1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

EUROVOLBY: Proč je vládní koalice prohraje

Výsledek evropských voleb bude pro českou vládní koalici studenou sprchou – a že si za ni může sama. Co mne k takovému závěru vede?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Kaucký 14.3.2024 11:59

Prosím, nespojujte prohru vládní koalice s prohrou České republiky. Čím větší nářez tem pěti-spolek dostane, tím lépe pro Českou republiku.

R. Walker 14.3.2024 11:41

Proč mě napadlo okřídlené "káže vodu a pije víno"? Jedna věc je co pan profesor píše ve svých statích, druhá je pak jeho praxe. A to je něco jako nebe a dudy.

J. Kindl 14.3.2024 11:22

👍👍👍

J. Kindl 14.3.2024 11:21

Je stejný lhář jako jeho předchůdce. Není. Zadlužuje ČR snad vyšším tempem, než jeho předchůdci? Nezadlužuje. Spolu považuji za pravicovou. Pokud se zajímáte o Fialu dlouhodobě už od dob komunismu, čte jeho knih, články, tak lehce jeden zjistí, že je to konzervativní osoba, každým coulem.

L. Novák 14.3.2024 11:14

Klaus si podřezal větev v ODS sám vlastní touhou udržet se na vrcholu politiky neskutečným oportunismem.Rv!!

J. Majzlík 14.3.2024 10:58

SPD a Svobodné si nechávají jen jako ilustrativní příklad demokracie pro její případnou nestrannou kontrolu, napadá mne třeba z Nového Zélandu nebo z Filipín. Pokud by některá z obou formací sahala na řekněme dvacet procent potenciálních voličů, dopadla by pomocí narafičených provokací, nastrčených provokatérů, veřejné dehonestace a lidového odporu podobně jako kdysi dávno Klausova ODS.

L. Novák 14.3.2024 10:49

Co to ;-O melete? 8-o Petr Mach nikdy eurokomisařem nebyl a z výnosného postu europoslance sám dobrovolně (předčasně) odešel když zjistil, že zelená mašinérie má hlasovací převahu v EP. !!

M. Kanda 14.3.2024 10:39

Když něco dojde, tak to prostě není. A je jedno, jestli to dojde pomalu nebo rychle.

A ta liberální strana zde chybí prostě proto, že není poptávka. Čas od času se něco takového objeví a vzápětí skončí v propadlišti dějin s výsledkem okolo dvou procent.

Věřte tomu, že kdyby taková poptávka byla, tak by se rychle našel subjekt který by se nabízených hlasů ujal. Ale kde nic tu nic.

D. Laurencikova 14.3.2024 10:37

"Zastánce Green Dealu bude patrně hlasovat pro Stranu zelených. Pro kandidátku s TOP09 nejspíš ne, protože by tím hlasoval i pro ODS a tedy proti Green Dealu. A pro koho bude hlasovat odpůrce Green Dealu? Pro Kandidátku s ODS nejspíš ne, protože mu tam bude vadit zelená úderka TOP09. Tak která kandidátka se bude jasně vymezovat proti zeleným regulacím?" .......

Donnerwetter! To vypada na duveru ve volice, znajiciho volebni programy a schopneho diferencovat. Ja bych si to predstavovala jednoduseji, nez premyslet o Green Dealu a do jake miry to slouzi Agrofertu. Problemy EU nejsou jenom Green Deal. Pro ty, kteri nejsou spokojeni se smerem EU, volte proste patrioty, mili volici. Chcete dostat EU zase do poradku (pokud to jeste vubec jde)? Volte "dezolaty"! ;-)

L. Peleška 14.3.2024 10:12

Říkám to už dlouho. Česko nemá pravicovou stranu v parlamentu! ODS se vlivem pana Fialy změnila na středolevicovou, spíše levicovou stranu! Je stejný lhář jako jeho předchůdce. Zadlužuje ČR snad vyšším tempem, než jeho předchůdci? Kritizoval vstřícnost svých předchůdců, aby podvodem získal podporu zbytků pravice v ODS! Nevidím jediný důvod volit slepenec Spolu! Koho tedy? SPD? Wilders v Holandsku byl pro znovu a znovu obelhávané voliče jediným logickým krokem, jak nevolit levičáky! Okamura si může mnout ruce!

L. Písařík 14.3.2024 9:55

Mně by se to líbilo také a stále doufám, že po volbách by mohlo dojít k značné redukci GD. Proto doporučuji těm, kteří nemohou jinak, aby kroužkovali ve prospěch těch, kde bude naděje, že nebudou žhaví zelení nebo kariéristé. Já sám to mám již delší dobu jasné.

J. Ptáček 14.3.2024 9:53

To neprohraje vládní koalice, to prohraje Česká republika v souboji se slovenským národovectvím.

A. Pakosta 14.3.2024 9:51

Svobodní NIKDY neohlásili jakoukoliv spolupráci s SPD - podívejte se na jejich web. Naopak, už loni se ohradili proti jakýmkoli fámám podobného druhu, viz zde: https://svobodni.cz/novinky/svobodni-se-ostre-ohradili-vuci-volebni-spolupraci-s-spd-a-predestreli-svuj-plan-pro-eurovolby/

Možná těmto fámám nahrál fakt, že bývalý předseda Svobodných Petr Mach je opustil, "převlékl kabát" a vstoupil do SPD. Mám za to, že se zkazil na postu eurokomisaře, jako už tolik jiných před ním.

L. Novák 14.3.2024 9:44

To ale není řešení, jenom únik před ním...

M. Vlasák 14.3.2024 9:28

Co lžete, Svobodní nejdou s SPD!

M. Vlasák 14.3.2024 9:27

Zjednodušeně řečeno, kolalici prohraje eurovolby předevšim Niedermeyer a za ním stojící kdysi konzervativní TOP, posunutá k zelené levici vedením v čele s MPA.

P. Diviš 14.3.2024 9:26

Takže prašť jako uhoď.

P. Diviš 14.3.2024 9:25

Pohřeb Svobodných.

P. Diviš 14.3.2024 9:24

Je rozdíl, když něco dojde přirozeně a pomalu (uhlí, ropy a plynu je stále dost) a když je vyhovující technologie z ideologických důvodů zakázána a povinně nahrazována nevyhovující.

Spolu jsem nevolil a volit nebudu, současnou opozici ovšem také ne. Chybí mi zde liberální (v původním významu slova) strana.

M. Kanda 14.3.2024 9:05

Největším zastáncem Green Dealu je Babiš. To on ho podepsal za Českou republiku. Mohl ho vetovat, ale neudělal to. Právě jemu by se tedy měli odpůrci Green Dealu vyhnout širokým obloukem.

A jinak pro mě určitě hlavním tématem Green Deal nebude. K omezení fosilních paliv bude muset dojít bez ohledu na něj. Jejich zásoby nejsou nevyčerpatelné a za pár desítek let dojdou tak jako tak. Greendeal Negreendeal. A nechceme li zažít náraz do zdi v plné rychlosti, tak nějaký plán B mít musíme.

Koalici SPOLU jsem minule volil a ani nyní neuvažuji o nikom jiném. A už vůbec ne kvůli nějakým malicherným důvodům, jež uvádíte.

J. Ganaur 14.3.2024 8:58

No právě!;-€Já zůstanu doma, sice nerad, ale není koho volit!:-(

P. Hák 14.3.2024 8:46

Můžete prosím uvést nějaký pramen o koalici Okamury se Svobodnými?

S. Dedic 14.3.2024 8:39

Vazeny pane, zakon pravni neni zakon fyzikalni ... elektronu neprikazete aby se v uzasu nad slovutnosti Timmermanse zastavil a pockal az jej bude treba.

Ale zakon lidsky jde zmenit - a puvodce a intenetove propagatory (mrk mrk!) toho puvodniho zavrit.

S. Dedic 14.3.2024 8:37

Da se taky volit SPD jako vyslovene "protisystemova" strana, rozkladny element. Docela o tom uvazuji, blbe je, ze rozkladaji i obranu proti Rusum.

P. Hák 14.3.2024 8:37

"Zastánce Green Dealu bude patrně hlasovat pro Stranu zelených. Pro kandidátku s TOP09 nejspíš ne, protože by tím hlasoval i pro ODS a tedy proti Green Dealu."

To je humoristický článek?

Nebo pán nežije v ČR a nemá z ČR žádné informace?

Zastánce GD může hlasovat jak pro progresivistickou kandidátku Pir+STAN, tak pro de facto už progresivistickou kandidátku zfialovělé ODS s TOP09 a eurolidovci. KAŽDÁ probruselská strana nakonec začne GD prosazovat, viz Fialovo předsednictví EU. Dokonce může hlasovat i pro Babišovo ANO, protože Babiš nakonec všechno podepíše a europoslanci ANO jsou velmi "euro", tudíž i pro GD.

Pro nevládní strany pak volič 5K hlasovat nebude, protože přece jsme smrtelně ohroženi tím, že Babiš nás prodá russssssssssssssssssssssssssákům, vybombardovat, válku, ZNIČIT KRTKA!!! Že Babiš nakonec hlasoval vždycky s EU? No a? Vy neznáte doublethink?

Eurovolby budou stejně jen vnitropolitickým vyjádřením podpory/nepodpory vládě. A samozřejmě jde jen o to, zda se opozici podaří dostat voliče k urnám, protože dosud chodili volit převážně voliči probruselských stran. GD je sice téma, o kterém se bude mluvit, ale primární důvod, jak volit, to není. V Čechách vždy nakonec jde o vnitrolitické spory.

Pro ty, co tu jsou pracovně: Komentář je o přístupu voličů (především 5K) ke GD a k volbám a o článku pana Matušinského. Není o zahraniční situaci, o válce na UA, o Babišově zámečku, o Lipavském, o dvou svetrech, ani o květeně Jindřichohradecka s přihlédnutím ke Kardašově Řečici.

L. Novák 14.3.2024 8:29

ANO, to je přesně ten problém, že PROTI Grýndýlu normální volič nemá koho volit. Pokud není ochoten překousnout odpudivost SPD tak, jak se prezentuje na domácí politické scéně.

Petr Mach je, zdá se, alespoň pro mě, jediným volitelným kandidátem do EP s jistotou, že neodkývá grýndýlové a další euronesmysly.

U všech ostatních tuto jistotu nemám.

Podstatná je ale skutečnost, že ZELENÁ MAŠINÉRIE EU EP má doposud jenom nepatrnou většinu zhruba 15 hlasů. Lze tedy očekávat, že po letošních volbách už tuto hlasovací většinu ztratí, protože odpor občanů v ostatních státech EU vůči grýndýlovým nesmyslům je značný a s politickou orientací EP by měl pohnout k prosazování zdravého rozumu. Takže se v Česku můžeme uklidňovat tím, že "naši" poslanci EP celkový trend ZMĚNY nezastaví, i kdyby byli všichni zelení až za ušima. :-/

T. Kučera 14.3.2024 8:15

Která ovšem kandiduje do EP.

V. Mokrý 14.3.2024 8:15

?

T. Kučera 14.3.2024 8:12

V zákoně ano, prováděcí vyhláška je věc druhá.

P. Pavel 14.3.2024 8:11

Souhlas, v EP může SPD škodit jenom EU, a to je v pořádku.