6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Bezpečný, celkem bohatý stát v krizi (3)

Podle politického vývoje už neomarxisté, kteří svoji cestu institucemi na základě ideologie Frankfurtské školy dovedli k vrcholu a moci, cítí, že je něco špatně. Dějiny se netočí, jak by oni chtěli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Javora 26.7.2017 9:19

Re: Vlku zas ti tvé plkání zamlžilo podstatu - škoda.

Pane Malečku, páně Vlkův text jsem přečetl celý a se zájmem. Ve vašem obdivném komentáři jsem dospěl jen k té vaší prosbě.

M. Vondráček 26.7.2017 9:24

Re: Vlku zas ti tvé plkání zamlžilo podstatu - škoda.

Raději to příště nečtěte pane Malečku. Zdá se , že je to pro Vás příliš složité :-)

J. Anděl 26.7.2017 9:27

Re: Vlku zas ti tvé plkání zamlžilo podstatu - škoda.

Ta podstata, jak ji definujete, se z toho, podle mě, neztratila.

J. Hanzal 26.7.2017 9:44

Re: Vlku zas ti tvé plkání zamlžilo podstatu - škoda.

Pane Malečku jak si vůbec můžete dovolit tykat panu Vlkovi? Pásl jste s ním snad prasata? Pokud tedy není Váš kamarád, a o tom silně pochybuji, je neslušné, ba co dím, sprosté takové vyjadřování.

J. Anděl 26.7.2017 8:10

optimismus po ránu

Zdál se mi dneska v noci sen. Při nějakém cestování jakýmsi městem jsem zašel do restaurace, kam ve snech občas doputuju. Šel jsem tam na záchod, vedla tam široká chodba, v chodbě byly nově dva stolky s křesílky kolem, na stolcích popelníky. Vida, jak zareagovali na zákaz kouření, říkal jsem si s potěšením.

V praxi by to samozřejmě nefungovalo, i chodba na záchod je považována za veřejný prostor, ale i tak se mi to líbí i po probuzení, protože v tom snu byl hlavní pocit, nezávislý konkrétně na nějakém kouření, že lidského ducha a tvořivost nelze definitivně spoutat :-)

Jsem optimista s tendencí hledat na věcech to dobré. Co může být dobrého na rozšíření islámu po světě? Čistě hypoteticky, to není předpověď či prognóza, tu bych asi udělal horší, je to ale možnost. Že se islám (bráno většinově, statisticky, celosvětově, lokálně to bude vždy různé) zředí a zcivilizuje. Domnívám se, že z dlouhodobého hlediska nikdo nedá celosvětovou nadvládu.

Ovšem i v této optimistické variantě to bude samozřejmě doprovázené "nepříjemnostmi".

Že to není možné, protože korán a hadísy atd.? Všechno je možné v lidském světě. Bůh (řekněme, že ten Janyškův 50:50) to nechává na nás a na "spontánních řádech". A absolutistické totality - podle mě - vydrží alespoň určitou dobu jen v izolovaném prostředí. Takže, vlastně, lze očekávat pokusy, občas úspěšné, o izolaci. Informační, obchodní, fyzickou. Jen lidského ducha - jak psáno výše - nelze definitivně izolovat. To je zároveň ultimátní záměr totalit.

J. Anděl 26.7.2017 8:15

Re: optimismus po ránu

Ještě k izolaci: nemyslím si, že proměna modelu EU ve více členitý a decentralizovaný musí být zákonitě špatná (nepovažuji se za eurohujera, i když to je relativní). Ale na extrémistické izolacionistické ideje bych si dával pozor. Z výše uvedeného důvodu potenciálního prostoru pro jinou (domácí) totalitu.

M. Klas 26.7.2017 8:04

Dobrý článek

Postřehy z doby,kterou také velmi dobře pamatuji(dobu Hitlera jen z podání předků) jsou správné.Postřehy z dnešní doby také.Tehdy jsme věděli,že to nemůže fungovat,dnes to víme o výtvorech našich /vše/ne/mocných také.Jednoduchý závěr je,že jako se to podělalo tehdy(za Hitlera,za socialismu,za RVHP),podělá se se to i dnes( za obamismu-merekelismu,EU,multi-kulti).Lenin,Hitler a Markelová prosazovali "absolutní ideu" na úkor a proti vůli mas lidí,chvilku se jim to dařilo a pak se to zákonitě podělalo.To je varování i pro případnou vládu "osvíceného absolutního panovníka" pana Babiše,nechtějme raději být v jeho kůži( a ani součástí Agrofertu),až se to opět zákonitě podělá...

K. Frauknecht 26.7.2017 7:53

Bezchybné, díky!

A teď jen vyčkejme, až se neobolšani začnou odkopávat :-)))!

P. Lenc 26.7.2017 8:02

Re: Bezchybné, díky!

Ale oni se už odkopávají!A ano, bezchybné.

R. Tichý 26.7.2017 7:23

Optimismus zavani jen v zaveru, kde je popsano reseni, jak se zbavit genderistu a aktivistu. My uz na to nemame.

R. Tesařík 26.7.2017 6:56

Příjde na vás

Netzerová , opraví vám chyby a odsoudí za plivání. Vesele smutné.:-))

E. Vašátko 26.7.2017 6:27

Souhlasím

i když to občas bylo docela úsměvné. Pamatuji, jak někde u Prahy chytili soudruzi z VB jakéhosi kamaráda od Kapka a Kapek seřval náčelníka a náčelník bleskově kontroly odvolal. Jenže tenkrát nebyl s Kapkem každý kamarád. Bohužel namísto soudruha ministra se nám vrací soudruh Bureš. Jak nám kdysi vyprávěli na PŠM - vývoj jde po spirále.

J. Fridrich 26.7.2017 6:17

Dnes souhlas. Snad nás po čtvrté zachrání

Dnes souhlas. Snad nás po čtvrté zachrání Amerika-USA. Udělali to v I. světové válce vysláním cca 600 000 svých vojáků na pomoc té správné straně když fronta " zamrzla " - a NEMUSELI - nebyla to tak úplně jejich válka. V II. světové pomohli velmi Rusku a celé Evropě - a také NEMUSELI - oni byli napadeni Japonskem v Pacifiku, tam byla jejich válka... V té III. světové-studené nám Ronald Reagan sundal ruská pouta a vrátil nám svobodu. Snad to nový Reagan-Donald udělá po čtvrté, nyní nás vedení Evropy-EU-Brusel vede k rozvratu samo a pod nadvládu středověké ideologie a k barbarství.

M. Krátký 26.7.2017 8:27

Re: Dnes souhlas. Snad nás po čtvrté zachrání

Jako zkratka dobrý ( ale Amerika měla válku i s Němcema v Atlantiku, když německé ponorky i velké lodě ničily angloamerické konvoje - o válce v severní Africe ani nemluvě - ale jak píšu - jako zkratka velmi dobré - a děkuji ))

J. Lukavsky 26.7.2017 9:13

Re: Dnes souhlas. Snad nás po čtvrté zachrání

"V II. světové pomohli velmi Rusku a celé Evropě - a také NEMUSELI" Nemáte pravdu, MUSELI - protože byli bohatí, pracovití, schopní a ochotní jít bojovat. A MUSÍ - protože my ochotní nejsme. Přeci je samozřejmé, že ti bohatí a schopní Jankové MUSÍ tahat ty nuzáky a lemply z Evropy, Afriky, Latinské Ameriky.... z bídy a průserů, byť se do nich dostali vlastní blbostí. A odměnou jim je heslo Yekees go home.... Tož tak už to na tom světě chodí. J.L.

V. Javora 26.7.2017 9:29

Re: Dnes souhlas. Snad nás po čtvrté zachrání

Yankees, go home. Ale vydrží, pokud mají dostatek chlazené Kolaloky. Nebo je to obráceně?

J. Fridrich 26.7.2017 12:31

Re: Dnes souhlas. Snad nás po čtvrté zachrání

Javora, Javora, zase vám na klinice u Chocholouška půjčili za dobré chování počítač ?

J. Mrázek 26.7.2017 5:03

:-) Děkuji !

Kavárna bude řvát ...

M. Krátký 26.7.2017 2:54

Pane Vlku - zase nádhera

to bude zase kvičení potrhlejch blbců levejch a levičáckejch

P. Dvořák 26.7.2017 2:01

Když jinými slovy,

ale v principu totéž říkám svým potomkům 35+, aby viděli, co nejspíš čeká ještě i je a určitě jejich děti, dívají se na mě doslova jako na exota z jiného světa.

Tak nevím, jsem z jiného světa proto, že jim už vlastně ten budoucí, o kterém vyprávím, připadá normální?

J. Jurax 26.7.2017 0:35

Ano

ale není to moc povzbudivé čtení.

A pak že vývoj nejde po spirále. Za jednu otočku se dostanete do stejné perdele, ale na kvalitativně vyšší úrovni.

P. Vandas 26.7.2017 2:07

Re: Ano

Asi tak. :-):-):-)

V. Javora 26.7.2017 9:36

Re: Ano

V tom případě to není spirála, ale šroubovice. Malý rozdílek.

J. Jurax 26.7.2017 12:24

Re: Ano

No jo, já si tu spirálu s kvalitativní změnou pamatuju, když jsem musel kdysi dávno, abych mohl býti promovaným matematikem, složit něco zkoušek z tehdejší vědy věd - vědeckého komunismu či jak se to jmenovalo. Arciť nevylučuju, že si to pamatuju blbě :-)

Z. Lapil 26.7.2017 12:49

Re: Ano

Spirálu si pamatujete dobře, ale už tehdy to byla šroubovice :-).

P. Vandas 26.7.2017 0:19

Napsal jste to krásně pane Vlku.

Zdá se mi, že jste ten Vámi popsaný, jediný bez té bumážky. :-):-):-)