5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Diskuse k článku

EUROVOLBY: Proč je vládní koalice prohraje

Výsledek evropských voleb bude pro českou vládní koalici studenou sprchou – a že si za ni může sama. Co mne k takovému závěru vede?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kubáč 14.3.2024 8:11

Jediná strana kterou má smysl volit v Euro-volbách je ohlášená koalice Okamura + Svobodní - a kroužkovat ty inteligentnější jedince ze Svobodných.

Jakákoliv jiná volba je poukázkou na podivování se "co tam ta Jourová (za ANO) v té Burseli dělá"

S. Dedic 14.3.2024 8:04

Jasneeee, jak je "davno rozhodnuty" jsme videli napriklad nyni na osudu normy Euro7.

A docela se tesim na to, ze jestli se nekdy rekneme 2030 ukaze, ze velikasske plany jsou nefunkcni zvasty, tak jeden kazdy propagator pujde obrazne receno "ke zdi" - pokutka, ktera vystaci na dozivoti pro celou politicky vyzivovanou rodinu, vezeni, nucene prace tocenim kola v eko-elektrarne :) Internet na propagandu nezapomina.

S. Dedic 14.3.2024 7:58

To nic neresi, je to neplatny hlas; jako byste u voleb nebyl.

Specialne ODS potrebuje poradnu facku, aby se zbavila profesora, ktery ve jmenu sve osobni kariery dokazal obetovat prakticky vse z programu vlastni strany.

Stejne jako autor vubec nechapu ne proc se s ideove opacnymi trpasliky spojuje, ale proc se jimi necha vydirat ... ba dokonce se ani nebrani. Tahle strategie "nevyhry" pada na hlavu Blystiveho Peti.

R. Tichý 14.3.2024 7:56

Kdo chce zastavit green deal, musi volit SPD, byť s blicim pytlikem v ruce. To je deklaratorne jedina protiunijni strana.

Jinak je rozbor perfektni.

M. Dvořák 14.3.2024 7:23

Tedy do urny prázdnou obálku.

L. Hančar 14.3.2024 7:19

U nás vyhraje eurovolby 6ti koalice ( 5+ANO, prostě na bruselském cecíku přisáté bratrstvo ). To ovšem v rámci Evropy neznamená NIC. Rozhodující bude výsledek voleb v největších zemích EU. A tam se budou dít věci! A jen podle těchto výsledků se u nás bude dál hrát pimprlové divadlo. Nejsme Slováci, Maďaři, Francouzi, Italové, Němci. My potáhneme s proudem. Do pr de le.

V. Mokrý 14.3.2024 7:11

:-)

F. Navrátil 14.3.2024 7:07

Rozdíl mezi ANO a Pětikolkou spočívá v tom, že ANO akceptuje z Bruselu vše, co je vhodné pro Agrofert, zatímco Pětikolka plní odezírá přání ze rtů Bruselu a plní je se svazáckou horlivostí.

T. Kučera 14.3.2024 6:42

Především Green Deal už je dávno rozhodnutý a za druhé, máme tam rezervovaných 21 křesel, takže je úplně jedno, kdo tam bude sedět a za třetí, k těmto volbam chodí jiný typ voličů.

V. Mokrý 14.3.2024 6:23

Protože si to zaslouží, že !

K. Machala 14.3.2024 3:14

Má to jeden nedostatek. Když se podíváme na strany v EU, které GDeal podporovaly, tedy socany, zelené, většinu středopravice a středu, pak tyto sice ztratí, ale ne dost na to, aby většina GreenDealu padla. ECR a ID nezískají většinu. Babišovo ANO bude, jak správně autor soudí, hlasovat s většinou, za dotační socík, a za mírně zmírněný GreenDeal. ANO není ani v ECR ani v ID, je s Macronem v té stále dost zelenošílené RE. A tak ČR paradoxně vymění GreenDeal za GreenDeal jeho podepisovatele Babiše a pak se bude divit, že se nic nemění, snad jen ta auta nezakážou úplně. ČR pošle do EParl horší GDealáky než většina zemí, kupodivu a bohužel. Kdo náhodou nebude volit GreenDealáky, zvolí SPD pomrkávající k Moskvě. Z tohoto vybírat je skutečně smutné a to většina bude. ANO dotačnímu socialismu bude znamenat stejně jako u 5k ano GreenDealu.

P. Hatina 14.3.2024 1:20

Mimochodem, ono už je nesmyslné tvrdit, že "vládní koalice prohraje/vyhraje ejrovolby", antož Bruselem předem stanovený počet českých mandátů je marginální oproti rovněž předem Bruselem stanovenými počty mandátů z jiných států EU.

Takže ty získané počty mandátů různých našich partají a koalic, budou sloužit jen jako čistá propagace, kterou si budou lídři těch českých partají a koalic, poměřovat, s prominutím cosi mezi sebou.

Nicméně, když už, Fialova vládě se podařilo protlačit do ejrovoleb jednotnou kandidátku trojkoalice SPOLU, jako do parlamentu. Budiž.

Takže potom by taky bylo poctivé - kdyby a jen za výsledky této společné SPOLU pan Fiála a jeho soudruzi nesli politickou zodpovědnost - před svými stranami .

Aby si ještě do toho ještě propagačně připočetli ejro výsledky dalších dvou stran (Piráti,STAN), to už by bylo příliš. Máme u nás totiž jisté hezké přísloví, o tom že s nevelkým mimem lze působit na velké scéně, jenže leda v pimprlatech,,