30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ESEJ: Jedovaté plody politické korektnosti

Motto: Politická korektnost je doktrína od nedávna prosazovaná přeludy postiženou, nelogickou menšinou a podporovaná churavými mainstreamovými médii, prosazujícími předpoklad, že lze zvednout kus hovna za čistý konec.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 27.12.2019 12:12

Máte recht, ono se to táhlo z Rumunska, přes Maďarsko a dál na Slovensko. A odtud pak nám.

P. Lenc 26.12.2019 9:54

Co napsat?Celá EU začíná být chcípající kobylou kopající kolem sebe.Gender, zelení, "lidsokoprávní organizace", což je obvzlášť výživný segment a tzv. "udržitelnost" se dají shrnout pod jedno slovo, neomarxismus, to znamená fašismus.Soudruzi se poučili, žádná násilná revoluce, aspoň zatím, ale salámová metoda začínající cenzurou a postihováním i soudním výrokem občanů mající "nekorektní, rasistický" ba přímo "fašistický" názor.A odpor občanů se dřív nebo později bude potlačovat "demokratickým" odhlasováním v EU nových Norimberských zákonů.Kam to povede ví každý, kdo se aspoň trochu zajímá o dějiny dvacátého století.Ve třicátých letech demokracie jako taková také chcípala...;-O

K. Křivan 27.12.2019 12:16

Ano, výmarská demokracie tehdy chcípla na neschopnost. Částečně zaslouženě, částečně světovou krizí, a hlavně versailským diktátem.

R. Vacek 26.12.2019 6:56

Celý koncept udržitelnosti je nesmyslem. Zásadní chyba je v tom, že nepočítá s budoucím vývojem. Když se pokusíme tímto principem podívat do minulosti, tak v době předprůmyslové nebyla udržitelná intenzivní těžba dřeva na stavbu lodí, domů a na topivo. A zatím díky pokroku dnes máme dřeva nadbytek. V průmyslové době (a i dnes) se jako neudržitelné kritizuje spalování fosilních paliv - a přitom hlavně díky tomu proběhla průmyslová revoluce a svět je mohem bohatší a rozvinutější. Dokonce pokud budeme chtít, můžeme mít nadbytek jaderné energie.

A protože je vidět, jak by se aplikace principu udržitelnosti projevila negativně v minulosti, není žádný důvod k tomu předpokládat, že jeho současná aplikace by měla příznivý vliv.:-)

V. Kain 26.12.2019 9:34

Stačilo by jenom pár dní aby republika byla závislá na těch jejich ekologicky čistých zdrojích a zelenorudá banda by byla občany zmlácena do modra.

J. Jirka 26.12.2019 9:46

Vždyť právě k vzájemnému mlácení domodra jsou zelené šílenství a předtím připrchlická krize určeny.

Víte vy, jak obrovský kšeft je pořádná občanská válka? A bonusem je zahlazení všech předchozích politických i ekonomických průšvihů.

P. Grigar 26.12.2019 20:28

..bohužel máte pravdu.

J. Krásenský 26.12.2019 11:33

"Celý koncept udržitelnosti je nesmyslem. Zásadní chyba je v tom, že nepočítá s budoucím vývojem. " Uhodil jste hřebíček na hlavičku - s budoucím vývojem "se" nepočítá, nepočítají s ním, neb jej chtějí zarazit a opravdu jej brzdí, co to jde - viz rozvoj jaderné energetiky v západním světě. Nepřiznaným heslem je "Zpátky na stromy!" pod titulem "vyvražděním až 90% populace ke spáse planety"

P. Grigar 26.12.2019 20:32

.. předpokládaný cílový stav je možno definovat jako "feudalismus 2.0"