20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kocourek 9.5.2006 15:38

Re: Re: Re: I kdybyste měl tisíckrát pravdu, pane prezidente

A vy chcete tvrdit,ze za prosperitu se zaslouzila vlada CSSD?Cim,prosim?Ze sedi v parlamente,ve vlade,dela zakony zmetky,udelala dluh,ktery budou splacet jeste deti nasich deti,krade kdese da i neda atd.Podekujte za prosperitu tem lidem,kterym vlada hazi klacky pod nohy a oni presto  pracuji.

hospodář 9.5.2006 15:36

Re: zakladatelé ML učení musejí zavidět genialitu KSČSSD

Křepelko ,povídá se,že jste v Čechách už vyhubené, po přečtení tvé slátaniny se tomu už nedivím.

ˇ 9.5.2006 15:32

?

!

abc 9.5.2006 15:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mýlíte se

a co Rath? Ten nepracoval u záchranky na částečný úvazek?Pokud jemi známo,tak to většinou neměli povoleno pouze ve vojenských nemocnicích.

Paja 9.5.2006 15:09

Re: Re: Re: Polemika s prezidentem Klausem

S prezidentem Reaganem jste se nejspíš trefil do černého, ale konec úvahy podle mne trochu kulhá. To chcete říct, že kdybychom zde měli (i nadále) komunismus, tak VK by byl v čele nekomunistů?

Hana 9.5.2006 14:43

Vždycky je dobré mít možnost si vybrat

Vy jste snad ten článek nečetli, píše se tam o tom, že člověk má mít možost volby lékaře, volby nemonice, že má mít alespoň minimální možnost kontroly, kam jeho peníze jdou. Až budeme mít zdravotnictví podle Ratha, všichni se budeme mít stejně,ale stejně blbě. Rath usiluje jen o to, aby se doktorům sypalo bokem, bez daní, to v těch obchodních společnostech nehrozí, protože ty se budou snažit vydělávat legálně. Ale slovo zisk asi někomu smrdí. Mně zase smrdí zatuchlé chodby našich státních nemocnic, arogance sester a doktorů, věčné čekání na všechno, samolibé úsměvy doktorů čekajících na úplatek, popíjení kafíčka v době ordinace. A ty přesčasy doktorů jsem také zažila, když jsem ležela pouhý týden v nemocnici. Ale to myslím zná každý, ale protože doktory potřebujejme, musíme to přehlížet. Hodně zdraví všem.

J.K. 9.5.2006 14:42

Re: Malstoku, o to víc budeme platit za nově zřizované nemocnice, které majitel z našich peněz zaplatí,Re: Re: Re: I kdybyste měl tisíckrát pravdu, pane prezidente

Kdyby Vám podobní nezlikvidovali po válce veškereé soukromé vlastnictví nemusela po roce 1989 žádná privatizace proběhnout a nebylo by žádné rozkrádání.

pavel 99 9.5.2006 14:31

Re: Re: Re: Polemika s prezidentem Klausem

nezlobte se, ale pojišťovna mi opravu vozidla bude hradit BEZ OHLEDU, kde si jej nechám opravit a dokonce i když si jej budu spravovat sám.

"...připlácet by se mělo tam, kde žádáte více, než je definované péče, hrazená ze zdrav. pojištění...." - potíž je, že do stávající definice se "vejde" téměř veškerá péče, ale to se opakujeme.

Tomas 9.5.2006 14:27

Re: Re: Jeden moc dobrý článek ohledně tzv. neziskových nemocnic. Doporučuji hlavní příznivcům těchto úžasných zařízení !!!

Nejprve bych si dovolil vyvrátit tvrzení, že pacient není schopen rozhodovat o své léčbě. Je to totéž jako tvrdit, že běžný člověk nemůže rozhodovat o nákupu počítače, jelikož není schopen pochopit fungování procesoru...

A k těm "neziskovým" nemocnicím - v principu by šlo o organizace které budou už z podstaty eskalovat náklady. Neumím si představit, že by např. zmíněný zástupce LK měl zájem na vyrovnaném hospodaření - proč by ho měl mít? Naopak každý člen dozorčí (tak se to jmenuje myslím) rady, který nebude odpovědný zřizovateli, bude odpovědný především sám sobě. Bude se tedy snažit maximalizovat svoje blaho na úkor nemocnice - budou se kupovat další a další rentgeny, měřáky všeho možného, bude se stavět a nakupovat. Prostě korupce jak vyšitá.

pavel 99 9.5.2006 14:27

Re: Re: Re: K článku

Pravda - na "blahodárné působení" ministra DRRatha se nesmí zapomínat.

Vlali 9.5.2006 14:24

Re: Re: Je jen škoda,

Oni ty nemocníce kupovali8-o? tak to jó pak je můžou zašantročit;-D

pavel 99 9.5.2006 14:20

Re: ad pavel 99

"...Možnost zablokovat vlastníkovi řízení - pokud máte na mysli možnost trvalé neusnášeníschopnosti dozorčích rad je pouze hypotetická...." - nicméně existuje.

"...Nehledě na skutečnost, že pokud člen dozorčí rady neplní své povinnosti - tedy např. nedostavuje se na jednání bez řádné omluvy - ..." - omluva od lékaře? Další humor?

"....je právem a povinností zřizovatele ho z dozorčí rady odvolat.(§9, odst 9). .." - a nového člena navrhuje kdo?

"...Shrnuto -..." - pokud je v úmyslu zřizovatele co NEJEFEKTIVNĚJI zajiš'tovat léčebnou péči, nemá pro to v rukách takřka žádné nástroje a je naprosto VYSTAVEN libovůli ministerských úředníků.

franta 9.5.2006 14:17

Re: Re: Je jen škoda,

Velice se omlouvám, Pepíku. Asi tomu nerozumím. Takže když mi v noci někdo sebere hodinky za deset tisíc a dá mi za ně desetikorunu, tak to není krádež, protože to byla za úhradu? A výši té úhrady přece určuje zloděj, tak jako u těch menšinových akcionářů, že ? Asi se to, jak vy myslíte jinak, nikdy nenaučím.   

pavel 99 9.5.2006 14:16

Re: ad pavel 99

"...Lékařská komora získává 1 hlas v dozorčí radě. Ze zákona má postavení poradního orgánu pro stanovení personálního vybavení..." - nechcete doufám tvrdit, že správní rada je poradní orgán. Ohledně zodpovědnosti za vzdělávání - vážně lékaři nejsou "nadlidi" a vzdělávání je nezbytné (dokonce kriticky nezbytné) v mnoha dalších oborech (namátkou operátoři jaderných zařízení) a kupodivu SÚJB nepotřebuje být v dozorčí radě. Zjevně tedy půjde o něco jiného a toto je jenom záminka.

"...Stanovit rozsah péče na nulu - to je absolutní nesmysl..." - podobných "nesmyslů" je spousta (namátkou uvalit nucenou správu pro nenaplněný rezervní fond a pak zjistit, že jej "nelze čím naplnit" a později nucenou správu ukončit s rovněž nenaplněným rezervním fondem.....)

"...sice mi teoreticky pojišťovna dá smlouvu na nulový rozsah, ale můžu jí získat ve výběrovém řízení...." - to je vážně skvělé. Poté, co zařízení "upadne v nemilost ministerstva" (které stanoví péči na nulu) tak zajisté uspěje u pojišťovny, kterou z jedné třetiny ovládá ministerstvo přímo a z druhé třetiny přes politiky. Vy jste dnes v mimořádně dobrém rozmaru, ne?

Likso 9.5.2006 14:09

Re: Re: K článku

Jo, v černých číslech do doby, než na ně zdravotní pojišťovny uplatní regulaci na počet lékařů, SZP a NZP ( korekční koeficient ) v daném období.Jejich počty jsou v sazebníku tak strašně nadhodnocené,že si tolik zvláště lékařů s předepsanými atestacemi žádná nemocnice nemůže dovolit a i kdyby, takové lékaře nesežene - lékař práci na LDN bere jako profesní degradaci. A od 1.1.2006 bylo natolik sníženo bodové ohodnocení ošetřovacích dnů na LDN, že teď na beton budou všechny LDN pro změnu v červených číslech. :-/

Douša Josef 9.5.2006 14:05

Re: Je jen škoda,

Ale frantíku - vyvlastnění menšinových akcionářů se zásadně děje za ÚHRADU! Jakou úhradu obdrží kraje za nemocnice?

franta 9.5.2006 13:57

Je jen škoda,

že si pan prezident nevzpomněl, že "vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu", když podepisoval zákon z dílny ODS, kterým vyvlastnil drobné akcionáře. Inu, asi je to už vrtošivý stařík, u něhož se jistá dávka zapomětlivosti musí přehlédnout. 

jonáš 9.5.2006 13:55

Re: Re: Peníze

Přece nemůže v těch soukromých kazit trh :-P

pavel 99 9.5.2006 13:51

Re: Re: Re: Re: Re: I kdybyste měl tisíckrát pravdu, pane prezidente

kupodivu souhlas.

pavel 99 9.5.2006 13:49

Re: Re: Re: Polemika s prezidentem Klausem

"... Pokud vycházíte z chybné premisy, nemůžete dojít ke správnému závěru...."  - nuže má premisa zní: ministerstvo (ministr?) nemá naprosto žádné "brzdné mechanismy" pro rozhodování o tzv. "neziskových zařízeních" (kromě své možné dobré vůle - což není systémová pojistka). A můžete mi na konkrétním ustanovení paragrafu dokázat, že je ta premisa chybná. (Pro jistotu upřesním - má na mysli rozhodování o rozsahu a struktuře péče či materiálním a personálním vybavení.)

milan007 9.5.2006 13:38

Re: Peníze

A státní nemocnice jsou v dluzích a stát do nich sype prachy, které chybí sestrám v soukromých. Prostě ve zdravotnictví je nevěstinec.

míla 9.5.2006 13:38

Re: Re: Klid

Souhlas nelze volit politické kreatury z obou stran.A co dál máme dělat  RADŠI SE VOLBAM VYHNOUT. Zatím nemám nikoho komu bych dal hlas

Lojza z paseky 9.5.2006 13:37

Dochtore, dochtore

Fakultní nemocnice Bulovka asi mezi vyvolené patří, asi bude dedluhyzována, všechny pojišťovny budou uzavírat s těmito "Slušovicemi, předseda Rath" smlouvy jako vzteklé.

Taky jsou tam asi dochtoři s prací vepředu, když můžou, místo léčení či anální turistiky, šmejdit po internetě. A mlejt nesmysly.

Veteran 9.5.2006 13:35

Re: Re: I kdybyste měl tisíckrát pravdu, pane prezidente

Prezident a ejho ODS opět slibují jako kdysi hory-doly. Je až směšné jak Tluský vymýšlí, že příspěvky do zdravotního pojištění se podstatně sníží a na plakátech si každý alfabet může přečíst, že zdravotním sestrám slibují přes 20 000 korun! A takových humorných nespojitých nádob mají ve svých slibech plno. Stačí se jen zamyslet. Již dávno VK sliboval všem plat 20 tisíc, když mu před volbama teklo do bot. A stejně je prohrál.  ČSSD nejsou žádní lumeni a asi by jim nějaká doba v opozici velice prospěla. Ale přesto je budu volit, protože ta prosperita státu je dnes reálná a byl by hřích v ní nepokračovat! 

Veteran 9.5.2006 13:26

Re: Re: Re: Re: mýlíte se

Můj otec říkáva, že kdo nejvíc řve, tomu je potřeba  UBRAT !  A je to svatá pravda, která naprosto trefně platí o našich doktorech lékárnících a zumařech. Nejmíň z nich mají totiž ti co neřvou! Třetina peněz ve zdravotnictví je v systému rozkradena. Velký díl na tom mají především lékárníci ruku v ruce s farmaceutickými hyenami, kteří prodávají léký zá násobky nákladů!!!! 

jonáš 9.5.2006 13:24

Re: jméno autora

Ale ne, to přece psal VK-soukromá osoba o VK-prezidentovi. Oni to vždycky dokážou odlišit :-)

Terry 9.5.2006 13:16

jméno autora

je jen shoda jmen, nebo psal sám Václav Klaus o NĚM?

lékař 9.5.2006 13:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: mýlíte se

Myslíte?A kde?Tady v našem regionu to není možné.

abc 9.5.2006 12:46

Re: Re: Doktore končíme

doktore,to není škoda,ale realita.Při vítězství ČSSD budeme mít nadále socialistické zdravotnictvi i školství,policii provázanou svými veliteli na ČSSD atd. Myslíte si,že normální člověk právě toto chce?

LevV 9.5.2006 12:30

Peníze

Divíte sež že se léčebny (s.r.o.)  dlouhodobě nemocných ozývají ? Nemusí mít vůbec starost o platby. Tato lůžka jsou nedostatková a bude o ně stále zájem.  Problém je v tom, že by i pro vedení byly zavedeny tabulkové platy tedy nižší !!! a střední zdravotnický personál by se platově vráil tam, kde před privatizací byl. Jako příklad uvádím Valtice, kde se po privatizaci okamžitě snížily platy sester na směšnou částku oproti státním nemocnicím a už s tím nikdo nehne. Odsloužené roky nic neznamenají. Komu se to nelíbí, může jít. V záloze jsou Slovenky, které rády sáhnou i po takové almužně. To je teda skutečně pluralizmus a rovnost. Ale jen pro někoho.