2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strejda 17.11.2007 21:42

Re: Turecko nepatří ani do EU ani do NATO

T jsme tam podle vás neměli vstupovat? Turecko NAZO zakládalo, my ne!

mik 18.11.2007 1:07

Re: Turecko nepatří ani do EU ani do NATO

Totez plati o prevazne pravoslavnych narodech - do Evropy nepatri.

strejda 18.11.2007 11:48

Re: Re: Turecko nepatří ani do EU ani do NATO

Do důsledku vzato, do EU nepatří nic na východ od Šumavy, tady lépe řečeno od Böhmerwaldu.

Jaroslav 18.11.2007 3:16

Turecko nepatří ani do EU ani do NATO,natož pak do RVHP :-)

Cato 17.11.2007 16:39

Kdo si myslí, že Turecko je jako Istambul

velice a tragicky se mýlí. Turecko je daleko islámštější a bigotnější společnost než Írán nebo např.stř.Asie. Představa jejich integrace do světa západních hodnot je iluzorní a pro Evropu velice nebezpečná.

Kdo nevěří, ať se zajede podívat do vých.Turecka, doporučuji několikatýdenní pobyt v městech jako Sivas, Dogubayazit, Diyarbakir a podobně. Pohovořte si s místními o lidských právech, právech žen a právech muslimů. Budete valit oči, co je nám servírováno jako sekulární a demokratický spojenec.RvRvRv

Bite Me 18.11.2007 1:57

Re: Kdo si myslí, že Turecko je jako Istambul

Qur"an,9:5  "Fight and  kill the disbilievers wherever you find them,take them captive, harass them ,lie in wait and ambush them using every stratagem of war".

lotus1 17.11.2007 15:37

občanské svobody v ohrožení

Plánované zrušení heren v Praze opět dokazuje jak ODS porušuje svůj volební program.

Zásadním krédem této strany byla před volbami svoboda jednotlivce, tzn. že každý se míá právo rozhodnout sám co provede se svým volným časem - zda bude chodit do herny, na fitness, na šachy apod. Snaha zrušit v Praze herny je omezování ústavou zaručeného práva svobody občanů. Argument, že se na herny váže kriminalita, jen dokumentuje neschopnost městské policie a tedy zodpovědných poslanců magistrátu zejména poslance Blažka proti městské kriminalitě účinně bojovat - raději pošle městské strážníky, aby šikanovali řidiče na pražských ulicích. Dále se jedná o zneužití pravomoci veřejného činitele a o faktické zrušení svobody podnikání. Herny dál samozřejmě vznikat budou, ale jen herny spoluvlastněné úředníky magistrátu - přes různé příbuzné a známé. Tak vlastně dojde ke zrušení konkurenčního prostředí, toto podnikání bude umožněno je hrstce vyvolených - a komunismus je zpátky. Dokazuje to také to, že herny vadí jen úředníkům magistrátu nikomu jinému. Občané Prahy nenechme se dále takto šikanovat, protože dnes jsou to herny nad kterými chtějí mít městští papaláši nadvládu, později to mohou být stánky s párky, s květinami a vůbec celý náš život v našem městě.  

mik 18.11.2007 1:09

Re: občanské svobody v ohrožení

Ohrozeni heren mne zajimaji jeste mene nez ohrozeni bordelu. Rv

P 17.11.2007 15:32

Život není snadný

Pan autor má zajisté pravdu, ze svého hlediska. Pokud je idealista, nenajde na světě nic dokonalého. Příklady vidíme v Jugoslávii i Iráku. Z čela země odešla silná osobnost, určitý typ diktátora. Země se dostaly do zmatku, kde hynuli tisíce lidí. Něco podobného je v Turecku či Pákistánu. Pokoušet se těm zemím vnutit naše hodnoty by přineslo katastrofu, nejen pro ně, ale i pro nás. Turecko je členem NATO a dle mého názoru, je jeho armáda více bojeschopná, než všichni evropští členové NATO dohromady. Já nemám problém s členstvím Turecka v EU. Berme je takové jaká je realita. Pokud by v budoucnu byly s členstvím Turecka problémy, není problém se rozejít.

68 18.11.2007 5:24

Re: Život není snadný

Jestli ale později nebude třeba problém se rozejít. Když mají tak silnou armádu. Jako že mají. Ale třeba nebude.  ("Švéda jede po rovině, na píštalu píská - Turek jede proti němu, šavle se mu blíská", se kdysi zpívalo. Ale to byly jiné doby, dávno minulé. Islám se vyvinul.)

Kazan 18.11.2007 7:12

Re: Život není snadný

Tak já jsem prožil jen několikeré vojenské manévry v Turecku a takový bordel jsem ještě v životě neviděl. O té jejich bojeschopnosti bych pane PPP raději pomlčel. Jsou sice v NATO ale výzbroj a výstroj maji zoufalou a jejich velení je smečka pupkáčů, které bych od toho hned vyhnal. Pár kurdských partizánů dokáže zaměstnat celé turecké divize a Turci mají ztráty na životech díky vlastnímu postřílení. V každém případě je myšlenka vzít je do Evropy nebezpečná. Ještě se nevypořádali s problémem genocidy Arménů. Vyhubily 1,5 miliónu Arménců a myslí si, že jim to zapomeneme.

Glosator 18.11.2007 15:44

Galipoli

Stačí???

P 18.11.2007 21:08

Re: Re: Život není snadný

Možná máte pravdu, ale pokud se budeme bát a opustíme Turecko, přijde tam někdo jiný. Přijdeme o spojence a dáme prostor názorům kritickým naší kultuře.

No 18.11.2007 15:16

Re: Život není snadný

To já ten problém s Tureckem v EU mám, stejně jako se všemi státy východně hranice západního křesťanství a v jeho rámci s neutrálními státy. EU je nyní kompromis, který likviduje sám sebe nedostakem chopností prosazovat své hodnoty. Myšlenka integrující se západní Evropy v rámci NATO je v *******  tedy nenávratnu.

Imperium Romanum (na západě) skončilo tak, že si lidé řekli, že už ho vlastně nepotřebují. Civis romanus sum bývalo nějaké prohlášení, ale když občanství měli všichni, neznamenalo nic, tedy jen daně.

divitel 17.11.2007 13:23

Tak mě napadlo

Cituji z článjku: "Evropské orgány se potom patrně budou muset zabývat i takovými problémy, jako je počet mešit v jednotlivých městech unijních států, dočkáme se možná i povinnosti vytvářet příslušné podmínky pro náboženské vyžití tureckých zaměstnanců na jednotlivých pracovištích ..."

Tak mě napadlo: Neví někdo, jak je to s ortodoxním muslimským pilotem ve službě - tedy v kokpitu za berany, ve zduchu, 170 pasažérů za sebou - když přijde čas povinné modlitby?

Díky za informaci.

michal 17.11.2007 13:51

Re: Tak mě napadlo

je to úplně stejné jako při hašení požáru, chirurgické operaci, apod. Alláh je veliký!

strejda 17.11.2007 21:44

Re: Tak mě napadlo

Úplně stejné, jaku u EL-Al s pilotem židovským, když přijde šábes. Vypne motory a začne se věnovat rozjímání. Máte další otázky?

divitel 18.11.2007 4:05

Re: Re: Tak mě napadlo

Děkuji, nemám.

68 18.11.2007 5:32

Re: Re: Tak mě napadlo

Nebo takový pilot-strejda, postavený před dilema: přistát - zřítit se. Může být pozdě, než tohle dořeší.

michal 17.11.2007 13:10

slovan všude bratra má

podle toho, jak bylo odpovědnými orgány informováno a dotazováno obyvatelstvo ČR před referendem pro vstup do EU, nedělám si iluze o této odtažitější otázce. Jinak souhlas se závěrem článku.

Magor Milda 17.11.2007 13:01

Balkán u nás?

I u nás najdete Turky. Například zlatníci a klenotníci v Praze bývají tmavší pleti, nevšiml jsem si však, že by byli nějak postiženi religiositou. Turci v Německu jsou docela jiný druh. Ti civilizovaní nejsou vidět, považovali byste je za Italy a opravdu jich dost má na štítě nápis Pizzeria-Café. To, co se na ulici vidí, s mohutnými kníry, baby i v parném létě v hubertusu až na zem a hlavu omotanou plenami, to jsou Kurdové, čili horští Turci. I v bývalém Maďarsku bývalo takové dělení, tak zvaní horští Maďaři byli naši dnešní Slováci.

Mezi Turky a horskými Turky je velká nenávist. I v Německu musí být turecká ambasáda i konsulát nepřetržitě hlídány. Přijmout Turecko v dnešním stavu do EU by znamenalo, importovat opět jeden z téměř neřešitelných etnických konfliktů i k nám. Problém souvisí i s naftou v severním Iráku, kde žije většina Kurdů, část jich žije i v Sýrii. V turecké kurdské komunitě je silný vliv komunistů z PKK, to bychom si něco zase uhnali!

sláva 17.11.2007 13:19

Re: Balkán u nás?

Už přijetí Bulharska a Rumunska byl předčasný krok. Stačí si poslechnout místní a jejich názor na poměry. V Bulharsku je korupce u všeho, zákon nezákon. Povědí vám: u nás je všechno jinak..

Je to podobné jako na Severu Čech. Už za socíku mi říkali, když jsem se ptal, jak je to možný a proč s tím nic neděláte? "V Ústí, v Číně a Děčíně je všechno jinak..."

Takhle to bude s Bulharskem, Rumunskem a Tureckem na kvadrát. Dějinný vývoj se nedá obejít, obelstít, lze ho jen nechat vyhnít... to platí pro rádobyevropany z Balkánu...

kdo to že říkal "učit se, učit se , učit se?" no, výjimečně se trefil (sám se ovšem v západní Evropě za 12 let emigrace poučil nepatrně..)

Hrad 17.11.2007 14:26

Re: Balkán u nás?

Když Magorovi vadí v Evropě někteří Turci, je to přirozené. Jen pokud se sám skrývá za evropanství, měl by sdělit, které evropanství má na mysli. Jestli magorské, nebo zda "Magor" je nadsázkou, která má u čtenáře vyvolat opačný efekt, než etymologie tohoto slova. Musíš mít obrovský pocit uspokojení z toho jak vypadáš. Na takový pocit se zpravidla nabalují takové postoje, jako je etnická výlučnost, uspokojení s rasové příslušnosti, selektivní vnímání světa, umožňující živit v sobě tyto pocity. Absence kritického myšlení (třeba odlišovat od kriticismu) to také provází. Měl by jsi se méně mezi lidmi ukazovat. Vždyť lidé, kteří nosí na obličeji to, co většina na zadnici, to zpravidla tak dělají. Tento tvůj revoluční čin, však zapáchá.   

strejda 17.11.2007 21:48

Re: Re: Balkán u nás?

Vy neznáte story. Bývával tu ne netu veselý a drsný levičák - Major Milda. Pak se, velmi vtipně a pro kontrast, objevil smutný pravičák Magor Milda. První nebyl majorem, druhý není magorem. Milda je snad ten první. Vidíte, jak jsou věci jednoduché!

68 18.11.2007 5:47

Re: Re: Balkán u nás?

Některé odnože multikulturalismu, jako třeba kulturní relativismus, jsou výsostnými znaky kritického myšlení. Opravdu! Vezmem na to jed?

Magor Milda 18.11.2007 22:16

Re: Re: Balkán u nás?

co vadí, je středověký názor na "čest", utlačování žen a dětí, stupidní prosazování muslímské víry. Evropa je už tisíc let křesťanská, i když to pro nás neznamená, že musíme proto do kostela nebo se stále křižovat. Muslimové trvají na tom, že jejich víra je ta pravá, všichni ostatní jsou nevěřící. Vrací se tím do středověku.

Otázkou je, zda možné zlepšení životní úrovně v Turecku je hodnotou vyšší, než udržení míru v současné Evropě. Samozřejmě měli Turci Mustafu Kemála Pašu, zvaného Atatürk. Byl to moderní vojevůdce, který rozeznal příčinu turecké zaostalosti. Tu se však dosud nepodařilo odstranit do všech důsledků, současné turecké vedení mají náboženští fanatici. Takže je třeba poskytnout Turecku dostatek času, aby své reformy dotáhli do konce, pokud to ovšem je opravdu někdy reálné. V současné chvíli nevidím tento cíl v dosahu. Stejně tak budou problémy i s Byzancí, Evropa s touto deviací křesťanství prozatím nemá žádné pozitivní zkušenosti. Podle mého názoru potřebuje EU několik roků, aby se vnitřně stabilizovala. Bulharsko a Rumunsko tento proces pouze ohrožují.

Magor Milda 18.11.2007 22:30

Z Hradu do žumpy

i když mírnou nadváhu mám, proti Paroubkovi jsem hubeňour a bradavice v obličeji také nepěstuji. Dokonce nemám ani sexy mozek, v RaJ jsem nešéfoval. Na nějakou etnickou nebo jinou výlučnost také netrpím, dokonce mám několik Turků, s kterými se rád sejdu, oni pomáhají mně, já zase jim. Jsou to snaživí lidé a mají krám se zeleninou. Jestli platí řádně daně, raději nechci vědět, nikomu neškodí. Bismílláhi ráhmani al rahím, mnozí lidé jsou dobří, ale těch několik špatných jim kazí pověst.

Patrick 17.11.2007 12:41

Politici a rozhodnuti

Bohuzel, vas pohled je stejny jako pohled nejmenovaneho pana na EU. Pokud se vystrida v politickych funkcich generace nebo dve, snizi se nacionalni a jazykove rozdily mezi narody v EU, lide se budou snazit domluvit jedinou reci. Podobne i v Turecku bude jiny vyvoj, ale Turecko samotne potrebuje vyvoj (nikoliv revoluci) a dojde k jistemu stupni, prijatenemu pro EU. Zde upozornuji, politici EU mluvi opatrne o pridruzeni k EU(statut pridruzeneho partnerstvi), coz predpoklada, ze vztahy se budou vyvijet i v Turecku.

Pro ilustraci vyvoj napr, v Iranu je takovy. Pres den respektovani zakonu pracovnich a pravidel muslimu, vecer lyzovat s kamarady, nebo na disco. Situace priblizne asi z 60-70 let u nas.

Zaroven vsak myslim, ze je dnes podstatne, aby se politici vyjadrovali k politickemu deni intenzivneji jak obcane. A aby o nem se zodpovednosti politika rozhodovali.Nemohu souhlasit s tim, aby o kandidatovi na prezidenta rozhodovali Nova-ci. Nedovedu si predstavit, kdyby v cele statu stal komediant Gott a o nasich vztazich s Ruskem rozhodovala skupina v autobuse, placena byvalymi agenty KGB a StB v ramci kampane neraketam. Zrejme jim plati lepe, jak Klvanovi, ktereho iniciativa je vesmes zadna.

Ivan 18.11.2007 20:45

Re: Politici a rozhodnuti

Propagandista placený za agitaci pro rakety by chtěl obviňovat statečné občany protestující proti zločineckým plánům na cizí vojenskou základnu na území ČR. Tito občané hájí svobodu této země proti zvůli ODSsáků a nezbude jen doufat, že se po příštích volbách odstane ODSsáklům patřičné odměny.

Vénovej 17.11.2007 12:41

Která strana

má v programu nepřijetí Turecka za plnohodnotného člena EU?