16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

EUROVOLBY: Proč je vládní koalice prohraje

Výsledek evropských voleb bude pro českou vládní koalici studenou sprchou – a že si za ni může sama. Co mne k takovému závěru vede?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 14.3.2024 18:39

V poslední větě se mýlíte - vláda nad českou satrapií byla pětikolce svěřena z milosti a vůle obyvatel oné satrapie, přesněji nadpoloviční podpory voličů, co se obtěžovali k volbám a jejichž hlas nepropadl.

T. Kučera 14.3.2024 6:42

Především Green Deal už je dávno rozhodnutý a za druhé, máme tam rezervovaných 21 křesel, takže je úplně jedno, kdo tam bude sedět a za třetí, k těmto volbam chodí jiný typ voličů.

S. Dedic 14.3.2024 8:04

Jasneeee, jak je "davno rozhodnuty" jsme videli napriklad nyni na osudu normy Euro7.

A docela se tesim na to, ze jestli se nekdy rekneme 2030 ukaze, ze velikasske plany jsou nefunkcni zvasty, tak jeden kazdy propagator pujde obrazne receno "ke zdi" - pokutka, ktera vystaci na dozivoti pro celou politicky vyzivovanou rodinu, vezeni, nucene prace tocenim kola v eko-elektrarne :) Internet na propagandu nezapomina.

T. Kučera 14.3.2024 8:12

V zákoně ano, prováděcí vyhláška je věc druhá.

S. Dedic 14.3.2024 8:39

Vazeny pane, zakon pravni neni zakon fyzikalni ... elektronu neprikazete aby se v uzasu nad slovutnosti Timmermanse zastavil a pockal az jej bude treba.

Ale zakon lidsky jde zmenit - a puvodce a intenetove propagatory (mrk mrk!) toho puvodniho zavrit.

V. Mokrý 14.3.2024 6:23

Protože si to zaslouží, že !

K. Machala 14.3.2024 3:14

Má to jeden nedostatek. Když se podíváme na strany v EU, které GDeal podporovaly, tedy socany, zelené, většinu středopravice a středu, pak tyto sice ztratí, ale ne dost na to, aby většina GreenDealu padla. ECR a ID nezískají většinu. Babišovo ANO bude, jak správně autor soudí, hlasovat s většinou, za dotační socík, a za mírně zmírněný GreenDeal. ANO není ani v ECR ani v ID, je s Macronem v té stále dost zelenošílené RE. A tak ČR paradoxně vymění GreenDeal za GreenDeal jeho podepisovatele Babiše a pak se bude divit, že se nic nemění, snad jen ta auta nezakážou úplně. ČR pošle do EParl horší GDealáky než většina zemí, kupodivu a bohužel. Kdo náhodou nebude volit GreenDealáky, zvolí SPD pomrkávající k Moskvě. Z tohoto vybírat je skutečně smutné a to většina bude. ANO dotačnímu socialismu bude znamenat stejně jako u 5k ano GreenDealu.

L. Novák 14.3.2024 8:29

ANO, to je přesně ten problém, že PROTI Grýndýlu normální volič nemá koho volit. Pokud není ochoten překousnout odpudivost SPD tak, jak se prezentuje na domácí politické scéně.

Petr Mach je, zdá se, alespoň pro mě, jediným volitelným kandidátem do EP s jistotou, že neodkývá grýndýlové a další euronesmysly.

U všech ostatních tuto jistotu nemám.

Podstatná je ale skutečnost, že ZELENÁ MAŠINÉRIE EU EP má doposud jenom nepatrnou většinu zhruba 15 hlasů. Lze tedy očekávat, že po letošních volbách už tuto hlasovací většinu ztratí, protože odpor občanů v ostatních státech EU vůči grýndýlovým nesmyslům je značný a s politickou orientací EP by měl pohnout k prosazování zdravého rozumu. Takže se v Česku můžeme uklidňovat tím, že "naši" poslanci EP celkový trend ZMĚNY nezastaví, i kdyby byli všichni zelení až za ušima. :-/

S. Dedic 14.3.2024 8:37

Da se taky volit SPD jako vyslovene "protisystemova" strana, rozkladny element. Docela o tom uvazuji, blbe je, ze rozkladaji i obranu proti Rusum.

J. Ganaur 14.3.2024 8:58

No právě!;-€Já zůstanu doma, sice nerad, ale není koho volit!:-(

L. Novák 14.3.2024 9:44

To ale není řešení, jenom únik před ním...

P. Hatina 14.3.2024 1:20

Mimochodem, ono už je nesmyslné tvrdit, že "vládní koalice prohraje/vyhraje ejrovolby", antož Bruselem předem stanovený počet českých mandátů je marginální oproti rovněž předem Bruselem stanovenými počty mandátů z jiných států EU.

Takže ty získané počty mandátů různých našich partají a koalic, budou sloužit jen jako čistá propagace, kterou si budou lídři těch českých partají a koalic, poměřovat, s prominutím cosi mezi sebou.

Nicméně, když už, Fialova vládě se podařilo protlačit do ejrovoleb jednotnou kandidátku trojkoalice SPOLU, jako do parlamentu. Budiž.

Takže potom by taky bylo poctivé - kdyby a jen za výsledky této společné SPOLU pan Fiála a jeho soudruzi nesli politickou zodpovědnost - před svými stranami .

Aby si ještě do toho ještě propagačně připočetli ejro výsledky dalších dvou stran (Piráti,STAN), to už by bylo příliš. Máme u nás totiž jisté hezké přísloví, o tom že s nevelkým mimem lze působit na velké scéně, jenže leda v pimprlatech,,