7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EUROGLOSA: Kdo nedotuje, okrádá rodinu

Seriál iDnes Zmařené dotace je vskutku festivalem mrhání veřejnými penězi. Většinu případů by snad nevymyslel ani sehraný tým hollywoodských scénáristů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 22.4.2016 6:50

S dotací draho , bez dotace za polovic.

Modernizace obecního rozhlasu bez dotace 250 tis Kč. S dotací nazváno " Automatický protipovodňový monitorovací systém ( v principu přidán jeden cejchovaný kýbl na dešťovou vodu) za bratru 700 tis. Kč. K tomu stostránková krasokniha se skloňováním užitečnosti, přínosů, vkladů ,pokrokovosti.......Zkrátka dle zásady Sežeru i hovno, jen když to bude s dotací.

D. Lobpreis 22.4.2016 5:20

Re: Ale souhlas s tím, co všechno "prošustrováváme",

Určitě v nejsme sami.

Vznikl na to i pěkný termín ("pozlacování" norem EU)

https://en.wikipedia.org/wiki/Gold-plating_(European_Union_law)

K. Pavlik 22.4.2016 4:33

Blby dotaz

Tyto problemy ma jen Cesko nebo i Rakousko s Polskem?

K. Pavlik 22.4.2016 2:57

Re: Ale souhlas s tím, co všechno "prošustrováváme",

Naprosty souhlas. Pokud jsou cesti urednici schopni prosustrovat obrovske penize i za dozoru EU, jak by to teprve vypadalo bez dozoru EU.

Mimochodem stejny nazor ( ze oni nejlepe vedi jak vse delat) maji i zastupci africkych zemi. Pokud to nekdo udela tak se pak divi - za 5 milionu dolaru darovanych kanadskou vladou se vytisklo 5 ucebnic. Kolik by se jich vytisko v Cesku?

S. Kalužík 22.4.2016 0:31

Ale souhlas s tím, co všechno "prošustrováváme",

chybí však sebereflexe, prošustrováváme si to, pochopitelně sami. Je v článku obsažen alespoň náznak, že nás k tomu nějak EU nutí? Není tomu spíše tak, že to vše pseudo - budujeme zcela dobrovolně? Že by bylo skutečně správné, kdyby nás EU zachraňovala před námi samými nějakou "direktivou", že nemáme zbytečně utrácet, krást, "prošustrovávat", ale že máme naopak řádně hospodařit a podobně? Ano, je chybou EU, že náš vlastní (a to je nutno zdůraznit - VLASTNÍ) nepořádek nám mnohem více neotlouká o hubu? A myslíte, že vystoupením z EU nám přibyde nebo ubyde peněz? Ano, chudoba cti netratí, jenže náš vlasní nepořádek se tím nesníží ani o malou jednotku! Ale stejně za to může EU!!! :)