2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tondalevhart 6.10.2008 13:38

Re: Áno, národní park je parkem celého národa,

Je to všechno o lidech - když jsou prasata, tak tam dejte minové pole - když jsou kultura, dejte jim naučné stezky. Ale tahle Šumava je nanic - park? Je to snad ještě neprostupnější než za bolševika a stejně významově přiblblé. A jako studijní materiál přemrštěně drahé. Křováci z nás musej mít dobrou srandu. Snažíme se chránit druhotnou přírodu...

GRUNTORÁD 6.10.2008 7:29

BUDOU VOLBY

CELÁ TA RUDOZELENÁ BANDA donekonečna opakuje ekolitanie nepodepřené ničín jiným než všeobecným prohlášením někoho někde !! A o to jde ,ani nedá mnoho práce vystrašit lůzu oteplováním, ochlazováním, megatunou uhlíku, dírou v ozonu, jarním táním ledu, zimním sněhem. JEN si všimněte když jedna hrůza obrní najdou si jinou a stále dokola opakují  až jim uvěří i oni. NENECHTE SE OBLBOVAT NENÍ NAD "SELSKÝ" ROZUM!!

honzak 6.10.2008 6:15

ano, melounisti

jsou banda lumpů a hýzlů. Škoda, že si toho volená zástupkyně všimla až letos (nebo alespoň až letos proti nim mediálně vystoupila). Bylo by velmi přínosné, kdyby paní senátorka sehnala pár spřízněných duší a pro začátek by přes sněmovnu protlačili (např. jako přílepek k vyhlášce o provozu na pozemních komunikacích) ODPOVĚDNOST té sebranky za jejich rozhodnutí. Největší problém je totiž v tom, že ta banda může do všeho kecat a nemá ABSOLUTNĚ ŽÁDNOU ODPOVĚDNOST.

Uhuhu 6.10.2008 6:45

Re: ano, melounisti

Musela počkat, až Paroubek vyhlási hon na Bursíka a ostatní zelené

honzak 6.10.2008 8:05

Re: Re: ano, melounisti

Oni už nejsou hájeni? Začínám shánět povolenku na kuchtu. Ta už je mimo produktivní věk a navíc má velkou plochu, takže ji trefím i já!

Jenda 6.10.2008 11:02

Re: Re: Re: ano, melounisti

Mimo produktivni vek? Vono to nekdy neco produkovalo? Proboha!

Tomáš Fuk 6.10.2008 10:35

Re: Re: ano, melounisti

Kdyby pánové místo prskání malinko pohledali, snadno by našli i mnohem starší články na totéž téma. Tahle senátorka je konzistentní... bohužel ne v mém volebním obvodě...

Sam Křepelka 6.10.2008 13:31

Re: ano, melounisti

paní senátorka bojuje proti dění na Šumavě již delší dobu. Před tím, než byla zvolena senátorkou byla řadu let starostkou Sušice. Takže ví o čm píše.

5P 6.10.2008 2:30

jau jau jau

Bursích chce prachy. Káča Jau Jau chce prahy etc, etc. Nevyřešíte vůbec nic. Jen to bude stát další prachy. Moje a dalších blbých (stejně jako já) daňových poplatníků prachy. Pouze by mě zajímalo, kde v současné skvělé situaci chcete brát prachy? Soda co?

Olin 6.10.2008 2:57

Re: jau jau jau

Vole! To se nedá lépe vyjádřit. Ty že máš všech 5 pohromadě?? Kdybys měl pravdu - tak co stojí prachy, to má asi cenu, nicht wahr? Tvoje prachy to určitě nejsou. Nejdřív si vypros daňový asignace a pak se rozhoduj, komu dáš příslušný prachy. Nakonec ty tvý daně vždycky skončí u toho, kdo je potřebuje. Tak to má být!

GRUNTORÁD 6.10.2008 7:34

Re: Re: jau jau jau

JEN ZLOMEK DANÍ PADNE NA POTŘEBU , OSTATNÍ JE SPOTŘEBA STÁTNÍ MOLOCHÁRNY VČETNĚ PARLAMENTNÍ DEMO g RACIE!!

honzak 6.10.2008 8:06

Re: Re: jau jau jau

Oline, nepřeháněj to s konzumací burčáku! Pak ti z toho hrabe.

68 6.10.2008 1:40

Všechny tyto problémy mohou vyřešit

jedině vhodně zaměřené a nesmlouvavé kampaně. Mělo by se začít tvrdou kampaní na ochranu tetřevů. Nikdo at mi neříká, že tetřevové se dají ubránit jen tím, že turisti je budou zeširoka obcházet. Současně ovšem musí probíhat kampaně na ochranu turistů a zálesáků, kteří zase nemohou obcházet úplně všechno, natož zeširoka. Je opravdu nejvyšší čas zahájit celou sérii takových promyšlených a vzájemně koordinovaných kampaní. A bude to. Jinak se to nevyřeší.

Olin 6.10.2008 1:54

Re: Všechny tyto problémy mohou vyřešit

Tento přístup neyřeší všechny problémy. Někdy je i kontraproduktivní: pokud vysvětlíte developerům, co všechno nesmí, protože by tím ohrozili nějakého živočicha, vemte na to jed, že jste tím dotyčným ve skutečnosti vysvětlili, jak si mají počínat, aby se živočich vůbec u nich nevyskytl, aby ho nemuseli chránit a neriskovali postih. Kousek ode mne je louka, kde byl chráněn hořeček jarní, a místňáci ho schválně vyhubili, aby zmizela ochrana a mohli s tou loukou volně nakládat. Ale mají ho, když se projdete po vsi, na skalkách. Taky ochrana.

Kromě toho nás třeba ptáci překvapují svými "svévolnými" rozhodnutími. Když jsem byl dítě, ukazovali mi "hele, hrdlička!" A labuť byla ještě vzácnější. V Opočně jednu měli! Dnes hrdličky ani labutě nevzbudí žádnou pozornost a pozorováním se zdá, že je jich víc, než vrabců. příroda sama nás dráždí tím, že je živá. Stejně živá má být i profese ochranáře. A ne aby se podobali památkářům, jejichž ideálem je zřícenina, v níž by se měl proměnit celý svět!

68 6.10.2008 2:21

Re: Re: Všechny tyto problémy mohou vyřešit

Abych vám pravdu řekl, "hořeček jarní" jsem nikdy nepostrádal a pravděpodobně jsem ho nikdy neviděl. A kdybych byl vlastníkem takové louky, plné hořečku, ale nemohl ji prodat, nebo jinak kvůli němu zužitkovat, určitě bych ho také přesadil na nově vybudovanou skalku. Pokud bych ji tedy budoval. - A rozhodně, profesionální ochranáři v dnešních dobách bezmezného chránění, patří mezi jedny z nejdůležitějších profesí, hned vedle ekologistů a ostatních  "-ologistů" a "-ologů". Přesto ale, snad ještě veškeré budování nezkončilo, místo se ještě potajmu najde.

Olin 6.10.2008 2:40

Re: Re: Re: Všechny tyto problémy mohou vyřešit

Mjr. Haluška zasejc nepostrádal "gášńu." 

Člověk pochází z opice, jak známo. Evoluce k humanismu je provázen zmnožováním toho, co homo potřebuje k životu. Regrese k hominidismu je sognalizována hláškami, co všechno hominid k životu nepotřebuje. 

68 6.10.2008 3:49

Re: Re: Re: Re: Všechny tyto problémy mohou vyřešit

Neřekl jsem, že hořeček jarní k životu nepotřebuji. Jen jsem o tom zatím nevěděl. Podobně jako ten Haluška, co trouba jeden nevěděl, že má postrádat  gášnu. (Co to je?) – A znáte ten pravdivý příběh, jak jednou seděl Mr. Darwin ve své pracovně před dokořán otevřeným oknem do zahrady, bylo tenkrát teplo - a najednou vidí svého silně ochlupeného zahradníka, jak se místo práce houpá  rozpustile na větvi jabloně v zahradě. Netušil on, že je svým zaměstnavatelem  pozorován. (Na štěstí pro svět.)  Jenže pán v pracovně se kupodivu nerozčílil! Naopak. Zamyslel se, dlouze a najednou se mu v bystrých očích zablesklo. Sáhl po jednom z dosud nepopsaných papírů na svém stole... a psal a psal. A když dopsal, teorie vývoje člověka byla na světě!

Kanuk 6.10.2008 9:29

Re: Re: Re: Re: Re: Všechny tyto problémy mohou vyřešit

Ale kdepak ochlupeného zahradníka. Zahradníkovy děti. Jděte se někdy podívat do dětského parku, kde mají prolézačky a podobné "tělocvičné nářadí". A tam uvidíte ne hejno dítek, ale stádo opic, které jako Tarzan se houpou zavěšeny na jedné ruce. Akorát že jsou oblečené a ne chlupaté.

Filuta 6.10.2008 1:17

Zavřít celou Šumavu

Zavřít Šumavu, Krkonoše, obtočit ostnatým drátem. Aby tam nikdo nelezl a zachovaly se tyto neopakovatelné ekosystémy budoucím generecím. Jakým budoucím generacím? Přeci dětem Krnapáku, Šumnapáků a podobných lumpů. "Normálním" lidem tam bude přeci vstup navždy zakázán...

Dick 6.10.2008 12:16

Re: Zavřít celou Šumavu

Jasná zpráva. A poslední divoké trampy budou střílet Zelení z terénních aut...

Olin 6.10.2008 0:45

Plná podpora

Plná podpora, paní senátorko. Myslím, že na vině je sám autopoietický systém, ve kterém ochrana přírody funguje. Odborníky, jejichž kompetenci nezpochybňuji, a též jejich úzkým laickým zázemím, jehož přínos rovněž nezpochybňuji, jsme my, veřejnost, dvojnásob pak politická scéna zejména obecní, považováni za jakousi invazi, která právě vystartovala zpod kamene. Vůbec nás neberou za partnery, proto ty manipulace.

Zvenku přichází řešení. Politici - a to nikoli jako stav ale jmenovitě - si musí vydobýt autoritu a případně si i vynutit průlom do tohoto systému. Někteří odborníci nepatřící do systému ochrany přírody by se měli rovněž rozvzpomenout na své občanství a prolomit se do systému. i nadále pak budou mít - tedy měli by mít - profesionálové z ochrany přírody závazný slovo při řešení každého jednotlivého problému ochrany nějakého území nebo jednoho druhu, ale budou vystaveni nutnosti ze všech svých stanovisek a rozhodnutí se zodpovídat mimo systém.

Snad je to srozumitelné. pokud paní senátorka k tomuto průlomu přispěje, bude to důležitější, než odpověď na otázku, do jaké míry má pravdu a kde se případně plete.

Olin

Šumavák 6.10.2008 0:54

sice tomu Tvému blábolu nerozumím,

ale když se ptáš, kde paní senáorka dělá chbu, tak v tom, že není dost trpělivá, aby si počkal, jaký tam za třista let bude krásný, přirozený les !

(nebo šípky- trpělivost prý přináší růže.....)

Pišta 6.10.2008 7:43

Re: sice tomu Tvému blábolu nerozumím,

Paní senátorka by se také měla poohlédnout kde skončilo to dřevo z míst "kde roste jen tráva a kapradí" Pokud by zůstalo na místě jistě by to tam vypadalo dnes jinak. Ty "miliony sazenic smrku". sázeli pod tehdy vzrostlý les?

Šumavák 6.10.2008 11:18

mezi, Pišto, mezi vzrostlý les.

Chris Kelvin 6.10.2008 0:42

Vždycky mě překvapí...

...jak jsou někteří politici překvapeni, že ne všechno, co se v reálném životě děje, není předem popsáno v nějaké ideologické stranické příručce :-)

I. Laengsfeld 6.10.2008 0:15

Lovci jelenu v 1. zone parku

Nedavny zazitek z Krkonos,  zajimalo by mne obecne,  jak se takova vec resi v narodnich parcich, proto se ptam i zde. Jdu v podvecer po neverejne ceste 1. zonou parku, v kleci  pobliz Kotle  (pozn. mel jsem povoleni od majitele objektu, z ktereho jsem "sluzebne"  prave odchazel)  a proti mne vylezou z klece dva zalesacky upraveni muzi v zelenem,  s kulovnicemi. Dost mne to prekvapilo, zmohl jsem akorat na pozdrav "Tak na lov?" Muzi si dali vyznamne  prst na pusu a nepromluvili ani slovo. Byli to polsti pytlaci (kteri sli do 1. pasma pres volne pruchodnou hranici strilet jeleny) nebo nejaci prominenti? Tipuju to spis na ty pytlaky - ale i tak se ptam, jak je vlastne strileni jelenu v 1. zone (kde se nesmi trhat ani boruvky) osetreno ?

Šumavák 6.10.2008 0:46

Re: Lovci jelenu v 1. zone parku

Víš ty co takový jelen pošlape broučků a ožere borůvčí?Možná i víc než takový teatrolog !

Střílet !

A víš co peněz dostane NP za takového jelena oceněného na 262,46 b. CIC ??

A teh hajnej, co tam toho lovce zavedl?

I. Laengsfeld 6.10.2008 8:17

Re: Re: Lovci jelenu v 1. zone parku

Ja proti strileni jelenu (ani v 1. zone) nic nemam, akorat mi vadi ta nevyrovnanost, ze neprivilegovani navstevnici si tam  teoreticky nesmeji utrhnout ani tu boruvku

Pavel 6.10.2008 8:25

Re: Lovci jelenu v 1. zone parku

No, oni jeleni a vůbec vysoká jsou v Krkonoších strašně přemnožení. Před časem jsem mluvi s partou Krkonošských dřevorubců a ti svorně tvrdili, že 1. zóny národního parku se vyhlašují jen proto, aby lidi neviděli, jak je ten les od vysoké zničený.

I. Laengsfeld 6.10.2008 8:32

Re: Re: Lovci jelenu v 1. zone parku

Ja nemam nic  proti strileni jelenu,  kurovec je ale taky premnozeny - tak proc ho sakra furt chrani.... Lide jsou mozna taky premnozeni - ale tak nepratelsky pristup, jaky jim ochranari

nekdy projevuji, si nezaslouzi ;-P