7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pašek 8.3.2010 16:59

Pane Vlku, moc hezky jste to napsal . . . .

Děda říkával :  " Pojištovák do domu, vezmi hůl do ruky "  . . . . . Já říkám :  "Zelený rádoby-expert-ekolog, když otevře hubu, vezmi hůl do ruky a dej mu 2 rány přes kousavou"  . . . 

F. Kusák 8.3.2010 12:43

Nemám rád kategorické názory

Přesto, že nejsem žádný stoupenec militantních zelených a k politice současné SZ mám fatální výhrady, jsem přesvědčen, že ekologická hnutí jsou velmi důležitá.Dovedu si představit, jak by dopadla naše civilizace, kdyby se dostala do rukou brutálních ekonomů a podnikatelů. Bylo by to stejné, jen s opačným znaménkem jako vláda militantních ekologů. Názory pana Vlka jsou mnohdy zjednodušené a taková řešení vedou právě k těm fatálním chybám. Asi tak, jako když řekneme, že nejčistším zdrojem energie je ta solární a z naivitou nebo schválně tomu upravíme zákony, jak to udělali naši zákonodárci. A také jsem přesvědčen, že k ryze odborným věcem by se měli pouze vyjadřovat odborníci, jinak to dopadne jako s tím nechvalně známým mostem "inteligece" v Praze Braníku.     

A. Bocek 8.3.2010 13:31

Re: Nemám rád kategorické názory

Více technického vzdělání by ekolobistům neuškodilo. Zbavili bychom se větrných elektráren v místech kde nefouká vítr, slunečních elektráren tam kde nesvítí slunce, biolíhu a MEŘO ve spalovacích motorech , biomasy převážené z tramtárie , uhlíkových odpustků za ekonomickou nečinnost ......

F. Pavlis 8.3.2010 14:55

Re: Nemám rád kategorické názory

Pane Kusáku, souhlasil bych. Pan Vlk má svůj vlastní styl, je komentátorem a zjevně používá nadsázky, občas dosti dožrán.  V tom mu rozumím, i když si povinný odečet nadsázky  dělám sám. Neřešitelná potíž je právě s těmi odborníky. Zaujatí, fundamentalističtí, ve službách jiného byznysu než podnikatelé nezelení, držitelé posledních pravd a ničím neprůstřelní. Minorita, která užívá běžně teroru, což v původním významu slova znamená zdolání osobního nebo společenského nepřítele. Ochrana prostředí k životu je podmínkou k jeho uchování. Ovšem metody polopravd, lží, mystifikací, nedůsledností a obstrukce s ochranou života mají pramálo společného. Přivazovat se ke komínu, kolejnicím a jiné exhibicionismy  nejsou způsobem hledání východisek. Jejich úsměvy do televizních obrazovek jsou jen výrazem "srandy" na náš účet, protože legislativa jim to umožňuje. O demokracii se druhdy říkávalo, že je to diskuze a ta má mít přijatelná východiska pro všechny strany. Dlouho se hledají. Zelení nemají čas, ani argumenty , jen požadavky za každou cenu. Především však ideologickou nesmiřitelnost. A té jsme si už užili dost. Lituji V.Havla, že k tomu říká své ANO.

M. Prokop 8.3.2010 15:20

Re: Nemám rád kategorické názory

Naše civilizace byla v rukou brutálních ekonomů a podnikatelů hezkých pár tisíciletí.

Držte se raději závěru své glosy.

F. Eliáš 8.3.2010 8:51

Zelené musíme vzdělávat

Zelení by měli mít povinné vzdělávání v přírodních vědách. Pak bychom se nesetkávali s jejich blboučkými nápady. A určitě by pak nebyli řazeni mezi tu hloupější část populace.

M. Zavala 8.3.2010 7:44

pravda, ale nepocitejte

s velkou odezvou zdraveho rozumu. Jak se rika, common sense isn't.

J. Vorlický 8.3.2010 8:32

Re: pravda, ale nepocitejte

Nelze s panem Vlkem než souhlasit. Jen ta prudkost, s kterou své myšlenky chrlí, ubírá trochu na vážnosti věci. Jo, a myslím, že chápu, co nám pan Zavala svým Jak se říká chce říci, měl by ale zůstat u češtiny - - - -