7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

ESG: Evropa likvidační a zelený sliz

Že jste o něm ještě neslyšeli? Tak si tedy přidržte klobouky, protože pojedeme pěkně rychle z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 11.9.2023 18:57

Ani jedno ani druhe. Vsechno se da dohledat. Ale to je trochu pracne, takze od ted si vase urazky, kterymi me bezduvodne castujete, zacnu dokumentovat.

R. Langer 11.9.2023 11:03

Mít rozum a nevidět, že je Brusel plná komoušů se navzájem vylučuje. :-P

P. Vaňura 11.9.2023 12:36

Vy si myslíte, že není nic horšího, než komunista. Brusel nám denně dokazuje, že lze být horší nejen než komunisté, ale v některých směrech dokonce být horší, než nacisté!

R. Langer 11.9.2023 9:08

Je jich plná Brusel! ;-€

V. Kuhaj 11.9.2023 9:59

Tak to zas prrr, Lávičko!

J. Anděl 11.9.2023 7:50

Zajímalo by mě, v jakém rozpoložení to autorka a senátorka psala. Zní překvapeně a pohoršeně a formuluje to, jako že by to čtenáře taky mělo překvapit, ba až naplnit nedůvěrou, že si vymýšlí, že to nemůže být přece pravda.

Vím o tom však už docela dlouho a skutečně mě to nepřekvapuje. Fázi šoku a popírání už mám dávno za sebou.

Takže teď co s tím? Myslím - co navrhuje autorka? Vystoupit z EU? A pak absolutní nezávislost? Nebo BRICS?

Já abych věděl, kam paní Kovářová politicky směřuje. Co konkrétně nabízí. K čemu se kloní.

P. Diviš 11.9.2023 8:11

Zatím je ve stádiu vědění co nechce. Vědět co chce už je složitější a netýká se to jen jí.

J. Anděl 11.9.2023 8:39

Ano.

Problém lidského (tedy mentálního) světa a jeho prostoru tkví v tom, že jakmile vytvoříme nějaký sektor, něco ho naplní (něčím ho naplníme). A pak už ho nelze jednoduše zrušit, umíme jen změnit náplň toho sektoru.

Nyní píšeme o sektoru centrálního řízení větších územních celků (přesahujících rozsah národních států) a rozhodování o tom, co je správné, s využitím široce rozšířených a dostupných informačních technologií, využitelných k podstatně jednodušší kontrole chování obyvatelstva, nežli umožňoval strážník a pozorná sousedka.

V EU resp. v celém rozsahu takzvané civilizace Západu, je tenhle sektor naplněn ESG resp. nějakým ekvivalentem.

Jaké jiné náplně jsou reálně k dispozici či co nového a životaschopného lze vytvořit?

To je řečnická otázka, ne že bych od vás chtěl odpověď ;-)

D. Laurencikova 11.9.2023 10:57

Vubec to neni slozite. Je to jednoduche. Nevolit strany, ktere stale prisahaji vernost "zapadnim hodnotam". Nazyvat veci pravymi jmeny. Ty dnesni zapadni hodnoty autorka velmi dobre vystihla v clanku - to je jeji prispevek na ceste k lepsimu. Navic nezvedne ruku, kdyz se bude o techto "vymozenostech" hlasovat. Co vas se tyka, tak staci drzet papulu a do niceho se neplest.

D. Laurencikova 11.9.2023 16:16

Nedavno jste si s velkym nadsenim zvolili na prezidentske kreslo cloveka, ktery drive prisahal vernost Sovetskemu svazu a ted Bruselu, Zapadu a tzv. "zapadnim hodnotam". To jsou ty, ktere pani senatorka Kovarova popisuje a ze kterych jste tady tak uprimne zdesen. Na tom neni nic sloziteho. Kdyz nechci podporovat bruselske silenstvi, musim volit patrioticke strany! V Cesku je bohuze uz i pojem "patriot" davno zesmesneny a vtazeny do bahna. Pomuzu vam se zorientovat: Patriot, to je dnes ten "dezolat", ktery vyvesuje ceskou vlajecku misto ukrajinske nebo americke. Alles klar?

J. Ošlejšek 11.9.2023 6:32

Ťaky jsem hlasoval pro připojení k EU a byla to obrovská chyba. Doufám, že budu mít možnost hlasovat o vystoupení z toho spolku šílenců, protože v reformu EU už prostě nevěřím.

F. Kusák 11.9.2023 6:52

Ne, o tom se už hlasovat nebude. Do "tábora míru a socializmu" jsme také vstupovali kvazi svobodně, rozpadnout se musel v důsledků vlastní imploze. S EU to může být podobné. Takové pomalé umírání, kdy jednotlivé členské země přestanou dodržovat unijní pravidla. Koneckonců, o no se to už děje. A víte, že o nových pravidlech přijímání migrantu v EU bude v Polsku referendum. Tak to jsem zvědav, jak to dopadne.

V. Kuhaj 11.9.2023 10:02

Asi se to někde děje, ale bohužel ne u nás. Tahle vláda tu hráz míru a socialismu...ehh, liberální demokracie s regulovaným trhem, samozřejmě, docela opečovává.

M. Kocián 11.9.2023 7:25

Každá výrazná změna fungování EU by měla být spojena s dalším hlasováním. Jednak by těch změn výrazně ubylo a také by se nestalo, že jsme v úplně jiné organizaci, než do které jsme vstupovali.

P. Diviš 11.9.2023 8:12

S hlasování změny spojeny jsou, ale od holandského, francouzského a irského už to není hlasováním formou referenda. To je přece jenom hůře ovlivnitelné, než hlasování v parlamentech.

P. Diviš 11.9.2023 7:35

Což o to, to já taky nevěřím. Jiná věc ale je, zda při typu ekonomiky, geografickém umístění a mentalitě občanstva není vystoupení z EU j͇e͇š͇t͇ě͇ větší průser, než v ní zůstat. Zvláště vzhledem k tomu, že by se soudruzi a soudružky v Bruseli, Berlíně a Paříži nepochybně snažili, abychom pocítili následky.

J. Anděl 11.9.2023 7:58

Fanoušci czexitu by měli začít seriózně popisovat alternativy. Články a analýzy, co bude ČR politicky a ekonomicky dělat, až se osamostatní.

Takhle budí dojem, že prostě vystoupíme (a případně se omluvíme Rusku) a staré dobré časy budou zpět, pro jednoho zlatý devadesátky, pro jiného zlatá sedmdesátá léta jako na podnose.

Papírový peníze zpátky v obálce při výplatě, auta bez omezení, cigárko v hospodě a případně i v kanclu, holky zpátky do rolí sekretářek připravujících kafíčko a to nejdůležitější: tenisti budou mít víc peněz než tenistky, na to nesmíme zapomenout. Všechno jak má bejt.

Stačí lusknout prsty, respektive zvolit správnou Stranu.

To určitě.

P. Diviš 11.9.2023 8:15

Fanoušci czexitu se dělí na dvě sorty. Ta první si vůbec nedovede představit co by následovalo, druhá (menší až úplně malá) dovede a mlží vědomě.

R. Langer 11.9.2023 9:09

Hm, o čempak mlží, rozveďte to.

P. Vaňura 11.9.2023 12:46

Pamatuji si na ty katastrofické předpovědi když vystupovala Británie. Nakonec se nestalo více méně NIC! A protože jsou Britové stejní rudozelení pitomci jako Brusel, ani si nijak nepomohli!

V. Kuhaj 11.9.2023 10:04

Ale vždyť my víme, co by to koštovalo, hlavně ekonomicky. Víme, jak se prohnula Británie. Ale co je to za "dobrovolné" setrvávání v nějakém spolku, když víte, že když se trhnete, tak vás ti druzí ekonomicky zničí?!

J. Anděl 11.9.2023 10:46

Británie ani nijak neustoupila ze zeleného a genderově sociálního nastoupeného směru a nemyslím si, že by to bylo kvůli ekonomickému ničení jinými zeměmi.

Njn, setrváváme v manželství "kvůli dětem". To je nakonec celkem konzervativní, nemyslíte?

P. Vaňura 11.9.2023 12:53

Británie neustoupila z rudozeleného šílenství, protože je to v ní zažrané. Proto také na odchodu z EU nijak nevydělala. Kdybychom my vystoupili z EU, mohlo by to být jiné.

Mimochodem, proč bychom např. neměli rozvíjet vztahy s Čínou. Ona nás snad nějak ohrožuje?

R. Lávička 11.9.2023 8:01

Když budete žít s někým kdo vás neustále kope do prdele a budete chtít utéct. Nebudete přece přemýšlet o tom že když zdrhnete tak vás někdo jiný bude kopat do hlavy a tudíž je lepší se nechat kopat do té prdele.

Já tomu říkám předpřiposranost.

P. Diviš 11.9.2023 8:15

Já raději přemýšlím.

R. Langer 11.9.2023 11:05

Moc to tak nevypadá.

Z. Žabička 11.9.2023 5:49

Souhlasím, bohužel nestačí vymazat zelené a všechny ty niedermajery z ostatních stran. Dříve se všude psalo: S náboženskou otázkou jsem vyrovnán. Teď se bude vyhlašovat: Zeleně podnikám, ať to stojí co to stojí.

K. Machala 11.9.2023 4:22

Dobře že o tom totalitním esg svinstvu píšete, je nejvyšší čas. Jenže, opravdu bylo nutné kopnout si do Ukrajiny, která s tím nemá nic společného, je stejně málo woke jako vy! Proč zbytečně odstrašovat spojence proti esg a woke šílenostem, kteří protiukrajinské výlevy nesnáší stejně jako esg a woke? Nebo je to v kruzích opozice už povinné prsknout na žlutomodrou?

R. Langer 11.9.2023 5:46

Vy jste si asi dodnes nevšiml, jaké barvy má vlajka EU, co? EU

R. Langer 11.9.2023 5:49

Ale je dobré vidět, jak je v kruzích opozice už povinné chválit tu Ukrajinskou žlutomodrou, aniž by se nad tím alespoň trochu zamysleli, co? ;-D