18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 27.4.2009 21:55

Re: Velký zelený podvod

Barvu pruhů neřešte, v tom jste očividně mimo, radši doplňte ty detaily o Bursíkově podvodu, co si o něm tajemně cintáte pentli na začátku tohoto vlákna.

lary 27.4.2009 15:52

Re: Velký zelený podvod

Pro Zebru. Zateplení mohou provádět jen koncesované firmy. Koncese uděluje Bursíkovo ministerstvo.

Petr Kiebel 27.4.2009 16:05

Re: Velký zelený podvod

...no vidíte ho, zlodějský Bursík a spol. Všechno rozkradou a taky se říká, ža znásilnil modrýho králíčka a rozšláp kuřátko. No na každym šprochu....jo a ta Nováková od vedle, ta je taky divná, že jo pani....

hraničář 27.4.2009 20:11

Re: Velký zelený podvod

Vy jste si nevšiml , že Bursík udělal z MŽP mocenský nástroj (svojí) strany Zelených ? Že MŽP dnes ovládají lidé z tzv. ekologických iniciativ, že pod záminku implemetnace evropských směrnic se nastavují ekologicky mnohem  rigidnější normy než vyžaduje EU, že pod pláštíkem boje za práva veřejnosti se posiluje pozice "militantů" ve správních řízeních a že jisté odbory jsou si v porovnání s těmi ostatními jaksi "rovnější"..... ? O tomhle totiž média neinformují..... ;-)

Petr Kiebel 27.4.2009 21:36

Re: Velký zelený podvod

Jestli prosazování programu strany která byla demokraticky zvolena pokládáte za mocenský nástroj, tak proč ne a je to OK. Jaké normy máte namysli? Zákony o správním řízení se v poslední době vůbec neměnili...

hraničář 28.4.2009 10:20

Re: Velký zelený podvod

Pokud jde o demokratické zvolení - fakt si myslíte, že náhlý skokový nárůst preferencí SZ v době, kdy se rozhodovalo o tom, které strany budou zvány na předvolební debaty do ČT nebyl ovlivněn manipuilací s veřejným míněním? O přátelství Havel - Herzmann si cvrlikali vrebvi na střeše. Správní řád ne, ale od r. 2007 platí nový stavební zákon, který mj. umožňuje soudní přezkum projednané a schválené územně plánovací dokumentace čehož např. EPS a jiné zelené hyeny houfně zneužívají. Dále prohlédněte zákon č. 114/1992 Sb. v platném znění a spočítejte kolik "razítek" musí investor získat. V případě potřeby se vždy najde nějaké, na kterém mu lze "zatnout tipec". O jejich působení v procesech EIA je škoda mluvit , ale ty nejsou podle správního řádu. No a mocenský boj ve straně Zelených ? Jihočeskou matku Kuchtovou nemusím, ale způsobem, jakým Bursík zametl s vnitrostranickou opozicí prokázal, že v gauneřinách se může směle měřit s "protekto"Rathem.....

Zebra 27.4.2009 21:52

Re: Velký zelený podvod

To jako že kdo chce být na Seznamu odborných dodavatelů, musí dát Bursíkovi úplatek ? Na tak sem s úplatnými dodavateli, kdo a kolik mu šoupnul ?

Kolombo 27.4.2009 12:02

Celé je to

pitomost, ne-li sprosťárna.  Ten, kdo si zateplil sám, bez úředního doporučení, ostrouhá, zatímco ten, který na všechno kašle a čeká až na finanční "pobídku" vydělá. ideální výchova k pasivitě a postoji "zadarmo ani kuře nehrabe". Navíc peletky a biomasa jsou levné, pokud jimi skoro nikdo netopí. Až si kdekdo pořídí "ekologické" topení, nebude biomasy dost a její cena se převelice zvedne. Dobrý nápad to může být leda pro člověka, který vlastní les nebo farmu s dostatkem odpadní "biomasy".

j 27.4.2009 12:07

Re: Celé je to

Zadarmo určitě ne, musíte si zažádat a vypracovat projekt(který si zaplatíte) a při té šílené komplikované administratívě to bude pěkná facha:-P 

R 27.4.2009 12:23

Re: Celé je to

A v tržním hospodářství, když bude poptávka, ceny za projekt, posudek atd půjdou nahoru....

pra 27.4.2009 14:00

Re: Celé je to

Po řádném vypracování a schválení projektu a získání stavebního povolení, zjistíte, že zateplení Vašeho domu může pro účely dotace provádět pouze firma vlastnící certifikát ISO. To je samozřejmě pouze firma větší, která je i dražší, protože zakázku získá a zadá firmě bez ISA, která by Vám to normálně udělala.  Přirazí si však minimálně 20% k ceně firmy bez ISA. Takže zjistíte, že sice jste dostali dotaci, ale tu sptřebujete na navýšení ceny projekt a sprostředkovatelský poplatek tzv.Vyššímu dodavateli. Při rekapitulaci se dopočítáte k tomu, že s dotací zaplatíte více než bez dotace.  

Lájoš B. 27.4.2009 16:52

Re: Celé je to

Do druhé věty to je čistokrevná lež.

Sid 27.4.2009 20:35

Re: Celé je to

To se uvidi v budoucnosti. Podle mne je to strizlivy odhad vyvoje.

Milda 27.4.2009 11:08

Souhlas

Jiří Hrbek 27.4.2009 10:06

Konečně to někdo napsal na rovinu

Jestliže Česko nevyčerpá "povolenky", pak tyto povolenky měli Zelení, pokud to myslí se snižováním emisí opravdu vážně, jednoduše hodit do kanálu nebo zkompostovat. (Spálit né, vytváří to CO2.) Prodejem povolenek komukoli se jen přesunou emise jinam. Ale o "přesouvání emisí" jsem v programu Zelených nic nečetl, bylo tam jen cosi o snižování. Inu, volební program. Jak věrohodné.

Petr Kiebel 27.4.2009 11:57

Re: Konečně to někdo napsal na rovinu

...já to vidím jinak - emise se sice přesunou, ale někdo platí za to, že je prase. A tím je motivován, aby se snažil neplatit, tzn. neemitovat hnusy. My jsme odměněni, že se chováme odpovědně. Zas tak špatná idea mi to nepřijde.

ps 27.4.2009 13:21

Re: Konečně to někdo napsal na rovinu

No při kompostování se taky uvolňuje do ovzduší oxid uhličitý. Leda že by to hnití probíhalo anaerobně ale to by pak byl kompost na prd.

Honza z podhůří 27.4.2009 9:45

Na co dotace?

Jsem jedním z těch, co se vždy zařídili za vlastní peníze dříve, než na to milostivý stát vypsal nějakou dotaci - např. náš dům jsem zateplil a změnu kotle na vytápění z uhelného na kondenzační plynový provedl z peněz z hypotéky, kterou nyní splácím. Navíc jsem za posledních 7 let odvedl státu tolik peněz, že bych za to měl nový rodinný dům 5+1. Jsem proti jakýmkoliv dotacím - jedině snížením nesmyslně velké daňové zátěže a umožněním použít tyto peníze na investice se vyřeší mnohem víc než nějakými dotacemi. Co na tom, že budou lidé, kteří úsporu na dani nevyužijí  z důvodu, že žádné daně neplatí. Těm bych sebral i volební právo. Právě díky nim máme v ČR tak zbytnělou bandu vyžírků, kterou jsme donuceni platit z daní a dalších povinných obvodů.

MF 27.4.2009 9:52

Re: Na co dotace?

Úplný souhlas.

RomanL 27.4.2009 14:34

Re: Na co dotace?

R^ Toto je kvalitní názor!

Hašek 27.4.2009 21:51

Re: Na co dotace?

Tuplovaný souhlas!!

R 27.4.2009 9:18

Dotace zas tak moc nepomohou.

To je pravda, že si tím Japonsko vykupuje svoje znečištění. Ale toho znečištění za těch pár miliard je z hlediska vypouštění těch látek do ovzduší jen malá lapálie proti Číně, Indii a dalším rozvíjejícím se lidnatým státům, kteří  v současné době vypouštějí na svého obyvatele desetinu nebo i méně toho, co vypouštímě my a kteří odmítají dohodu, dokud se nám v průmyslu a tím i ve vypouštění škodlivin nevyrovnají.

Jinak pořízení kotle na biomasu, ať už s dotacemi nebo bez nich, to je vcelku jedno, je v současné době docela riziko.  Kapacita výroby bílých peletek, to znamená těch čistě z pilin a podobného "čistého "  materiálu je omezená a nebude stačit, i když se jejich cena u nás zvýší , takže je výrobci přestanou vyvážet do Rakouska a jinde. Výroba směsných pelet  z pěstované biomasy nebo jiné odpadní biomasy nebo slámy je zatím v plenkách, nikdo nedokáže dopředu odhadnout, jaká může být jejich skutečná kapacita a taky v jakém rozmezí se budou pohybovat spalovací a skladovací parametry těchto směsných peletek. Je velké nebezpečí, že spousta drahých automatických kotlů koupených za dotace  nebude umět spalovat všechny nebo většinu druhů peletek, ale jenom ty bílé nebo jiné speciální a tím bude jejich provoz dost drahý. Kromě toho kvůli dotacím stoupne poptávka i po těch automatických kotlích, což výrobce podnítí k jejich dalšímu zdražování.

i.h. 27.4.2009 11:15

A hlavne,

biomasy je absolutne MÁLO, a ne jenom o pulku nebo tak, je ji neco mezi tisícinou a setinou mnozstvi potrebneho pro vsecky. A vic ji nebude.

R 27.4.2009 12:22

Re: A hlavne,

No, ono by ji zas tak málo nebylo. Až se začně šťavel a další rostliny na biomasu více pěstovat na polích, až ořezané větve a drobné stromky  a podobný materiál z probírek v lese a ořezávek ve městech na to půjde taky, až se na to využijí třeba takové plochy jako dálniční a železniční náspy a různé okraje silnic atd. Každopádně ale taková biomasa bude podstatně dražší a její kvalita horší. Bude pak otázka, kolik lidí, kteří dnes topí pevnými palivy - uhlím, přejde na biomasu a kolik bude potom topit jinak.

Pejsátko 27.4.2009 12:59

Re: A hlavne,

Spíš mám strach, že tu probírku bude někdo dělat tak, že v lese probere, co jen trochu půjde - v cizím lese. Mám strach, že jestli se topení biomasou víc rozšíří, tak bude velice riskantní vysadit v lese nové stromky, protože je někdo během chvíle ukradne. :-/

R 27.4.2009 17:50

Re: A hlavne,

To se může velice snadno stát. Jak cena dřeva stoupne nad nějakou hranici, sběrači šrotu a podobní  se hromadně přeorientují na "sběrače" dřeva, vymění autogeny za motorové pily.  A les se hlídá podstatně hůře než nějaké haly. A coby les, bude mizet i městská zeleň, vzácné dřeviny v parcích  a podobně

i.h. 27.4.2009 9:16

Velke staty EU, tedy

Nemci a Francouzi, nikdy zadne povolenky nakupovat nebudou, to je jenom takovy tyjátr pro blbce a alternativne inteligentni, vymysleny jako bic na neposlusne staty mensi. Dobre vedi, ze v okamziku, kdy by je podle svych vlastnich pravidel nakoupit musely - resp. jejich firmy - udelaji zmenu pravidel a povolenky si natisknou. U ostatnich, treba Cech a Slovenska, ovsem budou striktne vsechna dosavadni pravidla pod ruznymi vyhruzkami vynucovat, a uz "pridelene" povolenky jim proste seberou, jak se uz stalo loni.

Lájoš B. 27.4.2009 16:58

Re: Velke staty EU, tedy

Němci a Francouzi jsou trotlové, že Čechy pod různými výhružkami nechali povolenky prodat za solidní peníze. :-D:-D:-D

Zebra 27.4.2009 8:44

Hanzlíčku, Hanzlíčku,

Vaše brunátná nenávist – nevím jestli k Bursíkoví, všem zeleným, zelené barvě jako takové – vám poněkud pohňahňala úsudek.  Japonsko s největší pravděpodobností není rozjařený novozbohatlický parvenu,  který nadutě vykřikuje: „Já si budu smrdět jak chci, já na to mám, já si to zaplatím !“ anobrž zodpovědný hospodář, který je si vědom, že vypouští tolik, že na to jeho kvóta (na které se svobodně a dobrovolně shodl s ostatními sousedy) zatím nestačí a musí si od méně vypouštějících přikoupit ale dělá všechno pro to, aby své vypuštění snižoval tak, aby si postupně musel kupovat méně a méně povolenek a více a více tak šetřil a v budoucnu třeba i mohl naopak nějaké povolenky prodávat a místo vydání by si přišel na nějaký příjem.

Pete Brich 27.4.2009 10:25

Se zeleným Khmerem je nutno naložit tak, jak bylo naloženo s Khmerem Pol-Potovým.

PB