3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 3.9.2011 11:04

Rado, rado, daleká jsi.

Taková představa, jak náš bača Klaus žene nás ovce do "konzumní závislosti" - co to hulíte ? To ale musí být kvalitní matroš !

P. Rada 3.9.2011 11:40

Re: Daleko jsem od pravdy?

T není představa to je jen interpretace Klausových výroků "utrácejte své peníze než je jiní utratí za Vás" to je jen interpretace jeho postojů ke špinavým penězům a jejich praní.....

To je upřednostnování trhu nad morálkou.... To je vidět na postojích našeho vladaře k Putinovskému Rusku.... To je vidět s podpory kterou se mu v klíčových chvílích voleb dostalo od komunistů.

Z. Rychlý 3.9.2011 12:17

Re: Daleko jsem od pravdy?

Váš (a Vám podobným) zásadní omyl je v tom, že spojujete trh s morálkou. Volný trh a jeho zákony jsou zákony přírodní a s morálkou nemají nic společného. Je to stejné absurdní, jako obvinit z nemorálnosti Ohmův zákon, jelikož elektřina také umí zabíjet, nebo zakázat nože, protože se s nimi dá ublížit.

Volný trh není nástroj k řešení morálky, je to netečný nástroj směny. Jeho omezení (snaha o monopol a příklon ke krátkodobému plánování) definoval již autor "neviditelné ruky trhu" a řešení jsou všeobecně známá. Trh lze a taky bývá zneužíván darebáky, ale na jejich eliminaci je tu zákon trestní, či přestupkový. Řešení různých nemorálností vůbec není v popisu práce volného trhu, takže nevylívejte vaničku i s dítětem.

Jestli Vám obecně vadí konzumní společnost, tak jděte někam kde není. Např. Severní Korea, nebo Amazonie. Nebo běžte do kostela a pomodlete se za nás hříšné a přestaňte prudit.

Z. Rychlý 3.9.2011 12:24

Re: Daleko jsem od pravdy?

Jo, pane Rado, bouřlivé emoce VŽDY zatemňují rozum. Též přírodní zákon.

P. Rada 3.9.2011 22:15

Re: Daleko jsem od pravdy?

Pane Rychlý zřejmě nerozlišujete pojmy. Přírodní Zákon - Přírodní Zákonitost - Soukromé Zákonodárství.... S toho pak vzejde spíš nudná četba jak emoce.

J. Skotnica 3.9.2011 11:18

Re: Také se stydím za svého presidenta.

Pan Rada je prostě rada od všeho.

P. Rada 3.9.2011 11:43

Re: Také se stydím za svého presidenta.

Vadí J.S. má schopnost se argumentem vymezit?

Měl by sám argument pokud bych psal pod nickem?

A. Richter 3.9.2011 12:00

Re: Také se stydím za svého presidenta.

Pane P. Rado, kecy jsou argumenty?  :-)

P. Rada 3.9.2011 16:55

Re: Také se stydím za svého presidenta.

Možná, že hlášení zpravodajských služeb Vy máte za kecy - ale já ne. V tom o chování našeho náčelníka které dává ambasáda do USA se jasně praví o velké ješitnosti....

Okolnosti za jakých se nevešel v Austrálii do "rámečku" proběhli tiskem u nás i v zahraničí a toto vše jen dotvrzují - taky kecy?

Docela věřím, že  to ale vadí spíš Vám jak Klausovi. Ten by byl uražen až ve chvíli kdy by se o něm přestalo hovořit. Právě proto také podobné kontraverznosti vyvolává - a s úspěchem. Jiná věc ale je jeho úřad kde na cosi přísahal.

V. Vlk 3.9.2011 22:55

Re: Také se stydím za svého presidenta.

No Nokia to právě ketos dotáhla ke krachu, oni trumpeto.

B. Rybák 3.9.2011 23:47

Re: Také se stydím za svého presidenta.

Vzteklá klausofobie jíž trpíte není naštěstí nakažlivá. Očividně Vás duševně vyčerpává a ničí. Je mi Vás líto, dokonce i v případě, že jste za ni skvěle placený. Jste totiž už úplně mimo realitu a to by se člověku, který si chce svůj "jidášský groš" zasloužit, nemělo stát.

PS. Píšete: "Takto se sám stává extrémistou světového kalibru jako otec tunelářů??? i klimatoskeptiků!!!"

Máte pravdu: B. Ládin nebo S Husain, či "zelený vůdce" Pol-Pot aspoň nebyli tak strašnými klimaskeptiky.

J. Šejnoha 4.9.2011 0:56

Re: Také se stydím za svého presidenta.

Vidím, že na  všechno máte  zcela  jasný a pevný názor. 

Ještě  zkuste  vysvětlit, "proč v tak očividných případech jak je Řecký krach se v úsudku" mýlí skoro všichni  evropští politici, když  ten náš hloupý klimaskeptik na to kápl ?

Buďto jsou úplně hloupí oni ( což si nemyslím ), nebo  nedokáží hájit  zájmy daňových poplatníků proti  bankám a spekulantům.  Za takové politiky, kteří nedokáží pojmenovat očividnou situaci a  svou neschopností prohlubují problémy se tedy zase stydím já. 

Fakt, že  Klaus  právě  dvakrát  dobře nezvládl privatizaci ještě  neznamená, že je hlupák a že  nemůže mít již nikdy pravdu.

M. Gavlák 3.9.2011 1:25

Ano, pane Matějko,

a na druhém místě byste mohl být vy...

J. Marková 3.9.2011 0:35

pan Havránek

http://josefhavranek.blog.idnes.cz/c/208062/Martina-Bursika-pustili-z-nemocnice.html

Hezký článek. Nicméně musím říci, že tentokrát je nedostižný pan Havránek, viz odkaz výše.

K. Křivan 3.9.2011 16:13

Re: pan Havránek

Opravdu hezký článek !