5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 17.11.2007 13:01

Balkán u nás?

I u nás najdete Turky. Například zlatníci a klenotníci v Praze bývají tmavší pleti, nevšiml jsem si však, že by byli nějak postiženi religiositou. Turci v Německu jsou docela jiný druh. Ti civilizovaní nejsou vidět, považovali byste je za Italy a opravdu jich dost má na štítě nápis Pizzeria-Café. To, co se na ulici vidí, s mohutnými kníry, baby i v parném létě v hubertusu až na zem a hlavu omotanou plenami, to jsou Kurdové, čili horští Turci. I v bývalém Maďarsku bývalo takové dělení, tak zvaní horští Maďaři byli naši dnešní Slováci.

Mezi Turky a horskými Turky je velká nenávist. I v Německu musí být turecká ambasáda i konsulát nepřetržitě hlídány. Přijmout Turecko v dnešním stavu do EU by znamenalo, importovat opět jeden z téměř neřešitelných etnických konfliktů i k nám. Problém souvisí i s naftou v severním Iráku, kde žije většina Kurdů, část jich žije i v Sýrii. V turecké kurdské komunitě je silný vliv komunistů z PKK, to bychom si něco zase uhnali!

STK 17.11.2007 12:46

Re: Autor

Milý Kubeši,

Vy si snad zapamatujete, co pravil premiér a nebudete ho volit. (Ostatně pochybuji, že jste ho volil - ale to víte jen vy sám.) Valná část zbylé populace ho nebude znovu volit proto, že se snažil (někdy dost nepochopitelným způsobem) snížit náš státní dluh a tím zhoršil naši "životní úroveň". Voliči si pamatují jen to nejvýznamnější a jen z poslední doby. Proto se taky pořádají volební kampaně - neboli velké praní mozků.

Ti, kdož si dělají pomyslné čárky pro a proti jsou v drtivé menšině a proto nepodstatní pro výsledky voleb.

Patrick 17.11.2007 12:41

Politici a rozhodnuti

Bohuzel, vas pohled je stejny jako pohled nejmenovaneho pana na EU. Pokud se vystrida v politickych funkcich generace nebo dve, snizi se nacionalni a jazykove rozdily mezi narody v EU, lide se budou snazit domluvit jedinou reci. Podobne i v Turecku bude jiny vyvoj, ale Turecko samotne potrebuje vyvoj (nikoliv revoluci) a dojde k jistemu stupni, prijatenemu pro EU. Zde upozornuji, politici EU mluvi opatrne o pridruzeni k EU(statut pridruzeneho partnerstvi), coz predpoklada, ze vztahy se budou vyvijet i v Turecku.

Pro ilustraci vyvoj napr, v Iranu je takovy. Pres den respektovani zakonu pracovnich a pravidel muslimu, vecer lyzovat s kamarady, nebo na disco. Situace priblizne asi z 60-70 let u nas.

Zaroven vsak myslim, ze je dnes podstatne, aby se politici vyjadrovali k politickemu deni intenzivneji jak obcane. A aby o nem se zodpovednosti politika rozhodovali.Nemohu souhlasit s tim, aby o kandidatovi na prezidenta rozhodovali Nova-ci. Nedovedu si predstavit, kdyby v cele statu stal komediant Gott a o nasich vztazich s Ruskem rozhodovala skupina v autobuse, placena byvalymi agenty KGB a StB v ramci kampane neraketam. Zrejme jim plati lepe, jak Klvanovi, ktereho iniciativa je vesmes zadna.

Vénovej 17.11.2007 12:41

Která strana

má v programu nepřijetí Turecka za plnohodnotného člena EU?

Kubeš 17.11.2007 12:31

Autor

se tady představil jako antiturek. On sám mluví jakoby za většinu,kteří jsou proti vstupu Turecka do EU. Zapomíná, že žijeme nyní v demokratickém státě, právě tak se dostal do čela premiér a má tudíž právo sdílet své názory komukoli, bez ohledu na názory různých litošů a aniž by se jich měl předem ptát, co může kázat. A pokud se jeho názory budou lišit od názorů voličů, jednoduše ho příště nezvolí. Tečka.

PetrH 17.11.2007 11:46

Re: Re: autorovi příspěvku,

Kdyby to bylo tak jednoduché, jako "mít na podplacení" někoho, proč se nestal premiérem třeba Pitr nebo Krejčíř, místo aby se museli peklovat kdesi v zahraničí? Jestli to nebude trošku jinak, než jak si račte představovat...

ludva 17.11.2007 11:37

Křižácké výpravy

První křižácká výprava, která "osvobodila Jeruzalém", tam vyvraždila všechny muslimy do posledního dítěte. Když zhruba o 100 let později znovu dobyl Jeruzalém Saladin, ušetřil tamní křesťany a nechal očistit ta místa růžovou vodou. Kdo byl barbar ? Jinak si myslím, že problém přináší hlavně náboženství, které má nesnášenlivost, netoleranci v popisu práce. Čím bude méně věřících, tím lépe. Ovšem na obou stranách.

Pegas 17.11.2007 11:17

Re: autorovi příspěvku,

Pane westíku, každý nemá na podplacení dvou darebáků typu Melčáka a Pohanky!:-(

Harry 17.11.2007 11:08

Tak tak.

Ano , zlobili jsme , a tak nam ne panbuh , nybrz satan , poslal do EU tu zlodejskou , cechackovskou bandu !!!

MC 17.11.2007 11:03

Re: Milý pane,

Ti Turci to prosazuji uz dnes. Podivejte se do Nemecka.

Fojt 17.11.2007 10:47

Re: Milý pane,

Bohužel při dnešním vedení EU tvořeném pseudointelektuály a multikulturalisty ¨je nutné se připravit na nejhorší. A vstup Turecka do EU je jednou z ošklivých perspektiv. Autor článku má bohužel pravdu.

westík 17.11.2007 10:14

autorovi příspěvku,

jestli jste jiného názoru na vstup Turecka do EU než premiér, staňte se premiérem  8-o

Von 17.11.2007 9:49

Nejprve je třeba vyřešit velký problém -

přesně definovat EVROPU! Lidská společnost - v současné době už téměř všude - má zasadní problémy s LOGIKOU a zcela opomíjí její základní postuláty. Nejprve se vytvoří Evropská unie a teprve PAK se hledá její NÁPLŇ! Tedy jak prostorově, tak ideologicky a hospodářsky, státoprávně atd. No - naši potomci to nebudou mít lehké. Nevím, zda se dá ta změna posloupnosti vůbec napravit. 

hamar 17.11.2007 9:33

Blahoslaveni buďte chudí duchem ...

... za psaní takových "Zpráv o stavu České republiky ke dni plnoletosti svobodných poměrů" se vám dostane království božího ...

Alfred 17.11.2007 8:01

Milý pane,

1) To, co e pro koho nejlepší se nedá zjistit průzkumem veřejného mínění. Příklad - chlapík chce zachránit život i nepřijít o nohu. Doktor ví, že to nejde a nohu mu uřeže. Kdyby se zeptal a udělal co chce pacient, ten by zemřel.

Další část vašeho příspěvku en svědčí o zdegenerovanosti dnešní Evropy a jejího obyvatelstva. Proč by měli Turci prosadit kvóty počtů mešit v evropských městech a zvláštní ohledy na náboženské vyžití muslimů v práci? Už tento předpoklad svědčí o slabošské povaze Evropy vedené zdegenerovanými intelektuály. jinak by naopak evropa prosadila zcivilizování Turecka. Vy počítáte dopředu z poturčením Evropy.

jirka.s. 17.11.2007 7:55

A to je právě ten rozdíl!

"Pokud se přesto Turecku podaří do Unie vstoupit, pak budeme s největší pravděpodobností svědky více méně zakomplexovaného a ublíženého přístupu jeho představitelů k celé řadě projednávaných problémů, evropské orgány budou řešit řadu tureckých stížností."

No, alespoň že pánové z Unie nemají potíže s českými soudruhy!

Joachim Woltz 17.11.2007 7:19

Re: Patri Turecko do EU ?

uz mi predci po prababicce z Rozmberka,rezali Turky hlava nehlava.A tak je to spravne.

jiří s 17.11.2007 5:10

Turecko a Řecko

Turecko v dnešní době není způsobilé ke vstupu do ES/EU. Ať pro své poměry vnitřní, nebo kvůli horkým hranicím. Výroky o podpoře vstupu jsou spíš podporou tureckých reforem směrem k budoucím vnitřním poměrům umožňujícím členství. Po přijetí 10+2 nových členů ES/EU nemá na další rozšiřování kapacity a podle všeho je ještě dlouho nebude mít.

Pokud jde o ublíženecký přístup, pamatuji si z mezinárodní studentské organizace, že častěji ublíženecky reagovali Řekové než Turci. Samozřejmě to není žádný relevantní vzorek, jen vzpomínka.

tony 17.11.2007 1:34

Patri Turecko do EU ?

Proc by nemohlo Turecko byt v EU, kdyz tam je zlodejska rebublika ? ;-D

pp 17.11.2007 1:27

Ve světle současného stavu EU

jako optimista doufám, že než bude Turecko přijato, tak se EU rozpadne.

AeroKarel 17.11.2007 0:20

Re: Zpráva o stavu

Ono to nemá vlastní adresu?

AeroKarel 17.11.2007 0:19

Nesrovnávejte prosím chování

tureckých "gastarbeiterů" a obyvatelů celého tureckého státu u nich doma.

Odmítnout jejich kandidaturu byko možné kdysi, v dnešním stadiu věci se to blíží urážce.

Napomohlo by to jen evropským bigotním ........., taktéž tureckým bigotním ....... . Je-li to vaše tužba, moje ne.