27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

DOKUMENT: Projev Viktora Orbána

Premiér Orbán vystoupil s tradičním projevem na maďarské letní univerzitě v Transylvánii. Zkritizoval protiruské sankce, válka podle něj vypukla i proto, že Evropě chybí Angela Merkelová. Věnoval se i budoucnosti západní civilizace, která se dle něj kolem roku 2030 rozpadne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 26.7.2022 11:36

!R^

V. Němec 26.7.2022 11:49

R^!

F. De Winter 26.7.2022 11:56

Já taky!!R^R^R^

J. Matuška 26.7.2022 12:02

R^!!

L. Novák 26.7.2022 12:25

Představuju si jeho karikaturu... menší vzrůstem, velký pupek, cpe se klobásou a za ním visí obrázek Putina... :-P

V. Kuhaj 26.7.2022 13:26

Rv:-/

D. Laurencikova 26.7.2022 18:38

Uprimne receno z toho mate kulove, jestli Fiala je fesak.

D. Laurencikova 26.7.2022 18:37

Takovych Orbanu vic a Evropa je jako kvet!

L. Kuča 26.7.2022 21:14

Já bych se s ním asi neměl problém se shodnout na tvrdém řešení ilegální imigrace, nebo ohledně neúměrného přechodu pravomocí původně přináležejících národním státům pod bruselský aparát. Ovšem jinak bychom byli ve většině věcí patrně ve-při. Už to, že je někdo tzv. "chápačem Putina" považuji za velmi deklasující. Ono tam totiž není k chápání téměř nic. Ale co, v dnešní době "chápeme" i násilníky, lupiče a vrahy a děláme z nich nebohé oběti okolností, které vytvořilo zlé prostředí.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:27

Proc by mel vlastne kazdy, kdo tento konflikt nepovazuje za svuj, "chapat Putina?" Co je to za pitomy vyrok, ktery vsichni jak papousci opakuji?

L. Kuča 26.7.2022 21:36

Teď úplně nerozumím. Ale asi proto, že jsem to nemyslel v takovéto relaci. Nevím, zda je "chápačem Putina" nebo ho má tak říkajíc, na háku. Já ten konflikt do určité míry považuji za něco, co se mne týká. Nedělám si o Ukrajincích žádné velké iluze, ale na to, aby se mne to dotýkalo jsem dostatečně patetickým idealistou.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:44

Mne se ten konflikt absolutne netyka. Nehodlam mrznout, ani obetovat zivot ci svetovy mir, za Ukrajinu v NATO.

L. Kuča 26.7.2022 22:05

Vy tomu nesmyslu, že někdy někdo plánoval vzít Ukrajinu do NATO, vlastně i do EU vážně věříte? A nebojte, mrznout stejně nakonec budete, ale ne kvůli Ukrajině, nýbrž kvůli geniální evropské energetické politice a zavírání jaderných elektráren.

Mír je dobrá věc. Vlastně mnohem víc než to, mír je FANTASTICKÁ věc. Bohužel, čisté svědomí je větší hodnota. A nebojte se furt toho Putinova atomového pindíka. Pokud jim nikdo nepoleze přes hranice (i když Čína už to plíživě dělá), tak je i pro ně absurdně nerozumné spouštět likvidaci světa. Oni hlavně dělají svaly v médiích. Ale o nasazení ZHN nerozhoduje jediný člověk a ti ostatní taky mají rodiny a nejspíš oni sami taky nehodlají natáhnout bačkory kvůli zachování tváře. Ono by už pak ani nebylo nikoho, kdo by se na ty jejich mrtvé tváře, zda jsou zachované či nezachované, podíval.

D. Laurencikova 27.7.2022 16:14

Jak nesmyslu? Ukrajina uz do NATO de facto integrovana byla. Uz 8 roku delaji Ukrajinci spolecne cviceni s NATO. Zelensky to nechal zapsat dokonce do ustavy, clenstvi Ukrajiny v NATO byla hotova vec. Vzpominate, jak Scholz nechtel lifrovat Leopardy, ze s nimi Ukrajinci neumeji zachazet? Tak ti se mu vysmali. Uz davno je v NATO zacvicili.

Mrznout budeme kvuli hloupe politice nasich predstavitelu, kteri vyhlasili Rusku hospodarskou valku, aniz na to meli! Aniz meli k tomu mandat a alterativu za levny rusky plyn. To je naprosta nezodpovednost!

Nevim, jak jste se chtel k tomu miru s Ruskem dopracovat. Potlacovanim ruske mensiny na vychode Ukrajiny? Provokovanim silnejsiho souseda clenstvim v jemu nepratelskem vojenskem svazku? Rozmistenim zbrani, ktere za par minut dosahnou Moskvu bez moznosti rychle odvety? Zakazem Rustiny tam, kde ziji miliony Rusu?

V atomovych zbranich se nevyzam. Ale nespolehla bych se na to, ze se Rusove stahnout z bojiste s tichym "pardon", kdyz maji v rukave trumpf. Putina se vubec nebojim. Bojim se nehorazne hlouposti nasich politiku.

L. Kuča 27.7.2022 16:58

Jó, kdyby Helmuti neblbli, nenechali se desetiletí (podobně jako my, jen ještě více) ovlivňovat protiatomovou lobby - u nás stagnace staveb, v Bundesrepublik, která chtěla být výkladní skříní elektromobility se je při zvýšené potřebě el. energie chystají zelení Čurdové zavřít (boha jeho, to je demence!), nezavírali vysoce moderní uhelné elektrárny, které se ještě ani nezaplatily (i když vypadá, že k tomu nakonec odvahu nenajdou), tak se mohli dneska chvástat tím, jak bojují se zločinným kysličníkem a nějakou pitomou válku mohli mít úplně na háku, elektřiny by bylo pro každého za normální peníz dost a při pověstně kvalitním německém stavebnictví tím pádem i dost tepla. Takhle mají jen lány černých tabulí, lesy fofrníků a strach ze zimy. Máte pravdu, že je to nezodpovědnost. Ale nezodpovědnost už velmi dlouho trvající. To nevzniklo přes noc. Já můžu jen říci spasíbo Pútinu za to, že kvůli jeho zločinnému dobrodružství vyjde najevo stupidita této koncepce.

Opravdu si myslíte, že lze nepozorovaně umístit na nějakém území velké množství raket středního a dlouhého doletu, aniž by si toho někdo všiml a geolokace nezaměřila? (Malé množství nemá cenu, pro úspěšný útok musíte zničit VŠECHNY jaderné základny protivníka a to včetně ponorek! To je téměř sci-fi a ruská ruleta s jednou prázdnou komorou v revolveru. Střílet primárně na Moskvu je ptákovina a rozsudek smrti.) A co je to zákaz ruštiny? To jako nesmíte spolu mluvit rusky? Navíc ten zákon nezakazoval komunikaci rusky v obchodech a na úřadech, jen nepřikazoval úředníkovi/obchodníkovi rusky umět. A i kdyby to zakázal, je to pro normálně zdravě myslícího člověka důvod k válce s tisícovkami mrtvých, kterou reálně Rusko vede už od r. 2014 i v obytných oblastech a pak pokrytecky naříká nad civilními oběťmi? Neberte tu ruskou propagandu tak vážně. Oni umí hlavně lhát, lhát a lhát. (Ne, že bychom to my také občas nedělali.)

D. Laurencikova 27.7.2022 18:34

Pane Kuca, ja vubec nectu a neposloucham ruskou propagandu. Ctu nemecky a rakousky tisk a sleduju zdejsi diskuze. Ani ceske ne, nemam ceskou televizi a ani mi nechybi.

Ze Nemeci delaji dementni politiku sleduju uz minimalne dve desitky let. Spis tri. Blbost se stale stupnuje a neni sily, ktera by tomu zabranila.

Co Ruska se tyka, tak to si pro sebe vyhrazuje jenom to, co pro USA je naprosta samozrejmost. Ta fales me rusi, to pokrytectvi, to mereni dvojim metrem. Rusko vede valku uz od roku 2014? Zrovna tak se da rict, ze Ukrajina vede valku proti Rusku uz od roku 2014. Co rajtuje herce Zelenskeho, ktery misto snahy o mirove souziti s Ruskem, leta vede Ukrajinu na kofrontaci s vetsim a silnejsim sousedem?

Aoropos civilni obeti... V dobe, kdy Zelensky rozdal zbrane uplne vsem, dokonce i tezkym kriminalnikum, a prakticky ze vseho udelal vojensky cil, narikat nad "civilnimi" obetmi, je take ponekud nerealne, nemyslite? Lhat a lhat a lhat umi pan Zelensky a jeho kumpani take velmi dobre. Je to nakonec herec!

L. Kuča 27.7.2022 19:12

Jo, jasný, já Vás nepodezřívám, že jste přilepená na Piyervom kanale. Bohužel pro mnoho západoevropských zpravodajských webů a televizních relací to do určité míry zdroj je. V ČR, Polsku, Slovinsku a Pobaltí je to zdroj, kterého by se nedotkli třímetrovou tyčí.

Rusko skutečně vede válku už od roku 2014 a usilovně se snaží tvářit, jakože v tom žádnou roli nehraje. V opačném případě bychom museli tvrdit, že Ukrajina přepadla Rusko a vede útoky v jeho pohraničí (ve skutečnosti to v malé míře dělá, ale to je až od letošního roku). Jenže ono to vypadá přesně naopak. Odkud berou údajní "separatisté" zbraně? To si je sami vyrábí?

Rozdat zbraně (rozhodně ne všem, mužům v určitém věkovém pásmu) je v situaci, která nastala, přirozené. Takže žena vlekoucí tašky z obchodu, stařec o holi nebo dítě na pískovišti se žádnými vojenskými cíli nestali. Ani mládež táhnoucí ve skupinkách městem. Fronta není všude. Zelenský po herecku přehání, předpokládám, že zcela vědomě, aby povzbuzoval bojovou morálku, ale neodvážil bych se tvrdit, že je lhářem. To ta bonsaj z Kremlu, která kdyby měla hrát Hamleta, tak by ji suverénně přehrála i lebka tvrdí jeden den jedno, druhý den ono, pak se to zase změní, potom se změní celý narativ, atd .... prolhané žvanění mu jde na jedničku.

Stejně nejlepší herec by R. Reagan

D. Laurencikova 27.7.2022 19:56

Nevim, o cem mluvite, jaky Piyervyj kanal. Ja sleduji diskuze predevsim na rakouskem Servusu, protoze tam je diskuze vubec jeste mozna! Tam se diskutuje kontroverzne a bez cenzury. A samozrejme internet. Take abonuji par (nemeckych) novin a casopisu moji duvery.

V Nemeckych televiznich rundach se vlastne nejedna o diskuzi, ale o autosugesci. Jsou zvani porad ti sami hoste, a opakuji porad ty same nazory. Naprosta nuda! Jiny nazor neni pripusten, a tak je to tady uz leta. Vylouci z diskuze vsechny nepasujici nazory a tomu pak rikaji "demokracie". Jiny nazor je pak "populismus".

Samozjreme, ze Zelensky take lze. Nebyl to vlastne on, kdo prvni zastavil dodavky plynu do Nemecka? Ale to se tady preslo tak mirne, ze to je jenom 30% a ze to nevadi.... Zelensky dela z vlastniho problemu problem celeho Zapadu. Snazi naprosto bez skrupuli zatahnout do teto valky uplne vsechny, bez ohledu na ztraty. Tak nejedna prozretely statnik, ktery ma zodpovednost. Tak jedna dobrodruh, ktery hraje va banque.

J. Ptáček 26.7.2022 10:42

Tři historické výroky slavných.

1) Petr I, Veliky ve Vojenském řádu 1716

Ruský car není povinnen nikomu se zpovídat ze svých činů. Nepřítelem Ruska je každý, kdo není jeho přítelem (poddaným).

2) Kateřina II. Veliká (1769)

Jsme ve válečném stavu, ale tomu už Rus přivykla. Z každé války vychází Rus silnější, než do ní vstupovala.

3) Mao Ce-tung (1964)

Před 100 lety se země na východ od jezera Bajkal stala ruským územím. Od té doby jsou Chabarovsk, Kamčatka a další součástí SSSR.

JEŠTĚ JSME NEPŘEDLOŽILI ÚČET!

K. Křivan 26.7.2022 11:15

Kdo není přítel, je nepřítel.

Kdo dodává mému nepříteli zbraně a munici je můj nepřítel.

Nejlepší nepřítel je mrtvý nepřítel. To je logický.

P. Diviš 26.7.2022 11:36

Vyznávat to celý svět, tak už není ani jeden Rusák.

V. Kuhaj 26.7.2022 11:39

Upozornil bych, že je to z roku 1716. Jen pro informaci, Spojené státy zrušily otroctví v prosinci 1865...

M. Vaněk 26.7.2022 16:00

Formálně..., ale ještě v sedmdesátých letech minulého nesměli negři do autobusu, nebo měli vyhrazená místa. A otrocké "přátelství" praktikuje USA stále - viz kolonie ČR.

L. Žaloudek 26.7.2022 18:08

Přeháníte, segregace skončila 1968.

M. Vaněk 26.7.2022 18:37

Opět "oficiálně"... od osmdesátých let byla relativní rovnováha, která se posledních patnástc let přeměnila v opačný gard. A to, že se kriminálníkům staví pomníky, je jen kosmetická záležitost.

K. Křivan 26.7.2022 15:08

To nedokázal ani největší německý socialista Adolf Hitler, tak to nedokáže ani nějakej Diviš. I kdyby se pos...l.

J. Jurax 26.7.2022 18:37

Vyznávat to celý svět, tak by už patrně nebylo nikoho, kdo by mohl cokoliv vyznávat.

D. Laurencikova 26.7.2022 18:40

To by byla ztrata. Porad jeste budou na svete Divisove, a to je horsi.

O. Kaucký 26.7.2022 10:11

Smutná pravda.

M. Juraška 26.7.2022 10:08

L:Beneš 9.50R^