1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

ESG: Evropa likvidační a zelený sliz

Že jste o něm ještě neslyšeli? Tak si tedy přidržte klobouky, protože pojedeme pěkně rychle z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 11.9.2023 14:47

Úplné kraviny ... můj podstatně mladší příbuzný pracuje v dceřiné firmě nadnárodního korporátu či čeho co podmanažer pres ekologii, odpady a špinavou vodu. Vedení dceřinky z tzv. Západu dozelena potróblé podobné raporty již žádá.

Takže firma dodávající do téhle dceřinky elektřinu ji na požádání poskytla potvrzení, že dodává výhradně elektřinu zelenou. Dotyčné potvrzení spolu s dalšími kydy bylo posláno nahoru na vedení na tzv. Západ, kde šéfové byli takto ukojeni.

A když jsem se pozeptal, kdeže béře u nás jejich dodavatel elektřiny tu výhradně zelenou, dostalo se mi odpovědi, že to je jejich problém. My máme papír se štemplem, čímž je naše zelenost nade vší pochybnost osvědčena.

V. Kuhaj 11.9.2023 9:57

KOHO?! Koho volit do EU parlamentu? Byl tam Pexa opravdu zvolen? Člověku se až vzpírá rozum tomu věřit, že někdo takový získal dost hlasů. Možná je to tím, že "oni" jsou uvědomělí. K volbách chodí. My na evropský parlament dlábli, (ke své hanbě přiznávám, že na euroexcesy jsem reagoval tím, že jsem ty volby ignoroval - strašná chyba!, a nebyl jsem věru sám, kdo se jí dopustil) a teď to máme.:-/

J. Plzák 11.9.2023 10:13

Pexa je zločinec a Niedermayer taky. Nevolte je!

P. Sura 11.9.2023 10:21

Niedermayer není zločinec, ale pomatenec. Což j u tak inteligentního tvora smutné.

J. Jurax 11.9.2023 14:03

Pomatenec, jehož konání má váhu zločinu.

V. Církva 11.9.2023 11:01

Tak tak, myslím že nemá právo nadávat ten kdo k volbám nepůjde. Pořád je tu SPD (i když proruská) Vondra z ODS a další, možná Zdechovský.

Jestli ale k volbám chodí jen Piráti, STAN, TOP09 další trdla.

J. Matěna 11.9.2023 9:44

Že EU směřuje k rozpadu je zřejmé. Je jen otázkou zda to bude vyhnívat taky 40 let jako minulý režim a jestli se to zhroutí bez krveprolití jako minulý režim. V možnost reformy nevěřím. To, že chodíme k volbám neznamená, že na vývoj máme nějaký vliv.

J. Jurax 11.9.2023 14:12

No, máme vliv úměrný necelým třem procentům našich hlasů v putovním cirkuse.

I kdyby všichni naši eurozastupiči hájili zájmy své vlasti a jejích občanů proti peachovinám z komisařů prýštících, což ale nehrozí ani omylem, naopak mnozí jsou vyloženě proti a vše lokajsky odkývnou, tak by se stejně stalo kulové. Své zájmy za ty prachy hájit mohou a jistě i hájí.

T. Veselý 11.9.2023 8:50

R^R^R^

D. Polanský 11.9.2023 8:44

Ono mezi námi, když dáte na jednu hromadu tisícovku politiků, tisíce úředníků, vše dobře placeno v luxusních kancelářích, tak s ničím dobrým počítat nemůžete.

J. Plzák 11.9.2023 10:10

Jako první, malý krok proti, by se měla prosadit změna placení funkcionářů - všech - pracujících ve službách Unie.

Každý členský stát by je měl platit ze svého. To by určitě způsobilo změny.

J. Jurax 11.9.2023 14:18

No, kdyby ti naši měli dostávat průměrnou českou mzdu, tak by v bruseli museli jít žebrotou. Přičemž si nemyslím, že by jejich tamní "práce" pro republiku byla hodna aspoň tuzemské minimální mzdy.

F. Navrátil 11.9.2023 7:58

Europarlament má tu vlastnost, že dokáže zkorumpovat poslance, i kdyby tam přicházel s těmi nejčistšími úmysly reformovat nefunkčního byrokratického molocha. Zahrnut platem, cestovným, příspěvky, benefity zapomene proč tam přišel. Věnuje se recepcím, služebním cestám do exotických destinací a automatickému zvedání pracky pro každý bruselský nesmysl.

D. Polanský 11.9.2023 8:36

Asi tak. Ne vyhrožováním ale uplácáním, nabídnutím života v pohádkovém blahobytu daleko od života prostých lidí. Nakonec trochu v menším rozsahu je to u našeho Senátu.

R. Lávička 11.9.2023 7:55

Zlatý komunisti. 😆

P. Diviš 11.9.2023 8:09

Jedině pod drnem nebo v krematoriu.

D. Laurencikova 11.9.2023 10:32

Nikoliv, v Bruselu. Rozdil je v tom, ze stari komunisti meli oproti temto novym obcas prece jen zdravy rozum.

P. Diviš 11.9.2023 10:36

Mít rozum a být komunista, komunistka, EUrosoudruh, EUrosoudružka, je přitěžující okolnost.

U vás to nehrozí.

D. Laurencikova 11.9.2023 10:44

Vy prave patrite k tem, kteri sproste urazeji lidi, kdyz upozornuji na totalitu, sirici se ze Zapadu. Nedavno jste mi za to atestoval "stareckou, rudou nenavist" a poslal me uz vickrat do Ruska. Ted tady presne na to same, co jsem uz vickrat psala ja, chcete servilne prikyvovat? Zustante si verny, Divis. Hlupak jste a hlupak zustanete.

V. Církva 11.9.2023 11:11

Zaprodáním se bolševismu urážíš sama sebe. Dnešní progresivisté v lecčems bolševiky 80tek překonávají. Ruský neobolševismus a starý komunismus ale zatím pořád evropské neomarxisty překonávají.

D. Laurencikova 11.9.2023 11:23

Spadnete z jahody, pane Cirkva. Zkuste myslet hlavou a ne zadkem. Ja jsem se nikdy zadnemu bolsevismu nezaprodala, jak jste na to prisel? Ja jsem naopak pred bolsevismem odesla na Zapad, ktery je dnes bohuzel uz take bolsevicky, akorat trochu jinak - v mnohem ohledu horsi, v tom mate pravdu.

"Rusky neobolsevismus" neexistuje! Pokud chcete pranyrovat ruskou politiku, tak se da mluvit spis o "ruskem neocarismu". Odhlednuto od toho, nebyt nadsenym stoupencem Ukrajiny nema nic spoecneho s nejakym "neobolsevismem", ale to je pro vas prilis slozite.

D. Laurencikova 11.9.2023 11:46

Hlavne, ze mi pekne po bolsevicku tykate, soudruhu Cirkvo! Vidim, ze zvyk je zelezna kosile, jeste jste se tech bolsevickych manyru proste nezbavil. Tady ale nejste na schuzi KSC, tak mi laskave netykejte. Uz jsem vas o to zadala vickrat!

Evropsti "liberalove", tady se ani neda trefne rict "neomarxisti", stare komunisty prave v mnohem daleko prekonavaji! Stari komunisti uznavali aspon prirodni zakony. Tihle novi osvobodi cloveka od vseho, od vsech jeho tradic a korenu dokonce od jeho biologie! Nejen od majetku! Bolsevici z "80tek" byli oproti tem dnesnim nacisto normalni lidi a to je fakt!! Jestli z toho zas vyvodite, ze "fandim ruskemu bolsevismu", tak je to tim, ze jste proste hlupak.

H. Lukešová 11.9.2023 13:29

Pokud vím, tak v 80.letech byl u moci v ČSSR Husák a to jste psala, jak komunisté mučili Vašeho manžela a Vás. Vím, že dnešní liberálové- neomarxisté, jsou ohavní, ničitelé všech dobrých tradic, které tady fungovaly a fungují tisíce let, ale nemyslím si, že je dobré i staré soudruhy hájit. Soudruzi staromarxisté byli také hnusní, jen jinak. Co se mě týče, domnívám se, že cokoliv levicového je špatné, destruktivní, proti zdravému rozumu.

D. Laurencikova 11.9.2023 15:38

Pani Lukesova, kdyz shledam, ze nekdejsi komunisti byli ve srovnani s temi novymi "liberaly" docela normalni - v tom smyslu, ze aspon uznavali nektere nepopiratelne skutecnosti, jako napr. ze nositel penisu, varlat, vousu na brade a jinych muzskych Merkmalu je muz, nebo ze nezrizovali uz ve skolkach detem mistnosti, kde mohli deti v predskolnim veku prubovat sex, to jeste neznamena, ze "hajim stare soudruhy" nebo neco levicoveho. Proc vsechno vzdycky vidite jako "bud anebo?" Urcite jsou lepsi moznosti, nez rezim starych komunistu nez novodobych "liberalu".

H. Lukešová 11.9.2023 16:38

To naprosto souhlasím. Nechci žádné staré ani nové soudruhy, paní Laurenčíková. Já jsem svou poznámkou vůči Vám nic zlého nemyslela, jen by mě udivilo, že byste po tom všem hájila staré soudruhy. Já nemám ráda žádnou levici.

D. Laurencikova 11.9.2023 16:52

Ja take ne. A kdyz reknu, ze stari komuniste byli ve srovnani s dnesnimi "liberalnimi" silenci docela konzervativni, tak je to proste fakt a zadna obhajoba stare komunisticke doby.

H. Lukešová 11.9.2023 17:39

Jinak v České televizi vysílali reportáž, že německá ministryně zahraničí Analena Baerbock jela na Ukrajinu a slíbila jí bezpodmínečnou podporu a další dodávku zbraní. A redaktoři ČT to kvitovali s velkým povděkem a náležitě paní ministryni ocenili.

D. Laurencikova 11.9.2023 17:57

"Bezpodminecnou" (!) podporu a dalsi dodavky zbrani, tak dlouho jak bude Ukrajina chtit a bez ohledu na to, co chteji jeji nemecti volici, ano. Bez ohledu na dusledky! To neni poprve, co to Annalena Baerbock rekla. Rekla to v Praze, na Sicherheitskonferenci v Mnichove, opakuje to stale, kdyz ji nekdo pristrci mikrofon, rekla to i ted, jak pisete. V Zeneve dokonce rekla, ze "jsme ve valce s Ruskem". To je zatim tabu, i kdyz vlastne s naivitou ditete zjevila pravdu, tato "sefdiplomatka", pohrdajici temi, kdo plati jeji salar, totiz nemeckymi volici.

Me nejvic pobavilo, kdyz ji Kuleba rekl: ze Nemci nakonec ty Taurusy stejne dodavat budou, tak k cemu to zdrahani a "reseni vsech otazek"? Kuleba suverenne pocita s tim, ze Nemci udelaji vzdycky vsechno, o co si Ukrajina rekne. Ma svoje zkusenosti. A ja myslim, ze jestli za to Nemci ocekavaji nejakou vdecnost, tak se jim ji nedostane stejne tak, jako v pripade hyckanych islamistu.

D. Laurencikova 11.9.2023 15:39

Pani Lukesova, kdyz shledam, ze nekdejsi komunisti byli ve srovnani s temi novymi "liberaly" docela normalni - v tom smyslu, ze aspon uznavali nektere nepopiratelne skutecnosti, jako napr. ze nositel penisu, varlat, vousu na brade a jinych muzskych Merkmalu je muz, nebo ze nezrizovali uz ve skolkach detem mistnosti, kde mohli deti v predskolnim veku prubovat sex, to jeste neznamena, ze "hajim stare soudruhy" nebo neco levicoveho. Proc vsechno vzdycky vidite jako "bud anebo?" Urcite jsou lepsi moznosti, nez rezim starych komunistu nebo novodobych "liberalu". ;-)

P. Diviš 11.9.2023 18:30

Tak kromě blbnutí i lžete ...