27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

DOKUMENT: Projev Viktora Orbána

Premiér Orbán vystoupil s tradičním projevem na maďarské letní univerzitě v Transylvánii. Zkritizoval protiruské sankce, válka podle něj vypukla i proto, že Evropě chybí Angela Merkelová. Věnoval se i budoucnosti západní civilizace, která se dle něj kolem roku 2030 rozpadne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 27.7.2022 18:59

Prosim vas, hlavne o sobe nepochybujte. Vy vnimate situaci spravne a pani Rybnicka vubec nevi, co mluvi.

H. Lukešová 27.7.2022 19:27

Mám jiný názor v mnoha věcech, než paní Rybnická, ale diskutérka je slušná. Já věřím v ideu národního státu, paní Rybnická ne, ale to nevadí.

Já pevně věřím v své ideály, věřím v židovský stát a přiznávám toto právo všem existujícím národům. Tak jak já nebo Vy pevně v něco věříme, tak i paní Rybnická a pan Mařák. Proti víře se bojovat nedá, nikdo mě nikdy nezlomí, nikdy, tak ani já nechci nikoho lámat.

D. Laurencikova 27.7.2022 19:42

Ja si nemyslim, ze pani Rybnicka v neco veri. Ona prosto papouskuje jakousi propagandu. Bezi s mainstreamem, nic vic a nic min. Kdybyste po ni chtela nejake vysvetleni, aby vam svoji viru popsala vlastnimi slovy tak, jak to delate vy, to by bylo ticho.

H. Lukešová 27.7.2022 19:51

Tak teď Vám napíši tragikomickou příhodu. Jak si na You-tubku poslouchám izraelské a židovské písně, tak mi ten pitomec You tube předhodil reklamu s duhovým obrázkem s milým nápisem "AM I GUY"... , nic principu proti homo lidem, ale to jak se to tlačí a přehání.

Nebo mi jindy hodí reklamu s vousatou ženou "babochlapem"..., přitom já jsem nikdy na guy stránkách nikdy nebyla, aby si o mně gůgl dělal profil. Nechápu, nerozumím. Když už tak si čtu židovské a izraelské stránky a odkazy na Izrael a judaismus mi You-tube neháže a to bych brala raději...

D. Laurencikova 27.7.2022 20:11

Gayove a sem tam nejaka ta tranze, to tady bylo vzdycky. Tito lide normalne zili mezi nami a nikdo jim nic nedelal. Ja osobne si z meho detstvi pamatuji jednu jedinou zenu, ktera vypadala ponekud muzsky a jako deti jsme "ji" ocumovali... No nic. Na te dnesni dobe je hrozne to, ze se porad musi kdosi outovat, porad musi nekdo sdelovat, ze je schwul, nebo lesbisch a vsichni to musi oslavovat a shledavat toll! Mne sexualni orientaci jinych lidi absolutne nezajima, ja sama take nebeham a neotravuju kde koho s tim, ze jsem hetero. At mi s tim proste daji pokoj. Pro me neni clovek zredukovany na jeho sexualitu, aby ji porad pres sebou musel nest jak jakousi vizitku. Sexualita je soukroma vec!

Ted se blblo na kvadrat s temi Pride Weeks, vsude odpovidajici vyzdoba ve verejnem prostoru, v centru na radici, dokonce na nasem ministerstvu vnitra vlaje vlajka v duhovych barvach, levicovi i "konzervativni" politici a cirkve blbnou s polonahymi zmalovanymi postavami, ktere naplnuji to nejhorsi klise.... Co je moc, to je prilis. Mne by odkazy na Izrael a judaismus nebo cokoliv jineho, byly take milejsi, verte mi.

H. Lukešová 27.7.2022 20:25

Já Vás také obdivuji, že žijete v Německu, tak zasaženého nyní neomarxismem, islámem, multikulti a že jste si uchovala zdravý rozum.

Slyšíte jenom ty multikulti neomarxistické nesmysly, čtěte jenom o tom a že víte, že to není správné a že máte smysl pro národ, vlastenectví a víru. Když vidím, jak jsou někteří lidé tou novou ideologii zasaženi.

D. Laurencikova 27.7.2022 20:37

Dekuji, pani Lukesova. Ale to je pro me to nejsnadnejsi na svete. Jsem jako vy. Mne nikdo nezvikla, nejsem korouhvicka ve vetru. Mam urcity vnitrni kompas, mam usudek a nejsem odkazana na "klasifikace serioznich organu". Moje zkusenost je dokonce takova, ze nekde jsem, neco prozivam na vlasti kuzi a pak se v novinach doctu nebo ve zpravach slysim neco uplne jineho!! Neco, co neni pravda, co se tak nikdy neudalo! Muj respekt se pak drzi hodne v mezich. Take k tem lidem, kteri to sice vidi spravne, ale nemaji odvahu rict, co si mysli, nebo dokonce protestovat. Takoveho se ptam: "Kdyz ty nemas odvahu, brat se za sve vlastni zajmy, kdo myslis, ze to udela za tebe?"

H. Lukešová 27.7.2022 20:46

A to Vás lidé urážejí do "russofilcek", kolaborantce s Ruskem, ruské propagandisce a spousty jinými nadávkami. To už by bylo reálnější mně nadávat do."židofilcek"..., protože pro Vás Rusko rozhodně tolik neznamená, jako pro mě Izrael.

D. Laurencikova 27.7.2022 21:04

Pani Lukesova, tito lide jsou chudi duchem. Takovi ani me, ani vas urazit nemuzou.

To je proste nedostatek mozkove kapacity. Nemaji co rict, tak si vypomuzou "rusofilckou" a "ruSSkym trolem". Tim vypovidaji cosi o sobe a vlastnim dusevnim stavu.

Jisteze pro me Rusko tolik neznamena, jako pro vas Izrael. Rusko mi proste nevadi. Mela jsem vzdycky rada ruskou kulturu, ruske pohadky, rusky folklor, melancholicke pisne, temer vsechny v molu.... Na gymlu jsme meli sbor, tridni teleso a zpivali jsme ruske pisne. Umim je dodnes. O tom jsem myslim uz psala. Nehodlam ted behat s davem a plivat nenavistne na Rusko, protoze tu nenavist proste necitim. Tot vse.

D. Laurencikova 27.7.2022 19:03

Madary se citi ohrozena neomarxisticka EU. Takovych Orbanu vic, a fuc je jejich sen o sesti stovkach pohlavi a o novem typu cloveka, rizeneho pudy, nemajiciho zadne koreny, zadnou integritu a tudiz x-beliebig manipulovatelneho. Zamenitelneho konzumenta.

H. Lukešová 27.7.2022 20:34

A ještě Vám řeknu, že mě se ještě více dotýká popírani práva Izraele na existenci než popírani holocaustu, který byl strašný, němečtí nacisté chtěli do jednoho vyhladit židovský národ, vyhladili 1,5 miliónu židovských dětí, zbytečné okecavat, ale je to strašná minulost, tu již nezměnime, mrtvým lidem život nikdo nevrátí.

Ale Stát Izrael je živý stát, žije v něm přes 7 milionů Židů, téměř polovina všech Židů na celém světě, Izrael je garancí přežití židovského lidu a když ti levicoví zločinci chtějí Židům vzít domov, to tedy snést nedokáži. A také Vám děkuji, že Vám mé sionistické nadšení nevadí. Ne všichni jsou tak tolerantní jako Vy.

D. Laurencikova 27.7.2022 20:52

Ja slovo "tolerantni" uz nemam rada. To je v poslednich letech prilis strapacirovane, prilis inflacni. "Toleranz" tady visi na kazdem plote a vesi to tam ti, kteri nic krome sebe sama netoleruji. Obzvlast jiny nazor ne. Ted myslim na ty obzvlast netolerantni levicove.

Vase nadseni mi opravdu nevadi. Ja jsem v Izreali byla, je to fascinujici zeme. Na me tam udelalo vsechno ohromny dojem. Byla jsem u Mrtveho more, v Jeruzaleme, v pousti Sodom und Gomorra, u Zdi narku, v Betleme, na Tempelbergu.... to je neco uzasneho!

Hotelerie byla take uzasna, jidlo fantasticke, krasna, ziva hudba, zajimavi lide, navazala jsem spoustu novych pratelstvi.... To snad byla nejzajimavejsi dovolena meho zivota. Do dneska si dopisuji z jistym Raffaelem, ale to na me nerikejte ;-).

H. Lukešová 27.7.2022 21:03

Ale tak jak jsem hrdá na Izrael, který tolik moc miluji, na kterém mi moc záleží, tak se na druhé straně stydím za některé levicové Židy v diaspoře.

Nejvíce za některé ty americké a v Německu za Ústřední radu Židů. Jsou to levicoví panaci. Potraty, homo, vítacstvi je v rozporu s židovskou tradici, Tora říká, že potrat je vražda, homo v rozporu s rodinnými tradicemi.

A starosti Židů by měla být především starost o samotné židovské záležitosti a Izrael, ne progresivní agenda. Pravý judaismus je vlastenecký, ctici rodinu. A když nějaký levicový Žid háji potraty, multikulti, vítání muslimů, jo to mě berou na nože.

D. Laurencikova 27.7.2022 21:10

Proto ctu take "Jüdische Rundschau", abych si spravila naladu a uvedomila si, ze jsou i jini Zide, nez ta jezibaba Knoblochova z Centralni rady, kterou vsude porad ukazuji v televizi a strkaji ji pod nos mikrofon, aby odsuzovala AfD, srovnavala je se starymi nacisty (!), vitala islamske "uprchliky" a bojovala "gegen rechts". Z toho je mi take nanic!

H. Lukešová 27.7.2022 21:34

Ano mně také. Proto prosím pochopte, že nejsou všichni Židé stejní. Ti praví, věřící, vlastenecti, roduverni jsou jiní, než ti levicoví darebáci.

V. Suchodol 26.7.2022 20:19

Viktor Orban je jedinej evropskej politik, kteremu jde o jeho vlastni narod a zemi. Zbytek evropskych politiku jsou pijavice, kterym jde jenom o sebe sama.

J. Babička 26.7.2022 20:55

Máte smůlu, čechů, kteří považují lezení Putinovi do zadku, za vlastenecký čin, je málo.

D. Laurencikova 26.7.2022 20:57

Dnes se povazuje za "lezeni Putiovi do zadku" uz jen to, kdyz se tomu konfliktu nekdo snazi rozumet. Rozumet se dnes nesmi! Rozumet je zakazano!

P. Diviš 26.7.2022 21:05

Vypadá to, že jste si to zakázala skutečně striktně.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:07

Ne. Ja tomu konfliktu rozumim. Proto me jednobunecni tvorove, jako jste vy, nazyvaji "russkym trollem."

P. Diviš 26.7.2022 21:10

Jsou dvě možnosti vašeho typu "rozumění": Z blbosti nebo za peníze.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:17

Vy si nechavate za blbost platit? Tak to jste asi v baliku!

P. Diviš 26.7.2022 21:18

Já se blbostem v rámci možností vyhýbám, vy je propagujete.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:22

To byste nejdriv musel poznat, co je blbost. A hned tady zacinaji vase problemy.

L. Novák 26.7.2022 21:28

Když jste "baba Putinovka", jste taky "baba covidovka antivax"? To je prý typická vlastnost lidí, kteří tvoří Putinovu hybridní pátou kolonu... ;-)

Většina členů psí ;-O smečky této orientace je věrná oběma charakteristikám. :-P

D. Laurencikova 26.7.2022 21:40

Vy verite opravdu kazde pitomosti.

L. Novák 26.7.2022 21:51

Proč si myslíte, že je to pitomost? Že to platí i na vás?

Specialisté na Putinovu "hybridní válku" a záměrné šíření dezinformací ruské státní propagandy to tak mají definované jako jednu ze základních charakteristik, podle níž se tahle pátá kolona dá dobře rozeznat. :-) A přiznám se, že když si promítnu do konkrétních jmen na NP jejich chování a psaní v době covidových hygienických opatření, sedí na ně kupodivu i ta podpora Putinovy zločinné politiky. ;-)

D. Laurencikova 26.7.2022 21:56

Na me neplati zadne vase pausalni charakteristiky. Sam jste Zelenskeho pata kolona, kdyz chcete a vas postoj ke covidovym opatrenim je mi uplne schnuppe. Ja osobne se jich drzim, jako jedna z mala, kdyz prijedu do Ceske Repbubliky, kde na ne kazdy kasle.

L. Novák 26.7.2022 22:09

No ale já nejsem jeho "pátá kolona", ale podporuji ho v tom, co dělá. A to nejenom žvaněním na diskusních fórech, ale i finančním příspěvkem. Putinova parta naopak vypadá, že od Putina nejspíš něco bere, pokud to nedělá z blbosti. U starých komoušů, kterým svoboda v roce 1989/90 "vypálila rybník", mi to přijde docela přirozené. ;-) [UA]

D. Laurencikova 27.7.2022 8:51

Vy nazyvate lidi, kteri situaci analyzuji misto bezhlaveho podporovani Zelenskeho, Putinovou patou kolonou. Sam podporujete Zelenskeho, jehoz boj o clenstvi v NATO se vas absolutne netyka a nic vam neprinese krome problemu, nejen "zvanenim", ale i financne? Takze na vas ta "pata kolona" sedi stoprocentne. A delate to podle meho odhadu presne z tech motivu, ktere podsouvate druhym, kdyz to nedelaji. Totiz z blbosti. Vroce 89/90 jsem byla uz davno v emigraci, kam me "komousi" poslali vybavenou prukazem totoznosti a 25 DM. Tenkrat se verilo, ze je to one way ticket.