8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

ESEJ: Špidlův „Komunistický manifest“ (1)

Skupina politických aktivistů kolem bývalého předsedy ČSSD, premiéra a eurokomisaře Vladimíra Špidly 4. května 2020 zveřejnila v médiích tzv. otevřený dopis s názvem „Bez solidarity není imunity“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Novák 19.5.2020 9:18

podepsáno přes 700 lidí... proč tomu vůbec věnovat pozornost...?

P. Staronový 19.5.2020 9:05

Euthanasie je zde zakázána. O jiné možnosti pomoci jemu nevím.

P. Staronový 19.5.2020 9:03

Je to něco jiného, je to velká koalice. To je trochu jiné uspořádání, než menšinová vláda.

P. Staronový 19.5.2020 9:02

No a bez zbytečné hysterie, jelikož nebyla možná většinová vláda, vládla ČSSD menšinově, jak je obvyklé třeba v Dánsku nebo Švédsku.

Tragédii z toho udělali ti, kdož se cítili být nezbytní a nakonec nebyli (hlavně lidovci).

Rozdíl mezi pravicí a levicí se zmenšuje v celém světě, nejen v Česku. Jsou i tací, kteří tomu říkají "třetí cesta", já spíš pohodlí kompromisů.

P. Staronový 19.5.2020 8:58

Budhisté (lámaisté): Oṃ Maṇi Padme Hūṃ

pan Mařák: postdemokratické diktatury národních států

:-P

P. Staronový 19.5.2020 8:55

Jo.

Ti petenti jsou poněkud podezřelí.

Není to aféra, pouze akce a reakce.

D. Polanský 19.5.2020 8:26

Taková už je doba. Internet je technologie, která umožňuje se prezentovat každému, nakonec i IVK. S tím nic nenaděláme. Takže proč ne i Špidla a spol? Takových a podobných uskupení jsou v republice desítky.

Včera bylo 111 nových případů, takže nakonec je to podle IVK dobře, jelikož tento institut bojoval důsledně proti omezením, což znamená více koronaviru.

K. Salajka 19.5.2020 8:03

Máte pravdu - vlastně obě unie CDU/CSU hlásají demokracii a socialismus, tedy totéž co socialistická strana Německa. Jen možná Franz Josef Straus by se divil, co to je pravicová politika.

D. Stirsky 19.5.2020 7:51

Text jsem rychle prolétl. Běžný řekněme livicový text. Ale myslím, že autorům z IVK vadí spíše ti, kdo jej podepsali. Ve vlastním textu se totiž občas objeví i to, co jen trochu jinak říkal IVK (třeba obavy ze zneužívání technologií ku kontrle občanů). Nedělal bych z toho aféru, normání levicový text.

P. Manda 19.5.2020 7:46

Co myslíte bude dnes propiska ?

M. Mařák 19.5.2020 7:38

Ve Francii je pro většinu psích vojáků socialismus a CDU neměla volební plagáty se mnou nebo doleva, nebo co.

J. Jirka 19.5.2020 7:37

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

D. Stirsky 19.5.2020 7:30

Text jsem nečetl, ale syším-li "otevřený dopis", lezou po mně slimáci. Dnes každý pišišvor, hejhula, atd. sedne, nasliní tužku a smolí otevřené dopisy. Je to móda, na které je zajímavé jen jedno: adresáti je povětšinou nečtou.

K. Salajka 19.5.2020 7:20

Pro nás ty byty EU nepotřebuje. Ze svých peněz by žádný developer pro ty, co přijdou, nestavěl. !

K. Salajka 19.5.2020 7:13

Máte pocit, že spoluvládnutí SPD a CDU/CSU je něco jiného než oposmlouva? To, co zvolilo Vašeho Macrona, je strana, levá či pravá ? Není on spíš agent s čokoládou ? Už šel Sarkozy bručet ? Dnes má VK pravdu bez ohledu na to, co dělal a říkal včera. Nikdo není dokonalý.

"Rekonstrukce státu " se chlubí tím, že obcházela poslance a dávala jim k podpisu vlastní program - podporu nezisku. Tedy nikoli poslance vlastní ale poslance levé ať pravé s tím, že jim pomůže ke zvolení.

Po aféře se Škrlovou měla Anička Š. chodit kanálama.

M. Mařák 19.5.2020 6:38

Přesně tak, opoziční smlouva je začátkem a příčinou konce tradiční stranické parlamentní demokracie v ČR a nástupem obskurních hnutí jakýchsi, z nichž nejmocnější je momentálně nadnárodní korporace Agrofert zvolna srůstající se státem.

Klaus se Zemanem vypustili džina z láhve a jsou to oni dva, kteří naprosto smazali význam pravice a levice v ČR.

M. Mařák 19.5.2020 6:33

Starý dobrý Špidla, největší světový vizionář postdemokratické diktatury národních států zdroje jsou, opisuje z Veronského manifestu (Italská sociální republika) od Mussoliniho.

"15. Bydlení je ustanoveno coby právo. Bude vytvořen Národní úřad ubytování lidu (Ente Nazionale per la Casa del Popolo), jenž bude mít za úkol dát ubytování každému pracujícímu a to buď konstrukcí novostaveb, nebo koupí bytů, které budou předány do nájmu pracujících a poté, co bude jejich cena nájmem zaplacena, přejdou do vlastnictví pracujícího."

Mají to v politickém programu i neofašisté z CasaPound.

No toto...

:-)

http://martin-marak.blog.cz/2002/italska-socialni-republika-cast-prvni

P. Victorin 19.5.2020 6:21

Objektivně je neskutečnou drzostí, či důsledkem absolutní absence zdravého úsudku autora, když o nesporně hloupém Špidlově manifestu, prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult. za svůj obskurní Institut IVK veřejně prohlašuje - "Vidíme v něm zásadní útok na samotné základy polistopadové éry a výzvu k návratu zpátky před rok 1989... /citace/", protože to byl právě on, kdo spolu s Milošem Zemanem, tzv. opoziční smlouvou, plným názvem "Smlouva o vytvoření stabilního politického prostředí v České republice uzavřená mezi Českou stranou sociálně demokratickou a Občanskou demokratickou stranou“, v ČR, v roce 1998, fakticky zrušili standardní parlamentní demokratický systém...