2.7.2024 | Svátek má Patricie


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Rybnická 14.6.2024 11:06

TAk si nám pan autor a většina zdejších spoludiskutujících zdatně odflusl na ženskou, jejíž partaj v německý volbách do EU právě zvítězila. Nějak popletené vnímání světa.

V. Němec 14.6.2024 10:52

Včera mluvil na Radiožurnálu Síkela k tomu, zda by vzal funkci komisaře v tom sebedestruktivním spolku. Docela cudně zdůrazňoval, že jenom, kdyby šlo o silné portfolio, a že mu o funkci nejde. Chce řídit něco jako čistotu hospodářské soutěže v EU. Tak ministr hospodářství v zemi s nejhoršími hospodářskými výsledky, tomu se říká kvalifikace. Třepe se na tu funkci, jako nadržený puberťák.

Doma se zatím pokládá v přímém přenosu jeden z největších průmyslových podniků a on ze sebe nevydává ani signál, Asi procvičuje angličtinu.

V. Hlad 14.6.2024 10:43

Proč bohužel ?

R. Tichý 14.6.2024 10:35

Presne tak to tez vnimam. Treba jsou dnes lidi 2x chytrejsi a normalizace bude trvat jen 10 let.

Tyto volby byly z hlediska otocky slabe, progresivisti je budou ignorovat a napnou strunu jeste vic. A za 5let? Konzervativni revoluce anebo pendrekovy zakon. Ale v kazdem pripade EU ujede modernizacni vlak.

M. Pesat 14.6.2024 10:29

v Perestrojce ani nahodou, ted je faze te nejhlubsi/Husakovske "normalizace". V podstate jedine svobodne medium v CR jsou Parlamentni listy, takova Svobodna Evropa soucasnosti

M. Pesat 14.6.2024 10:04

"Nevím jestli lze EU reformovat. V každém případě se začíná od toho že se přestane lhát."

To je ovsem breaking point/zacatek rozpadu EU, v momentu kdy soudruh Gorbacov prestal lhat/zacal nazyvat veci pravym jmenem/Glasnost , tak to byl pocatek konce RVHP/WS

V. Kučer 14.6.2024 9:34

Před 40 lety bylo muslimů v Evropě podstatně méně, od té doby se namnožili. Ve starých filmech je skoro neuvidíte, právě sleduji v TV seriál "Zavolejte porodní sestřičky" a byl tam vidět pouze jeden černoch.

J. Plzák 14.6.2024 9:24

Ejhle. VV je schopný napsat něco moudrého.

J. Nevrkla 14.6.2024 9:22

Vcelku dobrá úvaha. V roce 68 jsem byl ještě dítě, ale pamatuji nadšenou atmosféru a optimismus, nic takového teď nezažíváme. Taky čekám, že se věci začnou zásadně měnit, až lidi padnou na hubu jako v roce 1930, to jistě neodvratně přijde, ovšem zatím je to za obzorem, jak říkají ti znalí. Doufám, že to bude sametové jako v roce 89. Uznávám, že tenkrát jsme byli na stejné lodi prakticky bez sociálních rozdílů, teď to bude jiná káva - nezaměstnaní bez obživy, na druhé straně boháči, zvláště zbrojaři, kteří udělají vše pro to, aby o svou moc a peníze nepřišli.

P. Dvořák 14.6.2024 9:08

Komunismus nikdy nikde nebyl, nikdo o něm nemá víc, než teoretickou představu ze slátanin hlavně Lenina.

Takže bod č. 1) asi vynecháme, soudruzi a s pomocí brusele rovnou přejdeme k bodu 2). "Alláhu Akbar! Alláhu Akbar! Alláhu Akbar!"

;-€

P. Kubáč 14.6.2024 8:57

Dokud ještě Afghánci mohli na Internet - pouštěli si tam staré filmy z 60. let, kde chlapi v Kábulu nosili saka a ženské minisukně.....

P. Kubáč 14.6.2024 8:55

Článek je inspirativní, ale dovolil bych si malou poznámku - opravdu socialismus v roce 1989 padl, nebo to bylo jen krátké nadechnutí a nyní jsme 100% zpátky v Euro-perestojce,

F. Navrátil 14.6.2024 8:35

Nemohu za to, že nechápete psaný text. Nechte si to od někoho vysvětlit.

V. Hlad 14.6.2024 8:32

"Pokud se v hlavách vládců Evropy, a hlavně v hlavách desetitisíců dvořanů Bruselu nic nezmění, další volby mohou být o tom, zda si Evropané zvolí nového Stalina anebo Hitlera."

Ale my už jsme si vybrali ! Ty vymoženosti, jako je evropská komise, společná měna, schengen, ovládání pomocí dotací - to jsou hitlerovy plány uvedené do života !

V. Církva 14.6.2024 7:59

Je to tak komunismus nebo islamismus. Na Západě to dnes na nic jiného nevypadá. Ještě snad komunismus a pak islamismus.

P. Dvořák 14.6.2024 7:59

Máte to po soudružsku popletené.

"evropské hospodářské společenství národních států s volným pohybem lidí, zboží, služeb a kapitálu"

není totéž, jako úřednický diktát z brusele. Na výše uvedené fakt nepotřebujeme, že se nesmí prodávat pomazánkové máslo, ale burákové máslo klidně, ani nepotřebujeme být požgryndaní, když neodtrhneme povinně neoddělitelné víčko.

A už vůbec nepotřebujeme dotace do elektromobilů, emisní povolenky, dovoz plynu z USA, násilné dovážení Afričanů a Asiatů . . . .

V. Církva 14.6.2024 7:56

Posílili LePenisté a třeba u nás odpadli 2 Piráti. Jinak máte pravdu.

A mimochodem, pan soudruh Fiala vyjednal a slíbil, že komisařem bude někdo z Pirátů či Dozimetrů, pardon STAN.

Takže Kolaja Danuše, Farský. To opravdu nevypadá na změnu v článku popsanou.

Mimochodem lehké to Fiala nemá, leccos musel vyjednat, jít do kompromisů, světová situace nic moc. Slib, že bude eurokomisařem někdo z Pirátů či STAN je ale skutečně chyba.

V. Mokrý 14.6.2024 7:55

STAČÍ NÁVRAT

k EHS !

V. Církva 14.6.2024 7:51

Nevím jestli lze EU reformovat. V každém případě se začíná od toho že se přestane lhát.

Neprosperujeme. Plány o skvělé evropské ekonomice evidentně skončili opakem. CO2 nemá smysl dělat zbrkle a bez koordinace s celým světem. Je třeba jasně říct, že už nejsme předvojem ekonomiky a proto s CO2 redukcí musí začít ti co jsou - vyspělé státy Asie.

Násilná diversita, feminismus, multikulturalismus selhali, islamizace a import nepřizpůsobivých je naprosté šílenství které jde přitom zastavit jediným rozhodnutím!

Nejdřív zrušit cenzuru a přestat lhát, vykopat dogmatiky od vesel a rozvinout debat jak 100ho ven.

M. Kanda 14.6.2024 7:42

Pane vy si protiřečíte. Na jedné straně chcete samostatné státy a na druhé straně volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu.

Mezi sedmadvaceti svobodnými státy byste k tomu potřeboval 351 dvoustranných smluv. Dovedete si představit, jak by se toto organizovalo a koordinovalo?

To už si mnohem lépe umím představit suchou vodu.

V. Církva 14.6.2024 7:41

No ona už si to CenzUrsula zase nějak zařídí.

A co pak, ano, ten džihád. Protože v roce 1968 by se bez Ruska ČR vrátila do normálu. Dnes bychom dřív či později vyvezli nejdřív progresivisty (stalinisty), pak i univerlisty (reformní komunisty) na smetiště dějin. Ale s islámem už to bude horší.

A mimochodem, to teda zlatá normalizace! Před 40 lety jsem bral islám a zahalené muslimky jako něco z pouště před 1000 lety (a ono se tam skutečně nic nezměnilo) co (já naivka myslel) do 10 let zmizí i u těch zaostalých. Dnes je to v Evropě za mohutného přispění našich zákonů!, positivní diskriminace! a cenzury! Za pár let se to udrží už i bez toho.

Mimochodem jak autor píše, celkově se eurovolby posunuly trochu k rozumu. Jeden z otřesných případů, Švédsko ale ne. Přibilo jim v EP vítačů a melounů. Lumíci!

F. Navrátil 14.6.2024 7:31

Bylo to trochu jinak. Novotný nebyl žádný génius, ale stále odmítal Brežněvovi umístění sovětských vojsk na území Československa. Zajímavé je, že pro odvolání Novotného hlasovalo stalinistické jádro ústředního výboru. Novým generálním tajemníkem se stal překvapivě Alexandr Dubček, dítě doby Interhelpa, vyškolený na sovětských vysokých školách. Brežněvova chyba spočívala v tom, že se spolu s účelovou změnou rozběhla reforma, kterou nešlo politickými prostředky zastavit. Nefunkční Bruselský sojuz také nelze reformovat, musí být dokopán do stavu evropského hospodářského společenství národních států s volným pohybem lidí, zboží, služeb a kapitálu. Pokud se zbabělé vlády, jako je ta naše fialová Pětikolka, krčí strachem před bičem sankcí a panáčkují před cukrem dotací, pak může dojít i k násilnému řešení.

M. Kanda 14.6.2024 7:24

Autore, vy tvrdíte že obecenstvo má celé té party okolo Ursuly von der Leyen plné zuby. Jak potom vysvětlíte, že tato parta ve volbách posílila? Že má více mandátů než dříve?

V. Mokrý 14.6.2024 6:54

R^R^

F. Žůrek 14.6.2024 6:21

Ano. Jsou to paradoxy. Byla nesvoboda, ale dalo se žít i svobodně. A dnes je to podobné...

L. Písařík 14.6.2024 6:21

Pane Vlku, jsem všemi deseti pro. Ani já se nemohu klidně dívat na nebetyčnou pitomost Green Deal, opravdu za tím musí být velké peníze a nedokážu si představit, jak lze i na GD vydělávat. Reálné argumenty proti obrovským nákladům a nemožnost změny klimatu o ubohých 8,5% evropského vlivu, když třeba v Asii i Jižní Americe na to kašlou úplně a ostatní státy se k obrovským investicím staví dost laxně, to mi připadá jako šílené. Mohl bych se na to, na konci životní pouti vykašlat, ale taková masivní realizace nesmyslů mě vždy dokáže zvednout se židle.

V. Mokrý 14.6.2024 6:14

Možná byl prezident Antonín Novotný idiot, podle mnohých komunistů, kteří v té době vládli.

Ale za jeho prezidentování přišla nová vlna v kultuře - film, malá divadla, atd. a hlavně zde nebyla usazena armáda SSSR, že.

Ano, bez změny v Německu, Francii, především -

zůstane vše při starém !

P. Dvořák 14.6.2024 6:14

Je jich málo? 8-o

Jen v Německu jich je asi 20x víc, než mají vojáků všechny armády NATO.

L. Hančar 14.6.2024 6:11

Džihád nehrozí, je jich stále málo a jsou skvělým terčem: i v pološeru rozeznáte černého Araba od neopáleného Evropana. Mažte se faktorem 20. Naši milí nepřizpůsobiví to ale odskáčou. Ale možná budeme plechové maringotky vítat. No, mám maturitu z ruštiny. S ukrajinským přízvukem.

V. Mokrý 14.6.2024 6:07

:-)