5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Hil 27.3.2010 23:56

A všichni budeme sledovaní.

Orwell by koukal.

J. Fiedler 25.3.2010 18:32

Opravdu od ledna 2011.

Mám pocit,že od ledna nebude nic, jsme v Česku.Proč zavádět něco na co není systém připraven.Souhlasím s placením za kilometr,ale to bude asi tak brzy jako euro místo koruny.Do té doby vystačí bohatě papírové známky,nebo má již někdo zaděláno na pěkný kšeft opět za naše peníze 

M. Stuchlik 26.3.2010 0:01

Re: Opravdu od ledna 2011.

Máme často vylby a někde musí politcké strany brát stamiliony na kampaně. A Kapsch jistě není skoupý. Anebo má podobně orientované vedení jako našem ministerstvo dopravy.

O. Vašek 25.3.2010 9:29

Divná logika

Mezi výroky "Stát nevybere o čtyři miliardy víc" a "Stát přijde o čtyři miliardy" je drobný významový rozdíl. Ona ta maturita z matematiky má něco do sebe.

Jinak si myslím, že správné je platit za použití služeb. V Itálii dostane člověk na vjezdu na dálnici lísteček, při opuštění zaplatí podle ujetých kilometrů. Kdo jezdí častěji, má krabičku, projede zvláštním pruhem bez zastavení a platí přes banku.A každý si asi umí spočítat, kdy je výhodnější přejet Brenner po mostě a kdy kopírovat komisaře Dederu. Proč to nejde u nás?

J. Zak 25.3.2010 19:49

Re: Divná logika

V New York City Metropolitni oblast funguje uz leta tzv. E-Z Pass system a uz je docela dobre vyvinuty, po vychytani nevyhnutelnych much. Transponder se nalepi na predni sklo a pri najezdu a vyjezdu na mytny usek (nebo i most ci tunel) ho ctecka naskenuje ani se nemusi zastavit, jen zpomalit. Na nekolika mistech uz jsou instalovany ctecky, ktere sejmou auta jedouci normalni dalnicni rychlosti. Stacilo by ten system proste koupit ci pronajmout a bylo by to. Jenze to je pro Cesko asi prilis jednoduche. Nekdo by si nevydelal. Tady je link: http://www.e-zpassny.com/en/home/index.shtml

B. Uhlich 25.3.2010 8:18

Nemyslím si, že.....

..pro obyčejné lidi je tahle věc tak nevýhodná. Osobně mám dvě auta a po dálnici fakt umím jezdit jenom jedním naráz...alespoň jsem se zatím nepřistihl, že bych jel oběma. A nějak nechápu, proč bych měl platit za něco, co nespotřebovávám....to se jen v tomhle státě neustále špekuluje, jak co nejvíc věcí na lidi navalit paušálně, aby náhodou občan neušetřil.

   Já se necítím být povolán, soudit místní folklórní tanečky na politické scéně okolo schvalování této varianty známek, ale výsledek - pro mne jako normálního člověka není nepříznivý. Minimálně ušetřím jednu známku...což je v této prapodivné době pro mně plus.

Demagogické argumenty typu "bude si to půjčovat celý panelák" neberu, je to nesmysl, kterým teď okolo pohazuji ti, co by nějraději zavedli paušální poplatek i za dýchání.

   A mimochodem, nebylo by lepší s těmi vybranými penězi trochu lépe hospodařit? Pokud se totiž vše bude vyvíjet stále stejným směrem - dálniční známky (nebo viněty) budou za pár let stát 8 tisíc,..a bude si je muset povině koupit každý včetně kojenců...přičemž v té době se už nebude stavět ani metr silnic..........

K. Pořická 25.3.2010 17:33

Re: Nemyslím si, že.....

Trefil jste hřebík přesně na hlavičku..Ta "krabička" je v podstatě totéž jako mobil-odpovídač v malém.Cenově se vejde jistě do 500-1000,-Kč i s prvním nabitím.V té přenositelnosti vidím jen výhodu.Jedu s krabičkou,mám placeno.Jedu bez krabičky,alarm,fotka,pokuta.Není co řešit.A uniká mi smysl argumentu proti přenositelnosti Platit musím tak,jako tak.Nenabitá krabička=pokuta,takže bude jedno,jestli je moje,nebo syna,manžela.A proti krádeži je to totéž jak při ztrátě mobilu-nechá-li  se zablokovat výrobní číslo, myslím,že to nebude žádaný úlovek pro případné zloděle.

M. Stuchlik 25.3.2010 23:58

Re: Nemyslím si, že.....

A jak rozlišíš auto s krabičkou a bez? To bude muset být krabička na viditelném místě? Nebo mi uniká nějaký špiclovac í systém zabudovaný do aut bez krabičky?