26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cricket 27.9.2007 11:03

Re: Mega tunel GO

Jo, podstatně více Klausů.

Chris Kelvin 27.9.2007 10:25

Není nad to mít svého vykladače...

...aneb mám pocit, že autor píše úplně o něčem jiném, než Klaus hovoří(il).

Pro mě je Klaus srejný fundamentalista (co do absolutní hodnoty fundamentalismu) jako třeba Jihočeské matky. Na.ere spoustu lidí, ale řešení (a realita) je dle mého názoru trochu jinde. Stejně jako u těch Matek.

Jinak s některými tezemi (možná většinou) v článku se dá souhlasit, ale v Klausově projevu bylo opravdu něco jiného.

kdokoli 27.9.2007 10:08

Schwarzenegger

Mám-li si vybrat mezi střízlivým pesimismem VK a aktivistickým "What we need is action, action, action." soudruha Schwarzeneggera, vyberu si VK.

Bohunka a Verča 27.9.2007 9:03

Dvojí pohonné hmoty a bude klid

My tedy nevíme, proč se pořád hádat a být na sebe oškliví. Tak ať se u pump prodávají dva druhy pohonných hmot, "normální" benzin a "normální" nafta pro normální lidi a bio-benzín a bio-nafta pro zelené a jejich kamarády a sexuální partnery. A bude klid.

Petr 27.9.2007 9:01

P.Páral o voze, pan Bob o koze

Pan Bob tady názorně předvedl jak vypadá diskuse ve stylu "jeden o koze, druhý o voze" a tímto způsobem probíhají diskuse o tomto tématu téměř vždy. Zejména pokud je do nich namíchán V.Klaus.

Bob 27.9.2007 8:15

Procenta

Pane Párale, už v materskej škôlke deti vedia, že teplota sa udáva v °C a nie v percentách, keďže teplota vzduchu prechádza nulou, čiže sa vyskytujú aj záporné hodnoty, nemôžeme v percentách uvádzať ani rozdiely teploty. Ibaže by ste použil Kelvinovu stupnicu, no to ste asi na mysli nemal. Ale k veci. V strednej Európe sa za uplynulé storočie oteplilo o 1 až 2 °C, čo znamená posun vegetačných pásiem o 150 až 300 m do výšky v horách a okolo 400 km smerom na sever. Do konca tohoto storočia sa m§že otepliť o ďalšie 2 až 4 °C, čo je už poriadna zmena. Oteplenie neznamená len menej energie na kúrenie (topení) ale oveľa častejšie a intenzívnejšie sucho a oveľa intenzívnejšie búrkové lejaky na strane jednej (to vyplýva z fyzikálnych zákonov) a nestabilitu ekosystémov, vrátane introdukcie nových chorôb a škodcov (to vyplýva už aj z priameho pozorovania).

Stredocech 27.9.2007 8:26

Jenže Václav Klaus nabídl už v Helsinkář naprosto racioální řešení,

nahrazení elektráren na fosilní paliva elektrárnami jadernými alespoň ve vyspělé části světa. EU neprojevila zájem a namísto toho vymýšlí přidávání biolihu a zdražuje tak potraviny.

Takže shrnuto. Za zdražení elektřiny mohou zelení a EU. Za zdražení potravin mohou zelení a EU.

honzak 27.9.2007 8:46

Re: Procenta

Pán evidentně nepochopil. Prezident se trefoval do GLOBÁLNÍ teploty a velikosti její ZMĚNY. Jako byste Vy popisoval ZMĚNY svoho PRŮMĚRNÉHO platu.

Až bude GLOBÁLNÍ  teplota oceánu v záporných hodnotách tak se o ní patrně nikde diskutovat nebude. Nebude mít kdo. Ale stát se to může, kdysi skupina respektovaných vědců takový stav v 21. století předpověděla.

Petr 27.9.2007 9:12

Re: Procenta

V jedné věci má pan Bob nezpochybnitelnou pravdu, když píše, že se do konce století MUŹE oteplit o další 2 až 4stupně. To jistě znamená, že se také MUŽE oteplit o 1 stupeň nebo neoteplit vůbec. Že by se MOHLO ochladit mám už strach napsat.

Cricket 27.9.2007 11:06

Re: Re: Procenta

zajímalo by mne, v čom pan Bob podniká, že dává na jevo tak velkou předpo...strach.

Historik 27.9.2007 11:38

Re: Re: Procenta

"Globální ochlazení" bylo v módě kolem roku 1970, včetně výpočtu škod.

Aleš 27.9.2007 8:04

pan Páral

jako obvykle se s ničím nepáře a ještě k tomu   překrucuje. To je pro něj Píše- Klaus se nepustil do diskuse s klimatology či zelenými aktivisty, ale nakreslil jasné schéma současného sporu. Zde totiž nejde o to, zda naroste teplota oceánu o tři desetiny procenta, či o procento a půl.

V.K.  však tvrdíNavzdory uměle a neoprávněně vytvořené představě o velkém rozsahu probíhajících klimatických změn, bylo zvýšení globálních teplot v posledních letech, desetiletích a stoletích v historickém porovnání velmi malé. Jeho důsledky na člověka a jeho aktivity jsou v podstatě zanedbatelné.

Jde o to, zda na základě úsudku jednoho vědeckého panelu mají být přijímána politická rozhodnutí na globální úrovni typu Kjótského protokoludocela typické.Tento jeden panel dospěl  opakovaně k podobnému poznání, panel reprezentuje obrovsky široký okruh odborníků a v odborné veřejnosti je názor p. Klause naprosto menšinový.

Takže pane Párale, příště , když se do něčeho pustíte, tak o tom něco nastudujte, nebo držte bobříka mlčení a nepředvádějte obdobné demagogie.

zk 27.9.2007 8:59

Re: pan Páral

"Takže pane Párale, příště , když se do něčeho pustíte, tak o tom něco nastudujte, nebo držte bobříka mlčení a nepředvádějte obdobné demagogie." - začněte u sebe, než to začnete doporučovat druhým

Haui1 27.9.2007 9:08

Re: pan Páral

Na základě "jednoho panelu" byli Židé prohlášeni za méněcennou rasu a jako s takovými s nimi bylo zacházeno. To, že pár politiků, snažících si udržet své korýtko, vyhlásí nějakou pravdu, ještě neznamená, že to pravda doopravdy je.

kirast 27.9.2007 11:07

Re: pan Páral

Kdo by tomu věřil, že po exhumaci Římského klubu ho půjde i úspěšně resuscitovat!

ll 27.9.2007 7:37

OSN a klima

Chvíli jsem se koukal na zahájení a žasl jsem. Úvodní filmový dokument z dílny NG plně založený na emotivních a podprahových propagandistických principech, pak vystoupení pečlivě zvolených předřečníků a následoval jednotvárný tok vystoupení na úrovni socialistických závazků z dob nedávno minulých.

Bylo to divadlo, kde se ukázalo, že francouzský prezident je daleko lepším hercem než Arnoštek.

honzak 27.9.2007 8:47

Re: OSN a klima

Oni chodili po provaze???? To jsem se měl dívat!

Cricket 27.9.2007 11:08

Re: Re: OSN a klima

A Kalus jim třepal konstrukcí...;-D

Jenda 28.9.2007 2:06

Re: OSN a klima

Jo, me se libilo jak ve zpravach na jednicce ukazovali krasnou animaci predvadejici stoupani oceanu (odhadem tak o osm metru) a k tomu nam sdelovali, ze za poslednich sto let stoupl ocean o osm centimetru. Jo, to by na ty animaci tak nevyniklo ...

xyz 27.9.2007 7:24

Nepodložený a hlavně neuvážený zákaz požívání DDT měl drastické následky.

Miliony mrtvých a stovky mil. nemocných.

CO2 není jedovatý a je opravdu škodlivý? Bez něj by nebyl na Zemi život.

R 27.9.2007 7:13

postoj Klause se dá chápat jako investice do budoucna

Zároveň postoj Klause se dá chápat jako investice do budoucna.  Pokud bude boj proti glogálnímu oteplování chyba, což se pozná podle ,mě za 10 - 15 - 20  let, až pokud budou přijaty drahá "zelená" opatření, která třeba budou ve svém konečném důsledku klidně oteplení ještě zvyšovat a pokud Klaus ve svých názorech dostatečně dlouho vytrvá a zůstane tím známý i za těch 10 - 20 let, stane se navíc ještě mnohem více známý. Pokud budou mít zelení pravdu, skončí presidentství a v klidu dožije v důchodu. Takže nemá prakticky co ztratit.na rozdíl od hlasatelů extrémních zelených  protioteplovacích opatření

R 27.9.2007 7:07

Klaus má názory a nebrání se diskuzi.

Klaus říká, že má nějaké svoje názory jiné než většina ale taky říká na rozdíl od mnohých: pojďme o nich diskutovat a dávat dohromady skutečné argumenty.  Tím podle mně hodně nazelenalých lidí štve, protože ti velice často v nejhorším případě jen papouškují to, co jim kdysi někdo řekl.  V méně horším případě tyto nazelenalé někdo před více lety tehdejšími argumenty přesvědčil a nyní se tito lidé vzpírají se zpátky k tomu bezvěrectví vrátit a znova své přesvědčení zhodnotit, znova do toho rozhodování vrazit energii. Odmítají uznat, že  za tuto dobu vědci objevili podrobnější argumenty nejen pro oteplování, ale i proti oteplování.

malstoka 27.9.2007 6:20

Přemýšlejme.

Četl jsem oba projevy Klause v OSN velmi pozorně a doporučil bych všem, abyto udělali také, než se pustí do psaní. Vím, že opět mnoho příspěvků se zaměří na vulgarity a rádo by trefné slogany. Zkusme jednou hovořit k tematu a k textu, který je přadkládán. Já se domnívám, že prazident Klaus je člověk, který má mnoho podnětných myšlenek a úvah. Jeho pohled na svobodu je mi sympatický, protože ani já nechci, aby mě někdo přílíš zasahoval do mého života a říkal jak mám žít, co můžu a co nemůžu. Jsem sedmdesátník a příkazů a omezování jsem si za komunismu užil dost. Přeji mladé generaci, aby mohla žít svobodněji k přístupu ke vzdělání a možnosti volně se pohybovat po celém světě.

jasan 27.9.2007 1:50

no, az kazdy pociti

chtivou ruku melounu ve SVE vlastni kapse, mozna ze  se k VK pridate.

Teste se na 1.1. 2008... a to bude jeste cajicek...

mik 27.9.2007 1:15

Klause nemusim

ale v tomto má pravdu.

Slava 27.9.2007 1:10

Vida, rodí se další ekolog

A to téměř tak kvalitní jako VK.  stejně kvalitní pochopitelně být nemůže.

Ladislav N. 27.9.2007 1:47

Re: Slava IP: 85.207.157.xxx

Ty už zůstaneš rudej nadosmrti.

honzak 27.9.2007 5:00

Re: Vida, rodí se další ekolog

pán je veselá kopa, že? A navíc bystrý..Asi jako kuchtová

zk 27.9.2007 9:02

Re: Vida, rodí se další ekolog

Slava, sláva - narodil se další užitečný idiot. takových potřebujeme více. Váš Al Gore

JK jiny 27.9.2007 0:55

jasne, skvely, jen nepochopeny...

chudacek:-)