29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Brusel, nebo Moskva?

V poslední době se hned několik našich politiků včetně našeho pana premiéra veřejně vyjádřilo, že odchodem ČR z EU by naše země spadla zpět do sféry vlivu Ruska. Aby toho nebylo málo, tak nám Bohuslav Sobotka také sdělil, že referendum o vystoupení z EU nepřipustí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 10.3.2016 18:26

Re: A vy všichni, co se bojíte, ať Ruska nebo EU přestaňte

No, máte pravdu, ono to skoro vyjde nastejno :-))

K. Janyška 10.3.2016 10:27

Jste mimo. EU musí stát na zákazové smlouvě. Jen

ta odpovídá faktu, že Evropa z hlediska lidského je rostlým spontánním řádem, jehož nejsilnějšími prvky jsou její národní státy, kterém sim musím konkurovat, ne spolupracovat. Spolupráce je nutná a užitečná jen v oblasti bezpečnosti občanů, obrany a katastrof... Dzp.

J. Chaloupka 10.3.2016 10:27

Pan premiér Sobotka je z plastu, jestli jste si nevšimli.

Vše, cokoliv, jakákoliv kritika, nebo snad i jen připomínka, po něm sklouzne a nezanechá stopy. On si jde dál. Připomíná Šloufa. Také nikdy nepracoval a od studií "dělá" politiku. O skutečném životě neví nic. Ostatně jen díky našim "takynovinářům" nevíme nic o jeho tzv. soukromém životě, i když politik žádné soukromí nemá. Takže změny lze dosáhnout jen tím, že pan Sobotka odejde. A kam odejde? No přeci má zářný vzor v panu Špidlovi. Takže ani EU nezmizí, pokud bude dost Sobotků.

Osobně soudím, že nás čeká velká, ale opravdu velká krize, ne-li dokonce válka. Přežijí (možná) jen soudržné rodiny. Ti barevní nebudou mít geny na to, aby přežili v téhle dost nehostinné přírodě. Zůstanou ostrůvky bílých. Takže dám raději rum do sklepa, než peníze do jakékoliv banky. Co by za ten rum dali třeba v Doněcku, nebo dokonce v Sýrii, že?

J. Pražák 10.3.2016 8:56

Naprostý souhlas.

Věřím, že si lidé vzpomenou u voleb, že je nesmyslné volit stávající parlamentní strany, které tento marasmus podporovaly.

R. Langer 10.3.2016 13:09

Re: Naprostý souhlas.

Nevzpomenou. Stačí pivo, kobliha nebo třicetikoruna u doktora a mezi ušima je vypláchnuto... :-P

J. Pražák 10.3.2016 14:51

Re: Naprostý souhlas.

Další volby budou možná poslední relativně svobodné. Pak už bude jen "Národní islámsko-sluníčková fronta"....

S. Lorenc 10.3.2016 8:18

Referendum

Referendum je nebezpečný nesmysl, viz.volba Zemana. U většiny lidí je důvod pochybovat i o vhodnosti volebního práva, natož o rozhodování. Máme zastupitelskou demokracii a to je zřejmě krajní mez demokracie.

K. Frauknecht 10.3.2016 8:54

Re: Uvezu to :-))?

No jo, ale voliči i zastupitelé jsou ze stejného materiálu :-). Akorát v těch partajích se s nimi dá lépe manipulovat.

J. Rechnovský 10.3.2016 10:57

Re: Referendum

Nemyslím. Jsem přesvědčen, že všeobecné používání referenda dlouhodobě kultivuje politický systém. Příkladem je Švýcarsko.

Demokracie založená na úzké skupině "kádrů" v politických stranách má tendenci atrofovat ke klientelismu a korupci. ČR je toho učebnicovým příkladem.

R. Langer 10.3.2016 13:07

Re: Referendum

Jasně, referendum je nebezpečný nesmysl, viz.volba Zemana. Zatímco kdyby lid zvolil knížepána, tak by to byla skvělá ukázka demokracie. Tak jste to myslel? Volil jste v těch volbách nebo ne, pokud je považujete za nevhodné, to by mě zajímalo?

S. Lorenc 10.3.2016 23:41

Re: Referendum

Omyl je si myslet, že tzv.většina rozhoduje správně. Náš děda říká, že většina lidí jsou blbci :-) Tedy maximálně možný kompromis je, když ta většina promluví u voleb do PS jednou za 4 roky - a i to je často průšvih. PS: šel jsem volit Karla, protože jsem byl zděšen představou, že prezidentem by mohl být lhář, křivák, mstivý nadutec a navíc dálkově řízený z Kremlu

A. Alda 10.3.2016 8:00

Pořád ještě straší Ruskem, jako by to byl Sovětský svaz.

Jsou už natolik mimo, že si ani nejsou schopni uvědomit, že jakkoli je vyhlídka na rusifikaci politiky nelákavá, tak vyhlídka na islamisaci státu je přímo úděsná.

V. Šťastný 10.3.2016 7:37

Souhlas.

Vládnoucí "elity" EU zdegenerovaly na spolek pitomečků, bez špetky schopnosti normálního úsudku, vykřikující jako kdysi bolševici nějaká hesla o těsnější Evropě a tak nějak podobně, aniž by si všimli, že vývoj jde úplně jinam, ty jejich hesla se už přežily a lidé jim nevěří. "Více Evropy" skončí jako kdysi bolševická "Přestavba", jako naprosto prázdná věc, která ve skutečnosti nezajímá ani ty, kteří ji hlásají.

P. Rajman 10.3.2016 7:23

Když vystoupíme z EU české pohraničí

se stane ještě zdivočelejší než je dnes. Obchod s narkotiky, prostituce, nezaměstnanost a rozpad již tak ubohé infrastruktury dolehne na zbytek státu a hlavně Prahu.

K. Frauknecht 10.3.2016 7:30

Re: ???

Vaše myšlenkové pochody jsou udivující. Zkuste předložit jeden důvod proč by takový stav měl nastat.

V. Šťastný 10.3.2016 7:43

Re: Když vystoupíme z EU české pohraničí

milý pane, vysídlování pohraničí má na svědomí právě EU podporovaná centralizace a dotační podpora bůh ví jakých hovadin. Výsledkem je to, že horské obce mají rozpočty, které často nestačí ani na režijní provoz jejich aparátu, natož na nějaký rozvoj. Méně Evropy a jejího pitomého centralismu naopak může znamenat rozvoj okrajových částí republiky a zastavení dotační politiky může znamenat narovnání podmínek a třeba i to, že se v pohraničí dokáží uživit živnostníci poskytující služby. To lze dnes jen v celoročně provozovaných turistických centrech

F. Lesniak 10.3.2016 7:55

Re: Když vystoupíme z EU české pohraničí

A na to jste přišel vy sám? A copak za hrůzu nás po vystoupení z EU čeká? Proboha, jak se budou živit všichni europoslanci a agentury, které přidělují evropské dotace? Snad nebudou muset dokonce začít pracovat? A také nepostavíme už nikdy žádnou cyklostezku, chodník, aquapark ani kanál. Hrůza třepe kurníkem! A co tak začít konečně hospodařit s tím, co máme a nenechávat se uplácet nějakými zmetky z EU? Je to tak nereálná představa?

S. Donát 10.3.2016 9:57

Re: Když vystoupíme z EU české pohraničí

Ano, kromě toho nám úrodu brambor sežere mandelinka, mužům budou rychleji padat vlasy a ženám prsa.

R. Langer 10.3.2016 13:03

Re: Když vystoupíme z EU české pohraničí

Zapomněl jste na smajlíka! ;-)

K. Frauknecht 10.3.2016 7:15

Furt dokola.

Strašení Ruskem, oteplováním, ptačí chřipkou.... Důvod? Jasnej :-).

Všechno je o ekonomice (zjednodušeně: o penězích). Zjímavý čtení:

http://oilprice.com/Energy/Energy-General/Will-Russia-End-Up-Controlling-73-of-Global-Oil-Supply.html

Pokud se kartel podaří ustanovit, budou se dít věci. Ani nevím zda je to dobře, protože reakce "zbytku Světa" není odhadnutelná.

P. Sulc 10.3.2016 2:54

Sobotka referendum nepripusti, ale

Cesi si jej, pokud nebudou, jako vetsinou, priposrrani, mohou nejak vytrucovat, budou li chtit. Statisicove, nekolikadenni demonstrace se nedaji jednoduse prehlednout a celostatni generalni stavka take ne, obzvlaste bude-li trvat nekoli dni. Na to bude i pan Sobotke kratky. Jen se obavam ze na to Cesi nebudou mit kuraz. Tu maji jen v zavodech v jedeni Hot dogu, hamburgeru, ci piti piva.To neni zakazano, ze?

A. Trick 10.3.2016 0:39

Ostatně soudím,

že pro V4 je vhodná těsnější spolupráce. A udělat V6 přibráním Rakouska a Kraňska.