7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

DOKUMENT: Z projevu Viktora Orbána

Toto desetiletí bude érou nebezpečí, nejistoty a války, prohlásil v pondělí Viktor Orbán po svém znovuzvolení předsedou vlády. Premiér Orbán ve svém projevu připomněl, že toto desetiletí začalo epidemií koronaviru a pokračovalo válkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krátký 20.5.2022 14:50

EU i USA vládnou veliké NULY a tak si s nimi Putin cvičí jak chce ON !!!!!! avotomtoje !!!!

I. Viteker 20.5.2022 13:02

Jak to tak čtu, tak celý Orbánův projev je populismus a demagogie. Určeno je to blbcům.

R. Langer 20.5.2022 12:14

S těmi Němci to tak není, oni se pořád jenom přetvařují, ale jsou úplně stejní, jako byli za Hitlera, a věří ve svou nadřazenost, tomu věřte.

R. Langer 20.5.2022 12:11

Á, bruseloušký Zelený bolševik kvičí na plné pecky, tak to bude mít Orbán pravdu. ;-D

R. Langer 20.5.2022 12:10

Myslíte jako si svým plynem zotročil celé Německo v čele se soudružkou Merkelovou z NDR? :-P

R. Langer 20.5.2022 12:09

Asi tak. Evidentně většina u nás ještě pořád tu pravdu nechce slyšet. Ale ona se stejně projeví... :-/

A. Koukolík 20.5.2022 11:33

No jo, Putin si nás zotročí jinak.

J. Anděl 20.5.2022 10:55

Ba ne, zkusím to ještě jednou, je to důležitý.

To je jako, když nějaký progresivní pošuk třeba od Pirátů prohlásí, že Češi jsou rasisti. Tak jako on není Čech? Nebo je taky rasista? Je to sebekritika?

Obvykle není. Obvykle tím míří na Ně, na ty zlé, špatné neuvědomělé Čechy. Ale mluví o všech. Obecně, o Češích.

Tohle je podobné. Já jsem Západ. Já si nepřipadám dekadentní. Spoustu lidí, které znám, v rodině, v práci, mezi přáteli, nepovažuji za dekadentní. Dokonce bych řekl, že to je jedno z kritérií, podle kterého si vybírám lidi ve svém okolí. A na různé progresivní hovadiny se dívají podobně, jako já. Ne stejně, v něčem se rozcházíme, ale v mnohém podobně. A taky jsou Západ. V podstatě všichni.

Je tedy podle mě špatně tvrdit, že je Západ dekadentní. To si může dovolit Rusák, který se od Západu ostentativně distancuje - u něj to dává smysl.

To neznamená, že nemůžete na Západě kritizovat dekadentní chování opravdu dekadentních lidí, zejména pokud vás osobně poškozuje, nebo pokud vám připadá v principu nespravedlivé či poškozující svobodu, vnímání právního státu atd. - což je asi případ toho faráře, co tu někde uvádíte. V demokracii a svobodné zemi je pořád potřeba svobodu oprašovat, vytahovat z bahna, pozvedávat. Neudělá to za nás nějaký osvícený vládce.

J. Anděl 20.5.2022 10:39

Ale prdlajs doporučuju nekritizovat poměry, ženská šílená.

Jen doporučuji si uvědomit, že Západ jsme my. Tedy já, a bohužel i genderoví fanatici nebo rusofilové. Ne nějací "oni".

Pokud chápu, že to jsme "my", pak nás chci zachránit, ne zničit. A jestli to nechápete, nebo to vidíte jinak, okej, už stačí.

J. Anděl 20.5.2022 10:34

A mimochodem USA nikdo nic nedopřál. A tudíž nevím, proč bychom my měli cokoliv dopřávat Rusku.

Zkusili své zájmy prosadit a zkusili to tím nejbrutálnějším způsobem a do různé míry tím nepotěšili minimálně mnohé země v Evropě.

Je možné, že jejich usilování o moc bude mít menší nebo i větší úspěch, to bohužel nemohu vyloučit. My z toho každopádně budeme mít akorát víc starostí. Ale na druhou stranu bude na dlouho jasno, že Rusko není žádný kamarád, nýbrž ne-přátelská země a země, ochotná pro své mocenské zájmy napadnout sousední stát.

J. Anděl 20.5.2022 10:19

Ne. Vždyť píšu, že se konečně shodujeme. I vy souhlasíte, že to Rusko dělá z mocenských zájmů.

Ovšem ČR mocenské zájmy Ruska vždycky ohrožovaly. Vážněji, než mocenské zájmy USA. A to platí i v těchto genderově a rasově pošahaných časech.

D. Laurencikova 20.5.2022 10:04

To je totez, jako kdyz kritiku kleceni bilych pred cernymi, tedy tech, kteri nic nespachali pred temi, kteri nic neutrpeli, povazujete za "sebevrazdu a sebeponizovani". Mate take nejake bizarni vysvetleni toho, proc by Rusko vlastne nemelo mit stejne tak mocenske zajmy, jako USA? Proc by Rusku melo byt odpirano to, ceho si USA dopravaji plnymi dousky?

D. Laurencikova 20.5.2022 9:58

V techto dnech soudi v Nemecku jednoho evangelickeho pastora za to, ze odsoudil propagaci homosexuality a gender mainstreaming a volal k obraceni. "Pokud na to nesmime ani poukazat, je to konec svobody vyznani", rekl pastor Latzel. Za toto ma ted na krku proces za poburovani nebo jak se cesky rekne "Volksverhetzung". Rozumite? Vy doporucujete nekritizovat pomery, protoze to je podle vas totez, jako "levicacke kleceni...". Pricemz kritizovat pomery se de facto na Zapade ani nesmi! Nebo muze, ale musi se pocitat s dusledky - to uz jsme jednou meli, ze? Takovy je dnes Zapad! Kdyz to nebudete kritizovat, tak je to pro vas asi v poradku. Rv

J. Anděl 20.5.2022 9:41

Ano, konečně s vámi mohu souhlasit, na Ukrajině se nejedná o válku za demokracii a osvobození od nacistů, nýbrž čistě o válku za mocenské zájmy Ruska.

D. Laurencikova 20.5.2022 9:36

Rikat, ze Zapad uz neni Zapad, ale ze se nam to tady pekne zvrhlo, neni zadne sebemrskacstvi a sebeponizovani. Je to proste fakt! A pokud nejaky fakt nesmite ani vyslovit, nejaky problem nesmite pojmenovat, tak ho nemuzete resit. Srovnat kritiku Zapadu, a tady zahrnuji samozrejme take kritiku kleceni kvuli "white supremacy" je opet ponekud popletene, nemyslite? Pred kym klecim, kdyz konstatuji, ze Zapad je pred sebeznicnim??

"Poslat do haje totalitáře, progresivní i konzervativní... a byt majakem idividualni svobody a poznani... " To se vam povedlo. Vy nemuzete udelat nic, nez prave kritizovat pomery a spravne volit. Ale prave proto musite vedet who is who a o co komu jde!

Nikdy jsem nerekla, ze "Putin je pro me ochrana konservativnich hodnot", rekla jsem, ze konzervativni strany EU v Rusku jakousi takovou nadeji mely. Ostatne, pane Andel, jak se dnes vyjadril Hans-Georg Maaßen (byvaly sef uradu na ochranu ustavy), na Ukrajine se nejedna o valku za demokracii a svobodu, ale o ciste mocenske zajmy politickych bloku. To vim od zacatku a nekdo by to mel konecne rict panu Fialovi. Dale Maaßen rekl, ze tak vysoce zkorumpovany stat, jako je Ukrajina, nemuze patrit k Zapadu! Wo er recht hat, hat er recht.

V. Čermák 20.5.2022 9:31

Velmi rozumné názory, které se Orbán odvažuje říkat nahlas, i když ví, že se v EU nebudou líbit a může se Maďarsku mstít. Naproti tomu náš premiér trvale Vysílá Signály, že s EUUSA na věčné časy a ne jinak, i když to ČR škodí...;-DRv

V. Dosoudil 20.5.2022 8:14

Je to tak, ať se mnozí "uvědomělí" vztekají do nemožnosti.

J. Prečuch 20.5.2022 6:31

To jsou ti u kterých ten pas byl nalezen , nebo se jim pochlubili , nebo opravdu to je celé číslo ? V tom případě jsem jich pět potkal ve vlaku z Pardubic do Prahy . Tmavší slečny se prokazovaly průvodčí jako uprchlíci a přes Wi-Fi CD se vesele bavily na cely vůz s někým maďarsky. Na hlasitý odposlech na stolku vozu měly mobil .

V. Šťastný 20.5.2022 6:26

R^

J. Lukavsky 20.5.2022 6:18

"rozežranost a dekadenci Západu vyčítají z Východu, z Jihu" ale kupodivu se do těch dekadentních .... USA a Evropy furt cpou. Pročpak asi? Kamarád tomu říkal "hlasování nohama" J.L. end

J. Lukavsky 20.5.2022 6:10

Ano, ale otázkou je též zda GreenDeal nebyl přípravou na tu válku. Dlouhodobé plány byly, jsou a budou základem politiky SSSR nyní Ruska. I když pravda, občas to nevyjde. J.L. end

I. Kučerová 20.5.2022 0:16

Energetická krize u nás začala už v září 2021

J. Anděl 19.5.2022 21:34

Njn, ono je tu taky jenom jedno Maďarsko.

:-)

J. Anděl 19.5.2022 21:33

Hm, zase máte pocit, že mě musíte poučovat.

Kde začít? Nu, strávil jsem tady na NP dlouhý čas odsuzováním týchž nešvarů na Západě, které výše odsuzujete vy. Než Putinovi ruplo v kebuli, bylo to skoro mé jediné téma tady v diskuzích.

Takže by se dalo říct, že s vámi v mnohém výše napsaném souhlasím.

Leč v jednom ne. My jsme Západ. Říkat, že Západ je špatný, je sebevražda, sebeponižování. Je to naruby totéž, jako levičácké klečení kvůli white supremacy, koloniální minulosti, mužskému šovinismu a potobným hovadinám.

Žádné klečení, paní Laurenčíková. Kdepak. Nope.

Lepší je poslat do háje totalitáře progresivní i konzervativní a být tím, čím Západ mít chceme a čím jen on být může. Majákem individuální svobody a poznání, který nefandí a nepodřizuje se žádné totalitě.

Líbí se mi a hezky to formuluje Jordan Peterson.

Putin je možná pro vás ochrana konzervativních hodnot, ovšem stejně totalitní, jako ti komunisti v Bruselu. Akorát s tanky. Vím, že na tomhle se neshodneme a diskutovat o tom dva dny už nebudu.

V. Cícha 19.5.2022 20:07

Kolik je dnes v zapadním světě takových státníků jako V.Orbán? Ani jeden!!!

D. Laurencikova 19.5.2022 19:58

Jestlize dnes uz neplati ani biologie a prirodni zakony, pokud jsme v te dekadenci dosli tak daleko, ze staci, kdyz si treba i vy, Andeli, nasadite paruku a prohlasite se za zenu a ja to musim respektovat, ze jste zena, pokud deti muzou mit v matrice zapsane nejake dva chlapy jako rodice a jejich biologicti rodice jim zustanou neznami, pokud musim porad oslavovat, ze je nekdo "nebinarni" a prikyvovat, ze "muzi skutecne menstruuji" atd., tak protest proti tomuto nesmyslu nepovazuji za snahu zavdecit se komunistum, Rusum, nebo katolikum. To je uplne zcestna uvaha. Ostatne, pane Andel, komunisti sedi dnes v Bruselu a v Bilem dome. I jinde na Zapade. Tak uz se to konecne naucte.

D. Laurencikova 19.5.2022 19:50

Ale je prece samozrejme, ze tlak budi protitlak. To mi bylo jasne hned pri zacatku likvidace narodnich statu i prostrednictvim menove unie, ze se zacnou ozyvat zase narodnostni hnuti. Jak jinak?? Mne spis udivuje, ze jsou ty narodovecke snahy zatim tak neprurazne. Rusko-Ukrajinska valka, ve skutecnosti valka mezi USA a Ruskem, je o imperialismu, ne o nacismu. Nacismus kvete ostatne ne v Rusku, ale na Ukrajine, to jste si spletl.

F. Navrátil 19.5.2022 17:29

Absence agresora na mezinárodních akcích by bylo běžnou věcí, kdyby po napadení Jugoslávie a ukradení Kosova takový postup platil pro zástupce USA.

K. Filip 19.5.2022 14:21

Kdo denně křupe informace našeho mainstreamu jiný názor nemá. Nedivte se Církvovi.

V. Církva 19.5.2022 14:21

Renesanci budou mít pravděpodobně spíš nacisté (i proto že extrémně vychýlené kladivo jde běžně na druhou stranu). Války se v nejbližší době očekávají.

Aby bylo jasné. Netvrdím že národní státy dnes ještě smysl nedávají. Určitě mnohem lepší než universalismus. V Orbánově pojetí ještě OK ale Maďaři obecně jsou přehnaně nacionalističtí.

Tam je pak tenká hranice k nacismu, jak předvádí Rusové.