na povrch bude možná smrdět ještě víc, než ten hnůj který plaval na povrchu.Ten dnešní čas se začíná čím dál víc podobat letům třicátým.Je to divnej svět a divná doba...

F. Lesniak 10.3.2016 7:38

Naprostý souhlas.

A není co dodat. Z toho zase dostanou sluníčkáři kopřivku.