3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ESEJ: Rozdělení Československa

Mnozí, a já osobně to cítím velmi silně, považujeme za zcela mimořádné, v podstatě za unikátní a za dlouhou dobu více než potřebné, že se nám podařilo přivést bývalého slovenského premiéra Vladimíra Mečiara do Prahy a pozvat ho k veřejnému vystoupení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Beránek 16.12.2017 1:15

Re: Ocenit je

Ten arabský terorista dostal nobelovku společně se židovským teroristou (Icík Rabin), bývalým to vůdcem teroristické organizace Palmach, součástí Hagany. Jenom pro pořádek.

P. Maleček 15.12.2017 6:13

Vypasený kohout na svém hnojišti spokojeně kokrhá.

Pravda z pohledu jugoslávské krvavé reality se to rozdělení ČSR jeví jak zázrak a Klaus toho mistrně zneužívá. Ono to však přeci jen bylo o něčem jiném.

Prostě dva kohouti Klaus s Mečiarem se na jednom ČSR hnojišti nesnesli.A tak si plácli, že než se prát o ty tučné červíky, co v hnojišti jsou, si hnojiště raději rozdělí. Stačilo trochu poškádlit nacionální tendence a z dvou echt podvodníků, s velkou praděpodobností vyškolených ruskou KGB, se stali národní zachránci.

Ano žádné echt neštěstí z toho zatím není, ale už brzká budoucnost ukáže v čí prospěch bylo ono známé - rozděl a panuj.

M. Krátký 15.12.2017 8:31

Re: Vypasený kohout na svém hnojišti spokojeně kokrhá.

zase hned po ránu kecáte kravin v tom druhém odstavciy, že se nestydíte ???

M. Zdobinský 15.12.2017 8:31

Re: Vypasený kohout na svém hnojišti spokojeně kokrhá.

To jsou kecy pane Malečku, já to pamatuji, v té době jsem na Slovensko jezdil pravidelně pracovně a většina lidí na Slovensku si přála samostatný stát. Je zásluha Mečiara s Klausem,že to proběhlo kulturně. Zkuste na Klause plivnout za něco jiného,když už ho nemáte rád.

J. Kanioková 15.12.2017 19:00

Přesně,

já tehdy po Slovensku jezdila, angažovala jsem se právě ve prospěch nerozdělení. Takže vím až moc dobře, co si o tom lidi mysleli. Jistě byl rozdíl v lokalitě, v městech bylo víc těch vzdělanějších, kteří o rozchod nestáli. Ale jinde, mockrát nás hnali pryč..

P. Urban 15.12.2017 9:56

Zajímalo by mě

co se má v brzké budoucnosti stát, aby se po 25 letech konečně ukázalo, v čí prospěch bylo panování nad rozděleným, místo panování nad spojeným.

Ještě víc by mě zajímalo, jak by nám v tom dění blízké budoucnosti pomohl stát, k jehož rozdělení stačí trochu poškádlit nacionální tendence.

Z takového státu mohou mít největší prospěch leda nepřátelé. Stačí trochu poškádlit nacionální tendence a Češi a Slováci se navzájem zneutralizují.

P. Lenc 15.12.2017 9:57

Re: Vypasený kohout na svém hnojišti spokojeně kokrhá.

Pne Malečku, tentokrát jste šlápl do pořádného lejna.Každý kdo tehdy jezdil na Slovensko znal nálady Slováků.A mohu vám říct, že to byl pro Čechy šok, když pro dlouholeté slovenské přátele byly náhle "čehůny" kteří je vykořisťují.A ve volbách dostaly strany chtějící "slovenskou hvězdičku" na EU vlajce 67%.Takže dík za Klause a Mečiára a váš blábol o "podvodnících a KGB" je smutně úsměvný.

P. Maleček 15.12.2017 11:44

Re: Vypasený kohout na svém hnojišti spokojeně kokrhá.

No já na Slovendko jezdil tehdy i jezdím dnes a pokud mluvím se Slováky s aspoň trochou rozhledu, tak na to rozdělení nadávají dodnes.

No a to co vám připadá na Mečiarovi s Klausem úsměvné. Mám za to, že oba dva se k tomu mému konstatování svým konáním sami přihlásili.

F. Vejr 15.12.2017 10:17

Re: Vypasený kohout na svém hnojišti spokojeně kokrhá.

Ono to vypadá, že neznáte mentalitu Slováků a jejich a naše dějiny pane Malečku.

P. Rychetsky 15.12.2017 1:52

dobre napsano, dobre udelano

Ano, pan Klaus rozdelovaci situaci dobre pochopil, rychle se zorientoval a dobre se rozhodoval. Mohlo to skoncit tisicem horsich variant. Byl v te dobe skvely muz na spravnem miste. Bravo. Ja jsem v te dobe take vubec netusil, jak silna je slovenska touha po samostatnosti a to jsem polovicni Slovacisko a travil jsem tam hodne casu (tehdy jako mlady vykuleny blb).

Š. Hašek 15.12.2017 9:35

Re: dobre napsano, dobre udelano

Přesně.

Protože jsem v té době byl služebně v Bratislavě pečený vařený, mohl jsem sledovat "tu náladu". Křiklounů mraky - a všichni chtěli samostatnost za pražské peníze. Ti chytřejší/slušnější váhali, moc nekřičeli, ale šlo jim zas hlavně o to přerozdělování, mnozí dokonce tvrdili, že oni platí Čehúnom. Zkráceno.